Selamlar, Rampage iceblade bir kasa aldım fakat fanların RGB bağlantısını yaptım yanıyor ama fanlar dönmüyor. Herhangi bir başka güç bağlantısında bulamadım fanlara veya kontrolcüye. Resimlerdeki gibi bir kontrolcü mevcut uç kısmı sanki bir soket gibi ama oraya nasıl bir şey takmam gerekiyor sata filanmı acaba. Bilen varsa acil desteğini bekliyorum.
ryzen 5 7600x bios ayarları ve ısınma problemi
merhabalar, öncelikle elimdeki sistemi konuya hakim olunması açısından yazarak başlıcam;
amd ryzen 5 7600x işlemci
msi gaming trio 3080ti ekran kartı
msi b650m gaming plus wifi anakart
corshair 2x16 gb 5600 mhz ram
corshair h100 240mm işlemci sıvı soğutucu
m2 ssd vs filan ve 650 watt bronz bir psu
Bu sistemi yeni güncelledim ve eski sistemim msi b450m tomahawk max anakart ryzen 5 3600x işlemci varken aynı ekran kartı ve sıvı soğutucu ile işlemci sıcaklığım yükte maximum 55-60 dereceleri, ekran kartım ise yükte 65-70 dereceleri görüyordu. sistemi güncelledikten sonra işemci değerlerim yükte 80-85 derece, ekran kartım (darboğazdan kurtulduğunuda hesap edersek) ise yükte 75-83 derece aralıklarına çıktı.
Küçük bir araştırma ile amd eco mod denilen watt düşürme ayarınıda önerilen 65 derğerlerine düşürmeme rağmen herhangi bir ısı değişikli olmadı. Birde nzxt cam programından takip ettiğimde işemci clock hızı 5250 mhz sabit olarak gözüküyordu bunuda bios ayarlarına girip stabil değer olan 4.70 ghz değerine çekmeye çalıştığımda bios ayarlarındaki frekans ayarını autodan manuele çekmeme rağmen frekans değeri aktif olmayarak değer girmeme izin vermedi.
Kısaca isteğim bu işlemcinin sıcaklık değerlerini düşürmeme ve bios ayarlarını yapmama (eco mode neden işe yaramadı acaba) yardımcı olmanız.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. eğer bu sıkıntıyı çözen olursa 7 sülalesine dua ederim...
Anakart CPU güç soketi pin yetmezliği
Merhabalar, elimde MSI b650m gaming plus wifi anakart, ryzen 5 7600x işlemci, MSI 3080 ti Trio ekrankartı ve 650watt PSU var. Anakart ve işlemciyi yeni aldım fakat şöyle bir sorunum var;
Anakart üstünde CPU power soketleri 8 + 8 gibi ekran kartı kadar pin girişi mevcut fakat ben ekran kartıma pinlerini taktıktan sonra geriye elimde 8 + 4 pin kalıyor CPU power için. Soketlerde CPU power 1 ve CPU power 2 şeklinde ayırmışlar bende sadece 8 pini CPU power 1 e takarak deneme yaptım ve PC çalıştı sorunsuz şekilde fakat işlemciye herhangi bir yük bindirmedim denemek istemedim açıkcası. Bu durum bir sorun yaratırmı sormak istediğim bu birde 2 pinide doldurursam sorun olmama durumunda performans değişikliği olurmu?
Not : oc kullanmıyor stok durumları ile kullanıyorum bütün ürünleri.
8+6 gpu pin bağlantısı sorunsalı
Ryzen 5 3600x soğutucu önerisi
|
|
Asus R9 380X - Sapphire R9 380X -- Hangisi ?
|
|
İlgi Alanları: donanım, pc oyun
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 105
İkinci El Bölümü Mesajları: 38
Konularının görüntülenme sayısı: 5.401 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları