Bundan 2 yıl önce senin benle ilgili inanılmaz bir kuyruk acısı oluşturmana sebep olan mesaj ne idi? "7600 65watt tüketiyor senin çok beğendiğin 13600K ise 200 watt tüketiyor. O halde 7600 çok daha verimli. 13600K alınmaz" yazmıştın. Peki ben sana ne cevap vermiştim, sana ne öğretmeye çalışmıştım? Kısaca: "Senin rakamların yanlış. Ayrıca 100 birim işi 7600 bitirmeye çalışırken anlık şu kadar watt harcıyor. 13600K toplam gücü ise şu. 7600 den çok daha güçlü bir işlemci olduğu için aynı 100 birimlik işi 7600den çok daha erken bitirip kendini boşa alıyor. Bu sırada 7600 hala işi bitirmek için harıl harıl çalışıp şu kadar watt çekmeye devam ediyor. İşin sonunda ise 13600K aynı 100 birim işi bilmem kaç kws harcayarak bitirirken 7600 şu kadar kws daha fazla harcamak zorunda kalıyor. Yani mühendislik açısından verim senin sandığın gibi çekilen ortalama watt ile hesaplanmaz. Böyle hesaplanır" diye sana uzun uzun yazıp öğretmeye çalışmıştım ama başaramamıştım ki bugün bile hala yapılan iş/zaman diye zırvalıyorsun. Peki senin bana bugün yanıt diye attığın şey ne? Energy Efficiency Just looking at power draw in watts won't paint the whole picture for any given processor. It's not only important how much power is consumed, but also how quickly a task is completed—taking both into account results in "efficiency." Since a faster processor will complete a given workload quicker, the total amount of energy used might end up less than on a low-powered processor, which might draw less power, but will take longer to finish the test. Yavrucum benim sana 2 yıldır anlatmaya çalıştığım senin de büyük bir kuyruk acısına sahip olmana sebep olan şeyin aynısını yazmışlar. Birebir aynı hem de. Sen bana yanıt diye attığın şeyi okudun mu. Okuduysan anladın mı. Anladıysan neden beni doğrulayan şeyi bana yanıt diye atıyorsun?
Sayın büyük kuyruk acısına sahip AMD fanboyu; ben sana 13600K'nın 7600'den overall'da daha verimli olduğunu gösterdim. Sana ortaokul 3. sınıf konusu verim hesabı nasıl yapılır konusunu öğrettim. Ben sana 14900K şu şu AMD işlemcisinden ortalamada daha verimli demedim, oyunda intel daha az tüketiyor demedim, demem zira bu işlemciler stres testlerinde V/F eğrisinin çok verimsiz olduğu bir noktaya gidiyor ve testlerde verimsiz çıkıyor. Biz zahmet AMD de 5nm ile 4nm ile bu konuda önde olsun değil mi Ve fakat günlük kullanıcı 24 çekirdeğin 24'ü de son hızda çalışırken görmez. Yani bu işlemciler günlük görevlerde çok daha az çekirdek çalıştırarak çok daha az hızlarda gezer. Bu olduğunda da senin beğenmediğin 14900K bile inanılmaz verimli şekilde hallediyor günlük görevleri. İşlemci verimliliği yoktur. İşlemcinin spesifik hızdaki anlık verimi vardır. Aşağıya bak becerebilirsen anlamaya çalış: Oyunda da benzer şekilde. Oyunda 4090 ile sadece ekran kartından 300 watt üstünde harcayan biri olur da 14900K'nın rakiplerine göre özellikle 7800X3D gibi frame time grafiği yani akıcılığı bana göre gayet sorunlu bir işlemciye fark atarken ekstradan çektiği 40-50 watt batıyorsa onu kimse ciddiye almaz. Bu siz AMDcilerin goygoyu. İntelcilerin böyle derdi yok. Gerçek dünyada 14900K+4090 sistemine sahip tek bir kişi bile 40 watt fazla tüketimi dert etmez zira GPU'nun dahi çektiği güç bellidir. Aşağıdaki grafiği anlayabilen, okuyabilen, oyun zevki ve akıcılık konusunda hassas olan ve parası olan kimse 14700K 14900K varken 