Bildirim
Amerika'dan döneli 1 hafta oldu (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: 0110engin
quote:
Orijinalden alıntı: BRO EAGLE
quote:
Orijinalden alıntı: wardstone
quote:
Orijinalden alıntı: BRO EAGLE
quote:
Orijinalden alıntı: teyzen nevfik
Türkiye'de ortalama 12 saat gunluk 47 liraya çalışıyor ülkenin yarısı... 47lira nere 183dolar nere...
Aynen hocam. saati 9 dolara bile çalışsanız günde 10 saat çalıştığınız takdirde 3-4 güne oyun bundle lı bir xbox one s alabiliyorsunuz. Burada asgari ücretle 1 ayda bile alamıyorsunuz. Çok acı gerçekten.
Yeni çıkan oyun orada 50 birim burada 200
Yeni konsol orada 400 burada 1700
Yeni telefon orada 900 burada 4500
Sıfır mustang veya camaro orada 25000 burada 500.000+ (takip edemiyorum artık)
Sigara orada 6.5 burada 10 (kent switch)
Cafede cheesecake + kahve ikilisi yapsan orada 12 dolar ödersin burda 20 lira.
Say say bitmez bu liste..
Sigarayı wisconsin eyaletinde vergilerle birlikte 8.85$ a alıyordum kırmızı marlboro.
dediğiniz gibi birim hesabı ve kazancınıza göre hesap yapınca cidden çok büyük fark var.. saati 9 dolar çok az bir meblağ. büyük eyaletlerde NY gibi saati 17$ a car wrap dükkanında çalışan arkadaşım var.
Texas ta kent switch 6.5 dolardi hocam. Parliament te olabilir ama kent diye hatirliyorum. Texas gercekten ucuz bir eyalet.
daha ucuz olduğu eyaletler de var :)
Aynen hocam. Mesela Kaliforniyada meyve sebze çok ucuz. Alım gücüyle türkiyedeki pazardan daha ucuza wallmarttan meyve alabilirsin. Her şey eyalete göre değişiyor dediğiniz gibi
-
bence tam tersi orada asıl adamı insan yerine koyuyorlar.Bizzat giden arkadaşlarım var biri bir otelde komi olarak çalışmış ve o kadar çok o markayı o arkadaşıma benimsetmişler ki resmen büyük zevkle çalışmış.Gerektiği zaman(dolu vakitlerde vs) patron bile gelip bunun elinden tabak çatalları vs. alıp yardım etmiş.
bağışlardan vs. büyük para kaldırmış.Gider olarak en az 10k civarı harcamış.Çok rahat giderini çıkarmış üstüne parayla gelmiş.
work and travel'e gidin gençler gidin.Gezin görün ,farklı şeyleri deneyimleyin -
İşte bunlar hep olsun ben Dolar kullanmıyorumcular yüzünden. -
Valla ben 2 haftada 1000dolar zor kazanıyordum gayet jyi çalışmışsin sen. İsim de rezaletti benim sehrim de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
30 günçalıştığını nasıl düşündün hayali bile bunaltıcı :) -
Üniversite bitiren 2 dil bilen insanlar bile burada zor iş buluyorken, okurken çalışmak isteyene o kadar az verilmesi normal. Tabi ki Amerika'da cennet değil yani paranızı vermişler ama sonuna kadar da çalıştırmışlar. Zaten Work and Travel ile gidenlerin kaderi bu oluyor fakat en azından diliniz gelişmiştir. Amerika'da iş konularına pek hakim değilim ama Almanya'da okurken çalışmak isterseniz, ders programını getir diyorlar ona göre boşluklarınıza göre gel diyorlar. Burada kim umursar senin ders programını. -
Amerika şartları her bakımdan iyidir çünkü elemanların ekonomisi en ağır krizde bile sadece para ihracatından durumu kurtarabilir seviyedeler.
