Gocunmus olan sensin ki 1 cumleye 1 paragraf yazmissin. Gelecek 10 yila seni de ağlatacak vergiler elbet çikar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (6. sayfa)
-
-
Yeter be vergi artışından başka bir şey bilmiyorsunuz yeter!
-
Almanya'ya layık birisin, orada vergi yokmuş derlerse de inanma.
Üretmeyene herşey mübah.
Malını ortaya koy parsayı topla ha, yok öyle.
Eminim ki yine anlamadın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun vadede mantikli bir karar
Ulkenin hali ortada, anlama kapasitesi karşidakinin anlayabildigi kadardir, o sebeple anlamiş olan zaten anlardi 1970 lerde üretilen tarim urunlerinin, hayvanciligin bile bugun neden uretilmediği, yerli tohum ile üretimin neden Yasaklandiginiii. Anlayana sivrisinek az anlamayana davulu .... az. Ülkenin bakani cikmis, disarida daha ucuz neden üretelim ki diyen, bugdayi bile Rusyadan ithal eden ülke olan olarak mi bunlari soyluyorsun. Senin gibi dedim ya, kör, fanatik adamlara anlama kapasitesi yetnediginden daha da bir sey dememe luzum yok.
Almanya ile kendini de kiyasladin ya, Almanyanin çöpü olsak her anlamda gikimiz cikmaz. Almanyanin cöpu bile olmayacak mülteci artıklarini suçlulari ülkeye antlaşma yaparak almayi kabul ederek zaten müreffeh uçan kaçan bir Turkiye insa edebilirsin. Yapay zekanin bu ulkeye faydasi sizden cok. En azindan bizi sömüren, ulkenin içine eden zihniyete alkiş tutmuyor. Uretmeyi sadece vergi üretmek olarak anlamissin sen, baska bir sey uretmiyoruz.
Bloklayip geçmek lazim. Deveye hendek daha basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Kasım 2024; 13:35:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alman tankı Polo direk etkilenecek gibi Kral, senin sevdiğin araba:) ☺️
@CaptainSkyWalker
“Fikri olmadan zikri olmak” deyimi sizin için geçerlidir.
3. Ülkelerden avrupa birliğinin herhangi bir noktasından giriş yapan herhangi bir ürün vefgilendirilir ve serbest dolaşıma girer. Ondan sonra Türkiye’ye vergisiz gelir veya avrupa birliği ülkelerinde vergisiz dolaşır. Ab sınırlarından vergisiz girmiş ürüne ATR düzenlenemez. Atr’siz malın da günrükte vergisi ödenir.
Not : istisnai durumlar vardır ama uzun uzun yazmamak için neler olduğunu yazmadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
100 bin TL limiti olanlardan 750 TL alalım.
Halk: Hop böyle şey mi olur yasal değil falan filan.
O zaman otomobillerden %20 kdv+%80ötv+ ,%10+%10=%20 gümrük vergisi alalım. =%120 verginin vergisinin vergisini de eklersek %130 belki daha fazla.
Halk: Tamam ya işte böyle bu yasal.
Bu arabalara istedikleri kadar vergi getirsinler onlar için sıkıntı yok. Oy veren kesimin arabayla filan işi olmadığı için önemsemiyorlar. Onlarda bunu bildikleri için arabalarda absürt şekilde vergi artışı yapabiliyorlar. 1 dönem daha kazanabilirlerse otomobillerdeki toplam vergi minimum %200 olacaktır.
Demedi demeyin.
Bir örnek vereyim
Alman üretici Asya da üretim yaptırıyor fason olarak
Sonra kendi ülkesine alıyor , kendi etiketini vuruyor netice de asya'lı üreticiye malı Alman ürettirmiş
Biz de Almandan parasını ödeyip ürünü ithal ediyoruz
Türk gümrüğüne gelince ürünün menşei Alman değil Asya ise onu da beyan edip ekstra vergiyi ödeyip malı çekiyoruz
Ancak şu sıkıntı olabiliyor , gümrük malın üzerinde üretilen ülke ile alakalı ibare isteyebiliyor , yani tüketiciyi kandırma demeye getiriyor ama ürün Alman üreticinin kataloğa koyduğu ürün netice de
Araba ithalatı konusunu bilmiyorum alanım değil
Alman üretcinin g.afrika da ürettirdiği araba ile alakalı vergisel durumlar nasıl işliyor bilmiyorum , vergiye mi vergi getirdiler ne yaptılar bakmak bile istemiyorum ilgilenmeyi bıraktım
Benim gördüğüm şu ;
Halk güvenmiyor ve menfaatine bir şey olacağına inanmıyor
Hatta uzun vadede üretim vs muhabbetlerine de inanmıyor
Dolayısıyla uygulama doğru bile olsa insanlar tepkili , arkadaş da bunu anlamıyor
Afgan suriyeli milyonları ülkeye doldururken benim geleceğimi ve güvenliğimi düşünmeyen , ekonomiyi berbat yöneten , en sağlam ekonomili ülkeler bile faiz arttırırken faiz indirip şimdi de bir türlü toparlayamayan yönetimin yaptığı icraat doğru da olsa insanlar güvenmiyor
Şimdi şikayet eden cehapeli vatandaş mı suçlu ? arkadaşa göre öyle
Kötüleri unut buna inan işte diyor
-
Halk olarak bize bunu reva görenlere yasal çercevede protesto etmyerek, ses cikartmayarak biz zaten peşinen kabul ediyoruz.
