Şimdi Ara

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?
    Resmi Gazete’de yayınlanan “Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Uygulanmasına Dair Karar” ile Türkiye, ithal otomobillerde ek gümrük vergisi uygulamasını genişletti. Yeni kararnameye göre, Avrupa Birliği (AB) üzerinden ithal edilen bazı binek otomobiller için geçerli olan ek mali yükümlülük Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ek olarak artık Vietnam, Japonya ve Kanada menşeli araçları da kapsıyor.

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Karar kapsamında, Türkiye ve AB'nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmaları uyarınca düşük oranlı gümrük vergileri uygulanmaya devam ederken, Türkiye’nin tercihli ticaret anlaşması olmayan ülkelerden AB üzerinden gelen otomobillerde ise ek yüzde 10 gümrük vergisi mali yükümlülüğü geçerli olacak.

Araç ithalatına ek gümrük vergisi

Türkiye’nin bu kararı, Gümrük Birliği kapsamında AB üzerinden yapılan ithalatlarda yaşanan tarife farklılıklarını dengelemeyi amaçlıyor. Türkiye, Serbest Dolaşım Belgesi (A.TR) ile düşük gümrük tarifesiyle ülkeye sokulan bazı ürünlerin ülke ekonomisine zarar verdiği gerekçesiyle bu ek yükümlülüğü getirme kararı aldı.

Bu kapsamda Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden gelen binek otomobillere uygulanan yüzde 10’luk ek vergi, Vietnam, Japonya ve Kanada menşeli otomobiller için de geçerli olacak. Bu vergi oranı, konvansiyonel, hibrit ve elektrikli binek otomobillerde aynı şekilde uygulanacak. Bu araçlardaki toplam gümrük vergisi bu vesileyle yüzde 20 olacak.

Ayrıca Bkz.Ford, F-150 Lightning üretimini bir süreliğine durdurdu: İşte nedeni

Ülke bazında genişletilen ek mali yükümlülük kararı, 30 gün sonra yürürlüğe girecek. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek bu karar, Türkiye'nin ithalat düzenlemelerinde yerel üreticiyi koruma amacını taşıyor. Özellikle otomobil sektöründe ithalat maliyetlerini artıracak olan bu uygulamanın satış fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/11/20241102-7.pdf

• Geçen hafta internette gezerken markada vereyim jack wolfskin marka ayakkabı gördüm 3500 TL ye

Uygunmuş diyerek sipariş ettim ayakkabı geldi

Sonra kendi kendime ulan bu neredeyse 100 Euro yapıyor şapşal , her sene yurt dışından 40-60 Euro arasına zaten alıp geliyorsun dedim

Artık yurt içi için fiyat algımız nasıl alabora olduysa tüm avrupada rahatlıkla 50 Euro civarına bulunabilen standart bir ayakkabı için 90-100 Euro iyi fiyat gibi gelmeye başladı

Hemen iade ettim , imkanım el verdiği sürece burada bir şey almam , kahveyi bile paket paket yurt dışına çıkınca alıyorum

Tchibo kapsül kahve 10 lu paket Türkiye de 125-130 TL iken avusturya da markette 85-90 TL ye buldum daha fazla almadığıma yanıyorum

Yok öyle kuru kuruya milliyetçilik , millet suya bö derken üniv. okuduğum şehirden kalkıp oy kullanmaya gittim 2002 de mhp için , çok biliyoruz ya

Hiç kimseden vatan millet milliyetçilik dersi alacak değilim , canı isteyen varsa ders verebilirim , 15 ay askerliğimi yaptım vergimi verdim

Emeğimle kazandığım parayı nasıl harcayacağıma ben karar veririm , kötü politikalardan kötü yönetimden dolayı emeğimin heba olacağını görürsem de elimden geldiğince bunu minimize etmeye uğraşırım , en doğal hakkım

Uçan kuşa vergi icat edeceklerine kayıp kaçak neyse onun önüne geçsinler

Kimse üretmiyoruz da ithal ediyoruz da vs diye de kendini kandırmasın

Bulgaristan gibi romanya gibi sırbistan gibi beğenmeyeceğimiz ülkeler ne üretiyor da bir çok meblağı yüksek gider kalemine bizden daha rahat ulaşıyor

Hepsi bomboş laf

İsmi lazım değil büyük bir holding 10 yıl kadar önce büyük bir yerli üreticiyi satın aldı , hemen ertesinde o alan da ekonomik ürün gelme ihtimali olan tüm uzakdoğuya (G.Kore hariç) %25 ilave gümrük vergisi gelmişti

• Doğru başlık: Yüzde 10 Ek Gümrük Vergisi Müjdesi

(Çikita Muz Kabilesinden gelecek el arabalarına bile vergi koymalıyız. Öyle ilginç dönemdeyiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 2 Kasım 2024; 15:36:48 >
  • Avrupanın kıskandığı şahlanan ekonomi modeli. Nobel ekonomi ödülü reisimize verilmeliydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucah motörü üredeyoz emma araba motoruna gereh yogh ... bosh zaten togg yapıya.

amerika iyi sömürdü dünya'yı.

• Avrupadan ithal araçlarda bir süre sonra fiyatları kesin %10 arttırarak kendi kar marjlarını yükseltecekler . Kaçırmaz bu fırsatı şark kurnazları .

• Bildiğim kadarıyla Ford Ranger ve kardeşi VW Amarok Güney Afrika'dan geliyordu.

• "" ülke ekonomisine zarar verdiği gerekçesiyle""

Aynen, aynen.

Bizde yedik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt
    Ülke ekonomisi = kendi ekonomileri anlamında demişlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Kasım 2024; 15:51:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?

• Tek gelişme vergiler :)

• Artık ne yapacaklarını şaşırdılar, trolleri de nasıl savunacaklarini şaşırdı...

• Geçmiş olsun bayilere artık 40 değil, 50 takla atarlar satış yapmak için. Dünyanın kıskandığı bir ülkede böyle şeyler olur

• Yüzde 10 otomatik kdv ile birlikte 12 oluveriyor...ne güzel iş be. suyundan da koy canııım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 2 Kasım 2024; 17:37:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimde görüşürüz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Secimde o sandığı varya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 2 Kasım 2024; 17:17:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.