7800X3D almaz Müthiş akıcılığa sahip 14700K varken 7800X3D alan biri ya - parası yoktur - yukarıdaki olaydan habersizdir - AMD fanboyudur Başka şık yok. Senin gibi kuyruk acısı taşıyan AMDciler alamayacağı 7800X3D+4090 sistemin ortalama değerlerine ve oyunda 7800X3D'nin ne kadar az çektiğini gösterir tablolara bakıp bakıp iç geçirir zevke gelirken gerçek ve zengin oyuncu frame time grafiğine bakar ve 13-14. nesil alır geçer. Bu forumda değerli bir üye hem 14700K hem de 7800X3D kullandım intel sistem oyunlarda çok daha akıcı geldi dediğinde adamı linç etmeye kalktılar. Oysa bu durumu bu işleri bilenler zaten uzun süredir biliyordu. Boşta 2-5-9 watt çeken, günlük çoğu işi inanılmaz düşük güç tüketimiyle halleden bu işlemciler varken bu işlemciler oyunda 7800X3D'den 40 watt daha fazla çekiyor diye ancak senin gibi 7600 sahibi AMDciler ağlar. İntel kullananlar da AMDcilerin işlemcileri arkasından ağlamasına bakıp zevke gelir. Tekrar yazıyorum. Sen bu işlemcilerin günlük kullanımda ne kadar az tükettiğinden habersizsin çünkü bu işlemcilerin yanına bile gelmedin muhtemelen. Senin toplam güç fakiri 7600 işlemcin boşta bile 20-30 watt çekiyor. Fareyi hareket ettirdiğinde kaç watt çekiyor bakıp bakıp ağla. Kuyruk acın katlansın. Sen biz "boşta veya boşa yakın acayip verimliler" yazdığımızda windows ekranında boş boş beklemeyi kastettiğimizi sanıyorsun çünkü bu işlemcilerin yanından bile geçmedin. Uzaktan atıp tutuyorsun kuyruk acınla. O kadar çaresizsin ki bana attığın cyberpunk oyununda (işlemciye yüklenen, iyi işlemci isteyen bir oyundur) intel işlemcilerin fps ve akıcılık değerinde AMD rakiplerini parçaladığının bile farkında değilsin. Çaresizlikten çekilen güce geliyorsun ki orada dedik zaten. Oyunda çekilen gücü anca AMDciler dert eder arkasından ağlar diye. Yani sen üst sınıf intel işlemcilerin GPU'yu daha iyi kullandığı bu yüzden daha yüksek fps getirdiği bu yüzden de GPU'nun (4090 ile) daha çok çalışıp daha fazla güç çektiği dolayısı ile toplam sistem tüketiminin arttığı durumu bile tablo olarak atmışsın. Atarken o rakamların önemli bir kısmının GPU'nun intel ile daha iyi çalışıp daha fazla güç tüketmesinden geldiğini bile anlamadan Ulan zaten 4090 sahibi kişi GPU'su full çalışsın çekebildiği kadar güç çeksin diye 7800X3D yerine 14700K alıyor sen bunu bile anlamıyorsun. Öyle bir AMD fanboyusun ki bana yanıt diye attığın şeyin benim söylediğim şey olduğunu bile okuyup anlamıyorsun ve bana yanıt gibi yazıyorsun. Tek amacın bir şeyler karalayarak bana yanıt verdiğin izlenimi uyandırmak ve bu sayede içindeki 2 yıllık derin kuyruk acısını hafifletmek. Ben bu hayatta FX 4300'den daha yukarı işlemci kullanmadım. Maddi gücüm buna müsait değil büyük kuyruk acısı sahibi beyefendi |
AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor (4. sayfa)
-
-
Hani nerede demişim 65w çekiyor diye? Hala 7600 yazıyorsun, bende 7600x var 105w zaten mesajlari senin gibi silmiyorum yazdıklarımın hepsi duruyor. Sen gibi silip kafadan uydurup "tırnak içinde kalın yazınca" ben yazmış olmuyorum onları
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155663916
Bak bu mesajda senin sildigin mesajların bazı kısımlarını "değiştirme yapmadan" alıntılama yaptığım duruyor. Türkçe dersi olsun sana alıntılama yapıldığında herhangi bir değişiklik olmadan birebir aynısı alıntılanır. Uydurma, değiştirme şeklinde olmaz.