Dibine not: Karşılıksız para bile basabilir darphaneleri.. Bununla ilgili bir haber vardı. Almanya büyük tepki göstermişti hatta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 27 Eylül 2017; 20:29:58 > -
hahahahah
Kapitalist bir ülkeden gelip, Türkiye'nin kötü ekonomik durumunun suçlusu olarak kapitalizmi göstermek. Trajikomik. Türkiye serbest piyasa ülkesi değildir, merkeziyetçi bir ülkedir, algılayın artık şunu. -
Hangi eyaletti hocam
Gene iyi para bence
Amerikadaki en kötü iş Türkiye'de mühendis vs. olmaktan iyidir. -
640 TL ha günlük iyi para be burda haftalık alsan o kadar iyi para diyorsun kıyaslama dahi yapmayın.
Haftada 5 gün çalışdan yılda 150 Bin pars yapıyor bunun yarısını yesen 75 Binle geri dönüyorsun napabilirsin Sıfır civic veya coralla alabilirsin.
Veya kredi çektiysen bi kısmını kapatabilirsin ya da kredi çekerek ev alabilirsin.
Bizimkide fakir kafası hesap yapıyoruz orda ki ortamı görünce burda bir şey yapasında gelmez düşün orda kazandığın para basit ve az miktarlar ve yaşam ucuz çoğu şeyesahip olabiliyorsun en basiti telefon ve araba ve yaşayacağın hayat.
Ama biraz ucuk bir kiyaslama olmus abd her seyi kendisi uretebilir. Biz ithal ediyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Work and Travel programıyla Amerika'ya gidip Amerika'da 3. sınıf insan muamelesi gördüm. Cidden Meksikalı kaçaklar gibi köpek gibi çalıştırıp saatliğine 9 dolar verdikleri bir Lifeguard işini yapmaya gittim. İkinci iş olarak da baya büyük bilindik bir restaurantta busser'lık yapmaya başladım.
Sabah 8.20am-3.30pm arası cankurtaranlık(7 saat 10dk)
5pm-11.30pm arası da busserlık(6 saat 30dk) yapıyordum.
Saatligi 9 dolardan 63 dolar civarı bir meblağ cankurtaranlıktan geliyordu. Busserlık da tip üzerine çalışıyor. En kötü gün 70$ en iyi gün 120$ gün sonu nakit olarak aldım.
Yani bir günde 183$(640 TL) kazandım.
Türkiye'ye geri döneli 1 hafta oldu sanırım. Çalışmaya alıştım,işe girmek istiyorum okurken yanda meslek olsun diye ancak 1400TL veriyorlar. Çalışma olanakları kötü. Uzun uzun çalıştırıp 1400 TL + bir öğün yemek. Ulaşım vs. benden. Ben en kötü geçen günlerle haftada 1400TL'den çok kazanıyordum. Alım gücü de ayrı.
Burada 1400TL kazanıyorsun almak istediğin şey 1500TL
Orada 4000$ kazanıyorsun almak istediğin şey 300$
Yani köpek gibi çalışan gereksiz bir insan olsan bile Amerika'da her istediğine ulaşman mümkünken,Türkiye'de ne kadar fazla çalışırsan çalış kapitalizm düzen seni asla içine kabul etmiyip,üzerine basmaya devam ediyor.
Merhaba; üniversiteniz ve bölümünüzden memnun musunuz?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
3. Sınıf insan muamelesi olayına katılmıyorum. Yasadan bahsettin mi herkesle aynı muameleyi görürsün ama wat bu, tutup da seni büyük şirketlere ceo yapmalarını bekleme. Ayrıca Abd milliyetçidir, yasalar dahilinde kendi vatandaşlarını korur kollar, tabi ki ayak işlerini başkasına yaptıracaklar. Dikkat ettiysen wat çılar genelde Türk, Filipinli, Ekvator ya da Meksikalı ya da Ukraynalı vs dır. Ki bunlara sık sık Amerikan rüyası aşılanır. Bu rüyaya atlayacak özellikle bu milliyetlerden insan çoktur yine de hayatında yaşayabileceğin en güzel deneyimlerden biri belki de tek gerçek olan
quote:
Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey
11$'dan 8 saat çalışsak:
Günlük 88$
30 günde 2640 dolar.
Güzel para.
