Şimdi Ara

Yeni m.2 SSD Artık Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 senedir kullandığım Kingspec marka m.2 arıza verip bios'ta görünmemeye başlayınca 2 hafta kadar önce yine Aliexpress üzerinden Adata marka XPG Gammix s11 Lite model 500 gb bir SSD getirttim. Düz sata SSD'de idareten kurulu sistemi bu yeni m.2'ye klonladım ve sorunsuz kullanmaya başladım. Dün eve geldiğimde bilgisayarın on-off tuşuna basınca açılmadığını farkettim. Güç kablosunu söküp biraz bekledim, takıp tekrar açmayı denedim açıldı. Windows açılamadan elektrik gitmiş gibi bilgisayar kapandı. Yine on-off yanıt vermedi. Tekrar güç kablosunu söküp taktım yine açıldı ancak bu birkaç denemede hiç Windows'u göremedi. Bios'ta da m.2 görünüyordu ve default ayarları da denedim. Değişen birşey olmadı. Bu noktadan sonra da bilgisayarı açmaya çalıştığımda birkaç saniye içinde kendini kapatmaya başladı. Bios'u da göremez oldum. m.2'yi çıkardığımda normale dönüyordu herşey. Allahtan sistem kurulu eski Sata SSD'mi silmemiştim onu takıp devam ettim. Bu kadar kısa sürede m.2'nin bozulmuş olabilme ihtimali bu kadar yüksek mi? Sistemimde UPS de var. Dolayısıyla elektriksel sorunlar yok. Bir video çekip satıcı ile iletişim kurmaya çalıştım ancak bilemiyorum 2 haftalık kullanımdan sonra ödeme iadesi filan yaparlar mı... Kaçırdığım, göz ardı ettiğim bir konu olabilir mi arkadaşlar?

--Sistem--

Ryzen 1700

MSI B350i Pro Ac

Corsair Vengeance 32 GB DDR4

Sapphire Rx570 Pulse 8 GB

Everest Rampage 500W GB RGB

Muhtelif HDD'ler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 26 Kasım 2020; 10:21:4 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.