Şimdi Ara

Aydınlatma - Yurtdışından birşeyleri bavulda getirirken gümrük diye birşey yok.... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
58.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

Gümrük kanuna göre değeri 150 eurpyu geçmeyen eşya gümrük vergisinden muaftır.Ayrca h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşyalarda gümrük vergisinden muaftır.
    BİRİNCİ BÖLÜM
    Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna

4. Değeri 150 EURO’ yu geçmeyen eşya
    5. Gerçek kişiler tarafından serbest dolaşıma sokulacak şahsi eşyadan;
    a) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait, alındığı tarihte üç yaşından büyük olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtaları,
    b) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait her türlü kullanılmış ev eşyası,
    c) Yerleşim yeri Türkiye’de olan bir Türk ile evlenerek veya evlenmek üzere Türkiye’ye gelen kişilere ait çeyiz eşyası,
    d) Miras yoluyla intikal eden kişisel eşya,
    e) Türkiye’ye öğrenim görmek amacıyla gelen öğrencilere ilişkin eğitimle ilgili malzemeler ve eğitimle ilgili diğer ev eşyası,
    f) Türkiye Gümrük Bölgesinden geçici olarak çıkan gerçek kişilerin geri getirdiği kullanılmış ev eşyası,
    g) Yerleşim yeri Türkiye dışında olan gerçek kişilerin Türkiye’de satın aldıkları veya kiraladıkları konutlarında kullanılmak üzere geçici veya kesin olarak getirdikleri ev eşyası,
    h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşya,
    6. Gerçek kişilerce serbest dolaşıma sokulacak diğer eşyadan;
    a) Değeri 430 EURO’yu geçmemek üzere yolcuların beraberindeki hediyelik eşya,
    Yani kendi kullanımınız için eşya getiriyorsanız para sınırı yok.Ancak yanınızda getirdiğiniz eşyaların değeri 150 euroyu geçmemli.Hediyelik eşyalar içinse bu sınır 430 euro olaarak belirlenmiş.Bu koşullar dahilinde 3 adet cep telefnonunu getirebilirsiniz.(kişisel kullanım)Ama 20 tane telefon getiriseniz gümrük memurları sizi biraz terletir
    Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bu şans işi değildir.Yukarıda gümrükten muaf halleri bir kısmını alıntıladım.Tam metine gümrük kanunu md.167 ve devamından bakabilirsiniz.

Ayrıca kaçakçılıkla mücadele kanununda yakalanan gümrüğe tabi mallarla ilgili olarak kişinin ödeyeceği vergi yazmaktadır.:
    Yolcu beraberinde getirilen kaçak eşya

MADDE 6 – (1) Yolcuların, gümrük mevzuatına göre zatî ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi zatî eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.

(2) Söz konusu eşyanın gümrükten kaçırılmak amacına yönelik olarak saklanmış veya gizlenmiş olarak bulunması durumunda gümrük idarelerince eşyanın gümrük vergileri üç kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir.

(3) Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen eşya, gümrük vergileri ödenmediği takdirde, gümrüğe terkedilmiş sayılır.

(4) Yolcuların, beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan eşyanın ticarî mahiyette veya ithali veya ihracının yasak olması halinde 3 üncü madde hükümleri uygulanır.
    peki cihaz gümrükten yakalanmadan geçtikten sonraa aylar sonra karşımıza çıkmasınlar bunun vergisini ödememişsin arkadaş diye?
    böyle bir sorun gerçekleşirmi?

• ona bakana kadar trilyonluk vergi borçlularından tahsil ederler önce yok öyle bişey.
    quote:

Orijinalden alıntı: seytantuyluu

peki cihaz gümrükten yakalanmadan geçtikten sonraa aylar sonra karşımıza çıkmasınlar bunun vergisini ödememişsin arkadaş diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLiTY41

ona bakana kadar trilyonluk vergi borçlularından tahsil ederler önce yok öyle bişey.
    quote:

Orijinalden alıntı: seytantuyluu

Alıntıları Göster
    teşekkürler hocam cevap için yani havaalanından geçtikten sonra ileride bir problem olmaz diyorsun:)sorgulatmada falan belli olur mu?
    tekar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: earfalass

teşekkürler hocam cevap için yani havaalanından geçtikten sonra ileride bir problem olmaz diyorsun:)sorgulatmada falan belli olur mu?
    tekar teşekkürler

