çok tuhafsınız ne diyeyim. hayırlı günler. |
İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (8. sayfa)
-
-
Benim son 2 mesajımdaki ana fikir senin bu yazdığın mesaj içindi. Gümrük başkanlığı salak değil, neyin ne olduğunu senden benden daha iyi biliyor. Öyle -miş-muş ile bu işler yürümez. Gümrük beyannamesinde menşei ülke kısmı vardır, o ülkenin kodu yazılınca, günrük tarife kuralları o koda istinaden ektana gelir. En kötüsü menşei şaadetnamesi ( certificate of origin) ile o milletin muşların önüne geçilir.
Hükümet tabii ki koruma duvarı koyabilir, bunun adı ilave vergi de olabilir, veya minimum değer limiti uygulaması da olabilir, veya başka birşey.
Milletin buradaki tepkisi , yurtiçi üreticiyi koruyacağım adı altında, boş kasaya daha fazla para sokma derdi olması ki otomotivde dünyada görünmeyen oranda zaten paralar alırken devlet, hala foymamış olması.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani anlamamaları biraz normal hocam. Medyada biraz clickbait sevdiği için %10 ek mali yükümlülük kısmına balıklama atlayıp, bunu haber yaptıkları için sanki %20 gibi yanıltıcı bir durum ortaya çıkıyor. Kamuoyuna da böyle bilgi veriyorlar.
Tabi A.TR kısmı, AB'den bizim ek mali yükümlülük uyguladığımız ülkelerle serbest ticaret anlaşması yapması, bu araçların AB'ye daha düşük oranda vergi ile girmesi vs. falan biraz teknik.
En nihayetinde gümrük vergisi AB'den A.TR ile gelirse %10 alınacak A.TR'siz gelirse yine %10 alınacak, menşe ülkeden direk gelirse yine %10 alınacak. Bu durumun vatandaşa Bakanlığın basın açıklaması ile anlatması lazım.
Yoksa Twitter, ekşi sözlük, forum vs. insanlar yanlış anlayıp yığınla yanlış şeyler söyleyecekler.
-
ayrıca ek yüzde 10 vergi geldi ama bir de konut fonu diye bir şeyden vazgeçilmiş o ne kadar o konuda da bilgi yok.
-
Caz alınmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tuhaf olan yerel üretim Corolla dan 600 bin TL pahalı başlangıç fiyatı olan civice ama hepsi aynı para deyip
arabaya Superb parası istenmesini garipsememeniz ama yine de siz bilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Milletin buradaki tepkisi , yurtiçi üreticiyi koruyacağım adı altında, boş kasaya daha fazla para sokma derdi olması ki
Demişsiniz
Bu vergiden etkilenen modeller kasa doldurmuyor, çünkü hali hazırda zaten SATMIYOR
kimse de ALMIYOR
Sen satacak çok araba, hükümet alacak çok ÖTV
Sen satmıyor çok araba, hükümet alacak az ÖTV
İstersen kanadadan ithal arabaya yüzde 484737373737373 vergi koy, model hali hazırda satılmadıktan sonra esprisi yok.
Matematik yanılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Kasım 2024; 22:28:56 >
Hocam aslında gelmedi. Örnek vereyim. Japonya ile AB serbest ticaret anlaşması (STA) yapıyor, normalde araçlar için %10 olan gümrük vergisini biz bu anlaşma ile ya sıfırlayalım yada atıyorum %5 yapalım diye anlaşma yapıyorlar, fakat bizim japonya ile serbest ticaret anlaşmamız (STA) yok. Firmalar uyanık tabi. STA'dan sıfır yada düşük vergi ile AB'ye araçları getiriyor. ORada Gümrük Birliği anlaşması kapsamında A.TR belgesi alıp, Türkiye'ye de sıfır vergi ile ithal ediyorlar. Bizde normalde %10 gümrük vergisi. Burada trafik sapması oluyor. Direk bize gelecek araç vergiden kaçınmak amacıyla AB üzerinden getiriliyor. Yani merak etmeyin Honda Jazzınızın gümrük vergisi yine %10.
