Şimdi Ara

Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0z0z

Bu işin siyasetle, dinle, vatan sevgisiyle veya insan hakları demokrasi söylemleri ile alakası yok, bu ülke yıllarca iktidarında askerini de sağcısını da solcusunu da sonunda elhamdülillah din Allah diyenini de gördü, götürücülük her dönemde kınandı tüüü dendi ama ağır ağır verem gibi bu milletin içine işledi, bu milletten bir cacık olmaz artık kim gelse hir önceki nasılsa götürüyordu ben de accık yiyim derdinde zihniyet moka döndü kimse artık dürüst ve düzgün değil bunu herkes gördü tek dürüstlük vicdana kaldı onu da öldürdü bu millet, binin binin size en lüksleri yakışır evleri arabaları uçakları herşeyi değiştirin götürün durmayın freni boşalmış arabalar gibi bu millet, bu dünyada toslayacayı duvar yaklaştı ahiretteki toslayacakları duvar daha büyük. İsraf edin saçın yeyin yeyin s.ın afiyet olsun.

Yiyo ama çalışıyo diyen bir insan dünyanın en aşağılık, zavallı, vatan haini insanıdır benim gözümde.
    Eminim bu insanlardan çok var Türkiye de,

Böyle insanların cebinden yiyici eli hiç çıkmaz umarım.. donlarına kadar soyulup sokağa atılırlar

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    O aracı bende gördüm beyaz gömleki kır saçlı adamla iri siyah saçlı bi adam yine 40-45 yaşlarında kullanıyolardı aynı aracın grisinden den de varmış galiba birisi Gürallardan
  • W0lkidonkisss kullanıcısına yanıt
    Tabe canım zam yok zamcık var bu kadar da cahil olunmaz ki çıkar şu at gözlüğünü taraf tutmayı da at kenara zengin daha zengin fakir daha fakir oldu hepsi bu sadecezam mı yok ÖTV ne alemde Mtv NE Alemde gıda.yiyecek,içecek.barınma ihtiyacı sağlık ihtiyacını karşılamak için ne kadar katlanman gerekn bedel var bak bakalım eksiye göre 3 katı pahalı her şey hiç oradan sallama

• quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Tabe canım zam yok zamcık var bu kadar da cahil olunmaz ki çıkar şu at gözlüğünü taraf tutmayı da at kenara zengin daha zengin fakir daha fakir oldu hepsi bu sadecezam mı yok ÖTV ne alemde Mtv NE Alemde gıda.yiyecek,içecek.barınma ihtiyacı sağlık ihtiyacını karşılamak için ne kadar katlanman gerekn bedel var bak bakalım eksiye göre 3 katı pahalı her şey hiç oradan sallama

Benim durumum iyi Allah'a şükür, geride kalan düşünsün. Önceden ne özel Üniversite ne özel hastane vardı. Yollar dandik herkes eski araba ile dolaşıyordu.

Ekmek kuyruğunda bekleniyordu kaç saat. Dostum ben bunları savunmuyorum. Sadece şimdi eskiye göre çok çok iyi.. Hastahaneler yepyeni temiz, doktorlar ilgili, doktorları dize getirdiler, önceden nerde muayenehanesine gitmeden doktora para vermeden senle nasıl ilgilenecek peehh..!!!

Şimdi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nakit parayla alan kişi az hatta yok denecek kadar araçların çoğunun torpidosunda ödeme planı vardır sonuç olarak insanlara böyle durum cazip geliyor ve alıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    Niye öle Orası kütahya yani rant yeri . neyse elbet çıkar bi yerden bosver bizde uygun fiyatlı ama araçlarımızı güçlendirip modifiye ederek onlarında havasını alıyoruz evelallah her türlü Ferrari lamborghını Aston martın Bentley Nissan GT-R gibi bişey olmadıktan sonra hava civa
  • W0lkidonkisss kullanıcısına yanıt
    Senin zaten zihniyetin aç tokun halinden anlamaz zihniyeti kötü bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen birisi burada hakkı hukuku adaleti savunamaz bırak bu işleri birilerin iş yaptırarak birilerini zengin ederek ülke gelişmez yok eski den şöleymiş böleymiş.O hastanelere kim gidebiliyor zenginler benimde maddi durumum iyi ama asla ezilen zor durumda kalan ve bu şekilde yaşamak zorunda olan insaları haklarını savunmayı ve yanlışları savunmayı asla ma asla dile getirmekten çekinmiyorum.
  • cevap basit zengin daha fazla zenginleşirken fakir daha fazla yoksullaşıyor.

