Şimdi Ara

Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
3
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her köşe başında lüks araçlar var. Şu an hayalim bir Audi A6 alabilmek ancak sokağa bırakacağım arabaya o kadar para vermem en fazla 60-70 bin veririm otomobillere. Dışarı çıkıyorum daha sokağa çıkmadan otopark lüks araç dolu Range Rover, Bmw 5, Mercedes E, Audi A6 gibi araçlar hep çevremde bu araçlar gittikçe artıyor. Bu tür araçları nasıl alıyorlar arabaya bu kadar para verebiliyorlarsa evleri acaba nasıldır merak ediyorum. Üstelik oturduğum şehir Kütahya. Az önce sahibindende peugeot 308'lere bakiyodum. 2014 model 308, 47 tane var 6'sı Kütahya'da bu durum sadece benim çevremde mi böyle ?
    Her yer sıfır araç dolu. Tabi daha mütevazi araçlara binenler de var ancak sayıları artık azalıyor. Bu insanlar ne iş yapıyor merak ediyorum. Devamlı haber geliyor şu komşu araba almış, şu akraba araba almış diye fiyatlar normalde biz mi az para kazanıyoruz anlamadım. Böyle giderse devamlı zam yaparlar halk zaten memnun. Kütahya'da kendi gözümle Ferrari 458 İtalia, Aston Martin, Corvette ve Gallardo gördüm zaten Panamera'lar her yerde. Burası böyleyse İstanbul, Ankara kim bilir nasıldır.
    Sizin bulunduğunuz şehirlerde durum nasıl ?
    Bu tarz araçları nasıl alırız ?
    Bilen varsa lutfen aydınlatsın beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son yıllarda lüks araç sayısındaki patlama ülkemizin kalkınmasından değil,gelir dağılımının en bozuk hale getirilmesinden kaynaklı.

Bilindiği gibi yönetim tarım ve hayvancılığı barbarca katlediyor.büyük arazi ve inşaat şirketleri 17-25 aralık tapelerine yansıdığı üzere hükümetle kolkola şirketler.hedef istanbulun nüfusunu 30 milyon seviyesine çıkarmak, bu süreçte trilyon dolara varan rantın üzerine konmak.

İnşaat arazi işinden pekçok kişiye ve çocuklarına piyangolar vurdu.yolsuzluklar gizli saklı değil aleni biçimde yapılıyor,esenyurt belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu önce işi verip sonra ihale (!) yapıyor ve bunuda kimseyi tamam edaları ile anlatmakta sakınca görmüyor.

O lüks araçların parası belediyelerce ödenen kiralık araçlar olmadığına emin olmayın.

Gıda vurgunu yine çok bilinmeyen bir alan.mersinde yüksek GDO içeren yüzbin tonun üzerinde pirinç ele geçirildi, ancak dosya kapatılmaya çalışılıyor.

