Şimdi Ara

Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de merak ediyorum,bu millet parayı nereden bulupta alıyorlar.Üniversite öğrencisinin bile altında f10 520d var.
  • iniyesta kullanıcısına yanıt
    Tahmin ediyorum siz de onceden akp liydiniz ve son senelerde para hirsinin akp gibi liberal bir partiyi mahvettigini ve omrunu doldurdugunu dusunenlerdensiniz.. tipki benim gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtxs

valla arabalarin nasil alindigini bilmiyorum ama benim ev teme bakiyor gormedigim bir tek bugatti kaldi.ferrari italia sanki belediye dagitmis 10 dk da bir geciyor.mesela her aksam da mak99 plakali bir gallardo geciyor ve mukemmel bir sesi var.bizde izliyoruz oylece.

Murcielago o hocam gallardo degil cok deli makina ama

• Niye olmasınki. Türkiyede zengin gayet zengin.

Problem olansa bu zenginlerin dışındaki %95 çok fakir
  • Sturmgeist kullanıcısına yanıt
    üniversiteye giderken bende o civarlarda araç kullanıyordum sidik yarışı falan saçma yorum yapmışsınız ailenizin durumu iyi ve bunu karşılıyabiliyorken alması gayet normal ne yapacak millet laf etmesin diye 60000 lira para verecek durumu olan adam 6000 liraya araba mı alıcak
  • Parayla aliyorlar genelde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelleştirmeler ve toplu konut adı altında yapılan evler sayesinde bunu yapan firmalar aşırı zenginleşti, onların çoluk çocuk efradı maserati, porsche, lamborghini gibi gerçek lüks arabalara biniyorlar, rant ekonomisinin kırıntılarından faydalanan bir kesim var ki onlarda avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor, bu zenginliğin aslı yabancı fonlarla yabancıların eline geçen bankalarca yapılan kredi fonlamasıdır, aslında tüm varlığınızı kazandığınızı lüks tüketimle onlara geri veriyorsunuz, liberal ekonomi gereği sonuç bu.

• Millet bu parayı nerden buluyor vol. 1.2356478

Cevaplar da aynı zaten. Hatta bazı cevaplar da forumun cahilleştiğinin göstergesi olmuş.( Bknz. giydirmek Amaçlı hizmet erleri )

• Yağma hasanın böreği millete pek tatlı geldi demek ki

• bu tür araç alanlar şöyle oluyor açıklayım

Genelde eve çift maaş giriyor, erkek ticaretle uğraşırken, kadınlar memur oluyor (memur olması riski azaltıyor). Kadının ticaretle uğraşanı olursa zaten ferrari olurdu herkeste

Memur kişinin maaşı ortalama 3-4bin tl oluyor en azın, ikramiyeler filan dısında
    ticaretle uğraşan ilk başlarda 2-3bin kazanırken, risk alıyor çünkü memur eşi var. Aylık kazancı 10bin tl leri vuruyor.

Eve giren para 13-14bin tl

Böyle olunca, kadında erkekte ne yapcanı şaşırıyor. Çünkü sonradan bu kadar paraya erişmişler.
    Hemen bir kredi çekiliyor, 2yıl erkeğin araç parası ödeniyor yaklaşık 250bin tl birazda bu kişilerde birikim vardır zaten
    sonra bir kredi daha eşe araba alınıyor. Bu sırada eşe su yalanlar söylenir, arac alıcam hele bi öğren, yakında alıcam, vergi indirimi gelicekmik. he bugun he yarın derken 2yıl geçer.

Birinde A7 görürsün, birindede 320
    olay budur. Bu tür araç alımı yapan insanlar kasa değişimi görünce araç irtibarı azaldını sanar, araç değiştirir.
    Sonra gün gelir borcu döndüremez, ticarette aldıgı risk başına iç açar, araçların hepsini satmak zorunda kalır
    Nerden biliyorum derseniz, etrafımda böyle yapan çok. Bu tür konuları pek dillendirmezler ama iç yüzleri böyledir
    Tanımıyorsanız artis davranırlar, avukatsa soru başına para alır, malimüşavirse 5dk işe para para, mimari büro ise havalıdır.

