Şimdi Ara

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSİM EKLETME MAHKEME KARARI İLE OLUŞAN SÜREÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
8.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR MUTLAKA İSMİNİ DEĞİŞTİRMEK VE İSİM EKLETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR VARDIR SÜREÇ HAKKINDA SİZLERİ BİLGİLENDİREYİM
    ÖNCE ASLİYE HUKUK MAHKEMESINE DİLEKÇE İLE TALEBINIZI BASVURUYORSUNUZ 45 TL HARCI YATIRIYORSUNUZ DAHHA SONRA SIZE NAHKEME KALEMI MAHKEME GUNUNU VEIYOR O GUN GELDIGINDE HAKIMIN KARSIISNA CIKTIGINIZDA YANINIZDA AILENIZ DISINDA BIR SAHIT OLURSA MAHKEME CABUK SONUCLANIYOR HAKIM NEDEN DEGISTIRMEK ISITIYORSUNUZ GIBI SORULAR SORUYOR VE SAHITI DINLEDİKTEN SONRA KARARI VERIYOR DAHA SONRA KARAR CIKIYOR VE NUFUSA BASVURUYORSUNUZ TABI BU SUREC ORT 5 AYI BULUYOR OYLE HEMEN OLMUYOR ORT MASRAFINIZDA 250 CIVARINDA AMA KENDINIZI TAKIP EDERSENIZ SORULARINIZ VARSA YARDIMCI OLABILIRIM

• Teşekkürler ama ismim gayet güzel ama önerebileceğim isimler var tabi

Bkz : Mükremin , Bünyamin , Abdulmuttalip , Figen .vs
  • sen neden meraklısın isim değiştirmeye?
  • 3 adım var birini sildirmeyi düşünüyordum 250 lira suan için yüksek bir rakam ve 5 ay çok uzun bir sure bikaç gün içinde hallolcak bişi olsa düşünürdüm bi isim sildirmek için 5 ay beklenmez.
  • MAALESEF BUROKRASI BIRAZ UZUN ARKADASLAR
  • Şeyime Gündoğdu
  • Soy adı değişikliğindede aynı süreçmi işliyor ? Bir farkı varmı bilginiz varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maalesef yok ama aslıye hukuk mahkemesınden ogrenebılırsınız
  • 5 ay ve 250 tl neyse ki ismimden memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Ekim 2010; 0:23:15 >
  • guncel
  • bende değiştirecektim dilekçede yazdırmıştım ama vezneye 52 lira para ödemek gerekiyordu oyuzden ismimle barışmayı ögrendim
  • :)
  • guncel
  • guncel
  • birkaç sorum olacak.cevap verir yardım ederseniz şükranlarımı sunarım.kızımın kimlikteki isminin yanına farklı bir isim ekletmek üzere istanbul üsküdar asliye hukuk mahkemesine başvurduk.fakat mahkeme kızımın ikamet adresinin izmir de olması (öğrenci oluşundan dolayı) sebebi ile yetkisizik kararı vererek dosyayı izmir mahkemelerine gönderdi.izmir deki asliye hukuk mahkemeside ,konunun çekişmesiz yargı olması sebebi ile görevsizlik kararı vermiş ve bu kararı kızıma tebliğ etmiş.
    1)bu aşamadan sonra neler yapmamız gerekiyor
    2)bu davayı tekrar izmirde açmamız için dilekçe örneği vermenizi rica ederim
    3)istanbul üsküdar adliyesine yatırdığımız harç ve dava giderleri ne olacak
  • Baba gelmezse oluryor mu ?
  • İlk ismi sildirme de aynı süre ve ücret mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.