Şimdi Ara

İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hükümetle devlet ayrıydı
    Zaten iyi olmadıkları için Türk milleti hepsini sırası gelince gönderdi
    Artık gönderemiyor neden ?
    Konu bu , ya anlamaza vuruyorsun ya da kasıtlı yapıyorsun ikiside aynı kapıya çıkıyor
    Benim yazdıklarımın hiçbirinden çiller Ecevit süper yönetti çıkmaz , ama sen paragraf paragraf konuyu başka yere çekip yazdıkça yazıyorsun
    Konu o değil

Edit : ekonomik olarak harikalar yaratmasalar da diye de en başta yazmışım , buna rağmen uzun uzun ekonomi yazıp konuyu başka yere çekiyorsun , konu tek ses olmaktı ve olunuyordu , hatırlıyorsun ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 3 Kasım 2024; 23:46:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gonderemiyor değil göndermiyor

Kılıçdaroğlu deyince kızıyorsun

Son seçimde Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı göndermişti

Ekmeleddin yerine yılmaz Büyükerşen aday yapılsaydı göndermişti
    6li masa sarlatanligi olmasa göndermişti
    Muharrem İnce adayken halk TV yi arayıp yayınlamayın şunun mitingini başımıza bela mi edeceksiniz diyen chp genel başkan yardımcısı olmasa
    14 bin sandığa gözlemci konulsa göndermişti
    Ekmeleddin,Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu.
    Memleketin 15 senesi bunlarla geçti zaten.

Şunu mu demeye çalışıyorsun, vatandaş salak bunlara oy vermedi,akpnin karşısına terlik çıksa terliğe oy verselerdi bunlardan kurtulurduk

Söylediklerinden başka mana çıkaramadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Kasım 2024; 8:37:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Trollere yılbaşında ne zam yapacaklar acaba, bizde onu baz alıp isteyelim.

Boş kasa doldurma derdindeler diyorum, satmayan model onlar, ordan para gelmez diyor. Madem satmayan model , ne diye yerli üreticiyi koruma kalkanı kisvesinde pazarlıyorsun.

Eski hükümetlere b*k atmışlar, kemal derviş amerikadan gelmişmişte, sen nereden getirdin ekonomiyi teslim ettiğin adamını? Enflasyon/faiz zırvası ile 7 liradan 30 liraya zıplattığınız döviz için , ingiliz finans baronları ayar çekiyor masalı dinletirken, o barona çalışan adamı getirmediniz mi. Hatta böyle saçma ekonomik varsayımlar olmaz tavrı yüzünden şutlayıp, sonrasındaki öuhteşem seçilenler yarın bugünden iyi olacak temennilerinin para etmediği ve uyusakta büyüsek masalıda işe yaramayınca uykucunun masal kahramanı çakması olduğunun ve gökten düşen elma misali söylemlerin işe yaramayıp dibe çakılınca , arkasından atıp tuttuğunuz ingiliz şimşeğini kurtarıcı yapmadılarmı 2.tur olarak.

Kemal derviş önlemleriyle kitapçık etkisi birkaç yılda etkisizleşti de, başkalarının kafasının basmadığı nas’lı ekonomik uygulamalar yüzünden burnumuz b*ktan çıkmıyor 10 yıldır. Gün gelir biri düzeltir ekonomiyi de, kozmik oda bilgilleri özlem duyduklarının memleketine gönderilmişti, hadi onda kandırıldılarda, tüm nüfus bilgilerimizi , kişisel verilerimizi koruyamayıp ortalığa saçmışlardı.
    Evet ya tüm eski hükümetler tü kaka, bunlar ak pak tertemiz. Ne farkederki değilmi, ben yatar, sabah erken kalkıp daha çok vergi için alınteri dökerim.
    Sahi ya yılbaşı zamları ne olur sizde?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Memleketin anahtarını Çinlilere verin de kurtulalım ,byd Trendyol ,şimdide bu madem öyle Türk malı TOGG hariç hepsini koyun vergiyi görelim ne kadar ülkeyi düşündüğünüzü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, valla Tasselhoff hocam jazzı ben de seviyorum hatta almayı da düşünüyorum yüksek fiyatına rağmen:) ama corollanın ve civicin başlangıç paketleri (ne kadar donanım farkı olursa olsun) arasında 600k 'nın mantıklı bir tarafı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gralcan -- 4 Kasım 2024; 10:36:38 >
  • togg bu vergiden en çok etkilenen üreticiymiş... ÇİNli üretici iflasını istemiş...

• Cari açığı hiçbir şekilde kapatamıyor adamlar. Dayayın vergiyi.

