Şimdi Ara

Emlakçı Satış/Yetki Sözleşme Tarihini Değiştirmiş Fesih Sebebi Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tornado34 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12 şubat 2025 tarihinde bir emlak ofisine gayrimenkul satışı için 90 günlük yetki verdim. Bu hafta sonu satıştan vazgeçtiğimi bildirdiğimde çirkefleşmeye başladılar (gerçekten vazgeçtik).

Sözleşmeyi 12 şubatta imzaladım, brokerın imzası yoktu satış danışmanlıyla görüştüğüm için. Ben de sözleşmenin fotoğrafını aynı gün çektim. 12 şubat tarihinde whatsapptan yazıştık ve ilan açtılar. İlan da aktif halen.

Haftasonu sözleşmenin kopyasını istediğimde kendi el yazılarıyla 15 ŞUBAT 2025 tarihli yani ben imzalayıp onlar ilan açtığı gün yerine 3 gün sonrasını yazmışlar. Bu sebeple haklı fesih yapma hakkım var mıdır? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Haklı fesih yapacaksam nasıl yapabilirim noterle yazı mı göndermeliyim?

• Emlak ofisindeyken Sizin çektiğiniz fotoğrafta tarih kaç görünüyor? Belge üzerinde oynama yaptılarsa siz haklısınız. Noterden ihtar cekin (İki farklı sözleşme fotografı da ek olarak koyun)

Sonradan siz vazgeçtiyseniz onlar haklı.

Neden derseniz adamlar sahibinden.coma bir sürü para veriyorlar, emek harcayıp ilan girmişler eve gelip fotograf da cekmislerdir.

YAni bir sözleşme yaptıysanız cezai hükümleri de okuyup altına imza atmışsınızıdır. Sonradan vaz gecen mağduriyeti öder.

• tornado34 kullanıcısına yanıt

12 Şubatta fotoğrafı çektiğim belli dijital olarak. Orjinal kopyası duruyor telefonumda. 12 şubatta da ilan açıp whatsapptan linki gönderdiler. Dolayısıyla 15 şubattan haberim yoktu ki şöyle de olabilirdi;

ben 12 şubattan itibaren 91.gün evi sattığımda gelip komisyon isteyebilirlerdi çünkü 15 şubattan haberim yoktu. iki gün önce anlaşmazlık olunca kopyasını istedim, bu sabah fotoğrafını gönderdiler bu şekilde öğrendim.

Ha ayrıca 1500 tllik ilan ve 2-3 müşteri için en fazla ne kadar masraf gitmiştir de benden vazgeçtiğimi için 100 bin tlye yakın komisyon istiyorlar. Konu etiklik ve haksa bu yönden de tartışabiliriz. Zaten benim de açtığım ücretli ilanı sildirdiler, bu doğal buna itiraz etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 3 Mart 2025; 15:11:20 >
  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt

Bir dk bir dk burda bazı yanlışlar var kanımca

1. Tarih boş ise bu onun hak ettiği komisyonu yani süreli sözleşminin oluşma şartını etkiliyecektir sonuçta siz belli bir süre için verdiniz

2. Tarihte değişiklik veya boş bırakılması ne kadar ahlaki sonuçta sözleşmeye etkisi olacak bir durum

3. Evlakcının ödevleri arasında değil mi evi göstermek , fotograflamak alıcı ve satıcı arasında ki iletişimi kurmak ve satışa yardım etmek bu görevler için nasıl para istiyor sizden

4. Alış satış işlemi gerçekleştiği zaman hak kazanmıyor mu komisyoncular , ancak bu durum gerçekleşir ise sizden parasını komisyonunu tahsil eder .

5. Ev sizinse tamam kardeşim ev benim yap evimin fiyatını 1 milyondu ben 5 milyon istiyorum diye satabilirse satsın sözleşme süresi bitincede siz kendiniz satarsınız evinizi

Bazı uyuşmalıklara örnek kararlar

Not : Avukat değilim

www.turkhukuksitesi.com
    Vekaletnamesiz Satıcı İle Yapılan Gayrımenkul Satışına İlişkin Aracılık Sözleşmesi
    https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=25058

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunu aklımda iken yazayım işi ilerletirlerse ve icra falan başlatırlarsa
    1. İcraya itiraz edin
    2. Tüketici hakem heyetine gidin ( sonuçta siz bir hizmet alıyorsunuz )
    3. Bu başlıklar altında , elinizde ki delillerle , ve bilir kişi ile sorunun çözülmesini ödevlerine karşı ve sözleşme tarh olayına vs vurgu yaparak parayı tahsil etmeme hakların olduğunu belirtin

Bazen adeleti bulmak zahmetli ve zor olabiliyor iyi günler

• Abi şu ülkede 1) emlakçı 2) taksici terörü bitmeyecek mi? Akıl tutulması hükümetin bunlara göz yummasi. 100k ne demek 2 fotoğraf çektin diye? Böyle bir rakam var mı sözleşmede?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Evin bedeline göre aşağı yukarı bu rakam var evet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip kira sözleşmesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.