senin cebinden eksilen para nereye gidiyor denize mi akıyor hayır tabikide haramzedelerin ve onlardan nemalanan çevresel sülükçüllerin cebine akıyor.

sülükçüllerin cirit attığı asıl konakçıllar ise sığırsal yaşantılarına gayet akıcı şekilde devam ettikleri için bu asalakımsı parazitsel hayat son hızıyla katlanarak devam ediyor yani zengin dahada zenginleşiyor fakir dahada fakirleşiyor.

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    HELAL OLSUN AYNEN ÖLE !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Züğürt tesellisi mode on olmuş konu..İsteyen istediği aracı alsın.Nasıl alıyorlar diye buraya soran kişiler ise bu araçları asla alamazlar.Zira bu sorunun buraya sorulması onun ufkunu ve yeteneğini bize gösterir.Sabit maaş alan adamlar bu araçlara binemezler.Bizim millet sabit memur maaşla yada ona yakın seviyede maaş alarak Bmw,Mercedes vb. araçlar almayı hayal ediyor.Foruma sorsak 3-4 bin lira maaş çok derler ama basit bir tüccar için bile para değildir bu.Kısaca bu araçlar ticaret yapılarak alınabilir.Yani kendi isinin patronuysan bu araçları alabilirsin.Yoksa buraya konu açarsın nasıl alırım diye..
    Lüks araç kalkınmanın,gelişmişliğin göstergesi olamaz.Olsaydı arabistan en gelişmiş yerlerin başında gelirdi..Ülkede orta sınıf kalmadı.Korkunç bir bozukluk var gelir dağılımında..Buna sebep olanlar utansın..İstanbuldaki ranta bakarsak İstanbul içindeki lüks araç sayısı yinede çok ama çok az..

Tamam hocam bizde atılalım o zaman ticaret işine ama ne yapicaz para hazır olarak düşünün iş olarak ne yapıcam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: W0lkidonkisss

quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Benim durumum iyi Allah'a şükür, geride kalan düşünsün. Önceden ne özel Üniversite ne özel hastane vardı. Yollar dandik herkes eski araba ile dolaşıyordu.

Ekmek kuyruğunda bekleniyordu kaç saat. Dostum ben bunları savunmuyorum. Sadece şimdi eskiye göre çok çok iyi.. Hastahaneler yepyeni temiz, doktorlar ilgili, doktorları dize getirdiler, önceden nerde muayenehanesine gitmeden doktora para vermeden senle nasıl ilgilenecek peehh..!!!

Şimdi?

Onlari da yapmasalardi oy alamazlardi zaten.. sunu bil ki devlet hangi politikayi icraati yapiyorsa halkin cikari icin yapmaz oncelik kendi cikaridir.. sigarayi yasakliyorsa senin icin yasaklamaz senin icin harcayacagi kanser tedavi paralarini onlemek icin yasaklar oncelik budur.. Ozel hastane ozel universite ticarethanedir..o eski araclar bir zamalar yeniydi..o yeni dedigin araclarda eskiyecek elbet eskidikten sonra bu fiyatlara gider tekrar yeni bir arac alirsin umarim.. ayrica hastane yapmak devlet icin buyuk is degil ki.. sadece teknoloji gelisti tip ilerledi doktorlarin isi kolaylasti felan..

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Kutahyada var biseyler. Ankara'da yaşıyorum, Maserati Quatraporte'u ilk gorusum Kutahyada olmuştu .

Birde doğu illerine git bak neler göreceksin :)
  • Azimle s.çan betonu bile deler!
    Bu laf boşuna söylenmemiş, oturduğunuz yerden poponuzun ısıttığı koltuk üzerinden "devlet bize bahmiyyy" edasıyla hayaller kurup sitemler etmek yerine girişimci olursanız eminim sizinde bir belli başlı çapınız olur.

