Şimdi Ara

Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
10.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Namussuz öyle tok duruyor ki.

Gavurun "not a care in the world" dediği gibi.

Sedan formu bu araca öyle yakışıyor ki anlatamam.

Ama W220 bana ağır kaçar.

1 daha ekle

Sonuçta biz mafya babası mıyız

İş adamıyız
  • Hocam bizim burda bmw ile mercedesler şahin gibi her yerde var. Vw ise köşe başı var. Lux araç olarak jaguar alıyorlar.

Biz 13 yıldır dobloya biniyoruz. Bende bu değirmenin suyu nerden geliyor merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtxs G kullanıcısına yanıt
    otoban manzaralı ev bende çok istiyorum ama olmadı malesef, deniz manzarasından daha iyidir gözümde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

Her köşe başında lüks araçlar var. Şu an hayalim bir Audi A6 alabilmek ancak sokağa bırakacağım arabaya o kadar para vermem en fazla 60-70 bin veririm otomobillere. Dışarı çıkıyorum daha sokağa çıkmadan otopark lüks araç dolu Range Rover, Bmw 5, Mercedes E, Audi A6 gibi araçlar hep çevremde bu araçlar gittikçe artıyor. Bu tür araçları nasıl alıyorlar arabaya bu kadar para verebiliyorlarsa evleri acaba nasıldır merak ediyorum. Üstelik oturduğum şehir Kütahya. Az önce sahibindende peugeot 308'lere bakiyodum. 2014 model 308, 47 tane var 6'sı Kütahya'da bu durum sadece benim çevremde mi böyle ?
    Her yer sıfır araç dolu. Tabi daha mütevazi araçlara binenler de var ancak sayıları artık azalıyor. Bu insanlar ne iş yapıyor merak ediyorum. Devamlı haber geliyor şu komşu araba almış, şu akraba araba almış diye fiyatlar normalde biz mi az para kazanıyoruz anlamadım. Böyle giderse devamlı zam yaparlar halk zaten memnun. Kütahya'da kendi gözümle Ferrari 458 İtalia, Aston Martin, Corvette ve Gallardo gördüm zaten Panamera'lar her yerde. Burası böyleyse İstanbul, Ankara kim bilir nasıldır.
    Sizin bulunduğunuz şehirlerde durum nasıl ?
    Bu tarz araçları nasıl alırız ?
    Bilen varsa lutfen aydınlatsın beni.

Herkesin arabası gelirine göre. Siz sokakta bırakacağınız arabaya 200 bin lira vermezken ama yine sokağa bırakacağınız orta halli bir ev alınabilecek 70 bin liraya araba almayı makul görüyorsunuz. Yani bu para nerden geliyor derken aynı ikileme siz düşüyorsunuz

• Zam gelmiyor ki birşeye eskisi gibi enflasyon yok millet rahat rahat alıyor her şeyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürsünler sefalarını koskoca padişahlar götürse bişeyler götürürdü.
  • 458 italia bizden yol istedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacsız Kral Aragorn

Tahmin ediyorum siz de onceden akp liydiniz ve son senelerde para hirsinin akp gibi liberal bir partiyi mahvettigini ve omrunu doldurdugunu dusunenlerdensiniz.. tipki benim gibi

Doğru söylüyorsun.milletin değil bir avuç asalağın kalkınması için her türlü hukuksuzluk ve kul hakkı yiyen anlayışla mücadele ediyorum.facebook, Twitter paylaşımları ve rakip medya satın alarak kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum

• sana ne parasını mı ödeyecksin vergisi bile uçuktur...

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzozan

Basimizdaki Robin Hood lar sayesinde gerci bunlara Dooh Nibor demek lazim zira bunlar fakirden alip zengine veriyor

altın kostümlere dikkat :)

• Zengin ile fakirin arası açıldı zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Yani anlayacağınız Türkiyenin bir tarafı rahat yaşarken diğer tarafı sürünüyor bildiğin rahat yaşayan kesimde yandaşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Özelleştirmeler ve toplu konut adı altında yapılan evler sayesinde bunu yapan firmalar aşırı zenginleşti, onların çoluk çocuk efradı maserati, porsche, lamborghini gibi gerçek lüks arabalara biniyorlar, rant ekonomisinin kırıntılarından faydalanan bir kesim var ki onlarda avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor, bu zenginliğin aslı yabancı fonlarla yabancıların eline geçen bankalarca yapılan kredi fonlamasıdır, aslında tüm varlığınızı kazandığınızı lüks tüketimle onlara geri veriyorsunuz, liberal ekonomi gereği sonuç bu.

Yanlış anlamayın ama Amerika'da Mercedes E serisi gibi Executive Saloon arabalara bankada en az milyon doları olan insanlar biner. Çok iyi bildiğim için söylüyorum, bilmediğim konuda uydurmayı sevmiyorum bu forumdakilerin aksine.

