Şimdi Ara

SSD'de B ve M key nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün laptopa SSD alacağım ama SSD soket türleri var ve ben hiçbir şey anlamadım. bunlar nasıl oluyor hangisi hangisine uyumlu şimdi? bendeki soket resmi ;

SSD'de B ve M key nedir?

Alacağım SSD bu;

SSD'de B ve M key nedir?

Şimdi baktığımız zaman benim sokette tek çentik var bunda 2 çentik var uyumlu mu?
    Nasıl oluyor bu bir dokuman bulamadım nette yardımcı olun?

• Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla optane bile destekliyor. Biliyorsunuz optane kabylake ile gelen bir yenilik. Sonuçta nvmex3 destekliyor daha hızlı olan optane de destekliyor gözüküyor. Muhtemelen laptopunuz kabylake veya üstü tabanlı bir işlemci içeriyor.

Ama sizin alacağınız yalnızca m.2 slotlu sata bir ssd. m.2 olması sizi yanıltmasın, tam emin olmamakla beraber 860 evo'yu da kullanabilirsiniz ama illaki kullanım kılavuzunuza bakın. orada m.2 nini kullanım seneryolarıyla ilgili bilgiler hatta tablo bile mevcut olabilir. Bazı donanım üreticileri m.2 nin kullanımına bağlı olarak anakart üzerindeki diğer veriyollarını kısabiliyor kısmayabiliyor da. Bu yüzden kullanım kılavuzunuza başvurun.

Büyük bir ihtimal kullanırsınız fakat hızlarınız 550mb/s civarlarında olacak. Yalnızca evolara has olan kullandığınız evo ssd'nin kendi içinde kopyala yapıştır yaparsanız oldukça utobik hızlara çıkan bir samsung güzellemesi var. Ama o senin işine yarar mı yaramaz mı bilemem.

• B+M veya sadce M key'li olan tüm NVME(PCIE) türü ssdler çalışır.SATA olan m.2 ler çalışmaz.
    860 evo sata olduğu için çalışmaz.
    Önerim: sx6000 pro veya sx8200 pro nvme ssd'dir.

Edit:
    Üzerinde takılı olan M key ssd Samsung pm981 MZ-VLB2560 sanırım o da EVO 970 seviyesinde bir nvme ssd'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 23 Temmuz 2019; 1:25:5 >
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Yoo. Nvme çalıştıran tüm m.2 slotları sata ssd de çalıştırır. Sata veriyolu olmayan anakart yok çünkü.
    Bazı m.2 slotları pcie veriyolu kullanmaz bunlarda nvme ssd çalışmaz ama sata ssd çalışır.
    Çentik çok önemli değil. Tek çentikli nvme çalıştıran bir anakart çift çentik m.2 sata ssd ye de uyumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 23 Temmuz 2019; 7:21:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Tek m.2'li sistemlerde dediğin doğru.
    Ama çoklu m.2 sistemlerde durum üreticiden-üreticiye değişiyor.Datasheet,manual pdf aratıp bakmak gerekiyor.

Çentik önemsizidir dediğine de katılmıyorum.Piyasada hala dönen eski ve giriş seviyesi sistemlerde b ve m key ayrımı var.Özellikle dönüştürücü adaptörlerde bariz fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 24 Temmuz 2019; 15:17:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    d&r da 4 liraya kitaplar
    13 yıl önce açıldı
    Asus'tan daha f/p var mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.