Şimdi Ara

Ryzen 1700 Düşük Çalışma Hızı ve Çarpanı (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, birkaç ay önce ikinci el ve sıfır parçalardan oluşan bir itx video edit sistemi topladım. 2 gün önce ise sıvı soğutma taktım sisteme. Bundan sonra sistem garip davranmaya başladı; işlemci bilgisayarı ilk açtığımda 5.5x çarpanda ve 0.54 ghz hızda çalışıyor. Anlık 3.20'lere fırlıyor ancak hemen geri düşüyor. Ve yük altında ise kesinlikle değişmiyor. 0.5-0.6 ghz... Restart atınca düzeliyor çarpan 15x civarı hız 3.00-3.20 ghz arası oluyor. Bir süre boşta kalırsa sistem bazen yine 0.5'lere düşüp orada kalıyor. Bios'ta birçok ayarı değiştirdim, turbo boost'ları kapadım kendim voltaj verdim clock hızı ayarladım, default ayarları kullandım yine durum değişmedi. Bios ve driverlar güncel. Bu arada ryzen master ile windows üzerinden hızaştırma da yapamaz oldum, en ufak değişimde bilgisayar kilitleniyor. Nadiren açılışta vga led'i yanıyor ve bilgisayar açılmıyor. Sıvı soğutmaya geçmeden önce bu problem yoktu. Sıvı soğutma ise çok iyi çalışıyor herhangi bir problemi yok. Buna ek olarak aldığım günden bu yana anakartta wireless ve bluetooth bağlantı problemleri yaşıyorum. Sorun anakart gibi de duruyor ama emin olamadım. Önerisi, fikri olan birileri olursa çok makbule geçer çünkü elde montaj işleri beni bekliyor.

kasa: silverstone sg13
    cpu: ryzen 1700
    sıvı soğutma: aigo serac t120
    ram: 32 gb corsair vengeance ddr4
    anakart: msi b350i pro ac
    ekran kartı: 8 gb sapphire rx570
    psu: rampage 550w modular
    depolama: m2 ssd + hdd

• ramları farklı şekillerde dene. bios pilini çıkarıp tak. biostan ram ayarlarının hepsini autoda ve standart ayarda dene (cl, frekans vs). anakarttaki işlemci besleme soketinde bir tane 4 pin takılıysa diğerini de tak. hwinfo ile sıcaklıkları kontrol et. prizde toprak hattı yoksa olan bir yerde dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: start_system

ramları farklı şekillerde dene. bios pilini çıkarıp tak. biostan ram ayarlarının hepsini autoda ve standart ayarda dene (cl, frekans vs). anakarttaki işlemci besleme soketinde bir tane 4 pin takılıysa diğerini de tak. hwinfo ile sıcaklıkları kontrol et. prizde toprak hattı yoksa olan bir yerde dene.
    ramleri degistirip taktim, zamanlamalarini degistirip denedim auto'da da biraktim. bios pilini 2 kez cikardim cmos temizledim, anakartta tek cpu besleme soketi var onu da cikarip yeniden taktim. daha dogrusu herseyi komple sokup yeniden taktim. sicakliklar ise cok iyi. sivi sogutmadan sonra idle temp 25 dereceye dustu, yukte de 45 derece civari. bir tek baska prizde denemedim ondan olabilecegini sanmasam da bir denerim onu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.