simdi güya tırnak içinde öyle dediğimi söylüyorsun bana öyle yazdığım mesajın linkini at bakalım . Senin gibi silmedigim ve profilim açık bulabilirsin yani :) bununda ekran görüntüsünü aldım ki ondan sonra silip kafana göre doldurmaya çalışma diye
Hala ısrarlı şekilde binlerce lira fazladan para verip, fazladan voltaj çekip bozulmaması için şanslı olman gerektiğin işlemcilere karşı yaz bakalım. Gerçi şuan 15-20 bin lira verip senin dediğin gibi kullanıcı video izlemek ve internette gezinmek için para verip böyle bi sistem toplarsa evet az güç tüketir ve bozulmaz
-
Rakamları yanlış hatırlamışım zira neredeyse 2 senelik mesajlaşma. özü değiştirmeyen rakamlar senin için büyük dert ise kusuruma bakma. Ama görüyorsun özü değişmiyor. Sana çatır çatır verimlilik hesabı nasıl yapılır onu öğretmişim.
Yada öğretememişim
Bu sebeple 2 senedir geçmek bilmeyen bir karın ağrın ve kuyruk acın var ki en alakasız konuda bile çıkıp bana konuyla tamamen alakasız mesajlar atmaya, durduk yere en çaresiz tiplerin yapacağı şekilde kişiliğime saldırmaya, bilgi içerikli mesajıma ergen misin türü komedi mesajlar yazmaya, bir şekilde (burada da görüldüğü üzere) konuyu verime getirmeye çalışıyorsun. Benle ilgili müthiş bir kuyruk acın var.
Her sayfada en alakasız konuda bile konuyu amd ve intel işlemci verimine getiriyorsun zira benliğinin derinlerine işlemiş müthiş bir karın ağrın var bu meselede
2 sene kadar önce bu konularda hiç bir şey bilmediğini göstermem, ortaokul seviyesinde bile verim hesabını bilmeyip bu konularda nasıl car car öttüğünü tüm foruma göstermem seni perişan etmiş. Bu perişanlıkla yazdığın ve çaresizlikten kişiliğime saldırdığın leş mesajlar çok hoşuma gidiyor.
Bu kuyruk acısı sana çok yakışıyor AMD fanboyu Tim Foster. Lütfen bizimle kal. Acayip eğleniyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 27 Ağustos 2024; 20:4:23 >
-
hayret şaşırdım doğrusu. Yanlış yapabildiğini fark edilmekte güzel davranış, bunların devamını bekleriz
Tabirlerin tamamen hatalı, bak orada 5800x3d'nin "oyunda" nasıl katmerli fark attığı var. ona da iyi bi hesap yap öğrenelim
Şimdi birde gelelim çelişkiye. Render alırken verimlilik filandı diyip üzerine AMA BOŞTA AZ GÜÇ TÜKETİYOR YEA, tarzı bir söylem ne kadar mantıklı? şimdi bu kullanıcı render sistemi mi yaptı? yoksa internette gezmek için 2-5-7-9 waat güç tüketen, video izlerken amd'den katlarca düşük watt çeken işlemcileri varken gidip niye 12 bin- 21 bin lira para verip 14600k yada 14900k alsın?
