Şimdi Ara

i5 7600 sıcaklık sorunu ve soğutucu önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tolgakanatli Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim şudur:
    Kasa : Corsair Carbide Spec 01 600W
    İşlemci : Intel I5 7600 @ 3.5 GHz
    Anakart : MSI B250 Gaming M3
    Ekran K.: MSI Gaming X GTX 1060 6 GB
    Ram : GSKILL 2x8GB DDR4 2400 MHz
    Sabit d.: WD Caviar Blue 1TB 7200RPM
    SSD : Samsung 850 EVO 250 GB

Kasamın 1 adet ön ortada hava alan, bir adet de arka üstte egzoz fanı vardır. (120mm)

Maalesef işlemcim stok fanı ile normalde 45-50C civarlarında, oyun oynarken 75-80 ve yük durumunda 95C gibi aşırı sıcaklıklar görüyor.
    Hal böyle olunca hemen hız düşürme yapıyor soğumak için (4GHz boostu sadece sistem boştayken görebiliyorum, oyun falan açıkkan 3.6 veriyor yanmamak için)
    Bu sıcaklıklar normal mi, değilse bunu düşürmek için kasama uygun soğutucu ne almalıyım?
    Maalesef kasam en fazla 150mm yükseklikteki CPU soğutuculara izin veriyor, ve bunlardan ülkemizde satılan ve 120mm'lik fanı olan sadece XIGMATEK TYR SD1264B modeli. Bu soğutucu iyi midir, yoksa başka bir soğutucu öneriniz var mı, paraya kıyıp sıvı soğutucu mu almalıyım (corsair'in sitesinde sadece H55, H60, H75 ve H80i bu kasaya uyar diyor)?

• Sistemi ne zaman topladınız vce bu sorun ne zamandan beri mevcut? Daha önce de aynı sorun var mıydı? 95 derece aşırı bir sıcaklık. Soğutucu işlemci üzerine tam oturmamış olabilir. İşlemcinin boşta ve yükte iken core temp programından ekran görüntüsü alıp atabilir misiniz? Msi afterburner ile de oyun için sıcaklık,cpu kullanımı fan devri vs. gibi değerlerin gözüktüğü bir ekran görüntüsü atarsanız iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cryorig h7 olabilir amazonda var 190 TL geliyor. Olmadı bir tane h80 alırsın

Bu arada sıcaklıklar cok fazla bence tam oturmadı cpu başka bişey olmuş olabilir yazılımsal olarak. Yeni termal macun alıp tekrardan düzeltebilirsin.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00S7YA5FQ/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A2ZKSOM6XK2G3G&psc=1#featureBulletsAndDetailBullets_secondary_view_div_1499820581414

i5 7600 sıcaklık sorunu ve soğutucu önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbaba10 -- 12 Temmuz 2017; 3:59:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MSI froze

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanı tekrar takın gene sıcak olursa iyi bir termal macun alıp sürün baktınız çare olmuyor sıvı soğutmaya geçin , 95 derece çok yüksek bir değer.
  • @techniquest35 Sistemi 1 ay önce Vatan'da toplattım, bu sorun aldığımdan beri mevcut. Fan oturmuş gibi gözüküyor ama soğutucunun radyatör kısmı hakkında fikrim yok, gözükmüyor iyi oturup oturmadığı. Sistem daha da çok ısınıyordu, çünkü egzoz fanı taktırmayı unutmuşum, egzoz fanı alıp arkaya taktım, önde hava alan fan zaten kasaya dahil. Bunu yapınca sıcaklıklar pek olmasa da azıcık azaldı (2-3 derece belki).

@ugurbaba10 Yabancı forumlarda da onu önermişler, ama ülkemizde yok diye çekindim. Amazondan almaya çalıştığımda bana 220 lira gibi birşey dedi, siz 190'ı nasıl elde ettiniz? Amazon'dan almamda sakınca yoksa ve fiyat uygun olursa ben de xigmatech yerine bunu tercih ederim açıkçası. 212EVO'dan bile iyi olduğunu iddia etmişler çünkü.

@Mr light Vatana gidip sizin dediklerinizi söylesem fanın yeniden monte işlemini ücretsiz gerçekleştirirler mi? Bana "90C normal yaw" gibi martaval okuyacaklarından neredeyse adım gibi eminim de. Önce eski termal macunu çözmek için izopropil alkol falan dökmem lazım, o işten çok çekiniyorum da, vatandaki adamlar yapsa daha iyi olur.

