Şimdi Ara

Ryzen 3000 boşta voltaj ve sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
5.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 3000 boşta voltaj ve sıcaklık sorunu

yav ben bunu daha önce yapmıştım günceleme ayar derken yine bozulmuş gıcık oldum yine yaptım.

ne yaptım her şey auto ve asusta coolnquiet açar dedikleri cstate'yi enable yaptım ama auto da kalsa oluyor.ince noktası şu: anakart üreticiniz size bi çipset sürücüsü veriyor hatta güncelleyip duruyor.amd ekran kartı sürücüsü gibi bir kurulumu var işte onu siliyorsunuz ve sadece amd'nin verdiği güncel çipset sürücüsünü kuruyorsunuz.hepsi bu.

coretemp programı zıplatmıyor işlemciyi resimdeki program.
    https://www.alcpu.com/CoreTemp/

son amd çipset sürücü
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570

470 370 de aynı sürücü.

yeni biosu biz niye istiyoruz alet çok agresif nefes alsan karşında kök hız voltaj abi diyor hani resme bakıp da o şekilde kullanabileceğinizi zannetmeyin boş diye öyle.hani gerek yok bu kadar güçle film net yaparken 4 küsüre çıkmaya en ufak harekette yoksa voltaj düşüyor.

daha önce yaptığımı da buldum demek ki atmamışız buraya.

gta5 10 dk sonra.burada işlemci hızı 4.3'e çıkıyor en düşük 4.250 oluyor ben bütün çekirdekler olarak da baktım kimi 3.4 falan olmuyor hepsi aynı.çektiği gücü görüyoruz 65w.fanlarımın bana hainlik yaptığını görüyoruz aşağıda tam devir olmuyorlar.68 yazan da çipset sıcaklığı bu icatlara boşuna fan takmamışlar.yukarıdaki resimde fanlar dönmüyordu bile şimdi yine biraz dönmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Ağustos 2019; 11:46:2 >

• Wilson hocam herşey auto da demişsin ama cpu-z SS'e baktığımda çarpanı x30 yapmışsın çekirdekler 3000mhz de görünüyor manual O.C olmuyormu bu yaptığın?
    Benim bildiğim Auto olunca normalde dahil x43 yapması lazım senin SS'e bakınca çekirdek hızları x30 üzerine çıkmayacak gibi görünüyor? bi açıklasana tam olarak ne yaptın yaw

Birde şu MB Ratio olayını soracağım sana, Bu ratio nedir? neden olur? geçen @donda ile birlikte karşılaştırma yaptık onda her seferinde testtlerde benden bir tık önde çıkıyor performans. Bakıyorum raito su bir tık düşük gözüküyor benden. Büyük ihtimal ile bu yüzden oluyor.

Birde bu ryzen masterdan baktığımızda PBO yada Auto O.C de her zaman çekirdek peak maksimum 4170mhz oluyor yaw arkadaş 4400 diyorsun (eyyy AMD) manual olarak 4300 bile göremiyoruz autoda bari 4300 göster yok oda yok maksimum gördüğüm 4170mhz bu nasıl bir iş anlamadım gitti... Hee ama bir oyuna giriyorsun o zaman oyun içi direk çekirdekler 4300mhz de çalışıyor görünüyor yaw bu işlemciye o zaman deseydinki maks 4300mhz bizde o zaman hiç kasmazdık ooo süper işte bu der geçerdik. Bizim önümüze attın 4400mhz diye bizde şimdi görmek için bir tarafımızı yırtıyoruz... İşlemci kötü demiyorum muazzam iyi hatta ama işte böyle lanse etmeselerdi keşke...

• Bu amd işlemciler yanıyor bildiğin. Bunları soğutmak için 480lik radyatör destekleyen full tower kasa lazım bir 480 bir 360mm custom loop yapılırsa yük altında 75 derece boşta 40 dereceyi anca görür. İşlemciler ateş ateş.

