Şimdi Ara

Google Yorumlarda 1 yıldız verildiği için Firma Sahibinin Dava Tehdidi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google Yorumlarda bu ara sıkça rastlıyorum. İşletme sahibi kendisine verilen 1 yıldızı görünce üstü kapalı olarak dava ile tehdit ediyor.

Bu durumu insanları sindirmek için yaptıklarını biliyorum. Cevapları şu şekildedir:

ALINTI

Adınıza açılmış iş emri ve rapor numaranızı paylaşıp bizlerle iletişime geçmenizi bekliyoruz aksi takdirde firmamız AVUKATLARINDAN HAKKINIZDA YASAL İŞLEM başlatılacaktır

ALINTI SONU

Kendileri, kendi adları ile onlarca 5 yıldız veriyorlar :) Orada sorun yok tabi.

Sizin de bu tip sindirmelere karşı dirençli durmanızı tavsiye ederim çünkü tüm avukat arkadaşlarım, bu konu dava edilse bile direk takipsizlik verileceğini söylüyor.

Bahsettiğim husus, yorumda hakaret, karalama ve kişilik haklarına saldırı olmadan, sadece 1 yıldız verilen durumlar içindir.

Teşekkürler;

• he de geç

• Birinin işletmesine istediğim puanı verdiğim için dava mı açılacakmış yani? Lan oğlum millet ne kafalar yaşıyor ya gerçekten. (Ciddi ciddi bunu sindirmek için kullananlara diyorum yanlış anlaşılmasın)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Arkadaşı da dedi ki, biz de arkadaş için 1 yıldız vermiştik başımız ağrımasın :)

Bir sıkıntı olmayacağını söyledim.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Evet gerçekten üzülüyorum. Aslında bunu yazan işletmeye, sırf bu cevabından dolayı 1 yıldız vermek gerekiyor.

• Takip +

• Google yorumlarında işletmelere verilen 1 yıldız değerlendirmeleri, eğer hakaret, iftira veya kişilik haklarına saldırı içermiyorsa, kişisel görüş ve tüketici deneyimi kapsamında ifade özgürlüğü çerçevesinde korunmakta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tarz işletmeleri konu altında ekleyin 1 yıldız basalım.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederiz Fatih Bey. Bahsi geçen durum sadece 1 yıldız verip, hiç yorum yapılmayan durum içindi.

Bu durumda işletmeden gelen cevap "tehdit" içeriyor mu sizce?

• Emperatore E kullanıcısına yanıt

İşletmenin, yalnızca 1 yıldız verilmesine karşılık yasal işlem başlatılacağı yönünde yaptığı bildirim doğrudan tehdit içermese de tüketici üzerinde baskı unsuru oluşturabilecek bir nitelik taşıyor. Hukuki açıdan, işletmenin bu tür cevapları dürüstlük kuralına aykırı ve haksız rekabet teşkil ediyor. bu tür tepkilerleri Ticaret Bakanlığı’na şikayet edebilirsiniz.

Konudan bağımsız baro başkanı nereye şikayet edilir? Online şikayet mümkün mü?

• Sreter kullanıcısına yanıt

Neden böyle bir süreç işletmek istiyorsunuz?

Diyarbakır Baro Başkanı, Ümit Özdağ'ın siyasi parti lideri olmadığını söylüyor, üstelik bunu kendi ifadesiyle "hoşuna gitmediği" için dile getiriyor. Hoşuna gitmiyor diye halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek kabul edilemez. İnsanların oy verdiği bir siyasi parti lideri (yasama organına ya da seçmenlere karşı resmi temsilci) hakkında böyle bir şey söyleme hakkına sahip değildir. Zaten önüne gelen yargıya sızıyor, bunu da anlamış değilim. Barolar, bölücü şahıslarla dolup taşıyor ve bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Baro Başkanının bu tür ifadeleri lise öğrencilerinin söyleyeceği türden ifadeler değil, oldukça komik bir durum.

• Mesela bir link versen, biz gidip 1 yıldızı basıp geçsek hiç yorum yapmadan mesela. Bence güzel bir misilleme olurdu. 4chan gibi başka forumlarda çok yapılan bir şey  

• Ver bana firmayı 50 tane hesap var. 1 yıldıza boğayım.

• Burada herkes senden bir isim bekliyo sadece. ver şunu da halledelim yıldız işini

• Destek

• Dostlar, bence sizin de vaktinizi harcamayayım. Eğer tekrar böyle bir tehditvari açıklama görürsem veririm. Hatta şöyle söyleyim. Bu tehdidine karşı, yorum yapanların karşı dava açabileceğini belirten bir yorum yazıldıktan sonra, kendi tehditvari cevabını silmiş arkadaş. Yani daha sizler 1 yıldız vermeden çark etmiş :)

@woxow @ImPerspektif @Tek Yol Erken Seçim

• Konuyla ilgili kısa bir bilgi vereyim.

Çalıştığım kurumun "google işletmem" hesabını yönetiyorum. Geçen yıl bir bayan kendisini tazminatsız olarak işten çıkardığımızı yazıp, bize baya bir sallamıştı. İşin aslı bizim patronlar bırakın işten çıkarmayı, istifa eden kişiye bile tazminatını verirler. Kısa bir araştırma sonrasında bu kadının bizde hiç çalışmadığını hatta birkaç google yorumunun hep Bursa'dan yapıldığını gördüm. Bu arada bizim firmayla benzer bir ada sahip ve Bursa'da daha sonra iflas eden bir firma vardı. Yani bu bayan sanırım o firmaya çalışıyordu ve yanlışlıkla yorumu bizim firmanın google hesabına yapıyordu.

Burada tam sizin örneğinize benzer şekilde kendilerinin bizimle çalışmadığını ve yapılan yorumun silinmemesi durumunda yasal haklarımızın kullanılacağını yazdım. Sonuçta yorum silindi.

Ancak firmamızın google yorumlarında 1 yıldız veren müşteriler var. Mesela adam gelmiş ve mal almak için çok sıra beklemiş basıyor 1 yıldızı. Aslında yorum sahibinin haksız olduğu noktalar olsa da neticede bu durum firmanın itibarını zedeleyen bir unsur değil ve yalan beyan da yok. Yaşanılan durum için özür dileyen bir cevap yazısı yazar geçerim.

Sizin 1 yıldız verdiğiniz olayın özünde yaşadığınız bir mağduriyet varsa, bunun için 1 yıldız vermeniz gayet doğaldır. Aksi bir durum varsa da detaylarını yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 20 Şubat 2025; 11:12:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.