Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu vatandaşın neden bloklu olduğunu unutmuştum hatırlatığın için sağol bende diyorum bu eleman neden bloklu. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3D olanları ne zaman gelir acaba bu haliyle bir önceki nesle göre performansı geride kalıyor yorumları yapılmış ama bu konuda bir netlik var mı tam olarak anlamadım ?

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    7000X3D işlemciler "oyunlarda" 9000 serisinden güçlü görünüyor. 9000X3D'lerin ne zaman geleceği net değil ancak muhtemelen yıl sonuna doğru tanıtılırlar.

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

Bu kadar beklemişken artık 3d olanlarını almak daha mantıklı gibi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Amaç oyun ise X3D'leri beklemek daha doğru olur.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Testler doğruysa durum iç açıcı değil 9900X için, bu dediğim sadece oyunlar için, ayrıca tek CCD'li 7800X 3D'ye göre ısı ve güç tüketimi değerleri farkı da fazla. Zen 5'in çekirdek mimarisinde ALU ve AGU sayısı artmasına rağmen, anlaşılan o ki çekirdek bellek arası iletişim hala kendini sakatlamaya devam ediyor.

Zen 5'de çekirdek yapısı genişleyip, birim sayıları olarak anca Raptor Lake'e rakip olmaya başlamış ama şahsen oyunlar için hala Raptor Lake işlemcileri tercih ederim. Sorunsuz I/O yapısıyla Intel işlemciler oyunlar için hala daha iyi seçim, bunu AMD fanları veya aşırı AMD severler anlayamaz diyelim. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

AMD oyunlar için bence GPU tarafında daha iyi, örneğin Intel işlemci ile AMD ekran kartı performans anlamında tamamen sorunsuz. AMD işlemci ile AMD ekran kartının birlikte kullanılmasında, perfromans sorunu yaşayan daha fazla. 3D işlemcileri bunun dışında tutuyorum, Zen mimarisinin düzelten veya kurtaran 3D VCache büyük kapasiteli dikey tasarımlı ön bellek oluyor. Çünkü Zen mimarisinin I/O'su ve 2'li CCD yapısı sakat, Zen 6-7......... bile çıksa 3D'siz işlemcilerde bu durumu düzeltemezler bence.

Bir de konu nm'ye dönmüş, Intel'in SuperFin 10 nm'si = Yaklaşık TSMC'nin FinFET 7 nm'sine denk. Yani bu durumda Intel 7 = Yaklaşık TSMC 5 nm, Intel 3 veya 2'nin karşılığı TSMC 3 nm olmaz. Bu arada transistör yoğunluğu yüksek şekilde üretilen işlemcilerde ısınma daha fazla olabilir, düşük nm ile üretim daha az ısınma değildir. Kullanılan voltaj ve transistör sayısı belirleyici faktördür, AMD fanları yine bunun farkında değiller. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

(Intel reports a density of 100.76MTr/mm2 (mega-transistor per squared millimetre) for its 10nm process, while TSMC's 7nm process is said to land a little behind at 91.2MTr/mm2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Ağustos 2024; 16:7:59 >

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

sanırım tüm dünya amd fanı olduğu için intel hisseleri 25 yıl önceki fiyatına geri döndü, inanılmaz çakıldı.intel artık pişmanlıktır.kendisini nasıl toplar , insanların güvenini kazanır bilinmez

• Anandtech güzel bir konuya değinmiş. AMD severler yazıyı Türkçe'ye çevirip okuyun, daha iyi anlarsınız. Zen 4'de core to core latency daha iyiyken, Zen 5'de daha kötü hale getirmişler.

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor
    AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyorwww.anandtech.com
    The AMD Ryzen 9 9950X and Ryzen 9 9900X Review: Flagship Zen 5 Soars - and Stalls
    https://www.anandtech.com/show/21524/the-amd-ryzen-9-9950x-and-ryzen-9-9900x-review/3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Ağustos 2024; 12:33:26 >

Naber hocam nasılsın? Keyifler nasıl.

Zen5 test sonuçlarını gördün mü? Vallaha ben içim kan ağlayarak izledim testleri. Günlerdir gözüme uyku girmiyor. Yemekten içmekten kesildim. AMD fanatiklerinin karın ağrısını hayal bile edemiyorum.