Numan Kurtulmuş, süleyman soylu,Yalçın bulut,vb kişilerin önceden dümdüz gittikleri partiye, davet gelince neden balıklama atladığı anlaşılırsa lüks araç satışının neden patladığı da anlaşılır.
    Sorun da burada işte. Öyle bir şartlanmışız ki millet laf etmesin diye yaşıyoruz resmen.
    Eski, iyice hırpalanmış bir e71 telefon kullanıyorum. Evimde de zamanında "en baba telefon" iken aldığım Samsung Galaxy S3 yatıyor. Telefonu sadece mesajlaşmak için kullanıyorum ve dokunmatik ekran ile mesaj yazamıyorum. İlla tuşu hissedeceğim. Çevremden aldığım tepkiler:
    "O kadar devlet memurusun kendine bi telefon alamadın mı?"
    "Hacım o telefon eline hiç yakışıyo mu?"
    "La sok şunu cebine bizi rezil ediyon"
    Hal bu ki gitsem bugün en son telefonu alsam, en fazla 1 sene sonra yenisi çıkacak, iki sene sonra "çöp" olacak. Ekonomik ömrünü dahi doldurmadan "Eskiyecek". Oysa ben bu telefonu tabir-i caizse çürüyene kadar kullanmayı düşünüyorum. Çünkü arama yapıyor, mesaj atıyor. Telefondan ne beklersiniz?
    Ha onun yerine evde bir akıllı telefon parasının belki onda biri (1/10) ücret ile alınmış "Samsung" marka tablet var. Android'in tüm nimetlerinden çok daha büyük ekranla faydalanıyorum ki oyun oynamak da buna dahil. Gel gelelim çok düşük bir bütçe ile 2. el aldığım PSP de yine elimin altında. Kısaca daha az parayla daha çok zevki alabiliyorum. Ancak ne var? Havam yok.
    Aynı şey otomobilde de geçerli. Bütçem ile binebileceğim en konforlu, en güvenli, en sağlam, en oturaklı, en performanslı kısaca en uygun otomobile biniyorum. Kredi çekmeden aldım. 2000 model yılında Volvo S40. Volvo markasının yarattığı algıdan ötürü arabadan çok anlayan çok kişi arabamı met etmiştir, kabul.
    "Volvo güzel araba, tank gibi"
    "Volvoya biniyorsun ha? Sen arabadan anlıyosun valla"
    "Kardeşim arabanı satacak olursan bana da haber ver"
    Burası eyvallah, peki gel gelelim şuna ne diyeceksiniz?:
    "Ya daha gençsin, ileride daha iyisini alırsın"
    "Olm devlet memuru değil misin, çek krediyi, çek altına sıfır arabayı mis gibi"
    "Sat bunu üstüne 10 daha koy şunu al"
    "Eski bu ya çok masraf açar"

Ya da arabadan hiç anlamayan tanıdıklarım:
    "Iyy çok tipsiz araban ya"
    "Iyy çok eski duruyo ya, çok klasik, sana gitmiyo"
    "15 yaşında araba sonuçta, çok eski"
    "Daha iyi bişey alamıyo musun"

Arkadaş bütçem dahilinde, borca harca girmeden bir arabaya biniyorum. Baktığımız zaman her ihtiyacıma cevap veriyor. Yani daha doğrusu bugün 2014 model bir Sedan araçla kıyaslarsam her ihtiyacıma cevap veriyor. 2014 model bir sedan arabanın cevap veremeyeceği bir ihtiyaca bu araç da cevap veremiyor tabii ki (Atıyorum SW araç gibi bir bagaj) ancak, şehir içinde yormayan şehir dışında stabil bir direksiyonu var, kliması desen otomatik klima var, e dört cam otomatik, istediğim gibi açıp kapatıyorum, ABS, Airbag falan zaten var. Yani "Şu özellik için bunu satıp şu arabayı alayım" diyecek bir durumum yok. Sırf tipi için de zaten araba alınmaz. Tip de göreceli bir kavramdır yine.
    Bir de, bu arabaya ben biniyorum arkadaş, benim arabam, benim ihtiyacıma cevap veren araba sırf "desinler" diye de değiştiremem kimse kusura bakmasın.

Yani insanımızda "desinler" ya da "kıskansılar" diye bir şeyler alma, ne bileyim "eziklemesinler" diye bir şeyler alma hevesi var. iPhone 6 çıktı, al hemen, 7'si çıktı yapış, 8 geldi at 7'yi al 8'i
    E niye? Önceki işini görmüyor muydu? Hayır abi eskidi o.

Forumda da çok kişi diyor bir kaç yıldır aynı kasada üretilen araçlardan için "Yüzü eskidi artık" diye. Aynı motto işte.
    Arabaların nasıl alındığı bir fiyaskoyken yüksek miktarda benzin tüketen bu araçlara nasıl benzin yetiştiriliyor da ayrı bir tartışma konusu olmalı bence diyeceğim ama tartışmaya gerek yok be arkadaşlar. Her şey apaçık ortada, ZENGİN GİTTİKÇE ZENGİNLEŞİYORKEN FAKİR GİTTİKÇE FAKİRLEŞİYOR. İnsanlar 1000 TL ye ev geçindirmek için debelenirken bu söz konusu insanların geçim masrafları hariç günlük keyfe harcadıkları para bu kadardır belki. Denetim mekanizması çalışmıyor, vergi kaçakçılığı hat safhada. İşin köküne inmek gerek, eğitim şart bir kere. Bir ikincisi herkese sorgulamayı öğreteceksin ki o ayda 50.000 TL kazanıyorken ben neden 1000 tl maaşla ev geçindirmeye çalışıyorum demesini bilecek insan. Dikkat ettiyseniz ülkenin gündemi hiç boş kalmıyor; ya terör, ya Kobani, ya Suriye, ya İsrail. Biz bunları tartışırken ne paralar kaldırıyor bu adamlar bir bilseniz. Kapitalizmin kuralıdır bu arkadaşlar, insanlara sorgulamayı öğretmemek. Devletin de bu sistemdeki görevi BÖL, PARÇALA, YÖNET.

