Şimdi Ara

Apartman yöneticisinin yolsuzluğu!! (Yeni gelişme) Edit: Fatura dökümünü asmış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
4
Favori
17.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
307 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben İst. Kadıköy'de oturan bir arkadaşınızım. Üniversite öğrencisiyim ve evde de kiradayım. Geçtiğimiz yıl apartman yöneticimiz vefat edince kat malikleri yöneticilik işini profesyonel bir firmaya vermeye karar verdiler çünkü ödemeyenler vardı, uğraşmak istemediler. Sonrasında bu firma, ismini vermeyeceğim bizim yöneticiliğimizi üstlendi.

Olaylar Kasım 2019'dan itibaren başlıyor, önceki borçlarımıza binaen doğalgazımız kapatılmıştı, sonrasında Kasım 1'de tekrar açıldı. Önceleri sorun yoktu ama geçtiğimiz 3 ay, 210 410 410 3 adet yakıt faturası geldi. Üstelik yanmadığı halde, akabinde ben de yöneticiyi aradım. Bana borcum olduğunu ödemem gerektiğini söyledi, ben de borcumun tamamını ödedim ve tekrar bu gelen faturalar nedir? Dedim. O da igdaş'ın fazla okuması vs bir şeyler söyledi. Ben de itiraz ettiniz mi? Dedim, eğer ödeyebilirsek edeceğiz önce ödenmesi lazım dedi. Konuşmalar aşağıda:

Ben de sonrasında ona yaptığım hesabı gösterdim, 7 ay için 2500 lira istemişsiniz bizden, ortalama 360 lira ediyor şeklinde.

Sonrasında yaptığı açıklama tatmin etmeyince geçmiş faturaları araştırmaya başladım ve Igdaş müşteri hizmetleri üzerinden döküm alamasam da, son 7 aylık fatura toplamının 32668 lira olduğunu öğrendim. Metrekare hesabına göre kendi aidatım üzerinden apartmandan toplam alınan aidatı hesapladım, 56 bin lira yapıyordu. Kendisine bunun açıklamasını sordum ve tekrardan beni tatmin etmeyen bir açıklama yaptı.

Ve sonra da engelledi. Ben de aradım, arayınca zaten borcunu şu kadar zamandır ödemiyorsun, sana mı hesap vereceğim diye aşırı bağırarak konuşmaya başladı, ben de sakince bana bağırma, borcumu ödedim, paramın hesabını soruyorum dedim. Küfür ve tehdit ederek kapattı.

Sonrasında fark ettim ki bir dalavereler dönüyor, apartmana asılan aidat kağıdını gösteriyorum, gördüğünüz gibi 91 bin liralık bir alacak var, oysa öğrendim ki doğalgaz borcumuz 9 bin liraymış. Yani bu borç tahsil edildiğinde 82 bin lira bize geri dönmeyecek, yani biz ödeyenler ödemeyenlerin de borcunu ödüyoruz. Zaten düşününce bir apartmanda 90 bin lira borç olacak ama elektrik, doğalgaz, su kesilmeyecek.

Aidat sayfası:

Sonuç olarak belki de kat malikleri ile beraber yönetici, belki de onlarsız yönetici bir şekilde bizleri dolandırıyor. Elazığ'dayım, nasıl hakkımı savunabilirim şu an kestiremiyorum. Sizlerden yardım almak istedim.

Teşekkür ederim.

Edit: Arkadaşlar kusura bakmayın ilk gün cevap gelmeyince ben biraz boşladım burayı. Ancak çok fazla yardım etmek isteyen olmuş şimdi gördüm. Cevapları tek tek okuyacağım teşekkür ederim. Gelişme oldukça da editleyeceğim. Var olun.

Edit2: Bugün Haziran için istenilen doğalgaz parası (410 TL) yanlışlıkla istenmiştir dendi. Ve burada da yalanı yakaladık, bakalım ne düşüneceksiniz.

05.06 dediği fatura 1 Mayıs'ta gelmiş..

Edit 3: Son gelişme şu arkadaşlar, yönetici fatura dökümünü astırmış. İlk 3 2275 lik bedeller güvence bedeli, yani mal sahiplerinin ödemesi gereken bedel. Son 2 ise taksitlendirme, kullanım tutarı değil. Kullanım bedelleri işaretli kısımda gelen faturalar.

