Şimdi Ara

ryzen 5 7600x bios ayarları ve ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, öncelikle elimdeki sistemi konuya hakim olunması açısından yazarak başlıcam;

amd ryzen 5 7600x işlemci

msi gaming trio 3080ti ekran kartı

msi b650m gaming plus wifi anakart

corshair 2x16 gb 5600 mhz ram

corshair h100 240mm işlemci sıvı soğutucu

m2 ssd vs filan ve 650 watt bronz bir psu

Bu sistemi yeni güncelledim ve eski sistemim msi b450m tomahawk max anakart ryzen 5 3600x işlemci varken aynı ekran kartı ve sıvı soğutucu ile işlemci sıcaklığım yükte maximum 55-60 dereceleri, ekran kartım ise yükte 65-70 dereceleri görüyordu. sistemi güncelledikten sonra işemci değerlerim yükte 80-85 derece, ekran kartım (darboğazdan kurtulduğunuda hesap edersek) ise yükte 75-83 derece aralıklarına çıktı.

Küçük bir araştırma ile amd eco mod denilen watt düşürme ayarınıda önerilen 65 derğerlerine düşürmeme rağmen herhangi bir ısı değişikli olmadı. Birde nzxt cam programından takip ettiğimde işemci clock hızı 5250 mhz sabit olarak gözüküyordu bunuda bios ayarlarına girip stabil değer olan 4.70 ghz değerine çekmeye çalıştığımda bios ayarlarındaki frekans ayarını autodan manuele çekmeme rağmen frekans değeri aktif olmayarak değer girmeme izin vermedi.

Kısaca isteğim bu işlemcinin sıcaklık değerlerini düşürmeme ve bios ayarlarını yapmama (eco mode neden işe yaramadı acaba) yardımcı olmanız.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. eğer bu sıkıntıyı çözen olursa 7 sülalesine dua ederim...

• 7000 serisi ısınan bir seri. Tavsiyem undervolt yapmanız olacaktır. Ryzen 9 7900 kullanıyorum. -25 undervolt değeri ve Noctua NH-U12A soğutucu ile 60-65 derece arasında kullanıyorum. Forumda 78003d rehberi var. Oradan nasıl yapılacağına bakabilirsiniz.

Kasanızı ve kullandığınız fanları yazar mısınız?

Konu linki:

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7800x3d-kullanma-rehberi--157971074

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 15 Haziran 2024; 1:33:56 >
  • cato16 kullanıcısına yanıt

kasa modelim rampage in mini tower bir kasası 4x 120mm fan var, bunlardan 3 önde içeri 1 arka dışarı egzoz fanı ve sıvı soğutu fanları egzoz görevi şeklinde dışarı dönük.

vermiş olduğunuz linkteki 78003d ile bendeki şlemci ayarları yakınmıdır?

birde undervolt dediğiniz olay şumudur ;

https://www.youtube.com/watch?v=OGXfOQmNbYg&ab_channel=Technopat

eğer buysa denedim ama hiç etkilemedi sıcaklık değerlerini.

Ama bi yandan kurcalarken windows güç seçeneklerindeki işlemci ayarını min ve max ayarını %99 yapınca nzxt camde clock değeri 4625mhz e düştü ve sıcaklık boşta 47 dereye indi yükte test edicem birazdan bakalım ne değer vericek. birazdan onuda yazarım

güncelleme :

sadece güç ayarlarından min max işemci değerlerini %99 yaptım ve cyberpunkta full + full ayarlarda 130-150 fps lerde işlemci sıcaklığı max 65 derece ekran kartı ise 74 dereceyi gördü...

ama anlamadığım tek nokta stok halde kullandığım zaten normal değeri 4.70 mhz olan işlemci hiç bişey yapmamama rağmen neden işlemci güç seçeneği %100 iken 5250 mhz leri gördüğü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magimda -- 15 Haziran 2024; 11:16:19 >

• Magimda kullanıcısına yanıt

Eco mod ile undervolt farklı şeyler. Aynı şeyler olsa sadece eco mod yazardım. Verdiğim linki inceleyin anlayacaksınız.

Eco mod ve undervolt yeterli olacaktır. Başka ayar yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 15 Haziran 2024; 14:3:5 >
  • cato16 kullanıcısına yanıt

Hocam çok sağolasın Allah razı olsun gerçekten. Ben 2 gündür voltaj düşürme diye bahsedileni o yaptığım Eco mod sanıyodum. Şimdi yönlendirmen sayesinde hem MHz kaybı yaşamadım hemde ısınma sorununu çözdüm. Çok çok dua edicem cidden. Konuyu açmamla çözüme ulaşmam 1 gün bile sürmedi...

• Magimda kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam. Sizden de razı olsun. OCCT testini yapmayı ihmal etmeyin. Konu içerisinde var. İşlemci stabiletisini kontrol ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 16 Haziran 2024; 7:35:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.