Aşağıdaki alıntı her şeyi ne güzelde özetliyor.

Az önce o adama ne dedin ?
    - Daha hızlı çalışmasını söyledim !
    - Ona ne kadar ücret veriyorsun ?
    - Günde 15 dolar !
    - Ona vereceğin parayı nereden buluyorsun ?
    - Malları satıyorum !
    - Bu malları kim üretiyor ?
    - O yapıyor !
    - Bir günde kaç tane mal üretiyor ?
    - 50 dolarlık.
    - O halde, bırak ona ödeme yapmayı, kendisine daha hızlı çalış demen için sana günde 35 dolar ödüyor !
    - Ha?
    - Ama … Makineler bana ait !
    - Peki bu makineleri nasıl elde ettin ?
    - Malları satıp aldım !
    - İyi de o malları kim yaptı ?
    - Kapa çeneni … Seni duyabilir !
  • valla arabalarin nasil alindigini bilmiyorum ama benim ev teme bakiyor gormedigim bir tek bugatti kaldi.ferrari italia sanki belediye dagitmis 10 dk da bir geciyor.mesela her aksam da mak99 plakali bir gallardo geciyor ve mukemmel bir sesi var.bizde izliyoruz oylece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları düşünme, otur derslerine çalış.
  • Kutahyada var biseyler. Ankara'da yaşıyorum, Maserati Quatraporte'u ilk gorusum Kutahyada olmuştu .

• Hukumeti devirmek isteyenler gelir simdi :)

Yandaslar yoldaslar cepciler hersey asikar olacak

• Ankaradan yazıyorum.Bu yaz eskişehir yolunda 4 tane ferrariyi yan yana süzüle süzüle trafikte görmemle başladı arkasıda kesilmedi zaten TOBB da staj yaptım 2 ay boyunca çukurambar taraflarında hayatınızda canlı görmek istediğiniz tüm araçlar var konu sahibinin saydığı arabalar zaten herkesi alırı olmuş inşallah bizede kısmet olur yakın zamanda ne diyelim
  • Ben de bir S serisi almayı düşünüyorum.

E segmenti harbiden kesmiyor.

Herşeyin hayırlısı.

Ama ben dışarı park ederim.

Artık alışkanlık oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendime arada sırada bende soruyorum adam 25 yaşında altında x5 var
  • Ailemle 2007 yılında Ankarada oldukça merkezi bir semtte inşaatı bitmiş apartmanın dairesine taşındık geldiğimizde garajdaki en kral araç opel vectra, volvo s40, passat felandı.

Binada 2 şirket var birisi SMMM diğeri mimari büro.

Muhasebicinin ilk geldiğinde Corsa aracı vardı bir önceki kasa.. Sırasıyla sıfır Jetta, sıfır S60 aldı ve 420d kullanıyor şuan.

Diğer şirketin ortaklarının birinde İnsignia diğerinde passat araç vardı ikisi de sıfırdı.. Şimdi birinde Q7 birinde X6 var..(x6 sıfır alındı) Ayrıca şirketin transporter minibüsü focus şirket aracı felan var.

Yine komşulardan birisi sıfır m paket 320d koymuş garaja bugün gördüm, diğer komşulardan da sıfır c sınıfı araçlar alanlar oldu. Kimisi 520d aldı sattı.. kimisi eski kasa A8 aldı sattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 8 Kasım 2014; 2:26:59 >

• Cogu sirket adina fatura ediliyor veya kirli isler yurutuluyor,vergi kacirma vb...Hakkiyla,helaliyle o araclara binenler cok az,sahiplerinin coguda 20-28 yas arasi gencler.Akaryakiti da %2 indirimli aliyorlar.Benim hayalim alfa romeo 156 fiyati uygun alacak gucumuz varda is arabayi yurutmeye gelince maalesef hayal olmaktan oteye gecemiyor.Bir taraf mantik,bir taraf duygusal kazanan hep mantik oluyor.

