Şimdi Ara

Her yerde lüks araçlar var millet nasıl alıyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
10.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Özelleştirmeler ve toplu konut adı altında yapılan evler sayesinde bunu yapan firmalar aşırı zenginleşti, onların çoluk çocuk efradı maserati, porsche, lamborghini gibi gerçek lüks arabalara biniyorlar, rant ekonomisinin kırıntılarından faydalanan bir kesim var ki onlarda avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor, bu zenginliğin aslı yabancı fonlarla yabancıların eline geçen bankalarca yapılan kredi fonlamasıdır, aslında tüm varlığınızı kazandığınızı lüks tüketimle onlara geri veriyorsunuz, liberal ekonomi gereği sonuç bu.

Yanlış anlamayın ama Amerika'da Mercedes E serisi gibi Executive Saloon arabalara bankada en az milyon doları olan insanlar biner. Çok iyi bildiğim için söylüyorum, bilmediğim konuda uydurmayı sevmiyorum bu forumdakilerin aksine.

Onlar için öncelikler farklıdır ve bizim gibi gösteriş meraklısı değillerdir toplum olarak. Orada da istisnalar olabilir, heryerde olduğu gibi. Zenciler son derece görmemiştir, ezikliklerini arabalar ve altınlarla bastırmaya çalışırlar.

Polemik olsun diye yazmıyorum, ama doğrusu bu arkadaşım. Kapitalizmin merkezi olan ABD'de bile böyle.

Mercedes e serisi amerikada 51.800 dolardan başlıyor fiyatları. Orada orta tabaka rahatlıkla alır kardeşim, alınan ücretler belli asgari ücretler belli, kişi başı düşen milli gelir amerikada 50.000 dolar, sen Türkiye ile karıştırdın galiba. Çok film seyretme o zenci görgüsüzler s serisi amg lere biniyorlar e serisi değil, c e s sınıfı nedir amg nedir kişi başı dülen gelir nedir hatta zencilerin geneli görgüsüz müdür hepsini öğren dersinş çalış gel.

Dediğimi gene anlamamışsın, mesele alım gücü değil, öncelik. Adam senin gibi maaşını yarısını arabaya yatırmıyor, istese alır, almıyor.

Öncelik meselesi yani. Okuduğunu anla önce, 12 yaşımdan beri Amerikalıların içindeyim, bana mı öğretecen arkadaşım?

E serisi Mercedes'in E segment (en üstten bir alt) aracıdır, saçmalama istersen. Cahilliğin de tolere edilir bir sınırı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

quote:

quote:

Özelleştirmeler ve toplu konut adı altında yapılan evler sayesinde bunu yapan firmalar aşırı zenginleşti, onların çoluk çocuk efradı maserati, porsche, lamborghini gibi gerçek lüks arabalara biniyorlar, rant ekonomisinin kırıntılarından faydalanan bir kesim var ki onlarda avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor, bu zenginliğin aslı yabancı fonlarla yabancıların eline geçen bankalarca yapılan kredi fonlamasıdır, aslında tüm varlığınızı kazandığınızı lüks tüketimle onlara geri veriyorsunuz, liberal ekonomi gereği sonuç bu.

Yanlış anlamayın ama Amerika'da Mercedes E serisi gibi Executive Saloon arabalara bankada en az milyon doları olan insanlar biner. Çok iyi bildiğim için söylüyorum, bilmediğim konuda uydurmayı sevmiyorum bu forumdakilerin aksine.

Onlar için öncelikler farklıdır ve bizim gibi gösteriş meraklısı değillerdir toplum olarak. Orada da istisnalar olabilir, heryerde olduğu gibi. Zenciler son derece görmemiştir, ezikliklerini arabalar ve altınlarla bastırmaya çalışırlar.

Polemik olsun diye yazmıyorum, ama doğrusu bu arkadaşım. Kapitalizmin merkezi olan ABD'de bile böyle.

Mercedes e serisi amerikada 51.800 dolardan başlıyor fiyatları. Orada orta tabaka rahatlıkla alır kardeşim, alınan ücretler belli asgari ücretler belli, kişi başı düşen milli gelir amerikada 50.000 dolar, sen Türkiye ile karıştırdın galiba. Çok film seyretme o zenci görgüsüzler s serisi amg lere biniyorlar e serisi değil, c e s sınıfı nedir amg nedir kişi başı dülen gelir nedir hatta zencilerin geneli görgüsüz müdür hepsini öğren dersinş çalış gel.