Birde doğuştan zengin olanlar var, bunlar genelde o şehrin yerlisi ve ataları ticaretle uğraşanlardır. Adam doğdugunda evi arabası vardır
    Bunlardaki araçlara dikkat edin 10yıllık araç kullanandan tutun, şirket arabası doblo bile kullanan vardır. Yeni araçlarıda elbet vardır ama bir aracı min 7-8yıl kullanırlar
    Bunların aşırı zenginleri onlarda büyük holdingler oluyor aylık 50-60+ bin tl , o tür kişilerde ferrari tarzı araçlar olur
    Babacan adamlardır, bürolarına gittinizde soru başına para almazlar. Ofisleri göstermelik vardır, genelde orda çalısanlarla beraber aynı ortamda çalısır. Çalısanları ile aile gibidir, gelen müşterinin bilgileri her zaman saklı tutulur. Şirketin hatası müşteriye yansıtılmadan telefi edilir vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

bu tür araç alanlar şöyle oluyor açıklayım

Genelde eve çift maaş giriyor, erkek ticaretle uğraşırken, kadınlar memur oluyor (memur olması riski azaltıyor). Kadının ticaretle uğraşanı olursa zaten ferrari olurdu herkeste

Memur kişinin maaşı ortalama 3-4bin tl oluyor en azın, ikramiyeler filan dısında
    ticaretle uğraşan ilk başlarda 2-3bin kazanırken, risk alıyor çünkü memur eşi var. Aylık kazancı 10bin tl leri vuruyor.

Eve giren para 13-14bin tl

Böyle olunca, kadında erkekte ne yapcanı şaşırıyor. Çünkü sonradan bu kadar paraya erişmişler.
    Hemen bir kredi çekiliyor, 2yıl erkeğin araç parası ödeniyor yaklaşık 250bin tl birazda bu kişilerde birikim vardır zaten
    sonra bir kredi daha eşe araba alınıyor. Bu sırada eşe su yalanlar söylenir, arac alıcam hele bi öğren, yakında alıcam, vergi indirimi gelicekmik. he bugun he yarın derken 2yıl geçer.

Birinde A7 görürsün, birindede 320
    olay budur. Bu tür araç alımı yapan insanlar kasa değişimi görünce araç irtibarı azaldını sanar, araç değiştirir.
    Sonra gün gelir borcu döndüremez, ticarette aldıgı risk başına iç açar, araçların hepsini satmak zorunda kalır
    Nerden biliyorum derseniz, etrafımda böyle yapan çok. Bu tür konuları pek dillendirmezler ama iç yüzleri böyledir
    Tanımıyorsanız artis davranırlar, avukatsa soru başına para alır, malimüşavirse 5dk işe para para, mimari büro ise havalıdır.

Birde doğuştan zengin olanlar var, bunlar genelde o şehrin yerlisi ve ataları ticaretle uğraşanlardır. Adam doğdugunda evi arabası vardır
    Bunlardaki araçlara dikkat edin 10yıllık araç kullanandan tutun, şirket arabası doblo bile kullanan vardır. Yeni araçlarıda elbet vardır ama bir aracı min 7-8yıl kullanırlar
    Bunların aşırı zenginleri onlarda büyük holdingler oluyor aylık 50-60+ bin tl , o tür kişilerde ferrari tarzı araçlar olur
    Babacan adamlardır, bürolarına gittinizde soru başına para almazlar. Ofisleri göstermelik vardır, genelde orda çalısanlarla beraber aynı ortamda çalısır. Çalısanları ile aile gibidir, gelen müşterinin bilgileri her zaman saklı tutulur. Şirketin hatası müşteriye yansıtılmadan telefi edilir vs vs

Sana cevaplar gelecektir milleten mesela, bas bas paraları leylaya bi daha mı gelcez dünyaya, ya da, balıkesir bandırma.... aldırma vs vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeist

üniverste öğrencisiyim diyo 60bin lira araç diyo töbe töbe . dicek bişey yok sidik yarışı bu evini satar araba alır adam.