Biz halkin en buyuk sorunu bizi yonetenlerin bizleriz halkı sevdigini ve ulkesi icin cabaladiklarini dusunmeleri. Onlar biz sesimizi cikarmadigimiz sürece bizi duduklemeye devam edecekler bu ne kadar nereye kadar giderse artık. Ucu açik.
olay araba mevzusu degil, bilerek zekasi az olanlari, akilli olan kesime kirdirdilar ki, halk boyle durumlarda hukumet ne politika yaparsa yapsin, birlik olamasin, kutuplasmis kalsin. Politize edilmis bir halkin bedelini oduyoruz.
Bizi yonetenler çok güzel antidemokratik bir düzeni sosyolojik temellere dayandirarak insaa ettiler. Bundan bir kurtuluş yok. Her iki kitlede, korkak. Biri zaten dinim elden gitmesin, diğeri de bir tepki gosterirsem canimdan olurum korkusu ile yaşiyor.
Eğer ülke ekonomisine zarar verecek diye bu ülkelerin otomobillerine vergi geliyorsa AK Parti'ye en büyük verginin gelmesi lazım. Ülkenin ekonomisine en çok bozan AK Parti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beter oluruz inşallah.
-
japonyayla nasıl koreyle olduğu gibi gümrük anlaşmamız olmaz anlamak zor.
adamların eskiden bizde mitsubishi otobüs, toyota, honda gibi 3 büyük markalarının fabrikaları vardı.
dünyada savaşmadığımız aramızın bozuk olmadığı aksine en dostluk gördüğümüz ülkerin başında geliyor.
neden gümrük anlaşmamız yok acaba?
-
Tepki göstersek sonra ne olacağını biliyorsunuz:)) O yüzden bir kesim tepki göstermeyecektir. Sadece hükümetten değil halkın bir kesimi de size tepki gösterecek. Halkın bir kesimi ben neden 80 90 model şahin toroslara biniyorum neden sıfır arabaya binemiyorum diye tepki göstermedikçe boştur bu konuşmalarımız. Halk zaten aşırı şekilde kutuplaşmış, daha mülteci konusunda bile ortak olamıyorlar. İşte asıl sorun burada. O yüzden umudumu kestim bu ülkeden, orta yaşlarda olmasam ve bekar olsaydım yurt dışına çıkmaktan başka bir şey düşünmezdim. Bu gidişle 20 30 yıl sonra Türkiye yaşanacak bir ülke olmaktan çıkacaktır.
Dediğim gibi 1 dönem daha kazanırlarsa en az %200 vergi+ telefon vb. ürünlerin vergileri de aşırı şekilde artacaktır.
Zaten ben de bunu yazmistim mesajimda. Halki parcaladilar.
Yurtdisina çikmak da eskisi gibi kolay degil. Çok islevsel bir meslek sahibi olmak lazim ki, işe yarar bir sekilde iş bulunabilsin yoksa oraya gidip asgari ücrete en iyi ihtimal 10 15 sene sürünmece yaşanir.
Krstari a mıdır Kostarikamıdır boyuna yalan yanlış sallıyor. Yazılarını kaale almamak lağzım. Yeni mefta Okyanus ötesinde faaliyetleri bulunan birinin atletini koklatıp koklayıp sallıyor sanki.
Hocam anlamak istemedigimiz şey su adamlarin amaci zaten kendi oligarsik duzenlerine gelir saglamak seni beni halki dusunen zaten yok. Sesimiz de cikmayinca istedijlerini yapiyorlar.
Yoksa bu çagda bu kadar egitimli genc varken bunlarin aklindan egitiminden yararlanilsa, TR 20 senede geriye gitmek bir yana Fransa seviyesine gelmişti belki de.Ekonomimiz guçlu olsaydi ne kurdu, ne pkk lisi gikini da cikaramazdi guneyde. Israili de pyd side basimiza bela oldu.
Yerli otomotiv üretim gücümüz ülkemizce kuvvetli ve yerinde iken burada yatırımsız üretimsiz mal satarak büyük paralar kazanmak isteyene tepkimiz daha fazla olmalıdır diye düşünüyorum.
Devlet yatırımcıya bildiğim kadarıyla destek de verirken tüm bunlara hayır diyen ülkelere karşı devletçe iyi bir karar alınmış.
bizde 1001 cesit arac var sanki ithala vergi geliyo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kadrolu akp'liler nerdesiniz la
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X