• Emin ol, Fiat Tipo 1994 model aracımla yola çıkmaya utanıyorm, heleki köprüden geçerken heleki avrupa yakasına giderken. Bi şahin, toros gördüğümde mutlu oluyorm dert ortağım geldi diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -kaya

üniversiteye giderken bende o civarlarda araç kullanıyordum sidik yarışı falan saçma yorum yapmışsınız ailenizin durumu iyi ve bunu karşılıyabiliyorken alması gayet normal ne yapacak millet laf etmesin diye 60000 lira para verecek durumu olan adam 6000 liraya araba mı alıcak

Sorun da burada işte. Öyle bir şartlanmışız ki millet laf etmesin diye yaşıyoruz resmen.
    Eski, iyice hırpalanmış bir e71 telefon kullanıyorum. Evimde de zamanında "en baba telefon" iken aldığım Samsung Galaxy S3 yatıyor. Telefonu sadece mesajlaşmak için kullanıyorum ve dokunmatik ekran ile mesaj yazamıyorum. İlla tuşu hissedeceğim. Çevremden aldığım tepkiler:
    "O kadar devlet memurusun kendine bi telefon alamadın mı?"
    "Hacım o telefon eline hiç yakışıyo mu?"
    "La sok şunu cebine bizi rezil ediyon"
    Hal bu ki gitsem bugün en son telefonu alsam, en fazla 1 sene sonra yenisi çıkacak, iki sene sonra "çöp" olacak. Ekonomik ömrünü dahi doldurmadan "Eskiyecek". Oysa ben bu telefonu tabir-i caizse çürüyene kadar kullanmayı düşünüyorum. Çünkü arama yapıyor, mesaj atıyor. Telefondan ne beklersiniz?
    Ha onun yerine evde bir akıllı telefon parasının belki onda biri (1/10) ücret ile alınmış "Samsung" marka tablet var. Android'in tüm nimetlerinden çok daha büyük ekranla faydalanıyorum ki oyun oynamak da buna dahil. Gel gelelim çok düşük bir bütçe ile 2. el aldığım PSP de yine elimin altında. Kısaca daha az parayla daha çok zevki alabiliyorum. Ancak ne var? Havam yok.
    Aynı şey otomobilde de geçerli. Bütçem ile binebileceğim en konforlu, en güvenli, en sağlam, en oturaklı, en performanslı kısaca en uygun otomobile biniyorum. Kredi çekmeden aldım. 2000 model yılında Volvo S40. Volvo markasının yarattığı algıdan ötürü arabadan çok anlayan çok kişi arabamı met etmiştir, kabul.
    "Volvo güzel araba, tank gibi"
    "Volvoya biniyorsun ha? Sen arabadan anlıyosun valla"
    "Kardeşim arabanı satacak olursan bana da haber ver"
    Burası eyvallah, peki gel gelelim şuna ne diyeceksiniz?:
    "Ya daha gençsin, ileride daha iyisini alırsın"
    "Olm devlet memuru değil misin, çek krediyi, çek altına sıfır arabayı mis gibi"
    "Sat bunu üstüne 10 daha koy şunu al"
    "Eski bu ya çok masraf açar"

Ya da arabadan hiç anlamayan tanıdıklarım:
    "Iyy çok tipsiz araban ya"
    "Iyy çok eski duruyo ya, çok klasik, sana gitmiyo"
    "15 yaşında araba sonuçta, çok eski"
    "Daha iyi bişey alamıyo musun"

Arkadaş bütçem dahilinde, borca harca girmeden bir arabaya biniyorum. Baktığımız zaman her ihtiyacıma cevap veriyor. Yani daha doğrusu bugün 2014 model bir Sedan araçla kıyaslarsam her ihtiyacıma cevap veriyor. 2014 model bir sedan arabanın cevap veremeyeceği bir ihtiyaca bu araç da cevap veremiyor tabii ki (Atıyorum SW araç gibi bir bagaj) ancak, şehir içinde yormayan şehir dışında stabil bir direksiyonu var, kliması desen otomatik klima var, e dört cam otomatik, istediğim gibi açıp kapatıyorum, ABS, Airbag falan zaten var. Yani "Şu özellik için bunu satıp şu arabayı alayım" diyecek bir durumum yok. Sırf tipi için de zaten araba alınmaz. Tip de göreceli bir kavramdır yine.
    Bir de, bu arabaya ben biniyorum arkadaş, benim arabam, benim ihtiyacıma cevap veren araba sırf "desinler" diye de değiştiremem kimse kusura bakmasın.