Toplamı 24 bin yapıyor. Benden ise doğalgaz tutarı olarak istenilen beden 2100 lira bu aylar için toplam. Şöyle bir oran yapabiliriz:
    Benden 410 lira istendiğinde, fatura 8200 lira. Bunu 22 ye bölünce 370 ortalama bulunuyor. Yani benim toplam ödediğimi 370/410 ve 22 ile çarparsak bu kadar ay için istenilen doğalgaz aidatını buluruz bu da: 2100*370/410*22 = 41 bin lira. Daha önce bu bedel 50 küsür çıkmıştı çünkü Haziran için de 410 lira istemişti.. Bu hali ile yine 17 bin liralık fazla aidat istemiş/toplamış. Görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duma -- 16 Haziran 2020; 16:52:7 >

• Bu yeni yetme ya da eski yetme farketmez yönetim firmaları çok güzel dolandırmaya başladı . 3 liralık tamir işini 13 liraya yaptırıp fatura kestirip aradan payını almalar aklınızın almayacağı kadar çoğaldı , ve daha bir çok dolandırma yöntemi . En güzel yönetim apartmandan birinin yönetici olması ve yine apartmandan birinin ya da 2 kişinin onu denetlemesidir ve hesaplarında herzaman açık ve şeffaf olmasıdır . Şimdiye kadar gördüğüm tüm yönetim şirketleri bir yerden birşeyler kaçırıyordu . Söylediğiniz gibi sorgulanmak istemiyorlar engelliyorlar terslemeye çalışıyorlar . Hesap kitapta yardım isterseniz özelden yazın . Kmk , sıhhı ısıtma sıcak su yönetmeliği vs ezbere bilirim bu şekilde çok dolandırıcı şirketim foyasını ortaya çıkardım şu anda da bi tanesiyle uğraşıyorum :)
    Keşke bizim binada olsanız :D Yönetici bizi seçtiler eski yönetici 1 kuruş para artiramiyordu bütün her işi yok temizlikçi yok hidrofor tamiri asansör bakimi faturalar vb. Her 3 4 ayda bir 5 10 tl koyuyordu aidata. Hidroforcuyu 1 2 kere takıp ettikten sonra sürekli olan arızayı çözdük her 2 ayda bir içindeki suyu pompalayan plastik yırtılıyordu herif eski yoneticinin akrabasi tabi 150tlden tamir ediyordu öğrendim şimdi 10tlye iç balonunu alıp ben tamir ediyorum. Asansör firması kazıktı bakim vb pahalıydı üstüne kırmızı etiket aldık belediyeden hemen firmayı değiştik adam akıllı bakim yaptılar vb. Mavi etiket verildi. Temizlikçi de akrabasiymis tabi sonradan öğreniyoruz basiyormus parayı 100se 200 gibi onuda firmayla anlaştık yarı fiyata. Kısacası insan gerçekten insan olduğu sürece sorun morun kalmaz ortada. 2 aydir aidat falan toplamiyoruz 2 senedir 5 tl zam yaptık oda faturalardan. kapı kapı dolaşırdı eskisi veremeyeni döverdi resmen kendi çıkarı olduğundan. Normalde senede 1 yönetici değişecek dediler. Yazı astık toplantı değişim falan diye 1. Sene kimse almadı tabii siz değişmeyin diyorlar.

Kısacası bu işin din dil ırk ile hiç alakası yok. İnşallah geçirdiğimiz bu Türkiye'deki küçük bir apartmandaki değişim tüm Türkiye'de olur.
    Ben asansörcüyüm ve işim gereği site yönetimleriyle çok içli dışlıyım.Bu yöneticilik firmalarının inanılmaz vurgunlar bu yüzden açılan davalara çok şahit oldum hatta abartmıyorum işini düzgün yapan bu türde bir firma bulamazsınız bile.
    Hep aynı yoldan yürüyorlar sizinkide öyle o yüzden yol yakınken paranızı heba etmeden firmalarla çalışmaktan vaz geçin

Şerefsize bak ne demek her kat sahibine hesap vermek zorunda degıl. Sen kımsın lan? aynı sorunu ben de yaşadım bana kullandıgım elektırııgn ve suyun dokumunu vereceksın dedım. Evdekı tum eşyalar herşey aynı. İlk ay 50 tl elektırık gelıyor 2. ay 100 3. ay 120. bune mk dolardan hızlı yukselıyoruz. Tamam gonderırız dedı. gondermedı ben de faturayı vermedım. Sıkıyorsa gelsın alsın. Bunlar çete gibi. Boşta buldukları apartmana çöküyorlar. Ezdirmeyın kendınızı. Hatta residanslarda bıle kafalarına gore fıyat verıyorlar alabıldıklerınden alıyorlar ıtıraz edenlere bır yanlıslık olmus dıyıp gecıyorlar. Direk şikayet edin. Merkezi sistem bulunan yerlerde bıle rahatlıkla aynıu taktıkle para koparıyorlar mılletten. BNuna bır cozum bulunmalı.