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Zen5 asrın hayal kırıklığı oldu adeta. AMD fanatikleri dünya çağında zırıl zırıl ağlıyor günlerdir. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor  4 dekoderden 8'e çıkıyorsun aldığın sonuçlar şu:

Yani o kadar büyük fiyasko ki AMD fanatiklerini bolca gazlayıp oradan büyük tık alma peşindeki ve birbiriyle çelişen ve AMD yanlısı testleriyle meşhur bu yüzden adı AMD Unboxed'a çıkmış dünyada bu işi bilen kimsenin bu sebeple ciddiye almadığı meşhur AMD'ci kanal Hardware Unboxed bile şunu yapmak zorunda kaldı.

Bak yeniden yazalım bunu yapan kanal ağır AMDci.

Hayır aylardır yazıyoruz zaten bu işlemciler tüketici temelli değil sunucu odaklı tasarlandı, masaüstü kısmında çok bir şey beklemeyin diye yazıyoruz da bu konularda zerre bilgisi olmayan, bilgi seviyesi düştükçe car car ötme seviyesi artan tipleri uyarıyoruz ama yazdıklarımızdan bir şey öğreniyorlar mı?

Yok o da yok.

Bak temmuzun ortasında ben bu konunun ilk sayfasında sonuçlar hayal kırıklığı yazana kadar bazı tipler veriler ortadayken sonuçlar çok güzel yazmışlardı bile. Ötesini de araştırmamışlar elbet. Ben olanı söyleyip sonuçlar kötü yazınca da bir anda nasıl tetiklenmişler görüyorsun.

O gün ben sonuçlar kötü yazınca tetiklenen tiplerin hepsi arazi şimdi.

Bu ne lan?

Bu nedir babacım?

Senin de yazdığın gibi 4nm zen5 bilmem kaç yüz nm basılmış 2 sene öncesinin mimarisi raptor lake'e ufaktan ufaktan rakip olmaya başlamış. Tebrik ederiz AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Daha bunun Arrow Lake'i var. Arrow refreshi var, Panteri var. Var oğlu var. Bir de bu Zen5'in benim hiç beğenmediğim tasarımı Zen6 ve hatta Zen7 için de temel olacak. Çok sıkıntılı durum çok.

Gördüğün gibi AM5 anakartlar elde patladı. Bu anakartları her sene yeni zen takacağız, 2022'de zen4 taktık, 2023'de zen5 takacağız, 6-7 sene boyunca zen10'a kadar işlemci takacağız kankiiiiiiiiiiiii diye diye gazlayan tipler vardı 2 sene önce burada. Ben bu yazdığınız doğru değil olay öyle değil yazdığımda kızıyorlardı bana.

Bu adamlar yeni zen mimarilerinin ortalama kaç yılda bir çıktığından bile haberleri olmadan millete anakart pazarlıyordu AM5 ana konusunda... Çok fena patladı AM5 anakartlar çok.

Bak ben buralarda eğlence daha yeni başlıyor (doğruya doğru diyebilen iyi niyetli AMD seven kardeşlerimiz hariç) bilgi düzeyi yerlerde ama fanboyluk seviyeleri zirvede AMDcilerle önümüzdeki yıllarda çok eğleneceğiz çok dalga geçeceğiz dediğimde şaka yaptığımı sanıyorlar.AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Durun yahu daha bir arrow gelsin. Esas eğlence o zaman başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 15 Ağustos 2024; 16:11:38 >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Naber lan Tim Foster. Nasılsın?

Sen şu bundan 2 sene kadar önce bir mesajım üzerine alınıp bana:

"ryzen 700 65 watt çekiyor, 13600K 200 watt çekiyor. O yüzden ryzen çok daha verimli"

yazan kişi değil misin?

Hani bana yanıt vereceğim diye o saçmalığı yazdığında sana uzun uzun yazdığın rakamlar doğru değil doğru olsa bile mühendislikte verimlilik sadece çekilen güce göre yapılmaz verim hesabınca çekilen güce göre yapılan işin oranına bakılır ve verim öyle hesaplanır yazıp uzun uzun yazmıştım ve örneklerle 13600K'nın birim elektirik ile 7600'dan daha fazla iş yaptığını öğretmiş, sana verim nasıl hesaplanır göstermiştim hatırlıyorsun değil mi?

"İş/zaman olarak çok verimliliğini savunduğun 13600k'nin dahil olduğu"

Hala unutamadın mı o olayı?

Bu acı taaaa oradan gelen acı mı? Yapma yahu 2 sene geçti. Ben unutmam bende zehir gibi hafıza var ama sen unut gitsin. İçine bu kadar dert etme. Vallahi iyi değil.

