Şimdi Ara

Aydınlatma - Yurtdışından birşeyleri bavulda getirirken gümrük diye birşey yok.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
58.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: greenleafffff

Arkadaşım 3-4 taneye kadar sokarsın , diğeri kaçakçılık gibi algılanıyor , %10 vergi veriyorsun.. rahat ol..

Aynı marka olursa bırden fazla kacakcılıga sokuluyor bılemezsınız aranmıyacagınızı evet havayoluyla gırışlerde
    bazen yogunluktan dolayı eger ıhbar fılanda yoksa x ray cıhazındanda gecerken toleranslı olunabılıyor.Sanmaya-
    lımkı polıs veya gümrükcülerı atlatıyıoruz.Herseyı nereleree ne saklanacagını cok ıyı bılen elemanlar kapılarda
    görevlendırılır.Ayrıca şımdı sız karayoluyla Turkıye ye kapıkuleden giriş yapmak ıcın Bulgarıstan kaptıan anderova kapısından bırden fazla gsm ıle gırmeye kalkın bakalım ne olacak o bızden sonra demokrasıye gecmış yenı yenı kalıkınmaya başlayan bulgar gümrüğünü veya polısını atlatabılecekmısınız?Ben süreklı o kapıdan gecen bırıyım vede oturumum var bg de ayrıca tr den de özel pasaportluyum.Buna ragmen dıdık dıdık aranırım nokıa n 95 den 2006 da 3 tane hedıye amaclı tıcaret degıl getırmek ıstedım.Bulgar malıma el koydu tutanak tuttu oturum oldugu ıcın mahkemeye vermedı ambara aldılar malımı dönüşte alırsın dedıler.Bende tamam dedım vede bıraktım dönüşte ıse bana malımı alamıyacagımı eger fazla bu konuda ısrarcı olursam mahkemeye vereceklerı tehdıtı olunca bende lanet olsun dedım vede bıraktım.Amacım tabıkı ınsanları sızın gıbı bende aydınlatmaktır yoksa ahkam kesmek degıl saygılar...

• emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş
  • Evet güzel konu arkadaşlar tecrübelerini paylaşsınlar bizede yardımcı oluyolar
  • Blueerdem arkadasima katiliyorum amac konuyu baltalamak degil sadece bilgl vermek insanlar boyle bir uygulama oldugunu bilsinler ona gore hareket etsinler
  • arkadaşlar sanırım aşağıdakı yasa cok arkadaşımıza ışık olacaktır.Saygılar..

5607 sayılı KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KANUNU ( MADDE 6)–
    (1) Yolcuların, gümrük mevzuatına göre zatî ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi zatî eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.
    (2) Söz konusu eşyanın gümrükten kaçırılmak amacına yönelik olarak saklanmış veya gizlenmiş olarak bulunması durumunda gümrük idarelerince eşyanın gümrük vergileri üç kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.
    (3) Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen eşya, gümrük vergileri ödenmediği takdirde, gümrüğe terkedilmiş sayılır.
    (4) Yolcuların, beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan eşyanın ticarî mahiyette veya ithali veya ihracının yasak olması halinde 3 üncü madde hükümleri uygulanır.

• Aman diyim arkadaslar gumruk tabiki var ben valizdeki 1 karton fazla sigaraya 100 euro odedim tam cikarken acip bakti memur 2 karton Hakim varmis ben 3 karton almistim hem fazla kartonu aldi hemde 100 euro mu :( tamam herkese kontrol yok ama denk gelirse vayhalinize
  • ayrıca bir de şöyle bir durum var...diyelim iki tane laptop getirdiniz. ve kapıda polisle muhatap olmak zorunda kaldınız. o zaman bir tanesini şahsi kullanım için aldım diyip geçirebilirsiniz ama diğeri için %20 vergi ödemek zorunda kalırsınız. diğer bütün ürünler için de fix bu oranı uyguluyorlar bildiğim kadarıyla..

ancaaaak bir istisna var...eğer ikinci ürün cep telefonu ise o zaman canınız sıkılacaktır. çünkü cep telefonunun %50 vergisini ödeyeceğim deseniz bile içeri sokamıyorsunuz..1000 TL'lik cep telefonu için 2000 TL vergi ödemeye razıyım deseniz de izin vermezler..

tabi bu teorikte geçerli. ordaki görevli;

- hakkınızda kaçakçılık tutanağı düzenleyip sürüm sürüm süründürebilir.

