Şimdi Ara

Aydınlatma - Yurtdışından birşeyleri bavulda getirirken gümrük diye birşey yok.... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
4
Favori
58.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2 siseden fazlası yasak diye biliyorum, bireysel killigi degil yönetmelik boyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulasates kullanıcısına yanıt
    TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
    1- Sigaralar 600 adet
    2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet
    3- Puro 50 adet
    4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.
    5- Pipo tütünü 250 gr.

ALKOLLÜ ÜRÜNLER
    1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
    2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.

KOZMETİK ÜRÜNLER
    600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.

GIDA ÜRÜNLERİ
    1- Çay 1 kg.
    2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.
    3- Kahve 1 kg.
    4- Çikolata 1 kg.
    5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.

Limitler bunlar

Soru: Yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyeti nedir?
    Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.
    Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın kıymeti nasıl belirlenir?
    Cevap: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın kıymeti, ibraz edilen faturaya, satış fişine veya eşya bedelinin ödendiğine ilişkin belgeye göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük idaresince belirlenir.
    Soru: Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde serbest dolaşıma sokulacak eşyaya ilişkin şartlar nelerdir?
    Cevap: Her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen eşyanın geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi uygulanır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
    olarak uygulanmakta ve eşyanın;
    a) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    b) Yolcu beraberinde ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    c) Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
    gerekir.
    Yukarıda da belirtildiği üzere, yolcu beraberi hediyelik eşyaya ilişkin muafiyet yolcuların yaşına göre, 150 ve 430 Avro değerindeki eşya için geçerlidir. Yolcu beraberinde getirilen eşyanın bu değerleri aşması halinde, 1500 Avroyu geçmemesi kaydıyla eşyanın vergilendirilmesinde muafiyet miktarına [150 (15 yaş altındaki yolcular için) veya 430 Avro] tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısım için yukarıda belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
    Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.
    Soru: Türkiye'ye giriş yapan yolcuların beraberlerinde getirecekleri eşyaya muafiyet uygulanabilmesi için geldikleri ülkede geçirdikleri süreye ilişkin bir sınır var mıdır?
    Cevap: Evet, kara hudut kapısından diğer ülkelere giden yolcular, seyahat ettikleri ülkede en az üç gün (72 saat) geçmeden kara hudut kapısından dönmeleri halinde, yolcular için öngörülen muafiyet hakkından yararlandırılmazlar.
    Soru: Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?
    Cevap: Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir.

Kaynak

http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa

• Çok garip ya , bir arabadan Her ay benzinden deli gibi vergi alıyor zaten birde bunun senelik vergisi var... Birde aracı alırken vergi alıyor vs... Yani bu içki olayına devlet neden takmış bu kadar bunun altında başka şeyler var...

Yani küçük esnaf bizim ülkede adam gibi vergisini verse, devlet te böyle ayak işlerinin peşine düşmese...
  • 2. El yedek parcada durum nasıl? Amerikadan bavulun içind e gelicek. Araç direksiyonu?

• İngilteredeyim. Burda toplamış olduğu bilgisayarı gelirken parçalarını söküp getirmek istiyorum. İşlemci, RAM, Anakart ve HDD. Hepsini amazondan aldım kutulu faturalı. Parçaları bavula atsam kutusunda. Beni kontrol etseler ben vergiye tabii olur muyum? Toplamı 300 Euro falan yapıyor bu parçaların?
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt
    430 euro olmalı gümrük muafiyet sınırı çok geç cevap oldu ama sıkıntı olmamıştır sanıyorum. Bu oran Amerika için nedir acaba ben de onu merak ediyorum
  • Birisi 8 valiz eşya ile gelmiş, havaalanında yakalanmış. Yaklaşık 130 bin lira değerinde (dolar 4 lira iken) eşya varmis valizlerde ve yakalanmış.

Yakında mahkemeye cikicakmis. Getirirken abartmamak lazim. Denk gelirsen uğraşırsın böyle.

Ilk mahkeme mecburi. 130 milyarlık mal gitti. Üzerine bide para cezası yiyecek. Bundan böylede mimlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiverli -- 3 Ekim 2018; 18:4:52 >
  • Ayrıca bu forumdaki biçok kişiye ürün getirdim. Çıkışlarda biraz zeki olmak lazım. Kalabalık ile beraber haraket etmeniz lazim. Öyle sazan gibi tek başına iken çıkışa yürüme, duty freeye takıl. Kalabalık gurup geldimi gir içine cik.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.