Merhabalar, malumunuz geçen ay kanun değişti, başıboş köpekler için "kısırlaştır-aşılat-yerinde yaşat" maddesi değiştirilerek barınak ve sahiplendirme zorunluluğu getirdi, 2028'e kadar süre verildi belediyelere başıboş köpek sayısını sıfırlamaları için. Hangi noktada başıboş köpek saldırısı yaşıyorsanız, gerekli bilgileri dilekçe halinde ilçe belediyesine vermeniz gerekir. Dilekçe örneğini word dosyası halinde paylaşıyorum, dilekçedeki bilgileri kendinize göre düzenlemeniz yeterlidir (word dosyasını yükleyemedim, aşağıya kopyala-yapıştır yapıyorum): KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KONYA Konu : Hayvanları Koruma Kanunu m.6/4 Hk. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6/4 maddesi “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler, sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır.” hükmünü amirdir. İlgili amir hüküm uyarınca aşağıda bildirilen bölgede görülen sahipsiz köpeklerin rehabilite edilmek ve sahiplendirilmek üzere hayvan bakımevine götürülmesini arz ve talep ederim. SAHİPSİZ KÖPEK SON OLARAK NEREDE GÖRÜLDÜ? İLÇESİ
MAHALLESİ
SOKAK / CADDE
TARİFE YARAR DİĞER BİLGİLER
AD SOYAD İMZA ADRESİM : GSM NUMARAM : < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 19 Ağustos 2024; 19:24:7 > |
Bildirim