- geç abi ya bişey olmaz diyebilir..

- bi sakal at da biz de yolumuzu bulalım diyebilir..

- tekini ben alıyorum, sana da hayırlı günler diliyorum. kurcalarsan daha sık görüşürüz diyebilir :)

bunların hepsi olası sonuçlardır arkadaşlar...

• @blueerdem
    Son sik daha bi olasi geldi bana niyese :)
  • hangisini daha olası olduğu kişinin şansına kalmış artık :))) bahtsız bedeviler için ilki daha olası :))

not: hocam nickimi bi doğru yaz ya :))

quote:

Orijinalden alıntı: kaya26

@blueerdem
    Son sik daha bi olasi geldi bana niyese :)
  • Ankara Esenboğa gümrüğünde çoğu zaman X-ray'den geçiriyorlar, çantasına 10 iphone atanı emin olun çekerler içeri. En garantilisi İstanbul'dan çıkmak.
  • "Gumruge tabi esyaniz var mi?" sorusunu Ist. Ataturk'ten her girisimde sordular desem yeridir... Elimizde Dubai Duty Free posedini goren oldu mu yandik zaten
  • Geçmez olur mu arkadaşlar x-ray'den? Ülkeye giriş yapan her toz parçası x-ray'den öyle ya da böyle geçiyor. Tabii bavul durumunda bu biraz daha rahat. Saniyede 1-2 bavulun geçmekte olduğu bir bantta kontrol çok rahat yapılamıyor tabii. Görevlinin dikkati dağılıyor, çok iyi bakamıyor, bazen de umursamıyor. Ki zaten 1-2 telefona kimse bir şey demez. Ancak emin olun, bir bavul iPhone doldurup getirmeye kalkarsanız emin olun fark edeceklerdir.
  • @bluerdem
    Pardon hocam bir e fazla okumusum :)
  • Sonuç olarak yurtdışından ikinci bi telefon olarak getirilen iphone'u bavulda mı taşımalı yoksa çantada mı? olur da yakalanırsak vereceğimiz bedel % kaç ? bence böyle açıklayıcı olunmalı kesin bir şey hala söylemiyorsunuz.
  • Kutusundan çıkarıp yanında taşımak daha iyi. Kutusu valizde dursun.
  • yakalandığınız zaman ne bedel teklif ederseniz edin cep telefonunu içeri sokamazsınız diye yukarıda yazdık..insanlara sitem etmeden önce konuyu baştan sona dikkatle okuyun bi dahakine.

quote:

Orijinalden alıntı: hexegram

Sonuç olarak yurtdışından ikinci bi telefon olarak getirilen iphone'u bavulda mı taşımalı yoksa çantada mı? olur da yakalanırsak vereceğimiz bedel % kaç ? bence böyle açıklayıcı olunmalı kesin bir şey hala söylemiyorsunuz.
  • dostum yazıyı yazman iyi oldu bende hep böyle olduğunu düşünüyordum...neyseki değilmiş.valla ben yurt dışına gidip gelmediğim için bilmiyordum.bu arada eğer bir daha yurt dışına gidecek olursan bana bir tane iphone 4 32 gb getirirmisin.parada anlaşırsak olurmu?
  • yanlış anlama sitem ettiğim yok sadece yakın zamanda ilgiltereye giden arkadaşım var ve gelirken alacak biraz heyecanlıyım.. ayrıca kendi telefonu ve bana aldığı iphone4 ile kutusu açık bi şekilde çantasında yakalanırsa ne olur? yani o gümrük muhabbeti ama kutusu yok kutu şarj vb. şeyler valizde sadece çantasında kendi telefonu ve benim iphone4'üm olursa?
    quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

yakalandığınız zaman ne bedel teklif ederseniz edin cep telefonunu içeri sokamazsınız diye yukarıda yazdık..insanlara sitem etmeden önce konuyu baştan sona dikkatle okuyun bi dahakine.

quote:

Orijinalden alıntı: hexegram

Sonuç olarak yurtdışından ikinci bi telefon olarak getirilen iphone'u bavulda mı taşımalı yoksa çantada mı? olur da yakalanırsak vereceğimiz bedel % kaç ? bence böyle açıklayıcı olunmalı kesin bir şey hala söylemiyorsunuz.