• Öne çıkarırsanız, bilgi sahibi birilerinin görmesini sağlarsanız sevinirim.
  • Up!
  • Polise git

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yeni yetme ya da eski yetme farketmez yönetim firmaları çok güzel dolandırmaya başladı . 3 liralık tamir işini 13 liraya yaptırıp fatura kestirip aradan payını almalar aklınızın almayacağı kadar çoğaldı , ve daha bir çok dolandırma yöntemi . En güzel yönetim apartmandan birinin yönetici olması ve yine apartmandan birinin ya da 2 kişinin onu denetlemesidir ve hesaplarında herzaman açık ve şeffaf olmasıdır . Şimdiye kadar gördüğüm tüm yönetim şirketleri bir yerden birşeyler kaçırıyordu . Söylediğiniz gibi sorgulanmak istemiyorlar engelliyorlar terslemeye çalışıyorlar . Hesap kitapta yardım isterseniz özelden yazın . Kmk , sıhhı ısıtma sıcak su yönetmeliği vs ezbere bilirim bu şekilde çok dolandırıcı şirketim foyasını ortaya çıkardım şu anda da bi tanesiyle uğraşıyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam haklı. Bir de gereksiz yere adamı rahatsız edip, bir kamyon laf söylemiş.
  • Ben de rahatsızım genel gider diye 5600 lira göstermiş Bu ay. Daha önceden detay göstermiyorlardi. Şimdi de böyle saçma sapan bi genel gider kalemi var. Dernek yönetimine mi şikayet etmeli ne yapmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacasi_camurlu -- 12 Haziran 2020; 2:11:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğalgaz ortak olunca böyle sorunlar hep oluyor, şerefsizlerin bazıları ödemiyor borcunu sonra her şey karışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonöysmbükücü

Polise git
    Karakola git
    Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun

• Uploadım. Araştırmanız çok iyi olmuş, sorun çözülür umarım.

• Adamlar gercekten 3 kagit yapiyor olabilir ancak

Adamin hakli oldugu da bir nokta var... her yonettikleri apartmandaki her oturanla bireysel olarak hesap vermeye girisirlerse isleri bitmez

Anladigim kadari ile apartmanda denetim kurulunuz var ve onlara hesap veriyorlar. Siz de once denetim kurulundan istediginiz bilgileri ve hesaplamalari isteyin ve yine onlar uzerinden gidin

Baktiniz denetleyenler ortak ise o zaman ya apartman olarak olarak onlari degistirin ve madem bu kadar sorguluyorsaniz denetmen secilmeye calisin baktiniz olmuyor yasal yola basvurun (polis bakmaz o islere)

• quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Uploadım. Araştırmanız çok iyi olmuş, sorun çözülür umarım.
    Hocma bende downloadım.
  • Merkezi sistem var sanırım

sizin doğalgaz borcunuz nasıl hesaplanıyor bana bir anlatabilir misin?

resmi kayıtlı bişi mi?

@duma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

Hocma bende downloadım.

Alıntıları Göster
    Oto düzeltmiş klavye

• YoureGodDamnRight kullanıcısına yanıt
    Ben manuel seviyorum kardeşim

o yüzden kendim yazdım.
  • her ne kadar emin olmasam da tüketici haklarını koruma derneklerine ya da tüketici hakem heyetine ( kaymakamlıkta bulunuyordu herhalde ) bir başvurun. onlar size takip etmeniz gereken prosedürleri açıklayacaktır. ortada kesin bir dalavere var. o yüzden sonuna kadar hakkınızı arayın. gerekirse apartman bir kaç daire daha konuya dahil etmeye çalışın. Allah yardımcınız olsun.
  • Bunlar nasıl paralar beyleeeeeeeeer

• Kanıtlarını topla sonra tek tek tüm daireleri ziyaret et. Kanıtları göster, toplantı yapın bakalım hesap veriyorlar mı vermiyorlar mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.