Ama merak etme benim gibi kalifiye mühendisler bu foruma gerekirse uzun uzun yazıp verimlik dersi de verecek. AMDcileri eğitecek. O konu bizde rahat ol.

İyiyim hocam sen nasılsın ? doğru olan paylaşımlarını keyifle okuyorum. AMD'nin iddia ettiği IPC güç farkı nedense oyun testlerine yansımıyor. Ryzen işlemcilerin boştaki güç tüketim değerlerine değinmeyi de unutmuşlar ayrıca, neticede herkez PC başında saatlerce oyun oynamıyor değil mi. Soket'den tasarruf etmeyi düşünenler için de kötü oldu, çünkü Zen 5 Zen 4'e göre getiri sağlayamamış. Anandtech core to core latency daha kötü olmuş diyor ama olsun, mimariyi daha iyi hale getirmek yerine, birimleri arttırıp daha kötü hale getirmek de başarıdır. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Ağustos 2024; 16:53:16 >

Eyvallah hocam.

AMD'nin slaytları verirleri ile ne kadar az şey söylersem o kadar iyi... AMD'yi bu kadar çok sevmeseydim çok şey söylerdim hepsi veri temelli ama pas geçiyorum.

"Ryzen işlemcilerin boştaki güç tüketim değerlerine değinmeyi de unutmuşlar ayrıca"

Firmalar bu değeri vermez. AMD orada haklı. Yalnız bu olay AMDcilerin sürekli kaçmaya çalıştıkları karın ağrıları. Bunu 3 sene önce burada yazdığımda bilgili takılan ama özünde bom boş olan tipler bile bana itiraz etmiş hakaret etmiş sonra olayın doğruluğunu gördükçe arazi olmuşlardı hatırlarsın AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Mesela yabancı ingilizce forumlarda ergen olduğunu düşündüğüm bir tip var. AMD 3D işlemcileri ile ilgili bir konu açmış. Başka hiçbir hayatı hiçbir sosyal hayatı yokmuş gibi 7/24 konusunda takılıyor. Gecenin 4'ünden gündüzün 6'sına ha bire mesajlara yanıt veriyor falan. İş durumu nedir bilmiyorum ama bu kadar çok boş vakti olan gece bile uyumayan bu tipin işi olsa ne yazar olmasa ne yazar. İşte yabancı ingilizce forumların birindeki bu tip ben orada yazınca tetikleniyor ve bana 3D işlemcilerinin oyunda ne kadar tükettiğini falan yazıp duruyordu bitmek bilmeyen kuyruk acısıyla.

Ben tabi bu sosyal hayatı malum tipe o verimliliğini sabah akşam övdüğü işlemcinin boşta ve mesela o yabancı foruma yazı yazarken çektiği gücü söylediğimde şoka girip arazi oluyordu. Kuyruk acısı katlanıyordu falan. Her fırsatta başka konularda arkamdan ağlıyordu falan. Böyle eğlenceli tipler de var yabancı forumlarda. Acayip eğlenceli orası da.

Burada da durum iç acıcı değil ama.

Bak bu konunun ilk mesajlarına git. Veriler kabak gibi ortada olmasına rağmen verileri okuyup anlayıp yorumlayamayanlar:

"amd artık kendisiyle yarışıyor" gibi komedi ötesi mesajlar atmışlar grafiklere bile bakmadan. Ve bu komedi mesaj bu konunun en çok beğeni alan yorumu olmuş AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Şaşırtıcı mı? Hayır

Forumun genel durumu açısından üzücü mü? Evet

Bu olay kakafoni ile karşı her görüşü bastırmayı huy edinmiş, bilginin sayı üstünlüğünü tarumar edeceğinden rezil edeceğinden habersiz kimi AMDcilerin genel vaziyetini bize gösteriyor mu? Evet bence gösteriyor AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Yeniden saygılar sevgiler hocam.