Alıntıları Göster
    merhabalar ben italyaya gideceğim yakında yeşil pasaportum var. 6 kişi olarak çıkacağız yani 6 tane pasaport var eşyalar paylaştırıldığında bir problem yaşanmadan girebilirmiyim acaba? bir de gümrük memuru almış olduğum ürünün faturasını mı soruyor değer belirlemek için? teşekkürler
  • Arkadaslar birde söyle bir ihtimal var gelen her eşya xraydan geçiyor ve valizleri taşıyan görevliler uçaktan teslim bantlarına yani. Adamlar bavulları yokluyorlar. Siz zannadiyorzunuzki ben bavula laptopu cep tlf veya herhangi değerli bir eşyayı, eve geliyorsun bir heves hemen acıyorsun bakıyorsun ta dammmmm eşyan yok faturan ve veya uçağa teslim ettiginine dair kanitin yoksA ; bir bardak soğuk su. O yüzden en sağlıklı çözüm el bagajı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslannn

Arkadaslar birde söyle bir ihtimal var gelen her eşya xraydan geçiyor ve valizleri taşıyan görevliler uçaktan teslim bantlarına yani. Adamlar bavulları yokluyorlar. Siz zannadiyorzunuzki ben bavula laptopu cep tlf veya herhangi değerli bir eşyayı, eve geliyorsun bir heves hemen acıyorsun bakıyorsun ta dammmmm eşyan yok faturan ve veya uçağa teslim ettiginine dair kanitin yoksA ; bir bardak soğuk su. O yüzden en sağlıklı çözüm el bagajı.
    Krosnodar' dan uçağa binerken x-ray' den geçen el valizini açtırdılar. "Aerosol !" diye söyleyince anladım. Valizde bulunan deodorantı kabinde yanımıza alamayacağımız söylediler. Ben de bagaj valizine verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 9 Ocak 2011; 11:48:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Krosnodar' dan uçağa binerken x-ray' den geçen el valizini açtırdılar. "Aerosol !" diye söyleyince anladım. Valizde bulunan deodorantı kabinde yanımıza alamayacağımız söylediler. Ben de bagaj valizine verdim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Türkiye'ye giriş yaparken, bagaja verdiğimiz valiz içinde en fazla kaç litre alkollü içki getirebiliyoruz? "Duty free alışveriş limiti" 1 litre diyor, ATU'nun sayfasında "alkollü içki taşıma limiti" 4x75 cl ya da 2x100 cl diyor. hangisi doğru? Valizde 4 şişe olsa el koyuyorlar mı gümrükte?

• quote:

Orijinalden alıntı: orangemechanique

Arkadaşlar Türkiye'ye giriş yaparken, bagaja verdiğimiz valiz içinde en fazla kaç litre alkollü içki getirebiliyoruz? "Duty free alışveriş limiti" 1 litre diyor, ATU'nun sayfasında "alkollü içki taşıma limiti" 4x75 cl ya da 2x100 cl diyor. hangisi doğru? Valizde 4 şişe olsa el koyuyorlar mı gümrükte?

Alıntıları Göster
    dün iphone 4 ile tr ye geldim atatürk havalimanından bavulda telefonmu var dedi polis xrayde gözükmüş evet dedim çıkartın dedi

çıkarttım kaydını yapıcam dedim yan koridörda görevliler pasaportunuza işlesin dedi

buraya kadar ok işlediler sorun yok zaten

peki işletmicek olanla 2-3 4 tane iphone getiren napıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

dün iphone 4 ile tr ye geldim atatürk havalimanından bavulda telefonmu var dedi polis xrayde gözükmüş evet dedim çıkartın dedi

çıkarttım kaydını yapıcam dedim yan koridörda görevliler pasaportunuza işlesin dedi

buraya kadar ok işlediler sorun yok zaten

peki işletmicek olanla 2-3 4 tane iphone getiren napıyor?

O tip şeyleri el çantasına almak en mantıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hexegram

Sonuç olarak yurtdışından ikinci bi telefon olarak getirilen iphone'u bavulda mı taşımalı yoksa çantada mı? olur da yakalanırsak vereceğimiz bedel % kaç ? bence böyle açıklayıcı olunmalı kesin bir şey hala söylemiyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Alınan elektronik cihaz kutusundan çıkarılıp şahsi kullanımdaymış gibi yakın yerlerde taşınmalı...laptop çantada,telefon cepte veya çantada gibi...
    sonuçta bir kişi 2 telefon kullanıyor olabilir.
  • Bugun arkadasim 4 tane iphone ile yakalandi. Telefonlara el koymuslar. Ulkeden cikarken alabilirsin demis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