Resmi gazeteye tekrar baktım. Yürürlükten kaldırılan mevzuat kısmında bahsettiğiniz toplu konut fonları var, bunlarda zaten Meksika ve Güney afrika menşelli araçlar için %10 ek mali yükümlülük varmış. Bu son karar getirilince bunlar kaldırılmış yani yine %10 vergi var. Değişiklik yok.
-
İyi tanıdığım için söyleyeyim,akpnin en iyi yaptığı şey kendini aydın zanneden cahilleri önce tartıştırıp ,bok attırıp sonra afişe ederek kendi kitlesine bak kapağı nasıl da koyduk edebiyatidir
Çok beklersin yani o basın açıklamasını
Çin mevzusunda da böyle oldu. Forum ülkedeki aydın geçinen kapkara cehaletin aynası gibi
Önce vergiyi getirdiler, forumda Çin bizi mahvedecek demokrasi olmayan ülkeye kim gelir ucuz ucuz biniyorduk diye kıyamet kopardılar.
Byd vergiyi görünce Manisa'ya yatırım açıkladı,bunlara ne oldu atıp tutuyordun diyoruz engeli basıp kaçıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Kasım 2024; 22:36:6 >
tosbağacı captain ( yönetime itafen tosbağacı derken vw beetle modelini kast ediyorum hakaret içermemektedir)
cezanı 10 gün erken bitiriyorlar, artık kimi tanıyorsan yönetimden; buna rağmen hiç ders almıyorsun.
hala aynı davranışlar;
-
ben civic ucuz demiyorum ki ; corolla da aynı fiyata diyorum sadece,
siz ısrarla ben kapak jantlı modelle tam paket modeli bir tutarım diyorsunuz ne diyeyim.
hayırlı günler
-
Ya o çin mevzusunda zaten karışık bir durum yok ki direk %40 geldi zaten. Buradaki durum biraz karışık. İnsanlar Çine gelen vergi gibi sanıyorlar.
-
Ben 45 yaşımı geçtim,daha bu ülkede bir hükümete halkın itimat ettiğini görmedim. Hatırladığın kimse varsa yaz bende itimat edeyim
Bu ülkede iktidar her zaman zengini korur,fakiri ezer.
Zenginden vergi almaz, garibanın sırtından inmez
Akpden ne bekliyordunuz,Robin hood falan mı:)
Togg meselesini 1000. Kez anlatayım
chp genel merkezinden fonlanan kanallar,chpli belediyelerdeki bankamatik fareleri arabayla sabah akşam dalga geçerse
Onları izleyen kendini zeki zanneden 45 IQ neanderthaller sokakta sağda solda forumda ekşide Twitter'da
maket çakma montaj Almanya'dan trenle geliyaa İtalya'dan gemiyle geliyaa diye aylarca ayazda kalmış merkep gibi ürürse
Hükümet de bunu alır, bunları rezil etmek için,oy devşirmek için,siyasi malzeme yapmak için,
tepe tepe kullanır.
Siz hükümet iyi olsun ,kötü muhalefete uymasın talebinde bulunuyorsunuz şuan
Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesinde muhalefeti rezalet olan bir sistemin hükümeti iyi olamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tam paket maket bitti o işler
Tam paket isteyen 2 milyon lira para verdikten sonra Civici köpek diye kapısına bağlamaz superb alır geçer
İki C segment araç arasında başlangıç fiyatı 600 bin TL farketmez.
Corollanin DOLUSU aynı fiyata,kimse çok sevgili hondanizin c segment arabasını dolu paket almak zorunda değil.