Önce üslubu düzelt. İnsan evladı gibi yazmayı öğren. Cayır cayır yanan mavisine hasta olduğun intel gibi aşırı voltajdan bozulup gidersinAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Senin spesifik olarak kısa zamanda 200watt çekip "daha verimli" render alan intel işlemcin bozuldu aslan parçası. Mavisine hasta olduğun intele giden bozuk işlemcilere CID diyip geçiyor. Parasını verip mal satın alan insanlar günlerce bozuk malı kabul ettirmekle uğraşıyor. Hani övüyordun ya, hani tavsiye ediyordun ya, hani aslan besleyen yemini düşünmezdi ya senin aslan dediğin çakalmış ihanet etti. Eğitimci olacak bilgili mühendis AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor  10nm++++ ile o kadar voltajı hangi VRM stabil tutacak? GPU'yu bırak elektrik süpürgesiyle watt çekme yarışına giren 13. - 14. Nesil işlemcilere noldu? İki senedir millete bozuk malı iteleyen, üstüne bozuk olduğunu kabul edip değiştirmemek için takla atan inteli önermek tam senin karakterine ve bilgine yakışır seviyede.

Kafan da intelin 10 nm üretim süreci gibi eski teknoloji kalmış, anlanak için fazla yorma yoksa sende yakarsın çipiniAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Yine mi tetiklendin lan Tim Foster.

Böyle

"intel 14++++++++++++++++++++++++++++nm yeaa"

"intel 300-500 watt çekeyyoooooooo"

"intel yanıyooooooo"

"intel işlemcileri geri almayoooooooo"

gibi aklına gelen tüm ayağa düşmüş klişe lafları arka arkaya sıralayınca bana yanıt verdiğini falan mı sanıyorsun cidden.

Yazık lan üzüldüm valla. 2 senede klişe fırlatmaktan bir gram öteye geçememiş yazdıklarımızdan bir şey kapmamışsın. Üzüyorsun beni. Boşuna mı yazıyoruz biz. Yani sen kutu üstünde 65watt TDP görünce o işlemciyi 65watt çekiyor sanan, 13600K'yı 200watt çekiyor sanan bir kardeşimizsin ama yine de yakışmıyor.

Ama inan suç sende değil. Suç bende. Eğer ben iyi bir öğretmen olsaydım sana 2 sene önce sana sayfa sayfa yazarak verim hesabı nasıl yapılır öğretebilirdim. Öğretememişim, zerre şey kapmamışsın yazdıklarımdan ki bugün bile hala:

" İş/zaman olarak çok verimliliğini savunduğun"

Yazabiliyorsun. AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

İş/zaman nedir lan? Onca yazdığım boşa mı gitti benim. Tim Foster bak bu konuları ortaokul 3. sınıfta öğretiyorlar. Verim hesabı oranın konusu. Zaman falan yok Tim Foster

Son kez yazıyorum:

VERİM= ÇIKTI/GİRDİ. CPU konusunda o formül kısaca :

VERİM=Yapılan iş(hesaplama miktarı) / işlemcinin çektiği güç şekline dönüşüyor.

Zaman falan yok tim Foster. Öğren artık şu kadarcık şeyi. Hem benim bundan 2 sene önce 13600K'nın 7600'dan daha verimli bir işlemci olduğunu göstermem, sana öğretmem seni neden bu kadar üzdü de 2 sene sonra bile unutmadın ve alakasız bir yerde kafanı kaldırıp bana laf çarpmaya kalktın AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Sana orta okul 3. sınıf konusu verim nasıl hesaplanır meselesini öğretmem bu kadar mı üzdü seni?

Demek ki şimdi ben kalkıp senin 7600 boşta veya bu forumu okurken ne kadar tüketiyor, 13600K ne kadar tüketiyor yazsam sen bunu da dert eder bir 5 sene daha bunu unutamazsınAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Bu hayat böyle geçmez Tim Foster. Takma bunları. Öğrettik geçtik. Kendini yorma 2 senedir uykusuz kalmana değdi mi şimdiAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 23 Ağustos 2024; 12:38:0 >

Ben sana dedim mi 65w işlemci 65w üst limit diye?

Bi doğru hesaplandığın iş/zaman var döndürüp döndürüp aynı muhabbeti yazabiliyorsun başka yazabilecek olduğun yok. O da spesifik video işleme miydi neydi?

Bak sana senin ağzından konuşayım.

"Aa amd boşta çok güç çekiyor yaaa."

O kadar para bayılıp sistemi alıp web gezintisi yapmaya mı alıyorsun? Bi işe yaradığını boşta güç tüketimi düşük. Yüke binince hangi işlemci ne kadar güç tüketiyor yazıyor zaten.

Önce kendin öğren, ihtiyaca yönelik alım yapmanın ne olduğunu ondan sonra başkasına fikir ver.