• oy verenlerı ...

• realgs kullanıcısına yanıt

Yok kasa boş yok bilmemne,bunlar yine söylüyorum piro dede tayfanın fonladigi kanallarda konuşulan zırvalar

Eski hükümet rezaletti,şimdiki de rezalet

Eskisi anayasa kitapçığı fırlatıp batırdı, şimdiki nas dedi batırdı

Eskisi Kemal Derviş getirdi, şimdiki Mehmet Şimşek

Ne oldu şimdi,ne değişti?

Çözüm üretebildin mi sorunlara?

Yukarıda da yazdım,siz öyle garip bir kitlesiniz ki,sanki sizin aleyhinizde fikir beyan eden herkes hükümetin ajanı,

muhalefet dürüst değil ama olsun hükümet dürüst olsun tarzı

Hangi içkiyle yaşanacağı belli olmayan bir kafa yaşıyorsunuz arkadaşım

Hükümetin ne açıklama yaptığının ne önemi var, uygulama doğru mu? Evet

Sonuçta yapılan iş memleketin lehine mi? Evet

Uluslararası hukuka uygun mu?

AB den tık çıkmadığına göre uygun

Etkilenen modeller tercih edilen araçlar mı? Hayır

İsterse desin ki canım sıkıldı kafama martı pisledi yaptım.

Bu kadar basit

• Bir tek eski alman fanatikleri gibi ama o Honda her modeli toyotadan üst segment boş hondaya binilmez Honda boş araba yapmaz hem superb de neymiş tüplü fitek varken falan yazmadığı kaldı,
    Onu da bekliyorum

:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Kasım 2024; 8:43:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizin kadar mantiksiz olsam dediklerinizi yazardim herhalde.

Ama degilim cok sukur.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Değilsin ve halen giriş fiyatı Civic superble aynı para

Giriş fiyat Corolla dan da 600 bin TL daha pahalı

Ve hala bu paraya Civic alınmaz c segment arabanın giriş fiyatı 2 milyon olmaz yazdığını göremiyoruz

Anket açıp davet mi edeyim ?

• Honda zam

konunun başında benim bu fiata civic alınır dediğim bir mesajım var mı?

siz neye sinirlenmişseniz yazıp duruyorsunuz.

ben civic ucuz, civic fiyatı doğru fiyat demiyorum ki.

civic ne kadar pahalı ise eş donanım corolla da o kadar pahalı diyorum tek dediğim bu.

geri kalan her şeyi siz diyorsunuz dediğim gibi neye sinirlendiyseniz, biz de okuyoruz.

bana ne kimin ne aldığından herkesin kendi bütçesi kendi parası. sanki soyadım honda çok da umrumda civic satmış satmamış.

ama corolla da asla ucuz değil

hayırlı günler.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Corolla 1.3m olduğu ve o paraya alabildiğimiz sürece ucuz

Sevgiler

• Source kullanıcısına yanıt

Olmaz öyle öyle yaparlarsa verginin vergisinin vergisini alamazlar. Böylece %10 toplamda %20 ye geliyor en temizi.

• önceden TUİK enflasyon hesaplamasındaki Corollanın boomboş bir modeli baz alınırdı.

O model pek üretilip satılmazdı diyee zam da yapılmazdı pek, TUİK mutlu edilirdi.

Böyle bir olay hatırlıyorum,doğrumudur bilmem.

Yahu kasa dolu da neden halktan sürekli para dileniyorlar.

Kemal derviş'in metodu sayesinde 2002-2010 arasında AKP en güzel günlerini yaşadı.

Tabii bir de amerikanın parasal genleşmeye gidip, dünyayı para manyağı yapmasıyla.

Sonrasında parasal genleşme bitip,sudan ucuz dağıtılan paralar geri çağrılınca,bunu yatırıma yönlendiren ülkeler,

meyvelerini alıp,borcunu ödedi.

Bizim gibi betona gömenlerde tü kaka eski hükümetlerin 3 kuruş dış borcunu 5e 10a katlayınca 2010 sonrası,

sürekli sıcak para ihtiyacı doğdu.Etkisini 2020lerde gördük tabii.

Demek ki yok bir birimizden farkımız. Vergi işleri daha çok su götürür daha da arttıracaklar araç vergilerini çünkü kısa vade de başka çare yok, en etkili ve hızlı yöntem akşamdan sabah vergi koymak. Devletin döviz ihtiyacı bu kadar hızlı arttığı sürece ithal mallara zam duramaz aksi taktirde ülke iflasını resmi olarak açıklamak durumunda kalır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.