Türkiye de yurt dışından sığır, yani inek ithal ediyor Türkiye'deki insanların yiyecek olarak değerlendirmesi için, Çin, Güney Kore, Kamboçya, Endonezya, Tayland, Laos, Nijerya, Vietnam, Gana ve İsviçre de köpek ithal ediyor kendi ülkelerindeki insanların yiyecek olarak değerlendirmesi için. Türkiye'den de köpek satın alabilirler et olarak değerlendirmek için. Örneğin Hindistan'daki insanlar inek etinin yenilmesine karşılar, fakat bizler yiyoruz, Türkiye'deki insanlar da Çin, Tayland, Güney Kore, İsviçre gibi toplumların mutfak kültürüne saygı duymalı. Yok, eğer köpek eti yememeliler diyorsan, öyleyse Hindistan kültürüne göre sen de inek eti yemeyeceksin.
Güzel fikir, ülkede en az 4 milyon başıboş köpek var, malum ülkelere satalım, iyi para gelir devlet hazinesine. Fakat İsviçre'ye satamayız, onlar genellikle Rotweiler cinsi gibi köpeklerin etini tercih ediyorlarmış.
Not: Fiyatlar ülkeden ülkeye değişiyor, mesela Tayland'ta pazarda bir köpek eti ortalama 2.5 Euro paraya denk gelirken, Vietnam'da 30-35 Euro ücrete denk geliyormuş. (Vietnam'da köpek eti niçin pahalı bilmiyorum).
Türkiye başıboş köpeklerin tanesini 2 Euro'dan satsa bile ülkedeki toplam 4 milyon başıboş köpekten 8 milyon Euro gelir, yani 294 milyon TL gelir elde edilir! Giderleri de çıkarsan gene de iyi para kar olur... Hazineye katkı, ülkedeki güvenlik ve huzura katkı, çevreye katkı. Bir tek mama lobisine zarar. Köpek ihracatı iyi fikirmiş, devlet bunu ya kendisi yapmalı, ya da ihale yoluyla özel sektöre yaptırmalı.
Not: İsviçre'de rotweiler cinsi köpek eti sucuk yapımında kullanılıyor, direkt et olarak değerlendirilmiyor.
Not 2: Güney Kore'ye köpek ihracat etmek zor olabilir, çünkü orada baya köpek yetiştiren çiftlikler varmış, ülke pazarında her yıl 1.5 milyon köpek et olarak satılıyormuş. Fakat fiyat düşük tutulursa Türkiye oraya da köpek ihracat edebilir.
Çadırda Yaşayabilir miyim Emekli Olasıya Kadar?
Fotoğraf temsilidir.
Çadırda 10-20 yıl boyunca yaşamak nasıl olur? Evdeki eşyalarımın hepsini satsam kıyafetlerim ve birkaç eşya haricinde, işe giderken çadırı vs. söküp yanımda taşısam, iş çıkışında istediğim parka veya bölgeye çadırı kursam, fitness salonuna üyelik ile duş sorunumu halletsem, kıyafet yıkamasını kuru temizlemede halletsem, nasıl olur?
Kirada oturduğum ev satıldı, yeni ev sahibim diyor ki oğlum için satın aldım, eve tebligat göndertmiş, itiraz edecem fakat en fazla 1 yıl daha bu evdeyim büyük ihtimal, kiralık dairelere bakıyorum fiyatları en ucuzu asgari ücret zaten, asgari ücreti kiraya versem ben ne yeyip içecem, faturaları nasıl ödeyecem, böyle ücret mi olur. Çadırda yaşamak fikri ağır basıyor...
Merhabalar, malumunuz geçen ay kanun değişti, başıboş köpekler için "kısırlaştır-aşılat-yerinde yaşat" maddesi değiştirilerek barınak ve sahiplendirme zorunluluğu getirdi, 2028'e kadar süre verildi belediyelere başıboş köpek sayısını sıfırlamaları için. Hangi noktada başıboş köpek saldırısı yaşıyorsanız, gerekli bilgileri dilekçe halinde ilçe belediyesine vermeniz gerekir. Dilekçe örneğini word dosyası halinde paylaşıyorum, dilekçedeki bilgileri kendinize göre düzenlemeniz yeterlidir (word dosyasını yükleyemedim, aşağıya kopyala-yapıştır yapıyorum):
KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
KONYA
Konu : Hayvanları Koruma Kanunu m.6/4 Hk.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6/4 maddesi “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler, sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır.” hükmünü amirdir. İlgili amir hüküm uyarınca aşağıda bildirilen bölgede görülen sahipsiz köpeklerin rehabilite edilmek ve sahiplendirilmek üzere hayvan bakımevine götürülmesini arz ve talep ederim.