Araba satmak istiyorsa getirir corollanin karşısına eşdeğer Civic modelini satar
Zamanında Ford da Mondeo için çekti bu ayaklari, arabamizda tek paket var şöyle böyle derken bayiye Mondeo almaya gelen adama connect teklif etmeye kadar ayağa düştüler sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Kasım 2024; 23:6:10 >
bana ne ister alsın ister almayın.
ama aynı donanımdaki iki arabanında fiyatı aynı olduktan sonra boş konuşuyorsunuz anca kendinizi tatmin edersiniz bu mantıkla.
corolla da eş donanımda civic kadar pahalı bu yadsınamaz bir gerçek. açın sitesini bakın
hayırlı günler.
-
Hocam okumayacaklar, çünkü beyinlerine kodlanmış bir şey var
Bu hükümet bir şey yaparsa kötüdür , Kılıçdaroğlu ne yaparsa iyidir
Tarikat bunlar diyorum ya,daha nasıl ifade edebilirim
Anlamamakta sabaha kadar ısrar edin gerçek değişmez
Ben sıradan vatandaş olarak bayiye gidip 1.3 milyona gayet C segment otomatik güvenlik donanımı tam araba alabiliyorum
Honda aynı segment arabayı bana 3 5 oyuncakla 1.9 milyona satmak istiyor
Honda Toyota aynı para diye bir dünya yok.
Ne zaman ki Honda boş paket Civici 1.3 milyona getirir vatandaşa sunar,o zaman araba fiyatları aynı geyigine döneriz
Tabi sizi de anlıyorum 1400 liraya jazz satmaya çalışınca o işler zor biraz
Unutkansın belli ki
Her ne kadar ekonomik olarak harikalar yaratmasalar da
Çiller o bayrak inecek o asker gidecek dediğinde tüm ülke arkasındaydı
Sınırda paşa suriyeyi tehdit ettiğinde apo italyaya kaçmak zorunda kaldığında tüm ülke tek sesti
Bunun gibi daha bir çok örnek verilebilir
Hükümet ayrı devlet ayrı , Her zaman hükümetlerle devlet ayrıydı
Parti devleti ne demek onu da bir zahmet sen araştır biz anlatmayalım
Ben çocuk değilim ve böyle bir dönem hatırlamıyorum
Mülteci politikası başlı başına inanılmaz bir problem
Salak bi muhalefet var diye kötü de yönetse hükümete ses eder gibi yaparken ses etmeme durumu var
Bu paradoks bilinçli gibi
Ama oldukça başarılı
-
Çiller bayrak inecek dedi,sonra memlekete iflas bayrağını çektirdi 5 Nisan'da
Apoyu İtalya'ya kaçmayı geçtim sınırda ABD bize asmamak üzere teslim etti
Apoyu biz yakaladık oldu, apoyu alan komutan diye yağlar ballar havada uçuştu
Mahkemede kalemini kırdılar sonra nasıl güvenilirsek artık idamı kaldırdılar
Necdet Sezer kırmızı ışıkta duruyor dediler adam kalktı Ecevit gibi bir siyasetçiye çamurun üstünde oturuyorsun deyip anayasa kitapçığı fırlattı,bir gecede memleketi 300 milyar dolar zarara soktular,guvenilirlik şahane olsun diye Amerika'dan kemal dervişi ithal ettiler IMF bizi kurtarsın dediler:)
O kadar güvenilirler ki bütün savunma sanayiini ABD'ye ipotek ettiler
Yeğenler kuzenler memleketi soyup soğana çevirirken levent kırca 50 bölüm kabaresini çekti
Ama millet Ali Kırca ile ATV ana haberde Gülben hülya kavgası izledi
Bu hükümetten önce de pek parlak değilmişiz sanki?
Aksine,ben hiç unutmam:)
@werneke
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Kasım 2024; 23:38:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sizin dünyanız başka bi evrende herhalde.
eş donanım civic ve corolla aynı fiyat sizin saçma varsayımlarınız bunu değiştirmiyor.
neyse size kendi hayal dünyanızda mutluluklar dilerim.
hayırlı günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 3 Kasım 2024; 23:42:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X