< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengran -- 2 Kasım 2024; 17:17:35 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (2. sayfa)
-
-
101. YILA ÖZEL %10 az olmuş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Göründüğü gibi olan
Gücünü milletten alan …
Hedef hangi yıldı arkadaşlar?!?!?
Şimşek yine bir şeyler deniyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Devlet anlayışı parazit anlayışı oldu çıktı.
ülkeyi yaşanmaz hale getiriyorlar. vatandaşın araba almasını istemiyorlar. bu vergilerle
-
Alamamamız için ellerinden geleni yapıyorlar, başka ülke olsa tam tersi alabilmemiz için çalışırlar biz de zıttına gidiyor.
Bu sanayiciler,firmalar böyle korumalarla nereye kadar gidecekler.Dünya ile bütünleşince,olası bir birliğe dahil olunca ne yapacaklar.Oto,telefon,parfüm,… rekabet edemeyince hoop vergi.Bir kısımı koruma adına vatandaşı her şeyden mahrum et,yeniliğe,teknoliye ulaşamasın. Ha ulaşırsada ya ürünün değerinden fazla vergi versin veya yurtiçinde milleti sömüreceklere fahiş fiyatlarla milleti kazıklama imkanı tanı. Yakında tel kayıt ücreti (extra yetki kullanılmazsa) 45bin olacak. Kayıt ücreti ya,dünyada nerede var hem de 1300 dolara yakın bir bedel.
Geçen kardeşime yurtdışından bir ürün getirdim,buradaki yamyamlar 17bine satıyordu,sonra indirim vs ayağına 9bine çektiler. Benim yurtdışından alış maliyetim ise 3850tl(ki bunun içinde online olarak kardeşime göndererek aldığım için o ülkenin KDV’si de var).
Çok güzel ekonomi değil mi!
Sürekli vergiler altında ezilen halk, her gün hayat daha da zorlaşıyor. Araba hayalimize yaklaşmaya çalıştıkça o bizden uçup gidiyor.
-
Alamasın zaten bu millet. Yerel halk otobüse binsin. Araba lüks bir araç. Arabaya binemeyen at üzerinde seyahat edebilir. Bi beygir 10 bin lira. Pahali degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 2 Kasım 2024; 21:45:59 > -
Geçen hafta internette gezerken markada vereyim jack wolfskin marka ayakkabı gördüm 3500 TL ye
Uygunmuş diyerek sipariş ettim ayakkabı geldi
Sonra kendi kendime ulan bu neredeyse 100 Euro yapıyor şapşal , her sene yurt dışından 40-60 Euro arasına zaten alıp geliyorsun dedim
Artık yurt içi için fiyat algımız nasıl alabora olduysa tüm avrupada rahatlıkla 50 Euro civarına bulunabilen standart bir ayakkabı için 90-100 Euro iyi fiyat gibi gelmeye başladı
Hemen iade ettim , imkanım el verdiği sürece burada bir şey almam , kahveyi bile paket paket yurt dışına çıkınca alıyorum
Tchibo kapsül kahve 10 lu paket Türkiye de 125-130 TL iken avusturya da markette 85-90 TL ye buldum daha fazla almadığıma yanıyorum
Yok öyle kuru kuruya milliyetçilik , millet suya bö derken üniv. okuduğum şehirden kalkıp oy kullanmaya gittim 2002 de mhp için , çok biliyoruz ya
Hiç kimseden vatan millet milliyetçilik dersi alacak değilim , canı isteyen varsa ders verebilirim , 15 ay askerliğimi yaptım vergimi verdim
Emeğimle kazandığım parayı nasıl harcayacağıma ben karar veririm , kötü politikalardan kötü yönetimden dolayı emeğimin heba olacağını görürsem de elimden geldiğince bunu minimize etmeye uğraşırım , en doğal hakkım
Uçan kuşa vergi icat edeceklerine kayıp kaçak neyse onun önüne geçsinler
Kimse üretmiyoruz da ithal ediyoruz da vs diye de kendini kandırmasın
Bulgaristan gibi romanya gibi sırbistan gibi beğenmeyeceğimiz ülkeler ne üretiyor da bir çok meblağı yüksek gider kalemine bizden daha rahat ulaşıyor
Hepsi bomboş laf
İsmi lazım değil büyük bir holding 10 yıl kadar önce büyük bir yerli üreticiyi satın aldı , hemen ertesinde o alan da ekonomik ürün gelme ihtimali olan tüm uzakdoğuya (G.Kore hariç) %25 ilave gümrük vergisi gelmişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 2 Kasım 2024; 18:46:56 >
-
Türkiye'ye bir gram faydası olmayan ithal araba markalarının daha da pahalanarak erişilemez seviyeye ulaşması bu ithal çöplerin satışlarını düşürecek ve Türkiye'ye yatırım yapan markaların arabalarını ucuzlatacaktır. Şahsen ithal arabaların azalarak bitmesi amacındaki bu kararı destekliyorum, tırla gemiyle getirilen ve Türkiye'ye hiçbir faydası olmayan arabaların daha da pahalanmasını temenni ediyorum. Dolayısıyla %10 az olmuş bu tırla gemiyle getirilen ithal arabalara. Araba demek aynı zamanda yedek parça demektir. Bu tırla gemiyle gelen arabaların yedek parçaları da yurt dışından tırla gemiyle geliyor ve yabancı para birimi üzerinden geliyor. Bizim ithal araba sevicilerimiz de ülkesine faydası olan markaları tercih etmesi gerektiğini de er geç anlayacak. Zorla mı? Evet daha pahalı fiyat ödeyerek zorla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eylem olmaz ise yaz yaz düzelmez tepkini göster ki protesto yap ki o zaman bak bakalım neler değişiyor şimdi olmaz ise yarın çok geç olur.
Seçimde görüşmek en güzeli.
-
Ülke ekonomisine asıl zarar veren akp ve akpliler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X