müthiş akıcılıktan bahsettiğin yerde sen 7800x3d denedin mi? nereden biliyorsun. Şimdi attığın incelemede cyberpunk oyunundan sonra far cry 6 var. Orada da tablo bak bu şekilde
https://www.youtube.com/watch?t=793&v=B31PwSpClk8&feature=youtu.be
EE noldu akıcı oyun deneyimi? Frame time? EE hani? Sadece intelin geçtiği kısmı atmak, güzellemesini yapmaktır ve fanboyluktur. Adil olarak fikir beyanında bulunacaksan her türlü tartışabiliriz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159260617 @Cpt. Miller Örnek olsun konuşma tarzı, "TERCİH ETMESİ", fikirleri anlaşılır. amd'nin çift CCD kısmında haberleşmesinin kötü olduğunu mantıklı ve hakaret içermeyen bir tarzda belirtmiş. Bu yüzden tek CCD olan 7800x3d öneriliyor, çift CCD'ye sahip modeller önerilmiyor. Zaten iki firmanında iyi ve kötü yönü var.
birisi o sebepten tercih eder, birisi bu sebepten başka marka tercih eder.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159430807
" Müthiş akıcılığa sahip 14700K varken 7800X3D alan biri ya
- parası yoktur
- yukarıdaki olaydan habersizdir
- AMD fanboyudur
Başka şık yok. Senin gibi kuyruk acısı taşıyan AMDciler alamayacağı 7800X3D+4090 sistemin ortalama değerlerine ve oyunda 7800X3D'nin ne kadar az çektiğini gösterir tablolara bakıp bakıp iç geçirir zevke gelirken gerçek ve zengin oyuncu frame time grafiğine bakar ve 13-14. nesil alır geçer."
referans gösterdiğin videonun bir sonraki testine baksan böyle rezil olmazdın
[Serious] How do I return my raptor lake CPU? : r/pcmasterrace (reddit.com)
bende böyle bir durumu yaşamamak için raptor lake tercih etmezdim. hadi kal sağlıcakla.
-
AMD fanboyluğun, bitip tükenmez intel nefretin ve efsane kuyruk acın attığın far cry testinde test boyunca 13700K'nın (ki 14700K ve 14900K bu konuda çok daha iyidir) frame zamanı zıplamasının sayıca 7800X3D'den daha az olduğunu, zıplamaların ortalama uzunluğunun 7800X3D'ye ait olanlardan daha kısa olduğunu, 13700K'ya ait mavi çizginin çok daha dar bir bant içinde hareket ettiğini anlık zıplamalar dışındaki 7800X3D'ye ait standart kırmızı bandın ise daha geniş bir aralığa sahip olduğunu dolayısı ile 13700K'nın burada da bariz şekilde daha stabil ve daha akıcı fps verdiğini görmeni bile engelleyecek seviyede.
(EK: yada daha kötüsü frame time grafiği nasıl okunur hiçbir bilgin yok)
Kural bellidir: Bilgi fakiri fanboy ile tartışma. Sadece eğlen.
Kuyruk acının rengi lila mı yoksa mor mu kardeşim? Çok yakışmış sana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 27 Ağustos 2024; 21:36:46 >
-
Okuduğunu gördük, rezilliğin ortada. Çok güzel okuyorsun grafiği hadi devamını da oku yancı fanboy seni
Edit: hadi sana ödev iki tarafın spike sayısını ve aralığın ortalamasını çıkart bakalım. Dahiyane mühendislik bilginle yaparsın sen. Aradaki farkların yüzdesini de oranlayıver sana zahmet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 27 Ağustos 2024; 22:0:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir türlü engelleyemediğin ve içten içe seni çok rahatsız eden kuyruk acını dindirebilmek üzere panikle bana yanıt vereceğim diye benim dediğimin doğruluğunu bir kez daha gösterdin. Frame time grafiği okumayı bilmediğini, bilmediğin gibi aynı işlemci verimi konusunda 2 sene önce yaptığın gibi bilmediğin konuda bile büyük bir cesaretle car car ötebildiğini, çok çaresiz durumda olduğunu tüm foruma bir kez daha gösterdin.