Şunu da es geçmeyeyim. Millete laf ediyorsun yok gece bu saatte mi gelinir? İşi gücü yok, sadece fanboyluk yapıyor diye ama aynı şekilde rezil inteli savunmaya roman yazmak için vakit ayırıyorsunAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Neyse sana bu kafayla mutluluklar her şeyi bildiğini sanmaya devam et ama yanlış fikirlerini kendine sakla. Başkasını kalitesiz, 2 senedir bozulan ve firmanın arkasında durmadigi, geri çağırma yapmayıp satmaya devam ettiği malı önerme. Sen tokatlandın diye başkasınında bunu yaşamasına gerek yok.

Son kez de diyorum bak alintilayacaksan bunu alıntıla:

İhtiyaca yönelik olarak f/p ürün alınır. Bunu amd uretirse amd, intel uretirse intel, nvidia yaparsa nvidia. Marka fanboylugu yapma boşuna.

Yada kendinin bozulan intel işlemcileri önerdiğin, aynı senin video işleme sonuçlarında örnek olarak gösterdiğin gibi x3d islemlerin inteli nasıl oyunda kevgire çevirdiğini alıntılaAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

• Hala "iş/zaman" yazıyor yahu.

Kaç sene oldu öğretemedim eyvallah da yahu insaf daha yeni yazdım sana tekrar öğretmek için hala iş/zaman mı yazıyorsun.

Seni mecburen @silver25 hocaya havale edeceğim. Bak kendisi makina yüksek mühendisidir ha. Sistemlerin (sistem burada senin dandik 7600'lü PC'in demek olmuyor, genel anlamda iş yapılan enerji döngüsünün gerçekleştiği her türlü sistemden bahsediyoruz) enerji verimliliği ve bunun hesaplanması konusunu benden çok daha iyi bilir.

Kendisi benim gibi yumuşak yumuşak da anlatmaz. Çat çat çat öğretir geçer. 14700K ve intel işlemcileri 400watt çekeyeooooo 500watt çekeyeoooo diye AMD propangandası yapmaya kalkan ve muhtemelen hayatında hiç bu tarz intel işlemci kullanmamış olan kimi AMDcileri hem mühendislik bilgisiyle hem de elindeki 14700K ile çok kereler öyle madara etmişliği vardır ki kimisinin dengesi iyice bozuldu da haline gülünecek acınacak hale gelmiştiAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Silver hoca madara ettikten sonra bir daha toparlayamayan çok kişi oldu bu forumda.

Seni Silver hocaya havale ediyorum. Ben sana ortaokul 3 konusu toplam 3 değişkenli verim hesabını ve formülünü öğretmeyeceğim. Suç senin değil. Başarısızlık bana aitAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 27 Ağustos 2024; 12:47:11 >

Gel öğreteyim sana. Bak kaç Watt çekiyor? İlave olarak sayfanın üst kısmında açıklaması var. Bu 8 pin EPS konnektörünün ölçümü, sistemin ölçümü değil. Hala dönüp dönüp aynı yeri yazıyorsun çünkü başka yazabilecek bi yer yok. bi testte kaza eseri öne geçmiş AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

2.5 senelik 5800x3d yer yer 14700k tokatlamasına cevabını bekliyorum. Zaten 7800x3d'nin karşısına çıkabilen yok. şimdi senin hesabın çok iyi ya çat çat hesapla bakayım sana ödev olsun. Günlük 2-3 saat oyun oynayan amd işlemcili birisi ile intel işlemcili kişi ne kadar harcama yapıyor.

Intel Core i7-14700K Review - Catching the 13900K - Power Consumption & Efficiency | TechPowerUp

bak verimlilik sen bu konuda iyisin, şu tabloyu açıklayıver AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Ya senin hesap yanlış yada bunlar hiç bilmiyor. Nedense hep intel hep alt sırada oturuyorAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Intel Core i9-14900K Review - Reaching for the Performance Crown - Power Consumption & Efficiency | TechPowerUp

buradan da bakıp söyleiver senin gözlerin çok iyi görüyor ya intel kaç Watt çekmişAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Verimlilik tablolarına iyi bak AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

• Kuyruk acısıyla AMD için çırpınışını izlemek çok zevkli.

Zaten @silver25 hoca da senin gibileri tam da bu gibi tablolar sayesinde ve bu konulardan hiç anlamıyor olmanız sayesinde bu kadar kolay madara edebiliyorAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Sen ve senin gibiler hayatınızda hiç üst seviye intel işlemci kullanmadığınızdan bu işlemcilerin kullanıcı elindeki tüketim gerçek değerlerinden ve gücünden habersiz şekilde stres testi ve stres testi benzeri testlere bakıyorsunuz AMD savunacağım diye. Gaza geliyorsunuz ve her seferinde aktif kullanıcı tarafından ve bu işi bilenler tarafından madara ediliyorsunuz.

Sonuçlar buraya atıldığında da ağlamaya başlıyorsunuz.

Ne bu işlemcilerin ne kadar güçlü (24 çekirdekli) ne de o tablolarda görülen işlemleri ne kadar kısa sürede bitirdiğinden haberiniz var. Tek baktığınız normal kullanıcının doğru dürüst içinde olmayacağı bir duruma ait anlık yada ortalama güç tüketimi. Bak tam 2 sene sonra aynı şeyleri, verimlilik hesabı konusunu sana yeniden yazmak yeniden anlatmak zorunda kalıyorum.

Hani 2 sene önce yazdığımdan beri benle ilgili ağır kuyruk acısı sahibi olmana neden olan şey AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Anlamak istemeyene yada anlamayana öğretilir mi? Öğretilmez. Ben sana ne yazsam seni ikna edemem çünkü sen intel lafını duyunca kendini kaybeden bu uğurda intel kullanıcılarına bile hakaret edebilecek kadar kendini kaybettiği ispatlı bir AMD fanboyusun. 

AMD elbette belli yerlerde daha düşük nm'si ve kısmen daha iyi PPW (power per watt) ve PPA (power per area) temelli mimarisi ile öne geçiyor. Rendercılar falan düşünmeden 7950X falan almalı. Yıllardır çeverme de aynısını öneriyorum intel'de olan özel bir komut setine ihtiyaç yoksa.

Ama diğer kısımlarda hiç bir şey bilmediğiniz için mesela elindeki dandik 7600'ün tam boşta bile rakipleri 2-5-9 watt çekerken 20-30 watt çektiğini bile benden öğrendiğiniz için gaza geliyor ve yazdıklarımızdan sonra ağır kuyruk acısı sahibi oluyorsunuz.

Tekrar edeyim hayatında hiç 14700K vs kullanmadın. Bilmiyorsun. Kuyruk acısıyla ve intel nefreti ile konuşuyorsun. 

Senin kuyruk acın olmali. Sen kullandın mı konuşuyorsun? Ayrıca her bilgin falsolu. Benim 7600 değil 7600xAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Sana attığım linkte oku

"Energy Efficiency

Just looking at power draw in watts won't paint the whole picture for any given processor. It's not only important how much power is consumed, but also how quickly a task is completed—taking both into account results in "efficiency." Since a faster processor will complete a given workload quicker, the total amount of energy used might end up less than on a low-powered processor, which might draw less power, but will take longer to finish the test. In this section, we divide the performance achieved by the power usage, to get a Cinebench points per watt single-threaded and multi-threaded result. For gaming (with GeForce RTX 4090) we divide the average FPS of all our games by the power consumed, for a frames per watt rating. All these tests are based on our CPU-only power measurements, not whole system."

Şimdi buraya göre bir watt ile kac puan yada kaç fps verdiği gözüküyor. Bu tablo ne olacak AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

İntelin 2.5 yıllık 5800x3d'yi anca ucu ucuna performans olarak 14.nesilde geçmesi ne olacakAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Ben sen gibi intel savunmuyorum. Kendinle karıştırma. Bundan önce intel kullandığımı belirttim zaten. Kör cahil onun mavisine bunun kırmızısına şunun yeşile hasta alıp para verecek değilim. Bir çok sitenin Test sonuçlarına göre verimlilikte attığı fark ortada. Öyle bak spesifik test değil 13 oyun ortalaması alınmış. Gün gelir tekrar sistem toplayacak olduğumda açar yine bakarım hangisi daha iyi diye gider onu alırım.

Zamanında phenom ii güzellemesi yapanlar ile 13. 14. Nesil güzellemesi yapanlar aynı hiç fark yok arada😀

Kumunla oynamaya devam et.

Edit: sen herhalde 14900k alıp boşta kullanmak için 21 bin lira para vereceksin 😀 gayet mantıklı sana göre.

Oyun ve cinbench güç tüketimleri burada. Aynı incelemeden ama boşta güç tüketimi değil. İnsanlar boşta tutmak için 14900k almaz AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 27 Ağustos 2024; 15:32:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.