• Allem kullem boşver sen

• Ben de her gün sabah 10 gibi öğlen 5 akşam üzeri olmak üzere sürekli 911 carrera görüyorum İzmirde... diğer range rover bmw 520 falan saymıyorum bile sözde herkes hükümete isyanlarda ama altlarında son model araç..
  • Zenginin malı, züğürdün çenesini yorarmış

• Herkes sizin gibi maaşla çalışmıyor da ondan.Para kazanamıyorum diye ağlayan esnafın geliri fena değil.Ticaretle uğraşanların hali de ortada.
    Öyle asgari ücretli almıyor o arabaları veya düz memur alamaz.
    Bazıları da yemiyor içmiyor geride kalmamak için krediyle alıyor.Devir gösteriş devri araban güzel olacak telefonun lüks olacak öyle.
  • Son yıllarda lüks araç sayısındaki patlama ülkemizin kalkınmasından değil,gelir dağılımının en bozuk hale getirilmesinden kaynaklı.

Bilindiği gibi yönetim tarım ve hayvancılığı barbarca katlediyor.büyük arazi ve inşaat şirketleri 17-25 aralık tapelerine yansıdığı üzere hükümetle kolkola şirketler.hedef istanbulun nüfusunu 30 milyon seviyesine çıkarmak, bu süreçte trilyon dolara varan rantın üzerine konmak.

İnşaat arazi işinden pekçok kişiye ve çocuklarına piyangolar vurdu.yolsuzluklar gizli saklı değil aleni biçimde yapılıyor,esenyurt belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu önce işi verip sonra ihale (!) yapıyor ve bunuda kimseyi tamam edaları ile anlatmakta sakınca görmüyor.

O lüks araçların parası belediyelerce ödenen kiralık araçlar olmadığına emin olmayın.

Gıda vurgunu yine çok bilinmeyen bir alan.mersinde yüksek GDO içeren yüzbin tonun üzerinde pirinç ele geçirildi, ancak dosya kapatılmaya çalışılıyor.

Numan Kurtulmuş, süleyman soylu,Yalçın bulut,vb kişilerin önceden dümdüz gittikleri partiye, davet gelince neden balıklama atladığı anlaşılırsa lüks araç satışının neden patladığı da anlaşılır.

• İşin ilginci Kütahya gazlayacak yok yok.Vazodan aşağı salsan 4 vites anca dolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

İşin ilginci Kütahya gazlayacak yok yok.Vazodan aşağı salsan 4 vites anca dolar

Öyle arabam olsa gazlıycak yer bulurum.
    Afyon yolu fena değil ama çok kırmızı ışık var.
    Bide Tavşanlı yolunda üniversiteye giderken basılabilir.
    İşin ilginci ben bu Aston Martin ile Gallardo'yu Zafertepe Mahallesinde gördüm Peşinde tofaşçılar vardı.
    Acaba apaçinin birine büyük ikramiye mi çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

İşin ilginci ben bu Aston Martin ile Gallardo'yu Zafertepe Mahallesinde gördüm Peşinde tofaşçılar vardı.

Hocam Kütahya'nın her yerinde ferrari olsa ne olur.Küçük bir şehir havası kirli posruk bir yanda .öt dağı diğer yanda.Ama 7000 yıllık bir geçmişi oldukça zengin bir tarihi var buna eyvallah saygı duyuyorum.Asker ve öğrenciler olmasa canlılık yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

Hocam Kütahya'nın her yerinde ferrari olsa ne olur.Küçük bir şehir havası kirli posruk bir yanda .öt dağı diğer yanda.Ama 7000 yıllık bir geçmişi oldukça zengin bir tarihi var buna eyvallah saygı duyuyorum.Asker ve öğrenciler olmasa canlılık yok.

Aynen ama sonuçta memleketim, küçuk bile olsa yine de seviyorum.

• üniverste öğrencisiyim diyo 60bin lira araç diyo töbe töbe . dicek bişey yok sidik yarışı bu evini satar araba alır adam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.