40 saati geçtikten sonra saatlik 11$ değil 16.5$ vermek zorundalar hocam. Overtime ücreti vermeyen herhangi bir çalışabildiğiniz yer yok. Bunu da unutmamak lazım. Haftada 6 gün günde 48 saat çalışsanız 40x11$ 440 + 12x16.5$ 198 yapıyor yani 638 dolar haftada. 4 haftada 2552$yapıyor. Burada 30-31 gün çalıştırılıyor yılda 12 maaş alıyoruz ancak Amerika'da yılda 27 maaş alıyorsunuz yani günleriniz kayıp olmuyor. 12 ay var ama 52 haftayı unutuyor herkes. 2 haftalık maaş almak daha karlı yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: blackhole88
quote:
Work and Travel programıyla Amerika'ya gidip Amerika'da 3. sınıf insan muamelesi gördüm. Cidden Meksikalı kaçaklar gibi köpek gibi çalıştırıp saatliğine 9 dolar verdikleri bir Lifeguard işini yapmaya gittim. İkinci iş olarak da baya büyük bilindik bir restaurantta busser'lık yapmaya başladım.
Sabah 8.20am-3.30pm arası cankurtaranlık(7 saat 10dk)
5pm-11.30pm arası da busserlık(6 saat 30dk) yapıyordum.
Saatligi 9 dolardan 63 dolar civarı bir meblağ cankurtaranlıktan geliyordu. Busserlık da tip üzerine çalışıyor. En kötü gün 70$ en iyi gün 120$ gün sonu nakit olarak aldım.
Yani bir günde 183$(640 TL) kazandım.
Türkiye'ye geri döneli 1 hafta oldu sanırım. Çalışmaya alıştım,işe girmek istiyorum okurken yanda meslek olsun diye ancak 1400TL veriyorlar. Çalışma olanakları kötü. Uzun uzun çalıştırıp 1400 TL + bir öğün yemek. Ulaşım vs. benden. Ben en kötü geçen günlerle haftada 1400TL'den çok kazanıyordum. Alım gücü de ayrı.
Burada 1400TL kazanıyorsun almak istediğin şey 1500TL
Orada 4000$ kazanıyorsun almak istediğin şey 300$
Yani köpek gibi çalışan gereksiz bir insan olsan bile Amerika'da her istediğine ulaşman mümkünken,Türkiye'de ne kadar fazla çalışırsan çalış kapitalizm düzen seni asla içine kabul etmiyip,üzerine basmaya devam ediyor.
Merhaba; üniversiteniz ve bölümünüzden memnun musunuz?
Evet hocam memnunum.Bölümü de seçme amacım yurt dışında iş olanağının çok olması.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BlackLead
bence tam tersi orada asıl adamı insan yerine koyuyorlar.Bizzat giden arkadaşlarım var biri bir otelde komi olarak çalışmış ve o kadar çok o markayı o arkadaşıma benimsetmişler ki resmen büyük zevkle çalışmış.Gerektiği zaman(dolu vakitlerde vs) patron bile gelip bunun elinden tabak çatalları vs. alıp yardım etmiş.
bağışlardan vs. büyük para kaldırmış.Gider olarak en az 10k civarı harcamış.Çok rahat giderini çıkarmış üstüne parayla gelmiş.
work and travel'e gidin gençler gidin.Gezin görün ,farklı şeyleri deneyimleyin
Katılıyorum hocam örneğin burada kimse garsona bahşiş bırakmaz benim çalıştığım restaurantta garsonlar kadın olabiliyordu sadece o yüzden ben busser olarak çalıştım ancak garsonların gün sonu ne kadar para aldığına şahit oluyordum. 250$ dan aşağı ayrılan garson hiç görmedim ve en yüksek gün sonu kazancını 577$ olarak gözlerimle şahit oldum. Denny's Diner,Calver's tarzı restaurantlarda da garsonlar en kötü 150-250$ bahşiş alıyor günlük.
Orada dikkatimi çeken en büyük fark insanlara saygı gösteriliyor.
Burada dediğim gibi bahşiş nadiren görülen bir şeydir. Orada bahşiş minnettarlığı belirtmek amacında zorunlu gibi görülüyor. Bir insanın başka bir insana hizmet etmesi hem çok zor hem de çok büyük bir iş,çoğumuzun bildiği gibi insanı memnun etmek çok zor. Oradakiler de anlıyor halden,100$ hesap ödeyip 30$ bahşiş bırakıyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X