Bu arada şaka bir yana bf v gibi bir oyunda da ss ya da youtube linki atabilirsen sevinirim. Gta v ye göre biraz daha işlemciyi zorlar. Çok güzel değerler maşallah. Hala anlamakta güçlük çekiyorum ortalama bir sistemi (rtx2070 ve altı gpulu) olan insanlara hala gidip i7 i9 lu sistem neden öneriyorlar diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasskabal kullanıcısına yanıt
    dostum zaten x30 hatta x22 olmasını gösteriyorum boşta ben çarpanı oynamadım.amd işlemci kullandıysan daha önce hani 3.6 stok değeriyken coolnquiet denen teknoloji sayesinde 800 mhz'ye düşerdi boşta phenomII'lerde falan?bunda olmuyordu o iş açıyordun boş bile bıraksan 4 ghz üzeri ve voltaj çakılı 1.47v idi.şimdi öyle değil auto yapıyorsun boşta düşüyor düşmeme sebebi iki tane çipset sürücü kurmamızmış diyorum ya da o asuslardaki coolnquiet yerine geçen c state de para etmiş olabilir anakartına göre değişir.anakart sitesinden çipset sürücü indirip kurmayın sadece linkini verdiğim amd'nin sitesindeki sürücüyü kurun her şey auto hani hepsi bu.olmuyorsa o zaman anakarttaki coolnquiet yerine geçen ayar neyse ona bakın.

ratio diye bir şey bilmem ben intel değil bu.sende bir tık düşük çıkıyorsa işlemcin tam kapasite çalışmıyordur 4170 oluyor diyorsun sen de benim gibi bios bekleyeceksin.ben ilk asus prime pro x470'e taktım işlemciyi biraz eski agesa bios vardı ve 4.4 ghz masaüstünde görüyordum.oh oh dedim 570'e bi taktım 43.25x o da her zaman değil.demek ki senin anakartın biosu iyi değil 4170 yapıyor e bu durumda kimseyle kapıştıramazsın artı ram IF ayarları da performansı etkiler.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    BFV 64 kişi multi'de sağlam zorluyor sistemi gta5'e göre daha farklı olur tabi.akşam unutmazsam gireyim ondan da resim atayım ama bu sefer açacam fanları çünkü 5 fanı iyi çevirmeyip ekran kartı ses yapınca anlamı olmuyor.onu da çevirmezsen ses sıfır ama boost hızı fena düşüyor.kasa içine atan custom ekran kartı olsa sessiz olur boost da düşmez ama kasa içi ısınır yani benim ekran kartı o 86 dereceyi direkt dışarı atıyor bunun etkisi var zaten yoksa size gösterecem diye deli gibi açmadım fanları ya da ortamı soğutmadım bu sessiz hali.28 29 derece ortam zaten bir iki ay sonra çok farklı olur.
  • Yüzde 85 power target da yapabilirsin. Biraz saat hızı düşer gpuda ama sıcaklık da ciddi düşer ya da fan açarsın dediğin gibi. Clc kullanmak da zaten kasa içi sıcaklığı düşürmekte etkili oluyor gpudsn etkilenmediğinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

dostum zaten x30 hatta x22 olmasını gösteriyorum boşta ben çarpanı oynamadım.amd işlemci kullandıysan daha önce hani 3.6 stok değeriyken coolnquiet denen teknoloji sayesinde 800 mhz'ye düşerdi boşta phenomII'lerde falan?bunda olmuyordu o iş açıyordun boş bile bıraksan 4 ghz üzeri ve voltaj çakılı 1.47v idi.şimdi öyle değil auto yapıyorsun boşta düşüyor düşmeme sebebi iki tane çipset sürücü kurmamızmış diyorum ya da o asuslardaki coolnquiet yerine geçen c state de para etmiş olabilir anakartına göre değişir.anakart sitesinden çipset sürücü indirip kurmayın sadece linkini verdiğim amd'nin sitesindeki sürücüyü kurun her şey auto hani hepsi bu.olmuyorsa o zaman anakarttaki coolnquiet yerine geçen ayar neyse ona bakın.