Onlar için öncelikler farklıdır ve bizim gibi gösteriş meraklısı değillerdir toplum olarak. Orada da istisnalar olabilir, heryerde olduğu gibi. Zenciler son derece görmemiştir, ezikliklerini arabalar ve altınlarla bastırmaya çalışırlar.

Polemik olsun diye yazmıyorum, ama doğrusu bu arkadaşım. Kapitalizmin merkezi olan ABD'de bile böyle.

• Geçen arkadaşım 3.20i aldı.Hesap ettim benim almam için hiç yemeden içmeden 6 sene maaşımı biriktirmem gerekiyor :D
  • Arazi rantı sonucu çorak yerler milyon tllere çıktı, bir anda zengin olan o kadar insan oldu, haybeden para kazanan insanların sayısı arttıkça lüks araçlarda kaçınılmaz oldu, bugün üretmek yerine rant yatırımı yapmak hiç olmadığı kadar karlı durumda. Yoksa bir şirkette müdür olsan bile alacağın maaş belli, 200-250bin tl arası araçları kızılay dağıtmış gibi her yerde görebiliyorum.

• bu ülkede 3-4 milyon çok zengin var,, aileleriyle birlikte 10 milyon eder ve bunların herbiri 1 ferrari alır üstelik bünyeye dokunmaz ama bunların çoğu dikkat çekmek istemiyor
  • nedense hiç araba hevesim olmadı. verin bana son model bir pc yüklerim nfs yi keyifler yerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Özelleştirmeler ve toplu konut adı altında yapılan evler sayesinde bunu yapan firmalar aşırı zenginleşti, onların çoluk çocuk efradı maserati, porsche, lamborghini gibi gerçek lüks arabalara biniyorlar, rant ekonomisinin kırıntılarından faydalanan bir kesim var ki onlarda avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor, bu zenginliğin aslı yabancı fonlarla yabancıların eline geçen bankalarca yapılan kredi fonlamasıdır, aslında tüm varlığınızı kazandığınızı lüks tüketimle onlara geri veriyorsunuz, liberal ekonomi gereği sonuç bu.

Yanlış anlamayın ama Amerika'da Mercedes E serisi gibi Executive Saloon arabalara bankada en az milyon doları olan insanlar biner. Çok iyi bildiğim için söylüyorum, bilmediğim konuda uydurmayı sevmiyorum bu forumdakilerin aksine.

Onlar için öncelikler farklıdır ve bizim gibi gösteriş meraklısı değillerdir toplum olarak. Orada da istisnalar olabilir, heryerde olduğu gibi. Zenciler son derece görmemiştir, ezikliklerini arabalar ve altınlarla bastırmaya çalışırlar.

Polemik olsun diye yazmıyorum, ama doğrusu bu arkadaşım. Kapitalizmin merkezi olan ABD'de bile böyle.

Mercedes e serisi amerikada 51.800 dolardan başlıyor fiyatları. Orada orta tabaka rahatlıkla alır kardeşim, alınan ücretler belli asgari ücretler belli, kişi başı düşen milli gelir amerikada 50.000 dolar, sen Türkiye ile karıştırdın galiba. Çok film seyretme o zenci görgüsüzler s serisi amg lere biniyorlar e serisi değil, c e s sınıfı nedir amg nedir kişi başı dülen gelir nedir hatta zencilerin geneli görgüsüz müdür hepsini öğren dersinş çalış gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 8 Kasım 2014; 21:23:24 >

• otur bu isteğinin geçmesini bekle genççç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Mercedes e serisi amerikada 51.800 dolardan başlıyor fiyatları. Orada orta tabaka rahatlıkla alır kardeşim, alınan ücretler belli asgari ücretler belli, kişi başı düşen milli gelir amerikada 50.000 dolar, sen Türkiye ile karıştırdın galiba. Çok film seyretme o zenci görgüsüzler s serisi amg lere biniyorlar e serisi değil, c e s sınıfı nedir amg nedir kişi başı dülen gelir nedir hatta zencilerin geneli görgüsüz müdür hepsini öğren dersinş çalış gel.

Amerika'da dediğiniz gibi degil olaylar herkes sizin gibi düşünse ortalık Mustang, Corvette kaynardı. Ancak orada daha mütevazı araçlar kullanılıyor Nissan, Chevrolet, Ford, Toyota gibi markaların pick-up ve binek araçlarını kullanıyorlar. Mafya gibi adamlarda bile 93 model s600l var. Hem çok lüks arabayı ne yapsın alır bi tane Toyota Camry paşalar gibi biner gösterişe gerek duymazlar. Siz Amerika'yı görmediniz sanırım.

• ülke açlıktan inliyor, sefalet kol geziyor. bu araçlar nasıl alınıyor yahu ?
    ama sabır lazım, inşallah 2015 seçiminde chp veya bir koalisyon hükümeti güneş gibi doğacak. ekonomi şahlanacak, caddeler bentley ve ferrarilerle dolacak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.