SAHİPSİZ KÖPEK SON OLARAK NEREDE GÖRÜLDÜ?
İLÇESİ
MAHALLESİ
SOKAK / CADDE
TARİFE YARAR DİĞER BİLGİLER
AD SOYAD İMZA
ADRESİM :
GSM NUMARAM :
Kadınlara çalışmak yasaklansa şu konularda olumlu gelişmeler olur diye düşünüyorum:
- Neredeyse her yerde kadın çalışanlara flört girişiminde bulunmak normal ve olağan, özellikle evli kadınlar bu dertten kurtulur (Tabii çoğu kadın bundan şikayetçi değil hatta memnun o ayrı bir konu).
- Sadakat denen kavram tarih oldu, tekrar önem kazanabilir (Kadının aldatması çalışıp çalışmamasına bağlı değil elbette. Fakat günümüzde her kadın feminizm virüsüyle zehirlendiğinden bir ilişkide eşitliği ön plana çıkarıyorlar. Erkek artık "reis" değil. Kendini reis ve baskın hissetmeyen erkekte de özgüven eksikliği oluşuyor, dolayısıyla gözünü farklı kadınlara da dikiyor, "erkeklik" duygusunu tatmin etmeye çalışıyor. Çalışan kadınlar zaten erkeğine hiç reislik niteliğini vermez, o yüzden de bir ailede gücün erkekte olması iyi olabilir).
- İşsizlik kadınlar çalışmayacağı için yükselecek gibi görünse de gerçek anlamda azalır; aile geçindirmesi veya kurması gereken işsiz erkekler iş sahibi olur.
- İşyerlerinde mobbing azalabilir. Ortamda kadınlara güç gösterisi yapmak için alt seviye çalışanı ezen "işçi" görmek bilindik birşey. Tabii mobbing hiçbir zaman bitmez fakat en azından bu açıdan bakıldığında azaltabilir...
- Çifte standardı büyük ölçüde azaltır. Örneğin bir fabrikada bir posta veya usta, kadın çalışanına birkaç defa ve uzun süre mola izni verebilirken erkek çalışanına bir defa ve beş dakika gibi az süre verebilir örnek olarak. Veya kadınlara verilen iş yükü ile erkeğe verilen iş yükü farklı olabilir, fakat maaşları aynıdır, bu yüzden de adaletsiz durum mevcuttur.
- Çocuk gelişimi için anne ilgisi daha önemlidir, çocuğun ninesinin yeteri kadar enerjisi olmadığından yeteri kadar ilgilenemez. Hele ki ninesi vefat etmişse veya yatalaksa çocuk gelişimi daha da zarara uğrar. Devlet izin verecek doğumdan sonra 1 yıl için fakat ya sonrası? Annenin ev hanımı olması çocuk için gereklidir.
- Uzun bir süredir piyasadaki ürün ve hizmetlerin fiyatları anne ve baba çalışıyor olarak algılanıp belirleniyor. Yalnız yaşayan bir bekar için ülke ekonomisi kabusken bir aile için zor da olsa normal geliyor. Kadınların çalışması yasaklansa kira fiyatları dahil piyasada ürün ve hizmetlerin kullanımı büyük ölçüde zarar göreceği için arz-talep dengesi değişecek ve fiyatlar durağanlaşmak ve/veya düşmek zorunda kalacak.
Not: Liste biraz daha uzayabilirdi fakat muhabbet tadında belirttim düşüncelerimi. Belki bir ara daha ayrıntılı düşünürüm konuyu, listeyi ona göre tazelerim.
Niğde'de de bir Mahalle Kuduz Karantinası Alındı
Niğde'nin Bor ilçesinde sahipsiz köpeğin bir kişiyi ısırdığı mahallede kuduz karantinası uygulanmaya başlandı. Köpeğe ait kadavra, veteriner hekim gözetiminde dezenfekte edilerek gömüldü. Cumhuriyet Mahallesi "kuduz şüpheli bölge" ilan edildi.
Kaynak:
Saldırgan hale gelmiş, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler barınaklara alınacak ve rehabilite edilecek, sonra tekrar alındığı yere bırakılacak. Rehabilite edilemeyen ve bir ay içinde sahiplendirilmeyen köpekler uyutulup itlaf edilecek. Hayvanını terk eden sahibine 50 bin TL para cezası verilecek.
Kaynak:
Not: Organize hayvansever camiasının maddi gücünün milyar TL'leri bulduğu biliniyor, dolayısıyla 50 bin TL para cezası çerez parası bile değildir, resmi yollardan alacaklar barınaklardaki bir avuç köpeği de. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun, maalesef başıboş köpek sorunu devam edecek ülkede. Fırsatını bulan gelişmiş ülkelere kaçsın, güvenle ve sağlıkla yaşarsınız "sıfır başıboş köpek" uygulaması ve diğer güzel yasaları ve imkanları sayesinde. Türkiye ise maalesef Hindistan'la aynı kategoride devam edecek gibi görünüyor.
