Şimdi Ara

BOŞUNA HAKKINIZI ARAMAYA ÇALIŞMAYIN!!!(Doğa Sigorta ve Sigorta Tahkim Kurumu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu bir kazadan 100% haklı çıkıp değer kaybımı alamamam ile alakalı. Biraz bu sigorta tahkim kurumunun tuzağına düşen arkadaşları uyarmak biraz da bilgi sahibi kişilere ulaşabilmek için açtım bu konuyu. Öne çıkarabilirseniz sevinirim.

2018 Mayısında bir trafik kazası geçirdim motosikletimle 2 şerit atlayıp u dönüşü yapmaya çalışan bir trafik canavarının bana yan taraftan vurmasıyla gerçekleşti olay.
    Şükür ekipmanım tamdı ve gerekli manevrayı yaparak kılpayı sinek gibi yapışmaktan kurtuldum. Kaza sonrası motosikletimin egzozu ve kafa grenajı kırıldı kaskım darbe aldı, montumun kolları sürtünmeden aşındı üstüne frenlerim kitlendi ve direksiyonum yamuldu. Hareket ettiremediğim için çekici çağırıp en yakın yetkili servise çektim motorumu.

Motorun yapılması sigorta ve bayiinin uyuşukluğu yüzünden 1.5 ay aldı. 4000tl Kadar bir fatura çıkardılar. Sigortadan zar zor aldim parayı artık şerefsizliklerinden midir bilmiyorum tam 3999tl yatırdılar. Bu kazadan önce motorumda herhangi bir kaza yoktu ve Tabii ki bu kaza kayıtlara işlendi.

Buraya kadar herşey tamam biraz ön bilgi amaçlı anlattım

ASIL OLAY BURADA BAŞLIYOR

Bayiideki abilerim beni bir sigortacıya yönlendirdi ve kazadan ötürü motosikletimde oluşan değer kaybını alabileceğimi söylediler. Aldığım bilgiler doğrultusunda karşı tarafın sigortasına( Doğa Sigorta) başvurdum. Bir dilekçe ile talebimi belirttim. Dosya açıldı ve 2. günü sistemden gördüğüm mesaj RED idi.
    Doğa Sigortanın atadığı eksperi telefondan aradım neden belirtilmeden reddedildiği için ve karşıma sekreteri çıktı durumu anlattım ardından eksperle görüşmek istediğimi belirttim. Bana kendisinin şuan ofiste olmadığını 2 saat sonra aramam gerektiğini söyledi. Tam 2 saat sonra tekrar aradım bu sefer eksperin ofisten çıktığını söyledi ve kendisinin yardım edebileceğini söyledi. Uzun uzun olayı anlatmamın ardından verdiği cevap "Plastik parçalar değer kaybına girmez" oldu.
    Şimdi elimdeki faturada plastik olan tek aksam kafa grenajı ve bu da 250 lira civarında. egzoz ise 2.500 lira ve krom. Parçanın plastik olmadığını defalarca söylesem de aldığım cevap "Ödemeyiz" idi. Sinirimi bozmayıp telefonu kapadım çünkü konuştuğum kişi sekreter idi asıl bilgiyi eksperden alırım diye düşümüştüm ama işler bu şekilde gerçekleşmedi. Olayın ardından 3 defa eksperi aradım her aradığımda "ofiste değil" , " yemekte" " şuan kendisi yok" cümleleriyle karşılaştığım için en son patladım sinirden ve "yav kardeşim bu adam calışmıyor mu bu ofiste?İstemiyorum sizi dinlemek bana eksper vasfı olan birini verin çocuk mu kandırıyorsunuz?" dedim.
    " Ben size gerekli bilgiyi aktarıyorum zaten vermeyecek paranı şirket git hakkını nerde arıyosan ara" diyince kapadım suratına telefonu ve başladım araştırmaya.
    Dava acmamı söyleyenler oldu, motosiklette deger kaybı olmaz diyenler oldu, babam ise bosuna ugrasma gerek yok falan derken STKyı buldum

Sigorta tahkim kurumu(STK), üye sigorta kuruluşlarını denetleyen bir kurum ve doğa sigorta da bir üyesi. Başvuru ücreti 5000tl' ye kadar olan davalar için 100tl. Düşünürseniz gayet makul gözüküyor hemen belgeleri hazırladım elime geçen her delili yolladım kuruma ptt ile.Parayı da yatırdım. Giriş yapıldı, heyete ulaştı, karar veremediler hakeme havale edildi falan derken bu güne kadar geldik. BAKIN 9 AY HALA OLMUŞ HALA HAKKIMIN PEŞİNDEYİM. Bugün gelen kararda 380TL baska bir eksperin hesabına yatırmamı istediler. Şimdi 380 tl çok uçuk bir rakam motosiklet değer kaybı hesaplatmak için ve başka birine hesaplattıramıyorsunuz bunu hakemin atadığı kişi olacak illa. Bakın ben öğrenciyim aylarca çalışıp kazandığım parayla araç alıp bir trafik canavarı yüzunden mağdur durumda bırakılıyorum. Ben zaten bu paraları ödeyebiliyor olsam 2000-3000tl nin peşine düşmem. Artık yıldım. Anladım ki bu ülkede hakkını alman İ M K A N S I Z. Daha denetleme yapan kurum seni yolmaya çalışırken nasıl olur da hakkını alabilirsin ki?

Dava açsam avukat tutmak için harcayacağım para alacagımdan az. Üstüne mahkemeye başvurduğunuzda sigorta tahkim bundan sonraki başvurularınızı direkt iptal ediyor.

Demem o ki kesinlikle bu kuruma para kaptırıp kendinizi yormayın. Bu ülkede olmuyor arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MistikBaklava -- 2 Şubat 2019; 10:16:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkede malesef böyle durumlar var. Herifin birini karakola şikayet ettim polis bana diyor ki oho bu herifin amma şikayeti var bundan birşey çıkmaz diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THESİMPSON

Bu ülkede malesef böyle durumlar var. Herifin birini karakola şikayet ettim polis bana diyor ki oho bu herifin amma şikayeti var bundan birşey çıkmaz diyor.
    Ülkecek bitiyoruz hocam. Umarım sonumuz hayrolur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.