Şimdi Ara

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıkıntı şu ki, ithal araca vergi geldikçe, yerli üretim araçlara da kar zammı geliyor. Adam Avrupa ya ihraç ettiği Tipo (egea) yu daha ucuza satıyor orada. Kendi memleketimizde vergileri bile düşsen daha pahalıya geliyor. Burada bursa da üretilen araba, tırlarla ve gemilerle gidilen elin memleketinden daha pahalıya satılıyor. Keza bu sadece egea için geçerli değil. Neredeyse Tr de üretilen her araba için geçerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Liste hatalı veya eksik burdaki araçları kapsamayanı var mesela nissan qq İngiltere üretimi golf Almanya üretimi jetta zaten yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/bu-40-gumruk-vergisi-olmasa-mg-zs-elektrikli-suvu-750-bin-tl-ye-alacaktik-toggdan-cok-daha-ucuz--155451975

Bu linkte fahiş vergileri açıklıyorum,merak ediyorsan okursun ÖTV nasıl kalkar çözümünü

Yukarıda da anlattığım üzere bizim ÇARPIK, FAHİŞ vergi sistemimizin bu uygulama ile alakası ilgisi yok.

Buradaki olay tamamen gümrük birliği üyesi OLMAYAN ülkelerin ,

bize gümrük birliği üyesiymiş gibi o tarifeden mal göndermeye kalkması

Yani benim şirketim var,a esnafından ürün alıyorum 100 TL ye,ona da mal satiyorim 100 TL ye

B esnafı geliyor diyor ki benim ürünlerden de al A esnafı gibi onun markasıyla sana satayım

Ama ben senden hiçbir şey almam.

Savunduğunuz şey bu deminden beri,bilmem farkında mısınız

• marsk35 kullanıcısına yanıt

Adamlar malı gümrük birliği dışındaki ülkelerden getirip gümrük birliği tarifesi ile yurda sokuyor.

Daha önce Çinlilerin yapmaya çalıştığı şeyin bir değişigi

Afrika'da araba üret,Almanya'ya getir ,ordan da Almanya'da üretmiş gibi ülkeye gümrük birliği tarifesi ile sok

bu vergi gelmiş benim linkte gördüğüm şey bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Kasım 2024; 23:41:56 >
    Senin dediklerinin ne olduğunu sanıyorsun acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Uluslararası Ticaret, gümrük birliği ilkeleri, şehirleşme, coğrafya ve finansal okur yazarlık çalış dostum ,benim dediklerim aşıyor seni üzgünüm.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Türkiye'deki 2024 yıl sonu enflasyonun yüzde 41-43 arası beklendiğinin farkındasınız değil mi? Dolayısıyla bu kâr olmuyor. Maalesef yapışkan enflasyon belasına bulaştık ülkece. Diğer yandan ötv'lerin yüksek olduğu konusunda hemfikiriz.

Yüzde 60, pahalı arabalar falan diyorsun ama bunun bile farkında değilsin galiba. Yazık.

• Geçir vatandaşa geçir. Yemeye devam.

• Benim bilmediğim anlamadığım birşey mi var

Dünya üzerinde hangi devlet halktan vergi alarak kurtulmuştur

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Ona bakarsan ben 2018'de beklentiyi kesmiştim. Zaten ülkeye bu suriler girdikten sonra buradan hayır gelmez. Bir sürü tanıdığım yurtdışına taşındı. Fırsat olursa burada durmamak lazım.

Bize gelen Civic’ler Tayland malı diye düşünüyorum

Bizi etkileyen bişey olmadı bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civic 1.9 milyon çektiği an bitti demişsiniz ama YERLİ COROLLA'yla ithal civic aynı para.

• İthal arac yuzde 100 vergi gelsin yerli üretim araçlar fazlasıyla yeter

• Hangi markaları kapsıyor?

• silistreli kullanıcısına yanıt

Turk bayrakli kişi, akp şaksak uyumu

• Yollayın gelsin. Biz nelere alıştık. %10 bir şey değil. Vurun kırbacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 3 Kasım 2024; 12:24:13 >
  • Subaru'nun da mazda gibi yol alması lazım artık buralardan. bu pazarla alakalı bir durumları kaldığını zannetmiyorum, boşa operasyon gideri.

• krstarica kullanıcısına yanıt

Son 10 yılımızda gelecek 10 yıllarımız için güzel çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Devletimiz her beş kişiden birine maaş veren tam bir sosyal devlet. Vatan ve milletle büyük Türkiye ile sıkıntısı olanlara ithafen yazılmıştır. Üzerine alınabilirsin.

Rakıyı 120 TL yapmasalarda…

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.