Bugun arkadasim 4 tane iphone ile yakalandi. Telefonlara el koymuslar. Ulkeden cikarken alabilirsin demis.
    ne gumrugu ya hikaye, oyle abartmadikca arkadasin dedigi gibi, bavulu ayni urunden yuzlercesi ile doldurmadiginizda kim ne der. kisisel esyam kardesim, 42'' LCD Tv getirdim, kimse bisey demedi, ne telefona bisey diyecekler. Yillardir cikar girerim, getirdigim urunlerin hatti hesabi yok, bir anda 4 tane ipod touch sokmustum ve arti elektronik esyalar vardi. Yurt disina cikip gumruk korkusu ile bisey almazsaniz siz kaybedersiniz :) bu kadar net soyluyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

ne gumrugu ya hikaye, oyle abartmadikca arkadasin dedigi gibi, bavulu ayni urunden yuzlercesi ile doldurmadiginizda kim ne der. kisisel esyam kardesim, 42'' LCD Tv getirdim, kimse bisey demedi, ne telefona bisey diyecekler. Yillardir cikar girerim, getirdigim urunlerin hatti hesabi yok, bir anda 4 tane ipod touch sokmustum ve arti elektronik esyalar vardi. Yurt disina cikip gumruk korkusu ile bisey almazsaniz siz kaybedersiniz :) bu kadar net soyluyorum...

El koydular tellere yalan mi soylicem?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Tamamen şans işi demek ki.

• quote:

quote:

Sana yalancimisin dedim? Sen kendi gorusunu yazdin ben kendimininkini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 24 Aralık 2011; 21:20:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamefry

quote:

quote:

Sana yalancimisin dedim? Sen kendi gorusunu yazdin ben kendimininkini...

Alıntıları Göster
    Bu mesajları okurken acı acı gülmemek elde değil...

Yahu kuralları delmek için bu kadar insan didinir, sonra sokaktan geçerken mikrofonu uzatsan "ne olacak bu ülkenin hali" diyen de kendisidir.

Unutmayalım, gökten birileri inmeyecek, düzelteceksek yine biz düzelteceğiz bu ülkeyi.

Konuya dönecek olursak, gümrüklerde yolcu akışını kesmemek esastır. Görevli personel(gümrük muayene memuru) tek tek herkesin valizini açtırmaz. Riskli ülkelerden(düşük maliyetli üretim yapan, vergi cenneti, vs.) gelen yolcuları irdeler. Ayrıca tek tek tüm yolcular için risk analizi yöntemine göre hareket eder. Bunların dışında da yolcularla alakası olmaksızın rastgele(sondaj usulü) kontrol yapar.

"Amaaan... Ben getireceğimi getireyim de..." diyen vatanperver(!) arkadaşlara tavsiyem güzel rol yapmaları ve rastgele kontrolün kendilerine vurmaması için dua etmeleri.

Son olarak, bi kaç kez rastladığım bir yanlışı da belirteyim. Gümrük personelinin valizinizi açmak, içini arayıp sonra da kapatmak gibi bir mecburiyeti yok. Bu konuda yolcu kendisine yardımcı olmak zorunda.

• quote:

Bugun arkadasim 4 tane iphone ile yakalandi. Telefonlara el koymuslar. Ulkeden cikarken alabilirsin demis.
    Normalde yapılan ve yapılması gereken işlem tam olarak bu. Zira yolcu beraberinde getirilen cep telefonları gümrük vergisi ödenerek dahi yurda sokulamıyor. Sadece şahsi kullanımına mahsus olanı sokabilirsin. Geri kalanlar makbuz karşılığı gümrük ambarlarına alınır ve 3 ay içinde yurtdışına çıkarken beraberinde götürebilirsin.
    3 ayı aşarsa gümrük bu telefonları tasfiye eder.

Yolcu beraberi eşya muafiyeti konusunda 2009/15481 sayılı BKK'de EK-9'daki liste ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sayfasındaki genelgelere göz atmak gerek.
  • www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

Simdi burdan anladigim kadariyla ben 400eur luk DJ konsolunu kisisel esya statusunde hic bir ucret odemeden yurda getirebilirim degil mi?

Tablo'da su mevcut: 6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir
    adet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

Simdi burdan anladigim kadariyla ben 400eur luk DJ konsolunu kisisel esya statusunde hic bir ucret odemeden yurda getirebilirim degil mi?

Tablo'da su mevcut: 6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir
    adet

Problem yok. Yurtdışından gelirken rahatlıkla getirebilirsin. Ama kargo veya posta yoluyla olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masalvekahraman

quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

adet

Problem yok. Yurtdışından gelirken rahatlıkla getirebilirsin. Ama kargo veya posta yoluyla olmaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar lütfen başkalarını yanlış etkilemeyelim. kesinlikle bakılmıyor diye birşey yok. son 6 ayda birçok kez ülkeye giriş çıkış yaptım ve 1-2 tanesinde gümrük görevlileri rastgele insanları seçip inceleme yaptılar. Kesinlikle bakmıyorlar diye birşey yok bakabiliyorlar da lütfen yanlış yönlerdirmeyelim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.