Amerika'da dediğiniz gibi degil olaylar herkes sizin gibi düşünse ortalık Mustang, Corvette kaynardı. Ancak orada daha mütevazı araçlar kullanılıyor Nissan, Chevrolet, Ford, Toyota gibi markaların pick-up ve binek araçlarını kullanıyorlar. Mafya gibi adamlarda bile 93 model s600l var. Hem çok lüks arabayı ne yapsın alır bi tane Toyota Camry paşalar gibi biner gösterişe gerek duymazlar. Siz Amerika'yı görmediniz sanırım.

Bırak uğraşma bir şey bildiği yok arkadaşım, E serisini beğenmiyor, yani s serisine biniyor herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Hükümet inşaatla halka rant dağıttı, eski işyerimde çaycılık yapan adamın istanbulun merkezi yerindeki gece kondusu yıkıldı, 3 daire verdi müteahhiit, tanesi 1 milyon ediyor, 3 milyon tl varlığı oldu, istifa etti altına 520d çekti.
    Bu bir örnek sadece
    Bunları 40-50 bin ile çarp.

Allah razı olsun AKP diye dolaşıyor şimdi, eskiden AKP li değildi

Bende akpli idim. Hakkimi hukumete helal etmiyorum. Sayelerinde ecis bücüş gecekondu sahipleri milyonluk adam oldular. Zamaninda bos arsayi cevirenler milyonlarla oynuyorlar. BiZ gibi sefillerde kredi cekip bankalari zengin edelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin siyasetle, dinle, vatan sevgisiyle veya insan hakları demokrasi söylemleri ile alakası yok, bu ülke yıllarca iktidarında askerini de sağcısını da solcusunu da sonunda elhamdülillah din Allah diyenini de gördü, götürücülük her dönemde kınandı tüüü dendi ama ağır ağır verem gibi bu milletin içine işledi, bu milletten bir cacık olmaz artık kim gelse hir önceki nasılsa götürüyordu ben de accık yiyim derdinde zihniyet moka döndü kimse artık dürüst ve düzgün değil bunu herkes gördü tek dürüstlük vicdana kaldı onu da öldürdü bu millet, binin binin size en lüksleri yakışır evleri arabaları uçakları herşeyi değiştirin götürün durmayın freni boşalmış arabalar gibi bu millet, bu dünyada toslayacayı duvar yaklaştı ahiretteki toslayacakları duvar daha büyük. İsraf edin saçın yeyin yeyin s.ın afiyet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 8 Kasım 2014; 21:44:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğimi gene anlamamışsın, mesele alım gücü değil, öncelik. Adam senin gibi maaşını yarısını arabaya yatırmıyor, istese alır, almıyor.

Öncelik meselesi yani. Okuduğunu anla önce, 12 yaşımdan beri Amerikalıların içindeyim, bana mı öğretecen arkadaşım?

E serisi Mercedes'in E segment (en üstten bir alt) aracıdır, saçmalama istersen. Cahilliğin de tolere edilir bir sınırı vardır.

Cahil lafı kime anlayamadım, konu görgüsüzlük ise bu millet görgüsüz zaten bu olanların asıl nedeni odur evet, yalnız sen de yolda gördüğün e serisi mercedesten sonra ağızından akan salyanı bir sil de madem sana da görgüsüz demesinler. Ben rakamlardan bahsediyorum orada orta seviye bir çalışan hem de faizin nerdeyse sıfır olduğu bir ülkede rahatlıkla bir e sınıfı alabileceğinden bahsettim herkes amerikada e mercedes alıyor demedim, ben diyorum çanakkale boğazı sizler diyorsunuz yandı giti....

• quote:

avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor

Şimdi de sıvama bölümüne geçtin. benim yazdığımı anlamadığın gibi kendin ne yazdığının bile farkında değilsin.

E Serisine lalettayn orta sınıf mı biniyor?

Bir kaybol yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 8 Kasım 2014; 22:01:47 >
  • Istinyeparktaydaydim bi saat once luks arac kayniyordu senin orda gordugun lambo felan burda normal kimse waaov demiyor
    @chairman of the board
    yav he he

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 8 Kasım 2014; 22:13:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • o gördüklerinizin hepsi ticaretle uğraşan insanlar,maaş veren insanlar, yoksa özelde veya devlette maaşla çalışan adam bmw bile alamaz (yüksek kademeli doktor ve pilotlar hariç),
  • Arkadaşlar elin mersedes inden kimseye fayda yok,herkez altındaki arabanın kıymetini bilsin...Zenginin lüx arabasına özenirsen kendi altındakinin kıymetini bilemessin....

