|
Çin, Türkiye’yi şikayet etti: Çinli araçlarda ek gümrük vergileri kalkacak mı?
-
-
mahkeme çini haklı bulursa vergiyi %40 yerine %39 yaparız bizde.
Çin Türkiye ye nasıl bir misilleme yapabilir ki. Çin ile aramızda ticaret dengesizliği var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Ekim 2024; 13:40:36 >
-
Bir çok hammade yarımamül girdisi Çin' de sağlanıyor Türkiye dahil bir çok ülkede. O nedenle değişik misillemeler görebiliriz.
-
Ah be Çinli arkadaş gel sen bir de bizim verdiklerimizi gör :) Türk olarak %100 den fazla verioz biz o arabaya.
-
Okçular vakfına yardım yapın sorun çözülsün 🙃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Avrupayı da dava etsinler. Avrupa çıkardı bu kararı Türkiye devam ettiriyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben Çin üretimi araç almıyorum ki, nasıl benim cebimden çıkıyor. Çinli markalar Türkiye de yerli üretsinler ek vergi olmadan alalım. hasta diyerek küçümsemeden önce biraz düşün. küfürlü konuşunca çok zeki mi hissediyorsun kendini.
-
haaa ben almiyorum alan düşünsün dimi, ben hep 50 tl lik benzin alıyorum kafası bu kafa, nerede görsem tanırim
demek ki küfür etmeden de oluyormuş ama alaycı yaklaşımın devam ediyor.
50 TL lik ile ne alakası var. aynı mantık değil. Ben Çinli araç almıyorum kimsenin de almasını istemiyorum. Türkiyede üretsinler başımızın tacı olsunlar. böylece hem biz kazanalım hem onlar kazansın.
varsa bu söylediklerime itirazın buyur tartışalım.
-
sanane birader isteyen istediği aracı alsın, senin sözde yerli milli togg un ne kadar yerli ? bırakın bu işleri çıkın şu kafadan artık, üreticiden daha fazla kazanan bence çalan devlet anlayisinin neyini savunuyonuz
buyur istediğin aracı al. ben böyle düşünüyorum ve düşüncelerimi etkileyecek bir argüman ileri süremiyorsun. Çinli markaların ülkemizde üretim yapmasını istiyor olmam kime ne zararı olabilir.
-
Evet yakında kaldırırlar ek vergiyi, 4 te bir fiyatına iner o zaman Çin araçları..hatta bir Çin aracı alana peluş ayı bile hediye edebilirler yanında..Araç almayın aldanırsınız..bir süre sonucu bekleyin
-
Herkes gelip benim ülkemde üretecek bakış açısı yanlış. Avrupa da diyecek tekstil ürünlerini benim ülkemde üret yoksa senden almam. Çin de diyecek domatesini ülkemde üretmezsen almam. Öbürü diyecek ki Türkiye’de üretilmiş Ford transit arabalarını ülkeme sokmam. Kimse yerinden kıpırdayamaz bu mantıkla.
Yüzde 10-15-20 civarı makul bir vergi alıyorsan işin biter o şirket ve ürünle. Kaldı ki mtv vs bir dünya vergiyi ömrü boyunca alıyorsun o araçtan. Ölene kadar vergi kesiliyor o ürünlerden.
Bu eleman forumun yeni trolü. Bi ara ahmetkaracil falan vardı onu faho emekli etti bu geldi yerine :D
-
Çin'in çok yapabileceği birşey yok bizden aldığı ürün olsa karşılıklı vergi atışmaları olurdu ama ithalat kısmı ezici üstünlüğe sahip olduğu için bize vergiye karşı vergiyle cevap veremiyorlar.
-
Çin ve yapmak istediği hakkında 100 miligram bilgin yok,zorlama.
https://forum.donanimhaber.com//cin-e-yeni-gumruk-vergisi-geldi-en-dusuk-7000-ve-40-08-06-2024--158859299-3?q=
Aydınlanmak istersen senin gibi satsın ucuza noolcek yieaaa hahahahahah yazan ergen arkadaşlarla yaptığım tartışma
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geldi komplo teorisi üreten kahvedeki dayı, bu kadar kafası çalışan güçlü bir devlet isen, Amerika gibi yapacaksın, yapabilimisin hayır, amerikada önce güvenlik bizde ise önce para, parayi ver vatanı satarlar ki sattılar
Neyse abdestini vermişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin neden diğer ülkeleri de şikayet etmiyor diyen arkadaşlar ve sevgili haber editörüne de ithafen aşağı bırakıyorum, nerdeyse herkesi şikayet etmiş Çin
Okçular vakfına yardım yapın sorun çözülsün 🙃
|
haaa ben almiyorum alan düşünsün dimi, ben hep 50 tl lik benzin alıyorum kafası bu kafa, nerede görsem tanırim
|
Bir çok hammade yarımamül girdisi Çin' de sağlanıyor Türkiye dahil bir çok ülkede. O nedenle değişik misillemeler görebiliriz.
|
Ah be Çinli arkadaş gel sen bir de bizim verdiklerimizi gör :) Türk olarak %100 den fazla verioz biz o arabaya.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X