ratio diye bir şey bilmem ben intel değil bu.sende bir tık düşük çıkıyorsa işlemcin tam kapasite çalışmıyordur 4170 oluyor diyorsun sen de benim gibi bios bekleyeceksin.ben ilk asus prime pro x470'e taktım işlemciyi biraz eski agesa bios vardı ve 4.4 ghz masaüstünde görüyordum.oh oh dedim 570'e bi taktım 43.25x o da her zaman değil.demek ki senin anakartın biosu iyi değil 4170 yapıyor e bu durumda kimseyle kapıştıramazsın artı ram IF ayarları da performansı etkiler.
    Aynen BIOS bekliyoruz bu konuda sana katılıyorum...
    Benim anakartta da c state (coolnquite) mevcut onu enable olara kullanıyorum zaten.
    Ama şu chipset sürücülerini komple temizleyip sıfırdan direk AMD sitesinden indirdiğim chipset sürücüsünü Ekran kartı sürücüsü olmadan kurup herşeyi auto ya alıp bir deneyeceğim bakalım ne olacak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    katılım beklerim ben de denedim böyle oldu/olmadı diye.
  • Arkadaşlar bu amdnin verdiği bir karar ve değiştireceklerini de zannetmiyorum, eğer bir iş yapılması gerek ise 1-2 çekirdeğe ihtiyaç (daha fazla olduğunda da yapıyor ama çok daha az etkisi oluyor elbette) duyan işlemci çıkabileceği max değere çıkıyor ki herşey hızlı akıcı olsun son kullanıcı için eğer ki bu iş uzun sürerse elbette sıcaklık sorun yaratacağından giderek azaltıyor ve o görünen sıcaklıklar en yüksek değer ortalama değil, yani boşta film bile izleseniz bir çekirdek boost yediğinden 40 ve üstü gözüküyor yoksa diğer çekirdekler 30 veya daha az hatta tamamen kapalıda olabilir ryzen da bu özellikte var. Eğer ki bu konuda daha ayrıntı istiyorsanız youtube da actually hardware overclocked (buildzoid ismi ile de biliniyor) videosuna bakabilirsiniz. Video linki
    Ve ayrıca boost hızlarından bahsedilmiş amd burada intel karşısında işlemcileri sönük gözükmesin diye aslında peak hızı olan şeye boost hızı dedi, yani o hızı inteldeki gibi hep görmeniz mümkün değil belli ortamlarda 1-2 saniye anca görürsünüz. Bunu yapmasındaki neden ise amd saat hızlarında pek bir avantajı olmadığından performansın çoğu ipc den geldiğinden, ancak normal kullanıcı için ipc pek anlam ifade etmiyor, kullanıcılar için saat hızı iyi olan daha iyi o nedenle bu yola başvurdular ve yaptıkları açıkçası şuanki pazarı göz önüne alırsak oldukça mantıklı.

• Oguz_Cole kullanıcısına yanıt
    yani boşta film bile izleseniz bir çekirdek boost yediğinden 40 ve üstü gözüküyor yoksa diğer çekirdekler 30 veya daha az hatta tamamen kapalıda olabilir ryzen da bu özellikte var.