Ben öğrenciyim araba kullanmayı doğan slx'te öğrendim. Arabamı çok seviyordum ama çok yakıyordu benzinliydi. Sonra megane 2 aldı babam dizel motoru görünce kafam çok rahat oldu. Otobüsle bi yere gitsem daha pahalıdır. Ayrıca donanım takıntım da olmadığı için arabam bana ferrari gibi geliyor. Tek sorunum var biraz büyük satıp clio alasım var ama değmez sanırım. 60 bin lira örneğini bilerek verdim. Kimseyle sidik yarıştırmam zaten çalışmadığım için baba parası yiyorum o da kötü bi durum. Doğan slx hiç arıza çıkarmadı kullandığım süre boyunca. Orijinal 80 bin km'de ve hiç tüp takılmamıştı tanıdıktan almıştık ondan sonra anladım arabaya o kadar para verilmemesi gerektiğini. Bana sanayiden çıkamazsın diyorlardı sanayiye bakım dışında hiç uğramadım. Temiz araba bulursam ileride eski bile olsa alırım. Şimdi dayımda manager var 8 bin lira masraf yaptı komple yaptırdı arabayı. O araçta gözüm var satsa hemen alırım.

doğan konusu aynen doğru ama ben daha geçemedim megane 2 ye

• Önceki Konuya Mesajım
     Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ?
  • Tüketmeyin, tükenmeyin, tükettiğimiz her fazla ürün ya da mal ya da yiyecek etrafımızda dünyada birilerinin insanların canlıların aç kalmasına ya da fakirleşmesine neden oluyor, israf etmeyin.

• Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Hayretler içinde okudum 12 bin 13 bin aman yarabbi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55smsn

ben de merak ediyorum,bu millet parayı nereden bulupta alıyorlar.Üniversite öğrencisinin bile altında f10 520d var.

Milletin babası zengin yoksa hiçbir öğrenci oturupta 100 bin liralık araba alamaz. Düşün biz 90 larda hurda toplayıp satıp internet cafede counter oynayan bir nesildik ilk arabamızıda çalışarak kendimiz aldık. Sonuç doğan slx . babamda volvo s40 sonuç babam hiçbizaman bana para vermedi vermicek :)
  • Hükümet inşaatla halka rant dağıttı, eski işyerimde çaycılık yapan adamın istanbulun merkezi yerindeki gece kondusu yıkıldı, 3 daire verdi müteahhiit, tanesi 1 milyon ediyor, 3 milyon tl varlığı oldu, istifa etti altına 520d çekti.
    Bu bir örnek sadece
    Bunları 40-50 bin ile çarp.

Allah razı olsun AKP diye dolaşıyor şimdi, eskiden AKP li değildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 8 Kasım 2014; 15:49:37 >
  • Halk zenginleşmiyor aksine fakirleşiyor bu arabaları hangi insan evladı(orta sınıf) birikim parasıyla alabilir ? Herkes borç harç içinde yüzüyor.
  • Sturmgeist kullanıcısına yanıt
    12-13bin tl

iki öğretmen için veya 2 normal memur için çok büyük para. Ticaretle uğraşan adam için ise normal birşey bu, eğer ithalat itharaç vb şeylerle uğraşanların konusmasına denk geldiyseniz suraya 1milyon istiyorlar o kadar para etmez gibi muhabbetler döner veya şurası 1,5milyon kelepir hemen alalım derler. Bu adamların geliri 15-20bin tldir ama her zaman birikimleri vardır. Bu tür insanlar çek senet imzalarken, kendi kalemlerini kullanırler her türlü hileye karşı. Karşı taraftan imzalanmış çek senet almaz, orada imza atılmasını isterler.

Daha ilk ticarete atılan adamın arkasında pek sermaye kalmaz, yoktur. Bu 12-13bin tl kazanıp araba alanlar daha sonra pufff sönüyor araçları satıyorlar. Üst düzey 2memur mamaşı bile 6-7bin tl. Ticaret yapan adam minumum 6-7 kazanması lazım, kazanmıyorsa ticaret yapamıyordur zaten. Ankara için söyluyorum mesala demetevler oturan kesim belli geliri ama ordaki cadde üstündeki dükkanların kiraları min 7-8bin tl. O terlikçi diye baktımız adamlar, çakma konfeksiyon satıyor dedimiz kişiler çok iyi para kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 8 Kasım 2014; 15:55:38 >

• senin çevrende öyle.

gelir eşitsizliğinde avrupa birincisi dünya beşincisiyiz.

olay bundan ibaret. ülkenin bir kısmı isveç standartında yaşıyor %10'u falan gerisi sürünüyor. bu %10'un %2'si falan harbi zengin onların aldığı araçlardan da bahsediyoruz işte. ab ülkeleri arasında en kötü durumda olan ülkeyiz kişi başına düşen araç sayısında. sonuncu bulgaristan bizi 3'e katlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.