2 sene önceki rezaletin üstüne frame-time grafiği okuyamama-frame time grafiği nedir bilmememe ve doğrusunu yine Boşnak Ağa'dan öğrenme rezaleti ortaya çıktı.
Sen bunu da en az bir 5 sene unutamazsın sana diyeyim
Çifte kavrulmuş kuyruk acısı oldun bugünden sonra. Toparlaman zor
-
Mesajlar ortada, kuyruk acısı olanda belli, yanlı mesaj atanda belli. Rezilliği ortaya çıkınca mesajları silen de belli.
Bi sonraki grafikte gözüküyor frametime performansi. Hangisinin kac w çektiği, min fps %1 %0.1 fps değerleri belli. Rezil olmaya doyana kadar yazacağım merak etme.
"Alıntılama" yapmayı dahi bilmeyen, iki sene geçti diye sığ bir şekilde geçiştirme yapabilen ortada. Mesajları silmeye usenmedigin gibi açıp baksaydin ne yazdığıma. Artık 3 mu 4 mu oldu anca ss atınca kafan bastı ne yazdığımı. Okumadan bomboş "sen 65w dedin, sen 65w" diyip duruyorsun. Sen kime ne anlatıyorsun hele bi söyle bakalım
65w çektiğini sanıyorsun diye attığın iftarinin cevabıda duruyor. Kendi sandıklarını başka birisine yazma kuzum rezil olursun. İntel 300-500w çekiyor diye sallayan amdciler var diye sallamistin. Eps konnektöründen kaç watt çektiğini de attım sana. Daha rezil olmaya doymadıysan söyle. Misafiri doyurmadan yollamak yakışmaz. malum mavisine hasta olduğun yağsız ikramlarda bulunuyor sana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çifte kavrulmuş kuyruk acın saç modeline çok yakışıyor AMD fanboyu Tim Foster
-
Fanboylugunu tamamen yağsız ve sağlıklı olarak devam et sen. Olmayan yazıları varmış gibi alıntıla. Her şeyi çok bilen, bildiği çoğu yanlı ve yanlış olan birisin.
İleride küsüp silme rezil olduğun, yanlış konuştuğun, yanlı olduğun "öyle hatırladığın" yerleri
Forumu okuyanlar senden örnek alsınlar, senin yaptığının tam zıttını yaparak; nasıl tarafsız değerlendirme yapılacağını, grafiklerde renk ayrımı yapmadan iyi yada kötü nasıl değerlendirilir diye
Ben sana bu ikinci kuyruk acısı olur demedim mi?
Bak çaresizliğinin en bariz göstergesi olan yağmur gibi hakaret yağdırma kişiliğime saldırma komedisine başlamışsın anında.
Çok çaresizsin.
Çifte kavrulmuş kuyruk acın oldu. Hayırlısı olsun
-
Onları yazıyorum. Yaptıklarının orda, hepsi mesajlarda duruyor. Huyun herhalde kendi çaresizliğinı, kendini kandırmak için başkasına söylüyorsun yağsız ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etme
Üstadım özellikle yüksek FPS gerektiren PubG gibi Battle Royal oyunlarını genellikle insanlar 1080p ve sisteme iyi para yatıranlar 2k da oynayabiliyor. Bugün en iyi ekran kartı olan 4090 bile 300-500 FPS değerleri 4K da verebilecek seviyede değil. Yarın ekran kartları iyice güçlendiğinde elinde 7800x3d işlemci olan vatandaşlar bu 4K da yüksek FPS yakalayabilecek ekran kartlarını sistemlerine taktıklarında oyun motorlarının bu FPS yi sağlayabilmek için X3d işlemcilerin L3 önbellek miktarlarını aştıklarında bu söz konusu işlemcilerin ne hale geleceğinden yani zaten kötü olan frame time oralarının daha da beter olacaklarından bir haberdarlar maalesef bir kaç seneye yoğun 4K grafiklerden dolayı L3 ön bellek taşmasını yaşadıklarında durumu itiraf edebileceklerin hallerini burada hep beraber göreceğiz.