Boşta, yükte ve oyundaykenki ekran görüntülerini aldım. Maalesef (aslında neyseki demem lazım) bu sefer 90lı sayılar pek görmedim, belki o gördüğüm 95 anlık bir sıçramaydı.
    i5 7600 sıcaklık sorunu ve soğutucu önerisii5 7600 sıcaklık sorunu ve soğutucu önerisii5 7600 sıcaklık sorunu ve soğutucu önerisi

• tolgakanatli kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen yaptım diyerek geri verirler yapsalar dahi özenerek yapacaklarını sanmıyorum en iyisi sizin yapmanız ; izoppropil alkole gerek yok , şahsen ıslak mendil ile çıkarıyorum (peçeteye bir iki damla koalnya,alkol veya aseton damlatıp da yapabilirsiniz) sonra bildiğimiz kağıt havlu ile kurulayıp termal macun sürüyorum herhangi bir zararını görmedim.

Not: Macunu sakin bir şekilde temizleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kendi dolar kuru hesapliyicisi fazla hesapliyor siz dogrudan dolar ile alin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Cryorig H7 bahsettiğin Xigmatek TYR SD1264B den daha iyi değil
    Genel olarak marka kalitelidir.

İyi marka alayım iyi soğutsun diyorsan paraya acıma aşağıdaki Noctua ya bak
    Tek başına 6 yıl garantili olması bile o fiyatı için yeterli :

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6958
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    İşlemcim overclock yapılamayan kilitli model olduğu için işlemci soğutucusuna çok para vermek istemiyorum. Hyper 212 evo sığsaydı direk onu alacaktım ama sığmıyormuş. Noctua maalesef pahalı geldi bana. Bir arkadaş MSI FROZR'ı önermiş, o Noctua'dan daha iyi gibi gözüküyor ama o da pahalı.

Thermaltake Contact Silent 12 153mm yükseklikte, benim kasaya izlediğim bir incelemede 156lık şeyi de takmışlar internette gördüm, o sığar gibi geliyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-contac-silent-12-1366-1156-1155-1151-1150-am4-am3-islemci-sogutucu.html#genel-bakis
    Sizce bu ürün iyi midir?

Sıcaklıklar yine fazla. Ayrıca kasanın hava akışı güzel değil gibi. Kasadaki fanları söküp 2-3 adet kaliteli fan alın. Aslında bu kasaya 200 TL. vereceğinize 30 TL. daha fazla verip Dark N10 alsaydınız keşke.

Ekstra olarak; stok i5 7600 için voltaj değerleri fazla gözükmekte. Otomatik voltaj kapatıp biostan manuel ayarlama yapın. 0.85 ve ya 0.90 gibi değerlerde olursa sıcaklıklarda fena sayılmayacak düzeyde düşüş yaşanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 12 Temmuz 2017; 18:41:43 >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Anakartım Z serisi olmadığı için maalesef voltaj değerini düşürmeme izin vermiyor. CPU SA Voltage, CPU IO Voltage ve CPU PLL OC Voltage değerleriyle oynayabiliyorum, ama bir işe yaramadı onları değiştirmek.
    Şöyle bir çözüm buldum, biraz işe yaradı: Ramlerimi 2400 MHz olarak ayarlamıştım, XMP profili kullanarak da yapsam, elle 2400 de girsem sıcaklıklarım değişmedi, ancak bios'u resetleyip ramlerin hızını 2133'e geri çekince sıcaklık değerlerim 5 derece kadar düşüyor.
    Yine de sıcaklıklar yüksek (ama en azından 90ı geçmiyor), ve 2400MHz'lik ramlerimi 2133 olarak kullanacak değilim. İnternette XMP profili değil de manuel girerseniz ısınmaz demişler, onu biraz kurcalıyorum, çok da bir fark yaratmadı.
    Evet, bellekleri manuel oc yaparsanız daha iyi. Ama sizin sıcaklıklar farklı bir durumdan oluşuyor gibi. Bana voltaj değeri yüksek geldi. Stok soğutucu ile birlikte o kasada pek soğumayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.