Şimdi Ara

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında söylediğin gibi ithaller pahalılaştıkça yerlilere yönelsek ne güzel olur da

Yerliler de nasıl olsa ithallere vergi geldi diye pahalılaşınca bir anlamı kalmıyor

Yoksa fikir mükemmel gibi geliyor insana ilk bakışta

Eli ayağı düzgün her ülkede her vatandaş işine geleni tercih eder bu da rekabeti arttırarak kaliteyi getirir

Bu uzun vadede yerlinin de faydasına olur

Yabancı kuralı olduğunda ne oldu futbol da ?

500 bin euro etmeyecek adamlara 1.5 milyon euro vermedi mi kulüpler ?

Bu örneği kavrayabildiniz mi ?

O marka bu marka faydalı faydasız bir yana , ilk nokta düzgün ekonomi politikalarıdır

Öyle yerli malı vs diye kısıtlamalar getirirken ekonomi politikaların göçmen politikaların düzgün değilse her şey havada kalır

Zorla da olsa bunun böyle olduğunu er geç anlayacaksınız

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    Ne yapabilirsin ki? Ben söyleyim sana yapacağını koca bir HİÇ.
    Oy aldıkları kesimin araç alabildiğini mi düşünüyorsun? Adamlar sağdan soldan yardım alarak hayatlarını idame ettiriyor zaten. Amaç bende yok bunlarda da olmasın mantığı ile yaşayan bir toplum olduğu için çoğu iyi olmuş ohhhhh diyordur.
    Dün mevduat sa stopaj yüzde 2.5 arttı. Sence üzüldülermi?
    Ohhh iyi oldu faiz cilere beter olsun demişlerdir.
    Bu yüzden bu ülkede fakire acımayacaksın. Düştüyse bir tekme de sen at ki kıymetli olasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lunique L kullanıcısına yanıt

Çok haklı bir düşünce mesela bazıları evlerini falan piyasanın altından kiralıyor. Ev kira fiyatları olması gerekenin altında kalıyor. Niye acıyorsun abi bu düzeni onlar yarattı zorluğunu dibine kadar yaşasınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi marka model araç neydi ne olacak resmi tablo var mı? Topyekün tüm arabaların tüm modelleri mi %10 artacak fiyatı? Çok korkunç oranlar %10 bile dehşet zam demek araç için en dandiği zaten 1 milyon tl den başlıyor clio gibi araçlar.

• mct2002 kullanıcısına yanıt

Valla cayır cayır savunuyorlar.Sosyal medyada bir baslık altında yorumlarda aktroller muhaliflere nefes bile aldırmıyorlar.Aktroller her haber başlığı altında akp yi son kursunlarına kadar savunuyorlar Tam tersi sosyal medyaya baktığımda muhalefet ölmüş diyorum.Bunca yıldır bu kadar olumsuzluğa rağmen muhalefet ölü gibi

• Bu ayrı para piyasa fonuna ayrı vergi geldi ohara abi bu ne

• Bence kısaca yurt dışından gelenlere %10 eklensin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her aya özel yeni yeni vergiler geliyor. Yılbaşında büyük süpriz bekliyorum.

• Yeni ekonomi modeli dedikleri her şeyden ekstra vergi almak

• Bu iyi olmuş, ülkemizde elini taşın altına sokarak üreten birçok marka ve modeli var. Üreten burada üreten kazansın.

• japonya ile avrupa birliğinin serbest ticaret anlaşması bizi de bğlıyor diye biliyorum.

normalde böyle bir konuda hata yapmamışlardır herhalde derdim ama ülkede liyakat ayaklar altında olduğu için diyemiyorum.

yoksa bu haliyle honda da mazda gibi ülkeden ayrılır yakında.

• İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?

Artık 4 otomobil parası verip 1 otomobil alıyorsak ne mutlu bize azizim ..!

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Bundan daha güzel mesele üzerine açıklayıcı bir yazı olamazdı.

Türkiye'de bazı markalar yatırım yapıp üretime güç verirken yaklaşık muadili ithal araçlarla parsayı toplayanlara karşı devletçe iyi bir hamle gelmiş.

Bu kararı alanları alkışlıyorum.

• Ülkemizde elini taşın altına sokarak yatırımlarıyla üretim yapanlara karşı pozitif ayrımcılık yapılmış olmasınının yararlarını orta ve uzun vadede göreceğimizi düşünüyorum.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    hükümet kemer sıkmazsa,diyanet başkanına lüks araba birde kasadan sürekli diyanete harcama yapılırsa ve daha sayamadığım bir sürü israf ettiklerinide eklersen tabiki devletin kasası karşılamaz,napcaksin bolca halk vergi keseceksin,israfı yapan hükümet bütün çileyi çeken halk,parlementer rejime dönmek şart,RTE yi kontroleden mekanızma yok,böyle giderse saray keyfe halk açlığa..

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Honda zaten civice 1900tl çektiği için yok hükmündeydi,gitse memnun oluruz.

Bu tarz vergilendirmeler bizim ihracat yapmadığımiz,bize yatirim yapmayan, gümrük birliği üyesi olmayan ülkelerden dalavere ile araç getirmeye yönelik

Önceki vergilendirme yatırım yapacağım deyip yan çizen Çinlilere yapıldı

Ülkede araç üreten bir sürü firma, gümrük birliği üzerinden gelen tonla model var.

Hal böyleyken bu karar doğru.

• alemburda34 kullanıcısına yanıt

erken seçim olması için halk sokağa çıkıb hükümet istifa demeden 3 yıl daha beklersin..

• Vain kullanıcısına yanıt

eskiden at arabası olan vardı yakında at arabaları çoğalırsa hiç şaşma derim :)))

• Yeter ulan yeter. Gırtlağımıza kadar vergi var her şeyde. Bazıları da alkışlamış. Yurt dışından olan malın yedek malzemesini alırken bile %60 gümrük vergisi + gümrüğe sunma vergisi+ damga vergisi veriyoruz. İnsafsız kan emiciler.

Vergi yüzsüzü diye firma açılanıyor. Aynı firma 2021'de de açıklanmış. Koskoca devlet oturup izlemiş. Yönetenler utanmadan aynı firmayı yüzsüz diye açıklıyor. Konu bize gelince PTT'nin dağıtmaya bile tenezzül etmediği kargomuza ürün ücreti kadar vergi veriyoruz. Allah bu milleti tez bu yamyamlardan kurtarsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.