Sizler, sıfır oto alınca çocuklar gibi seviniyorsunuz ancak satın alırken, bu devlete de cirlop gibi 2. el bir oto veya şahane bir sıfır motosiklet kıymetindeki parayı da sözde ötv ve ötv nin vergisi şeklinde ödüyorsunuz..Hem vergi, hemi de verginin vergisi! Bu nasıl bir sevinmedir bilemedim doğrusu. Aksine üzülmeniz gerekirdi.. Herneyse,Özel Tüketim Vergisi ağırlıklı olarak alkol, tütün ve bazı enerji ürünlerinin satışı aşamasında alınan dolaylı bir vergidir. Özel tüketim vergisi KDV ve diğer genel harcama vergilerinin aksine sadece belli ürünler üzerinden alınır. Türkiye, üzerinden ÖTV alınan malların sayısı ve çeşitliliği açısından açık ara tüm ülkelerin önünde gelmektedir. Diğer ülkelerde olduğu gibi akaryakıt, tütün ve alkollü içecekler üzerinden alınan ÖTV yanında, motorlu taşıtlar üzerindeki ÖTV özellikle öne çıkmaktadır. Devletin gizli olarak kurguladığı vergi oyununu Ozan Bingöl şu şekilde açığa çıkarmış: ![]() Otomobilde vergi zamları vatandaşı yaya bıraktı - Sözcü Gazetesi https://www.sozcu.com.tr/otomobilde-vergi-zamlari-vatandasi-yaya-birakti-p149890Ayrıca diğer bir söğüşleme aracı olan akaryakıttaki vahim tabloyu görmek isteyenler de şuna bir göz gezdiriebilirler: Benzin için ödenen paranın yarısı devlete gidiyor! https://halktv.com.tr/gundem/benzinin-yarisi-devlete-gidiyor-921930h< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 16 Mart 2025; 11:16:55 > |
Devlet, sıfır oto alanları işte böyle söğüşlüyor

-
-
Bu ulke boyledir.
Maasinizi alirken vergisini odersiniz firmaniz da maasiniza ek vergi oder.
Vergisi odenmis maasinizla alacaginiz herseye de vergi odersiniz.
Vergi odediginiz isinize gitmek icin de vergi odediginiz parayla ekstra vergi odeyerek aldiginiz aracla gidersiniz.aksam vergisi odenmis parayla alirken vergi odediginiz ve yilda 2 kez de emlak vergisi odediginiz evinize donersiniz. Evinizde kulandiginiz suyun dogalgazin elektrigin de vergisini verirsiniz, internetin de...
Araclara odediginiz otv aslinda bu vergilerin en masumudur cunku aracinizi satarken, aracinizi 2. El alacak kisiden tahsil edersiniz bu vergiyi, ndan aldiginiz otv parasinin ustune azcik ekleyerek 0 aldiginiz arabanizin vergisini odersiniz. Yani aslinda bu vergiyi buyuk oranda araci sattiginiz vatandasa odettirirsiniz. Bu ulke boyle iste
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-bence Arabası olanlar yatırılıp ler.
-Arabası olmayanlardan da yaşanan vergi kayıplarını önlemek için bir vergi üretilmeli. Mesela en düşük mtv yi ödesinler.
-UTTS bisiklet ve yayalara da takılmalı.
-Dışarıda çamaşır kurutanlar elektrik tüketmeyerek kayıplara sebep oluyorlar. Yıllık 200 TL gibi bir harç pulu getirilebilir.
-Yemeği evde yapanlar KDV kaybı yaratıyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle mesela her ocağa yıllık vergi ve muayene getirilmeli.
Nasıl olsa yine rekor oy alacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 16 Mart 2025; 13:16:52 >
su da atık su vergisi, doğalgazda ötv, internette öiv v elektrikte de kaçak kullanım payının da bizlere kitlendiğini hatırlatmak isterim.. "evinizde kulandiginiz suyun dogalgazin elektrigin de vergisini verirsiniz,"
Sen vergi demişsin ama orda vergiler şeklindeki düzeltmeyi ben yapamayım dedi..
-
Cok vergi var evet. Ama otv vergiler arasindakilerin en iyisi. Cunku dolayli yatirim
Ben 190 bine megane aldim. Bunun 100u araba 90 i otv ve bagli vergiler diyelim. 90 bini vermeseydim faize koysaydim 5 yilda her yil %50 faiz alsaydim bile aracimi satarken otvden elde ettigim kazanci edemezdim. Araci 1m ye sattim bunu 550 araba 450 otvli vergiler desen, 90 binim 450 bin olmus. Allah bereket versin
Kredi çekerek, faizini ödeyerek devlete verdiğiniz o kadar para, işte böyle devasa hata payları yapılan projelere oluk oluk akıtılırken, bu hataları yapanlara ise kesinlikle dokunulmuyor. Ne de olsa bu paraları ödeyenler hesap sormuyorlar...
-
Devlet sadece araba alanı değil, sizide benide bir şekilde söğüşlüyor zaten.
-
Devletle hükümet farklı şeyler cahal
Araba sahiplerini daha çok söğüşlüyor. Sıfır araba alırken söğüşlediği yetmiyormuş gibi, bunun zevkini bi kere aldı ya, fena alıştı; bu sefer de akaryakıt vergisinden yürüyerek bu söğüşlemeyi kalıcı hale getirmiş durumda; orda ötv sözkonusu: Bunla ilgili söğüşleme hikayesi , ilk mesajımdaki linkte mevcuttur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 18 Mart 2025; 21:55:24 > -
O eskidendi.. 2018 den sonra artık aynı şey haline geldiler; ben "devlet" yazayım, sen "iktidar" olarak anla...
-
Bu platformda/alanlarda yapılan her türlü paylaşım, yorum ve içerikte; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenine, kurumlarına ve değerlerine saygı esastır. Devletin saygınlığını zedeleyici, küçük düşürücü, itibarsızlaştırıcı veya yıpratıcı nitelikteki her türlü beyan, ima veya davranış, ilgili mevzuat çerçevesinde suç teşkil edebilir ve hukuki yaptırımlara tabi olabilir.
Tüm kullanıcıların ve katılımcıların bu kurala riayet etmeleri, hukuki sorumluluklarını bilmeleri ve gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.
Konu kilitlidir!.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X