ben yillarca klasik ayakkabi giyinirim,ne ayağımı sıkardı nede topuğu carpardı Hollandada yasarken,avrupada 3 ceşit ayak kalınlığı var,standart ortanca satarlar,bizim türkiyedekiler ise cinde üretilen cinlilerin dar ayaklarina olani getirmis onu satiyorlar,öyle olunca maliyetide düsüyor,benim ayak kalinligi ortanca oldugu icin,cinin ayakkabisi ayagima uymuyor,al birde burdan yak,klasik ayakkabi giyemez oldum. Turkiyede satılan çoğu ayakkabı çinden gelme.. Sen avusturya dedin,avusturyanin online sitesine baksaydin daha ucuza alirdin.. |
İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (4. sayfa)
-
-
ya arkadas o arkadas akpli trol galiba,hyundai türkiyede üretiliyor bak bakayim ucuzmu :))en dandik atmosferik motorluyu satiyor hyundayi,turkiyede turbolu üretileni satmiyor,hyundai turkiye..
-
Şu kadar konudan anlamayacaksın işte
Vergi getirilen ülkelerden gelen modellerin hepsi zaten hayvan gibi pahalı
Gerçi Kılıçdaroğlu nun araçlardan ÖTV yi kaldıracağına inanan bir mürit topluluğu poloyu ucuz falan zannedebilir katılırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hastamisiniz siz,yurtdisindan gelen araca vergi bindiriyorlar,sonra fiyati pahali oluyor bu sever turkiyede uretende diyor bu arac pahalimi bende basayim zammi,ayni fiyata gelsin,yani turkiyede üretende sonucta o fiyata satiyor,senin kara kasina kara gözüne bakmiyor türkiyedeki üretici,pazarda fiyat neyse o fiyattan satiyor..
Ek vergi sadece tüm arabalarin pahalanmasina sebeb oluyor..
-
Düz bir akpli bence. Her koşulda akpyi destekleyenler dışında akpli kalmadı zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normalde ucuz olması gereken araçlar hayvan gibi pahalı oluyor ama bunu söyleyip savunma yapıyor.
Sapla reyiz...😅😁
Biz hasta değiliz,siz ticaret kavramından bihabersiniz
Cehaletle direk alakalı
Koca kıta Avrupası Türkiye'nin gümrük birliği ortağı
Bütün markaları Türkiye'de var
Avrupa kıtasına milyarlarca euroluk ihracat yapıp aynı şekilde onlardan mal alıyorsun
Mal satmadigin ülke sana gümrük birliği üyesi gibi mal satamaz,sen kafana göre Vietnam'a araba sokabiliyor musun da o sana yolluyor?
Euro kuru belli aracın buraya gelişi belli,ne fiyatından bahsediyorsun arkadaşım?
Ha sen şunu diyorsan bak o senin yine söylüyorum cehaletinle alakalı
A4 2.0 tfsi Quattro parasına gidip 1.5 motor c serisi alıyorsan
1300tl ye Corolla varken 1900 liraya civic alıyorsan mesela
Egea cross 1.6 dizel otomatik 1400 TL iken captura 2m küsur veriyorsan
Burada zam değil kazık yeme fantezisi söz konusu,onada dünyanın hiçbir hükümeti hiçbir şey yapamaz
Malum serbest piyasa.
Bana bilmediğim şeyi söyle
Türkiye'nin sorunu akp değil, kendine muhalif diyen adamların 4 işlem dahi bilmemesi
Zaten Kılıçdaroğlunun %60la geleceğine inanan bir kitlenin düz bir akpli ile zeka seviyesi at başı yarışır
Yarın chpli bir hükümet gelir,bu vergileri aynen uygular
Ve eminim ki siz utanmadan sıkılmadan adamlar haklı bak biliyorlar işi dersiniz.
Okuyun biraz, Atatürk ün dediği gibi.
Hangi arabalar etkileniyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Buradaki güruhun sorması gereken ama bir türlü sormadigi soru da bu. Listede bizi etkileyen,yok satan,ucuza alınabilen tek bir araç dahi yok:)
Herkesi kendin gibi sanıyorsun ama insanlar öyle değil. Sırf akp yapıyor diye körü körüne savunuyorsunuz, senin burada yaptığın gibi. Şu saatten sonra akpyi sadece partizanlar savunur. Akpnin ülkeye verdiği zarar sizin için hiç önemli değil.
Normalde ucuz olması gereken araçların pahalı olmasına laf etmek yerine onlar pahalı o yüzden bizi etkilemiyor diye saçmalıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 2 Kasım 2024; 22:58:51 >
Buda ayrı bir saçmalık
Ve senin ve türevlerinin az önce hiçbir şey bilmeden beni itham ettiğinin net kanıtı
Konumuz ne?
Ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden ülkemize gümrük birliği tarifesi ile mal gönderilmek istenmesi
Geldiğimiz nokta ne?
Araçlar çok pahalı ÖTV yüksek
Etkilenen araçlar çok satan modeller mi?
Hayır
Normalde ucuz olan, herkesin alabildiği araçlar mı?
Hayır
Peki bu konuyu o konuyla,yani ülkedeki fahiş ÖTV oranlarıyla bağlamaya çalışmak, karşıdakine de akpli demek neyle açıklanır
Damıtılmış bir cehaletle.
Peki biz bu damıtılmış cehaleti nereden hatırlıyoruz?
Oyları bölmeyingg %60la geleyoz Muharrem haaaa saraydan 10 milyon dolar aldı
Ümit Özdağ ha saray aparatı kel faşist
Ülkedeki muhalefet senin gibi olunca,akp nin ölüsü bile seçim kazanıyor haliyle.
Sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Kasım 2024; 23:10:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bak hala aynı kafadasın. Araba pahalı diye bu konuyu savunuyorsun ama gereğinden pahalı olmasına laf edemiyorsun çünkü o zaman akpye laf edersin ve bu konuda argümanın kalmazdı.
Peki bu cehaleti nasıl açıklıyoruz? Körü körüne akpli olmakla. Tabi böyle seçmen olursa ülkeye istediğin zararı ver gene seçilirsin.
Bir de karşıdakine akpli diyor diye laf edip devamlı Kılıçdaroğlu, yüzde 60 falan demek zaten başlı başına komedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 2 Kasım 2024; 23:17:3 >
Ülkedeki fahiş ÖTV oranları ile
bak tekrar büyük ve kalın yazıyorum ki yerlessin
ÜLKEDEKİ FAHİŞ ÖTV ORANLARI İLE
gümrük birliği içi - dışı ülkelerle ticaret kavramlarını aynı şey zanneden
Yazdıklarımın tek kelimesini bile okumaya tenezzül etmeyip akpli diye bik bik öten biriyle vakit kaybedemem
İkinci seçenek: yazdiklarimi matematik,finans kapasiten almıyorsa ticaret yapan birisine ver hesabını o yazsın yerine, bence gayet anlaşırız.
Ötvyi ben mi getirdim peki? Ayrıca dediğim gibi ötv diyorsan o zaman pahalı araçlar falan niye diyorsun?
Kendi yazdıklarına inatla bakmayıp hala akpli dedi diyen birinin benim vaktimi almasına izin vermem. Bir gün bu partizanlığı bırakıp mantıklı şeyler söylemeye başlarsan yaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X