Yani insanımızda "desinler" ya da "kıskansılar" diye bir şeyler alma, ne bileyim "eziklemesinler" diye bir şeyler alma hevesi var. iPhone 6 çıktı, al hemen, 7'si çıktı yapış, 8 geldi at 7'yi al 8'i
    E niye? Önceki işini görmüyor muydu? Hayır abi eskidi o.

Forumda da çok kişi diyor bir kaç yıldır aynı kasada üretilen araçlardan için "Yüzü eskidi artık" diye. Aynı motto işte.

• Kutahya ilginc bir yer adamlar zengin ama nerden geliyor bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstündekileri değilde altındakileri düşünüp aynı bağlantıyı kurarsan çözersin

• Arabaların nasıl alındığı bir fiyaskoyken yüksek miktarda benzin tüketen bu araçlara nasıl benzin yetiştiriliyor da ayrı bir tartışma konusu olmalı bence diyeceğim ama tartışmaya gerek yok be arkadaşlar. Her şey apaçık ortada, ZENGİN GİTTİKÇE ZENGİNLEŞİYORKEN FAKİR GİTTİKÇE FAKİRLEŞİYOR. İnsanlar 1000 TL ye ev geçindirmek için debelenirken bu söz konusu insanların geçim masrafları hariç günlük keyfe harcadıkları para bu kadardır belki. Denetim mekanizması çalışmıyor, vergi kaçakçılığı hat safhada. İşin köküne inmek gerek, eğitim şart bir kere. Bir ikincisi herkese sorgulamayı öğreteceksin ki o ayda 50.000 TL kazanıyorken ben neden 1000 tl maaşla ev geçindirmeye çalışıyorum demesini bilecek insan. Dikkat ettiyseniz ülkenin gündemi hiç boş kalmıyor; ya terör, ya Kobani, ya Suriye, ya İsrail. Biz bunları tartışırken ne paralar kaldırıyor bu adamlar bir bilseniz. Kapitalizmin kuralıdır bu arkadaşlar, insanlara sorgulamayı öğretmemek. Devletin de bu sistemdeki görevi BÖL, PARÇALA, YÖNET.

Aşağıdaki alıntı her şeyi ne güzelde özetliyor.

Az önce o adama ne dedin ?
    - Daha hızlı çalışmasını söyledim !
    - Ona ne kadar ücret veriyorsun ?
    - Günde 15 dolar !
    - Ona vereceğin parayı nereden buluyorsun ?
    - Malları satıyorum !
    - Bu malları kim üretiyor ?
    - O yapıyor !
    - Bir günde kaç tane mal üretiyor ?
    - 50 dolarlık.
    - O halde, bırak ona ödeme yapmayı, kendisine daha hızlı çalış demen için sana günde 35 dolar ödüyor !
    - Ha?
    - Ama … Makineler bana ait !
    - Peki bu makineleri nasıl elde ettin ?
    - Malları satıp aldım !
    - İyi de o malları kim yaptı ?
    - Kapa çeneni … Seni duyabilir !

• quote:

Orijinalden alıntı: mzarafet

ne demişler
    Herkes aldığı maaş kadar hayal kurar

İki kere rüyamda araba aldım.
    Birincisi 6000 TL ye Renault Spring ve 1994 modeldi.
    İkincisi 28 bin TL ye Fiat Albea 2008 model ve sıfır alıyordum.
    Rüyamda bile fakirlik ruhuma işlemiş.
    Şimdi 500 bin TL param olsa hemen ev alırdım diye hayal kuruyorum. Alsam 4 tane daire, kiraya da bağladın mı mis gibi işte diye düşünüyorum. Şaka gibi değil mi?
  • Zengin zenginlesiyorsa fakirde orta halliye donuyor arkadaslar. Yiyecek ekmegi yokken iphone 5 kullanan var tanidigim. Her ay elektrigi suyu kesilirken simdi araba sahibi olan var. Milletce zenginlesiyoruz nasil oluyor anlamiyorum..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.