Acaba 7800x3d işlemci en iyi oyun işlemcisi alın 10 sene arkanıza bakmazsınız diyenler; teknolojiye tam hakim olmadan yorumlarda okuyup bu işlemcileri alanların sorumluluklarını alabilecekler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver25 -- 30 Ağustos 2024; 20:29:12 >
-
Nasılsın hocam? Yoğunluktan ancak şimdi yanıt verebildim kusura bakma lütfen.
"L3 ön bellek taşmasını yaşadıklarında durumu itiraf edebileceklerin hallerini burada hep beraber göreceğiz."
Sen şimdi önbellek taşması yazdın ya. Kimileri ilk defa senden duydukları bu olayı apar topar google'a yazıp öğrendikleri 3 yalan yanlış kelime ile bu olayı 40 yıldır biliyormuş ilk defa senden duymamış gibi poz kesecektir burada
Vaziyet bu iken onlardan itiraf beklemen biraz fazla iyimserlik değil mi sence ?
Bak hocam bu adamların kimisi zen3 döneminde sanki AMD zen3 çıkışında 3XX ve 4XX anakartları çöp etmeye kalkmamış gibi yıllarca "soket güvencesi soket güvencesi" diye kafa ütüledikten sırf bu sebeple AMD önerdikten sonra 12 nesil alder lake çıkıp zen3'ü tek çekirdekte, çok çekirdekte ve oyunda perişan edince (hatırlatsın 5800x3D bile çıkarmamıştı AMD. Sadece pahalı 5950x3D vardı alder lake çıkıp ortalığı perişan edene kadar) ne alayım diye soran kardeşlerimize soketi yeni 12. nesil önermek yerine ortalığı
"12 nesil alma yaaaa 5800X3D al. Nasılsa 15 sene daha iyi oyun işlemcisi çıkmayacak o yüzden soketin bitik olması önemli değil 1111!!11!!"
yazılarıyla doldurmuştu burayı.
Yani şimdi bu zihin ve davranış dünyasının kalkıp ileride dediğin olay olursa biz yanlışmışız diyeceğini ummak biraz fazla iyimserlik değil mi sence?
Bak sen makina yüksek mühendisisin. Hem oradan gelen müthiş bilgin hem de elindeki 14700K'yı iyi tanıyor olman sebebiyle ortalıkta "inteller 500 wat çekeyoooooooooo" diye gezen tipleri forumda madara ettiğini, dengelerini bozduğunu falan gördük hep.
O açılardan seni iyi tanıyor bu forum ama böyle "L3" taşması falan milletin aklını bulandırıyorsun yapma etme :)
Bak burada olan olayın sebebi zaten muhtemelen senin yazdığın şey:
Oyunun kritik bir yerinde veri ve/veya işlem ihtiyacı artmış. 13700k normale göre zorlansa da pek yansıtmamış. 7800X3D'nin durumu da orada.
Şimdi tabi hepimiz yazıyoruz zaten 7800X3D gayet iyi bir oyun işlemcisi. Negatif tarafları da var ama ortalamada gayet iyi bir oyun işlemcisi. Alana neden aldın denilecek bir işlemci değil.
Fakat bu adamlar senden benden ilgili işlemcilerin muhtemel negatif taraflarını yazmamamızı istiyor. Hep övelim sadece övelim kafasında kimisi. Kendileri öyle yapıyor diğer herkesten de aynı davranış kalıbını bekliyor. Öyle olmadığını görünce ağlayan çok. Böyle bilmedikleri şeyleri senden öğrenip gaza gelen tansiyonu zıplayan falan da çok var yani.
Bir yandan üzücü ama bir yandan da keyifli bir durum bunların bu hallerini izlemek.
Sağlıcakla kal hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X