kardeşim olmuyor işte öyle bizim sıkıntımız o zaten.ryzende olabilir de bu farklı bir ryzen elini değsen yine de şahlanıyor aman kolbaşının yanında kır atı diye max seviyeye çıkıyor all together yoksa deli şaapmadı yani böyle başlık açalım.. tek çekirdek çıksa gerisi çıkmasa.boost intelde tek çekirdek çıkarda bunlarda hepsi çıkıyor oyunlarda falan.hadi oyunda çıksın ama nette gezerken hepsi 4.3 ghz 16 çekirdeğe ihtiyacım yok benim.öyle olunca voltaj da 1.47v oluyor o voltaj hızda film izliyoruz ama sen kullananları değil buldozoid midir nedir onu dinliyorsun çok yanlış gelmişsin burada herkes beni dinler bu palavraları başka yerde sık.mimariymiş cartmış curtmuş değil bu bios marifeti isteseler sloth yavaşlığında bir karakter verebilirler ama inteli öpecez diye böyle hulk karakterli bios yapmışlar anladı?o buldozerzoid'e de söyle gelsin çayımı içsin öyle abuk subuk icatlarla uğraşacağına.salvador dali yapmadı o kadar absürd çalışma yani izledim haaaa anladım diyene iyi gözle bakmam ki ben de izledim bi mok anlamadım ne diyon len oldum.mal gibi hayatımdan 40 dk vermedim yalnız ben olay benim dediğim gibi yani tetik parmaklı bios yapmışlar işlemci rüzgar görse ateş ediyor buna gerek yok masaüstünde.ben bunun kavgasını vermiyorum zaten başlıkta diyorum ki işlemciniz 4.4 4.3 ve 1.47 çakılıyorsa boşta bu yöntemle düşüyor hız ve voltaj.bios mevzusu için ayrı başlık aç yeni bioslar çıkınca gelir muahaha yaparım konumu saptırma.

• Ryzen 3000 boşta voltaj ve sıcaklık sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

Aynen sıkıntımız bu işte malesef
    Aslında bu gerizekalı cpu-z de bazen sıkıntı yaratıyor. AMD Robert reddit de cpu-z gerçeği yansıtmıyor ona bakmayın gibilerinden laflar sarf etmişti.
    Ryzen Master'a bakın diyor. Birde ryzen master açıp film izlerken ona bakmak lazım tüm çekirdekler yeşeriyormu?

• İşlemci, boşta sıcaklık ve voltaj düşürüyor ama baya bir boşta olması lazım :) Yani şöyle ki hiç bir şey açık olmaması lazım. Ufak bir program açımında dahi çekirdekler yüksek frekanslara yükseliyor. Ayrıca cpu-z monitoring şimdilik pek iyi bir referans sayılmaz keza bana geçen işlemci voltajını 2.12v gösteriyordu
    donda kullanıcısına yanıt
    çok şey mi istiyoruz ulen! bu da ryzen ikinci makinem ama bizimki başka bir tür alien.

hasskabal

amd ryzen master kullanın derken cpu-z'yi de zikretmişti.1.89.1 ryzen2 için bu sürüm.diğer programların uyumlu olmasını beklemek lazım.

donda

senin işlemci kaçak hat çekmiş. evet baya bi boşta olması lazım ellediğin anda çoşuyor.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    resimlerin hepsi fanlar son devir 1500 rpm'deyken alınmıştır.2k high dx11 ortam 27.5 derece saat 18 civarı.

şu oyun başı

şu da yarım saat sonrası

bir gta5 bonus devir farkediyor.

bu da boşta yani 27.5 derecede bu halde olan işlemci ısınmıyordur benzini kokluyordur zaten bizim şikayetimiz deli gibi çalıştığı için kendini yorması yani kıyamıyoruz ondan.

• Denedim ben malesef bende işe yaramadı hiçbir şey değişmedi yine aynı

• Oldu be sonunda oh be :D
    arka planda çalışan herşeyi kapattım düzeldi sonunda. Ama acaba hangi program yüzünden bu işlemci boşta dahi kuduruyor o programı bulmam lazım şimdi...

• Şu konuda büyük bir ironi mi dönüyor neler oluyor çözemedim
  • @wilson

Bilgilendirme ekranı olarak MSI Afterburner mı kullanıyorsun?
    CPU Sıcaklığını nasıl gösterttiğini tarif edebilir misin? Ben her yere baktım ama CPU sıcaklığı göstergesini bulamadım :(
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.