Şimdi Ara

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben yillarca klasik ayakkabi giyinirim,ne ayağımı sıkardı nede topuğu carpardı Hollandada yasarken,avrupada 3 ceşit ayak kalınlığı var,standart ortanca satarlar,bizim türkiyedekiler ise cinde üretilen cinlilerin dar ayaklarina olani getirmis onu satiyorlar,öyle olunca maliyetide düsüyor,benim ayak kalinligi ortanca oldugu icin,cinin ayakkabisi ayagima uymuyor,al birde burdan yak,klasik ayakkabi giyemez oldum.

Turkiyede satılan çoğu ayakkabı çinden gelme..

Sen avusturya dedin,avusturyanin online sitesine baksaydin daha ucuza alirdin..

• werneke W kullanıcısına yanıt

ya arkadas o arkadas akpli trol galiba,hyundai türkiyede üretiliyor bak bakayim ucuzmu :))en dandik atmosferik motorluyu satiyor hyundayi,turkiyede turbolu üretileni satmiyor,hyundai turkiye..

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

Şu kadar konudan anlamayacaksın işte

Vergi getirilen ülkelerden gelen modellerin hepsi zaten hayvan gibi pahalı

Gerçi Kılıçdaroğlu nun araçlardan ÖTV yi kaldıracağına inanan bir mürit topluluğu poloyu ucuz falan zannedebilir katılırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

hastamisiniz siz,yurtdisindan gelen araca vergi bindiriyorlar,sonra fiyati pahali oluyor bu sever turkiyede uretende diyor bu arac pahalimi bende basayim zammi,ayni fiyata gelsin,yani turkiyede üretende sonucta o fiyata satiyor,senin kara kasina kara gözüne bakmiyor türkiyedeki üretici,pazarda fiyat neyse o fiyattan satiyor..

Ek vergi sadece tüm arabalarin pahalanmasina sebeb oluyor..

Düz bir akpli bence. Her koşulda akpyi destekleyenler dışında akpli kalmadı zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Normalde ucuz olması gereken araçlar hayvan gibi pahalı oluyor ama bunu söyleyip savunma yapıyor.

• Sapla reyiz...😅😁

Biz hasta değiliz,siz ticaret kavramından bihabersiniz

Cehaletle direk alakalı

Koca kıta Avrupası Türkiye'nin gümrük birliği ortağı

Bütün markaları Türkiye'de var

Avrupa kıtasına milyarlarca euroluk ihracat yapıp aynı şekilde onlardan mal alıyorsun

Mal satmadigin ülke sana gümrük birliği üyesi gibi mal satamaz,sen kafana göre Vietnam'a araba sokabiliyor musun da o sana yolluyor?

Euro kuru belli aracın buraya gelişi belli,ne fiyatından bahsediyorsun arkadaşım?

Ha sen şunu diyorsan bak o senin yine söylüyorum cehaletinle alakalı

A4 2.0 tfsi Quattro parasına gidip 1.5 motor c serisi alıyorsan

1300tl ye Corolla varken 1900 liraya civic alıyorsan mesela

Egea cross 1.6 dizel otomatik 1400 TL iken captura 2m küsur veriyorsan

Burada zam değil kazık yeme fantezisi söz konusu,onada dünyanın hiçbir hükümeti hiçbir şey yapamaz

Malum serbest piyasa.

Bana bilmediğim şeyi söyle

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Türkiye'nin sorunu akp değil, kendine muhalif diyen adamların 4 işlem dahi bilmemesi

Zaten Kılıçdaroğlunun %60la geleceğine inanan bir kitlenin düz bir akpli ile zeka seviyesi at başı yarışır

Yarın chpli bir hükümet gelir,bu vergileri aynen uygular

Ve eminim ki siz utanmadan sıkılmadan adamlar haklı bak biliyorlar işi dersiniz.

Okuyun biraz, Atatürk ün dediği gibi.

• Hangi arabalar etkileniyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Buradaki güruhun sorması gereken ama bir türlü sormadigi soru da bu. Listede bizi etkileyen,yok satan,ucuza alınabilen tek bir araç dahi yok:)

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?

Herkesi kendin gibi sanıyorsun ama insanlar öyle değil. Sırf akp yapıyor diye körü körüne savunuyorsunuz, senin burada yaptığın gibi. Şu saatten sonra akpyi sadece partizanlar savunur. Akpnin ülkeye verdiği zarar sizin için hiç önemli değil.

Normalde ucuz olması gereken araçların pahalı olmasına laf etmek yerine onlar pahalı o yüzden bizi etkilemiyor diye saçmalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 2 Kasım 2024; 22:58:51 >

Buda ayrı bir saçmalık

Ve senin ve türevlerinin az önce hiçbir şey bilmeden beni itham ettiğinin net kanıtı

Konumuz ne?

Ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden ülkemize gümrük birliği tarifesi ile mal gönderilmek istenmesi

Geldiğimiz nokta ne?

Araçlar çok pahalı ÖTV yüksek

Etkilenen araçlar çok satan modeller mi?

Hayır

Normalde ucuz olan, herkesin alabildiği araçlar mı?

Hayır

Peki bu konuyu o konuyla,yani ülkedeki fahiş ÖTV oranlarıyla bağlamaya çalışmak, karşıdakine de akpli demek neyle açıklanır

Damıtılmış bir cehaletle.

Peki biz bu damıtılmış cehaleti nereden hatırlıyoruz?

Oyları bölmeyingg %60la geleyoz Muharrem haaaaİthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? saraydan 10 milyon dolar aldı

Ümit Özdağ ha saray aparatı kel faşistİthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? 

Ülkedeki muhalefet senin gibi olunca,akp nin ölüsü bile seçim kazanıyor haliyle.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Kasım 2024; 23:10:39 >

Bak hala aynı kafadasın. Araba pahalı diye bu konuyu savunuyorsun ama gereğinden pahalı olmasına laf edemiyorsun çünkü o zaman akpye laf edersin ve bu konuda argümanın kalmazdı.

Peki bu cehaleti nasıl açıklıyoruz? Körü körüne akpli olmakla. Tabi böyle seçmen olursa ülkeye istediğin zararı ver gene seçilirsin.

Bir de karşıdakine akpli diyor diye laf edip devamlı Kılıçdaroğlu, yüzde 60 falan demek zaten başlı başına komedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 2 Kasım 2024; 23:17:3 >

Ülkedeki fahiş ÖTV oranları ile

bak tekrar büyük ve kalın yazıyorum ki yerlessin

ÜLKEDEKİ FAHİŞ ÖTV ORANLARI İLE

gümrük birliği içi - dışı ülkelerle ticaret kavramlarını aynı şey zanneden

Yazdıklarımın tek kelimesini bile okumaya tenezzül etmeyip akpli diye bik bik öten biriyle vakit kaybedemem

İkinci seçenek: yazdiklarimi matematik,finans kapasiten almıyorsa ticaret yapan birisine ver hesabını o yazsın yerine, bence gayet anlaşırız.

Ötvyi ben mi getirdim peki? Ayrıca dediğim gibi ötv diyorsan o zaman pahalı araçlar falan niye diyorsun?

Kendi yazdıklarına inatla bakmayıp hala akpli dedi diyen birinin benim vaktimi almasına izin vermem. Bir gün bu partizanlığı bırakıp mantıklı şeyler söylemeye başlarsan yaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.