Dolandırıcının Telefon Numarası ve Diğer Bazı Hesapları
Admin cevap yazar mısın; telefon numarasını yazayım mı buraya? Kurallara uygunsa yazacağım? Hesabımı nasıl çalmış bilmiyorum, benim hesap üzerinden millete indirimli bilet veya rezervasyon teklif edip telefon numarasını vermiş ve dolandırmış. Hesabımı kurtardım ve yorum yapılmış konulara bilgilendirme mesajlarını attım. Dolandırılan mağdurlardan biri yazdı bana dolandırıcının telefon numarasını. Birkaç tane de hesap ismi söyledi aynı dolandırıcının kullandığı: GASNAK37 ve raver. Telefon numarasını da yazacağım ki kara listeye ekleyin dolandırıcı diye. Admin, izin var mı numarasını yazmaya? İnsanlar mağdur oluyor... Bilinen telefon numarası: 90 552 733 10 91
Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor
İşte bu yüzden de "sıfır başıboş köpek" uygulamasına başlanmalıdır! Sadece saldırgan köpeklerin toplanması sağlık açısından bir çözüm değildir, bütün başıboş köpekler toplanıp uyutulmalıdır!
Not: Kist hidatik hastalığı yıllarca belirti göstermez, kist büyüyüp baskı yapmaya başlayınca belirtiler yavaştan kendini gösterir, hatta o süreçte bile günün yorgunluğuna bağlanır. O yüzden sağlıklı görünüp belirti göstermeyen insanlar bile test yaptırmalıdır.
Başıboş köpek sorunu halk sağlığı açısından milli güvenlik sorunudur! Üç-beş mizantrop insanın ideolojisine göre düzenlenen 5199 no'lu "Hayvanları Koruma Kanunu" yüzünden milyonlarca insanın sağlığı risk altındadır.
"Türkiye'de Kist Hidatik
Ankara’da yapılan bir çalışmada, rastgele seçilen 2.921 kişinin 439 (%15,03)’u pozitif olarak tespit edilmiştir.
Kocaeli’de yapılan bir çalışmada hastalık şüphesi olmayan ve rastgele seçilen 388 lise öğrencisinden
alınan serum örneklerinde
61 (%18) kişide toksoplazmoz, 30 (%8,9) kişide ise kist hidatik
seropozitif olarak bulunmuştur."
Kaynak:
https://jag.journalagent.com/turkhijyen/pdfs/THDBD_77_SUP_3_1_52.pdf
Son 24 Saatteki Ülkedeki Başıboş Köpek Saldırıları
Adana'da bir çocuğa başıboş bırakılan Rottweiler saldırdı:
Kocaeli'de bir çobana başıboş köpek saldırdı:
Adana'da başıboş köpeklerden kaçan kadına araba çarptı:
Diyarbakır'da 45 oğlak telef oldu
Bu haberle ilgili not: Bugün 45 oğlak fakat bu hafta aynı yerde toplam 130 oğlak başıboş köpekler tarafından telef edildi (Kulp ilçesi sadece).
Tekrarlıyorum, bu olaylar sadece 24 saat içinde gerçekleşmiştir.
Not 2: Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe voleyball takımını şampiyonluk için bugün kutlamıştır Twitter (X) aracılığıyla, fakat ülkenin dört bir yanına esir almış başıboş köpek sorunuyla ilgili sessizliğini korumuştur. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sadece voleyball takımını kutlamıştır, hergün gerçekleşen besi hayvan telefleriyle ilgili tek kelime etmemiştir henüz.
EDİT:
Haber7 sitesi son 12 günlük başıboş köpek saldırılarını listelemiş, durum sandığımızdan da vahim:
Falcon Freedom 250 Grenaj Satan Yer Var mı?
Merhabalar, Falcon Freedom 250 yan kapaklar satan var mı? Üç solda üç sağdaki grenaj kapakları var ya onlar?
Meslek: Pres Operatör
İlgi Alanları: Motosiklet (Falcon Freedom 250); Oyun (Battlefield 1, Valorant, Total War: Warhammer II; Kitap
Falcon Freedom 250 TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI)-InteL Core I7 10700K-Liquid Freezer II - 280-GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16-Asus DUAL-RTX2070S-O8G-EVO-Asus TUF GAMING VG27VQ |
Falcon Freedom 250 TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI)-InteL Core I7 10700K-Liquid Freezer II - 280-GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16-Asus DUAL-RTX2070S-O8G-EVO-Asus TUF GAMING VG27VQ |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.695
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 265.439 (Bu ay: 2.639)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.934 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic