|
AMD Ryzen 7 9800X3D, benzer hızlarda 7800X3D, 9700X ve 7700X ile karşılaştırıldı
-
-
🚀
-
9950X3D çok merak uyandırıcı.
-
Geçin bu ayakları da, i9 14900k dan ne kadar hızlı onu söyleyin. Pazarlama amaçlı haberimsi nesnelere karşı alerji olabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2K ve 4K çözünürlüklerde böyle farklar yok. 9800X3D alacak birisi Full HD oyunlar oynamaz. Evrim ağacı teknobilim kanalına göz atın size ayrıntıyı anlatsın.
-
14900k o kadar hızlı ki etrafıda ısıtıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fotoğraflar da 5800X3D varken testte yok :) , yine 5200mhz bellek seçilmesi garip olmuş? 5600mhz~6000mhz hızlarında herkesin ulaşabileceği birçok markalı bellek var. bu tip testlerde 3600x / 5600x / 5800x3D mutlaka olmalı.
-
şu bu bellek olmaliydi diosunda ddr4 platformunu nasıl kıyaslayacaksın ? adamlar islemci.hızını eşitlemiş ram ı nasıl halledecekler?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Test tümüyle saçmalığa yakın bir halde orası aşikat fakat bize gösterilmek istenen şey işlemci de nesiller arası farkı çıkarmak ise o vakit tek seçeneğiniz var her platform ideal donanımla teste girmeli bu tartışmaya açık değil.
Misal 5800x3D için ideal ram ddr4 3600mhz alınabilir ve yine ddr5 'li 7000/9000 serisi için 5600~6000mhz örnekleri alınabilir ama umurlarında değil... :) işlemciyi sabitleyip test yaparak bu neyin kafası ödülünü alabilirler. bu seviye de bu bakış açısı hoş değil
Bu zatı şahaneler mevzuyu anlamadan işe girişmişler, zate işin hakkını vererek test yapan siteler kapandı yada kapanacak durumdalar. ramı işlemciyi test ortamının doğrusunu kuralım diyenler artık yoklar.
diğer yandan sende haklısın :) neresini düzeltsen elinde kalır
-
Mehmet bey testin yapılış amacını hiç anlamamış, saçmaladıkça saçmalamış.
15 yıldır DH'ye üye olup donanım bilgisini gram geliştiremeyenlerede çok şaşırıyorum, dile kolay 15 yıl.
Testin amacı frekans eşitleyerek aradaki saf IPC(gen to gen) farkını ortaya koymak. Zaten orjinal hızlarında veya farklı ram hızlarında internette sürüyle test var. Adamlar aynı şeyi yapmak yerine daha önce gösterilemeyen bir şey yapmışlar tabi anlayana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Kasım 2024; 21:40:0 > -
ryzen 7 7800 kullanıyorum ben memnunum hem oyunda hem performasta guzel
-
420mm sıvı soğutma ile ısı yok.
Değil 9800x3d nin 14900k karşısındaki performansına, 7800x3d nin 14900k ya çektiği muameleye bak bakalım
Mağara nasıldı ılık mıydı? Günaydın
Hardware UnboxedyoutubeRyzen 7 7800X3D vs. Intel Core i9-14900K (Extreme/Performance Profiles) Updated Testinghttps://www.youtube.com/watch?si=qipHCUzFNVclAdw3&v=OuJ0IOSnWxM&feature=youtu.be
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu demektir ki mimari geliştirmeler gerçekten başarılı. OC yapıp alın size yeni model diye yollamamışlar.
-
Mağara ılıkmış anlaşılan bugünde intelci biri aydınlandı çok şükür
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Videoda 4k da fark yok. bu 9800x3d için de 7800x3d den yüzde 14 e "kadar" daha hızlı diyerek kelime oyunuyla yüzde 14 daha hızlı zannetmeni sağlamışlar. Seni kandırmışlar 🙉
Mağara karanlık ve sıcaktır. Yerleş bence.
Daha sabah olmadı sen yat uyumaya devam et. Uyanınca günaydınlaşırız.
4k da fark atan işlemci göster ben 3060ti 4060 dan öte kart alırsam neyim
Mağara ılık olduğu gibi cahillikte akıyor. 4k da işlemci çekirdeklerini alıp kahveye okeye oynamaya gider daha ne konuşuyon?
14900k ile tedaşa bol para saçmalar dilerim. 4k da 5600 alsam bile fark kalmaz
günaydın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 15 Kasım 2024; 0:8:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak senin işlemci için artık ne diyorlar: "9800X3D, yerini aldığı 7800X3D’den ortalama yüzde 8 daha yüksek oyun performansı ortaya koyuyor.". farkı 14 ten 8 e indirdiler 🙈
1080p ci isen ne işin var 4080 le.
Bunlar ne kadar anlamsız bir cümleler olmuş. sen mi yazdın ? yardım almadın dimi "4k da fark atan işlemci göster ben 3060ti 4060 dan öte kart alırsam neyim". "4k da 5600 alsam bile fark kalmaz". sen 4k yı ne zamnediyorsun ? hiç görmemişsin anlaşılan.
Cahillik hem akıyor hem kokuyor. Etrafa yayılıyor. 14900k webde gezinirken 5w harcıyor. oyunda da çok tüketim yok. render endoding hesaplama vs yapmazsan tüketim çok yok. öcü değil korkma.
iyi geceler. 🍌
Sen önce onu bunu boşverin 14900k ya ne kadar fark atıyor demişsin sonra 7800x3d ile 9800x3d yi çarpıştırmışsın. Mesele senin işlemciyle arasındaki fark anlayabiliyon mu? Burda 7800x3d yi katarak ne yapmışın anlamadım.
14900k webde gezinirken 5w harcıyomuş hahaha. Dikkat ette 0w a düşüp reset falan atmasın. 14900k yı alanda ayın 20 günü webde gezecekti zaten. Çatır çatır oyun oynuyosun ve o tüketimlerde ekran kartı gibi boşs yorma her veri ortada. oyunda da tüketim çok yok aynen. Öcü işlemci öcü
1080p nin 4080 le bal gibide işi olur niye? Sen 1080p de her rekabetçi oynayan grafikleri kısacak mı sandın. Apex r6 pubgyi 1080p de oynayıp tepe grafikteyken bile 240 fps almak isteyen olabilir? 4080 de gayet 240 fpsi doldurur. Ben pubgde ultra ayarlarda 100 fpse kadar bazı çatışmalarda düşüyor diye 3060 ti sattım 3080 aldım mesela. 100 fpse düşmemesi için grafik kısacaktım ama sevmiyorum grafik kısmayı
Dediğim gibi mesele 9800x3d 14900k farkı. 7800x3d 9800x3d kıyası değil sen kendin istedin işlemcinle kıyaslanılmasını
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- instagram threads nedir
- stalklamak nedir
- udf dosyası nasıl açılır
- mırıldanarak şarkı bulma
- çizim programları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X