Şimdi Ara

Amerika'dan döneli 1 hafta oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
10
Favori
20.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • echonia kullanıcısına yanıt
    hangi işi yapıyordunuz hocam orda? garsonluk mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Hocam nerde konakladınız bu süreç içerisinde? İş hazır mı oluyor work and travel ile gittiğinizde?

Bu arada günde 13 satten fazla çalışmışsınız helal olsun

Hocam work and travel ile bir otelde cankurtaranlık yapıyordum onların yurdunda kaldım. işçilere özel housingleri var. iş hazır oluyor 2. işi kendim buldum.
    teşekkür ederim gerçekten zorladı beni.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Türkiye'de ortalama 12 saat gunluk 47 liraya çalışıyor ülkenin yarısı... 47lira nere 183dolar nere...

Aynen hocam. saati 9 dolara bile çalışsanız günde 10 saat çalıştığınız takdirde 3-4 güne oyun bundle lı bir xbox one s alabiliyorsunuz. Burada asgari ücretle 1 ayda bile alamıyorsunuz. Çok acı gerçekten.

Yeni çıkan oyun orada 50 birim burada 200

Yeni konsol orada 400 burada 1700

Yeni telefon orada 900 burada 4500

Sıfır mustang veya camaro orada 25000 burada 500.000+ (takip edemiyorum artık)

Sigara orada 6.5 burada 10 (kent switch)

Cafede cheesecake + kahve ikilisi yapsan orada 12 dolar ödersin burda 20 lira.

Say say bitmez bu liste..

Sigarayı wisconsin eyaletinde vergilerle birlikte 8.85$ a alıyordum kırmızı marlboro.

dediğiniz gibi birim hesabı ve kazancınıza göre hesap yapınca cidden çok büyük fark var.. saati 9 dolar çok az bir meblağ. büyük eyaletlerde NY gibi saati 17$ a car wrap dükkanında çalışan arkadaşım var.

• Nasıl gittin şirket falan mi ayarladı ne kadar para verdin bu anlat kardeşim millet sormuş cevap vermemişsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kere katıldım programa farklı yerlere gittim her sefer. Hepsi de muhteşem tecrübelerdi, hala ekmeğini yerim. Gezmek için gideceğim tekrar. 1. yıl 1800$, 2. yıl 5500$ ve 3. yıl 3800$ kazandım. Evet fazla çalıştım ama mutsuz değildim. Görüştüğüm ABD vatandaşı arkadaşlarım hala var. Diğer ülkelerden katılan WAT'çılarla gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da iletişim kurduk. İmkanı olan varsa gitsin.
  • Yine geldiler dolari turk lirasina cevirip ekonomi kiyaslayanlar

• Ey amerika sen kimsin ya?

Benim vatandaşımı köpek gibi çalıştırıyorsun

Bakın şimdi çok enteresan.......

• İşte türkiyenın gercegı bu, cogu yer 1400 tl maaş verıyor ve bazıları sıgorta bıle vermek ıstemıyor. 1400 tl benım yemegımı bıle zor karşılar, et yemek ıstesen kılosu olmus 50-60 tl. Istanbul da ev kıraları 1500 - 2000 tl cıvarı 2+1 ler. Asgarı curet zaten açlık sınırının altı demek, 4500 tl fılan da yoksulluk sınırı demek. Amöa nufusun %65'i asgarı ucretle calısıyor.

Bır yolunu bulsam 1 sanıye dusunmem anında bavulumu toplar gıderım.
  • Reis soru biraz klasik ama ingilizcen ne seviyedeydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

quote:

quote:

Türkiye'de ortalama 12 saat gunluk 47 liraya çalışıyor ülkenin yarısı... 47lira nere 183dolar nere...

Aynen hocam. saati 9 dolara bile çalışsanız günde 10 saat çalıştığınız takdirde 3-4 güne oyun bundle lı bir xbox one s alabiliyorsunuz. Burada asgari ücretle 1 ayda bile alamıyorsunuz. Çok acı gerçekten.

Sigarayı wisconsin eyaletinde vergilerle birlikte 8.85$ a alıyordum kırmızı marlboro.

dediğiniz gibi birim hesabı ve kazancınıza göre hesap yapınca cidden çok büyük fark var.. saati 9 dolar çok az bir meblağ. büyük eyaletlerde NY gibi saati 17$ a car wrap dükkanında çalışan arkadaşım var.

Texas ta kent switch 6.5 dolardi hocam. Parliament te olabilir ama kent diye hatirliyorum. Texas gercekten ucuz bir eyalet.

• adamına göre bu işler, bende gidiyorum ve ayda 10000$ dan aşağı kazanmıyorum,böyle 6 ay gidip geldiğim oluyor. ABD de iş bilen adam kazanır vasıfsızlar aynen buradaki gibi sürünür. ABD de teknik işler hatta su tesisatçısı bile iyi kazanır.
  • echonia kullanıcısına yanıt
    Helal olsun
  • La arkadaş çevirmeyin şunu çevirmeyin. Daha öğrenemediniz ya pes, 5 yaşındaki yeğenime öğrettim , koca adamlar oldunuz daha anlayamadınız. Size sesleniyorum Eyyyyyyyyyyyyyyyy dolar lobisi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

quote:

quote:

Texas ta kent switch 6.5 dolardi hocam. Parliament te olabilir ama kent diye hatirliyorum. Texas gercekten ucuz bir eyalet.

daha ucuz olduğu eyaletler de var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

İşte türkiyenın gercegı bu, cogu yer 1400 tl maaş verıyor ve bazıları sıgorta bıle vermek ıstemıyor. 1400 tl benım yemegımı bıle zor karşılar, et yemek ıstesen kılosu olmus 50-60 tl. Istanbul da ev kıraları 1500 - 2000 tl cıvarı 2+1 ler. Asgarı curet zaten açlık sınırının altı demek, 4500 tl fılan da yoksulluk sınırı demek. Amöa nufusun %65'i asgarı ucretle calısıyor.

Bır yolunu bulsam 1 sanıye dusunmem anında bavulumu toplar gıderım.

onu da chp nin zoruna 1500TL seçim vaadine, rasyonel olsun, kazanacağız zaten bari 1300 lira diyelim diye oldu,

1400 lirada yılbaşında oldu, eskiden yılda iki kere zam olmuyormuy du, ben mi yanlış hatırlıyorum,

şimdi bi başlıyorsun taa sene sonuna kadar aynı, halkı inek gibi sağan başka bir ülke var mı???

• bizim buralarda günde 183 dolar kazanmak için eskort olman lazım, anca öyle. işine gelmiyorsa yallah amerikaya!
  • Aynen hocam, birde chp asgari ücrete zam yapmak istriyormuş diye chp yi meydanlarda yuhalatıyordu akp liler. Nasıl cahil bir halk adamın maaşına zam yapacaklar ona bile yuh çlekiyor, kafa calısmıyor kı.
  • 11$'dan 8 saat çalışsak:

Günlük 88$

30 günde 2640 dolar.

Güzel para.
  • Bunlar kansiz allahsiz vicdansiz.

Benim kuzende amerigaya gitti. Oraya giden herkes lifeguard isi yapiyor neden? Mecburi mi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.