• 2 telefondan bir sorun olacağını sanmıyorum ben..sonuçta iki hattım var ve ikisini de kullanıyorum..ben yurtdışına çıkarken bir iphone bir de nokia 1200 taşıyordum..dönüşte hiçbirşey almamış olsaydım ve polis beni çevirseydi napabilirdi? hiçbirşey :) aynı mantıkla 2 telefonun riski azdır. ama dediğim gibi arkadaşınız kendi kullanıyormuş gibi yapsın eğer soran olursa.umarım stok sorunu filan yaşamadan alır arkadaşınız da iyi günlerde kullanırsınız
  • Gümrük kanuna göre değeri 150 eurpyu geçmeyen eşya gümrük vergisinden muaftır.Ayrca h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşyalarda gümrük vergisinden muaftır.
    BİRİNCİ BÖLÜM
    Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna

4. Değeri 150 EURO’ yu geçmeyen eşya
    5. Gerçek kişiler tarafından serbest dolaşıma sokulacak şahsi eşyadan;
    a) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait, alındığı tarihte üç yaşından büyük olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtaları,
    b) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait her türlü kullanılmış ev eşyası,
    c) Yerleşim yeri Türkiye’de olan bir Türk ile evlenerek veya evlenmek üzere Türkiye’ye gelen kişilere ait çeyiz eşyası,
    d) Miras yoluyla intikal eden kişisel eşya,
    e) Türkiye’ye öğrenim görmek amacıyla gelen öğrencilere ilişkin eğitimle ilgili malzemeler ve eğitimle ilgili diğer ev eşyası,
    f) Türkiye Gümrük Bölgesinden geçici olarak çıkan gerçek kişilerin geri getirdiği kullanılmış ev eşyası,
    g) Yerleşim yeri Türkiye dışında olan gerçek kişilerin Türkiye’de satın aldıkları veya kiraladıkları konutlarında kullanılmak üzere geçici veya kesin olarak getirdikleri ev eşyası,
    h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşya,
    6. Gerçek kişilerce serbest dolaşıma sokulacak diğer eşyadan;
    a) Değeri 430 EURO’yu geçmemek üzere yolcuların beraberindeki hediyelik eşya,
    Yani kendi kullanımınız için eşya getiriyorsanız para sınırı yok.Ancak yanınızda getirdiğiniz eşyaların değeri 150 euroyu geçmemli.Hediyelik eşyalar içinse bu sınır 430 euro olaarak belirlenmiş.Bu koşullar dahilinde 3 adet cep telefnonunu getirebilirsiniz.(kişisel kullanım)Ama 20 tane telefon getiriseniz gümrük memurları sizi biraz terletir
    Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bu şans işi değildir.Yukarıda gümrükten muaf halleri bir kısmını alıntıladım.Tam metine gümrük kanunu md.167 ve devamından bakabilirsiniz.

Ayrıca kaçakçılıkla mücadele kanununda yakalanan gümrüğe tabi mallarla ilgili olarak kişinin ödeyeceği vergi yazmaktadır.:
    Yolcu beraberinde getirilen kaçak eşya

MADDE 6 – (1) Yolcuların, gümrük mevzuatına göre zatî ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi zatî eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.

(2) Söz konusu eşyanın gümrükten kaçırılmak amacına yönelik olarak saklanmış veya gizlenmiş olarak bulunması durumunda gümrük idarelerince eşyanın gümrük vergileri üç kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.

(3) Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen eşya, gümrük vergileri ödenmediği takdirde, gümrüğe terkedilmiş sayılır.

(4) Yolcuların, beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan eşyanın ticarî mahiyette veya ithali veya ihracının yasak olması halinde 3 üncü madde hükümleri uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 6 Eylül 2010; 21:28:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.