Mal sahibi, mülk sahibi
    Hani bunun ilk sahibi.
    Mal da yalan, mülk te yalan
    Var birazda sen oyalan....
  • quote:

quote:

avrupa ve amerikada laleyttayn orta sınıfın bindiği e sınıfı mercedes, audi a4-a6 gibi arabalara aslında lüks olmayan kendilerince lüks diyerek avundukları araçlara biniyor

Şimdi de sıvama bölümüne geçtin. benim yazdığımı anlamadığın gibi kendin ne yazdığının bile farkında değilsin.

E Serisine lalettayn orta sınıf mı biniyor?

Bir kaybol yav

Almanyada ve çoğu avrupa ülkesinde senin deyiminle e classe saloon sınıfı mercedesler taksi olarak kullanılıyor, e sınıfı fiyatı amerikada 51.800 dolardan başlıyor yaklaşım 115.000₺, bu fiyata sen burada ancak passat, mondeo vs alır binersin oradaki alım gücünün buradan ne kadar fazla olduğundan bahsediyorum, bizim milletin görgüsüzlüğünden değil, sen bunu anladın mı bana cahil diyen cühela, bir insana cahil demeden önce bu insanın ne demek istediğini anlamak esastır ve cahil sözünün bir hakaret olduğunu da büyüklerin öğretmedi ve hala sen öğrenemediysen kabahat sendedir, sıvamaya daha başlamamıştım oysa cahil lafına cevaptı sen konuşmaya devam edersen başlayacağım o nedenle sus burada keselim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 8 Kasım 2014; 22:10:51 >

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Kardeş mesajını okumadım bile, kusura bakma

He deyip geçiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtxs

valla arabalarin nasil alindigini bilmiyorum ama benim ev teme bakiyor gormedigim bir tek bugatti kaldi.ferrari italia sanki belediye dagitmis 10 dk da bir geciyor.mesela her aksam da mak99 plakali bir gallardo geciyor ve mukemmel bir sesi var.bizde izliyoruz oylece.

Adamlar ferrari italia ile yarış yapmaya kalkıyorlar düşün 2 italia yarışıyordu geçende gece 2.3 sıraları. Mi neydi :-) bugatti veyron ise istanbulda görmüş arkadaş ama o da galeride

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeter be baydınız artık her hafta aynı konu.
  • ne demişler
    Herkes aldığı maaş kadar hayal kurar
  • Ya refah düzeni artmis ısrar la konu acıyorsunuz memlekette fakir yok madenlerde cinliler çalışıyor 1 .2 seneye kalmaz bi porshe de siz alırsınız bi bakmışsınız herkesde bi güzel kafayla gidiyoruz

• Her yer lüks araç degil. Sadece lüks araçlar dikkatini çekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabayı almak problem değil ki vergisi de olay lüks araçların. Ben o kısmını da düşünüyorum valla hadi yakıt falan bi nebze.
  • Züğürt tesellisi mode on olmuş konu..İsteyen istediği aracı alsın.Nasıl alıyorlar diye buraya soran kişiler ise bu araçları asla alamazlar.Zira bu sorunun buraya sorulması onun ufkunu ve yeteneğini bize gösterir.Sabit maaş alan adamlar bu araçlara binemezler.Bizim millet sabit memur maaşla yada ona yakın seviyede maaş alarak Bmw,Mercedes vb. araçlar almayı hayal ediyor.Foruma sorsak 3-4 bin lira maaş çok derler ama basit bir tüccar için bile para değildir bu.Kısaca bu araçlar ticaret yapılarak alınabilir.Yani kendi isinin patronuysan bu araçları alabilirsin.Yoksa buraya konu açarsın nasıl alırım diye..
    Lüks araç kalkınmanın,gelişmişliğin göstergesi olamaz.Olsaydı arabistan en gelişmiş yerlerin başında gelirdi..Ülkede orta sınıf kalmadı.Korkunç bir bozukluk var gelir dağılımında..Buna sebep olanlar utansın..İstanbuldaki ranta bakarsak İstanbul içindeki lüks araç sayısı yinede çok ama çok az..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 9 Kasım 2014; 1:05:22 >

• Özenti ve görgüsüzlük tanımı yapıldı zaten, ufku genişleten bu özenti ve görgüsüzlüğü yaşamak isteyen yaşasın zaten itiraz yok, dar gelirli olanın zaten arabayla işi olmasın da, şu ufuk işi herkeste var asıl sorun o, insan isteklerinin sınırı yoktur, sizde de var galiba ufuk işi, ufkunuz geniş olsun.

• Kredi ile
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.