Şimdi Ara

Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
4
Favori
4.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte bu yüzden de "sıfır başıboş köpek" uygulamasına başlanmalıdır! Sadece saldırgan köpeklerin toplanması sağlık açısından bir çözüm değildir, bütün başıboş köpekler toplanıp uyutulmalıdır!

Not: Kist hidatik hastalığı yıllarca belirti göstermez, kist büyüyüp baskı yapmaya başlayınca belirtiler yavaştan kendini gösterir, hatta o süreçte bile günün yorgunluğuna bağlanır. O yüzden sağlıklı görünüp belirti göstermeyen insanlar bile test yaptırmalıdır.

Başıboş köpek sorunu halk sağlığı açısından milli güvenlik sorunudur! Üç-beş mizantrop insanın ideolojisine göre düzenlenen 5199 no'lu "Hayvanları Koruma Kanunu" yüzünden milyonlarca insanın sağlığı risk altındadır.

"Türkiye'de Kist Hidatik

Ankara’da yapılan bir çalışmada, rastgele seçilen 2.921 kişinin 439 (%15,03)’u pozitif olarak tespit edilmiştir.

Kocaeli’de yapılan bir çalışmada hastalık şüphesi olmayan ve rastgele seçilen 388 lise öğrencisinden

alınan serum örneklerinde

61 (%18) kişide toksoplazmoz, 30 (%8,9) kişide ise kist hidatik

seropozitif olarak bulunmuştur."

Kaynak:

https://jag.journalagent.com/turkhijyen/pdfs/THDBD_77_SUP_3_1_52.pdf

hsgm.saglik.gov.tr
    Kistik Ekinokokkoz (Kist Hidatik)
    https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/zoonotik-ve-vektorel-hastaliklar/ekinokokkoz

• Koyunlar sehir içinde yaşamıyor. Normalde bu hayvanların alınıp sahipleri tarafından aşılanması ve bakılması gerekiyor ancak bazı sorumsuz insanlar sürekli sokaklara yiyecek döktüğü icin insanlar hayvan diskolara icinde yaşıyorlar.

Buda hastalıkları arttırıyor. Bu konulara duygusal yaklaşmayı bırakın sizde doğrunun ne olduğunu icten içe biliyorsunuz ancak insan hayatına değer vermediğiniz için hala insanları hayvan suruleri içinde yaşatmaya çalışıyorsunuz.

Şehirde başıboş hayvan olmaz kedi ve köpeğin tamamen sahipli hayvan haline getirilmesi ve bu hayvanların temizliğine, sağlığına sahibi tarafından dikkat edilmesi gerekli.

Rastgele toplanmış 100 kişiden 20si 30u hayvan kaynaklı parazit hastalık tasir hale gelmiş toplumu ne hale getirdiginizi neden hala görmüyorsunuz.

Bu uygarlık değil yabaniligin sonucu , şehirlerimizin gelişmemişligi, zihnimizi gelişmemişligi ile alskali. Sırf toplum sağlığı için bile yarın tüm hayvanlar toplanmalı aslında ancak buruletjnjn duygusal hezeyanları bu ülkede toplum sağlığının knunde maalesef. Buda bizi ortadogulu yaoan şey.

Sen gerçekten akıllı bir birey olduğunu falan mı düşünüyorsun? Ciddi soruyorum şu sorduğun soruyu ilkokul bebesi bile sormaz. Savunduğunuz şey çok garip. Akla mantığa uymayan şeyler.

Bir koyunla bir başıboş köpeği bir tutmanız süper bir şey gerçekten. Ben hiç hastanenin önünde yatan koyun sürüsü görmedim. Okul bahçesinde ya da otoparkta mafya gibi dolaşan koyun sürüsüne rastlamadım. Sen gördüysen hemen bir psikolojik tedaviye başka. Hatta bu sebebe bile gerek kalmadan hemen destek al. İyileşme sürecin bayağı bir uzun olacaktır. Üzülme senin gibi yüzlercesi var. Onları da biz tedavi ederiz.

Koyun dışkısıyla çıkmaz, köpeklerin dışkısıyla dışarı çıkar. Koyunların organlarında bulunur. Koyunlara ise köpeklerin dışkıları yüzünden bulaşır; beslendikleri yeşilliklere vs. bulaşan kist hidatik parazitleri koyunlara vs. bulaşır.

tr.wikipedia.org
    Ekinokokkoz - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ekinokokkoz
    Aslında asıl sorun 3-5 kişinin kendi çıkarları için bunu görmezden gelmesi değil. Onlar kendi çıkarları için her türlü zararlı şeyi destekleyebilir, toplumu manipüle edebilir, ediyorlar da. Asıl sorun devlet otoritesinin buna izin veriyor oluşudur. Devletin asli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Devlet otoritesi diyecek ki bu hayvanların başıboş dolaşması şu şu sebeplerle insan sağlığına zararlıdır ve şu şu önlemleri alıyorum. bitti gitti.

Kuş gribi salgını çıktığında milyonlarca kuş itlaf edilirken yasa mı çıkartıldı, kime soruldu, kaç kişi itiraz etti? o da sağlık sorunuydu bu da.

bir ilave bilgi vereyim. doktorların karaciğerinde kist tespit ettikleri hastalarına ilk sordukları sorular:

1. evde köpek besler misin?
    2. köpeklerle yakın temasın oldu mu?

bu sorulara hayır cevabını versen bile köpek kistini ekarte etmek için özel testler yaparlar, sonuç negatifse diğer sebeplere bakarlar veya izleyelim derler. Köpek olgusu karaciğer için bu kadar önemlidir.

Köpek sorununu çöz.

Köpek sorununu çöz.

Köpek sorununu çöz.

Yeter ya. İnsanlar hayatına işine gücüne mi baksın. ısırılır mıyım, kuduz bulaşır mı, parazit mi bulaşır yoksa trafikte kazaya mi sebep olur demekten kurtulsun.

Biraz medeniyet arkadaş.

Köpek taparlar yürüsün Hindistan'a, orada da durum aynı.

• Katılıyorum. Hemen toplanıp uyutulmalılar.

• Kardeşim bunu cehapelilere anlat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız bu kediden de geçebiliyor. istanbul genelinde kediler daha çok.

• Paylaştığın makalede şöyle diyor; Parazitin yaşamını devam ettirmesi ve çoğalabilmesi için hem koyunlara hem de köpeklere ihtiyacı vardır.

Koyunlar için de bir konu açarsın artık.

• Colda kullanıcısına yanıt

Koyunlar sehir içinde yaşamıyor. Normalde bu hayvanların alınıp sahipleri tarafından aşılanması ve bakılması gerekiyor ancak bazı sorumsuz insanlar sürekli sokaklara yiyecek döktüğü icin insanlar hayvan diskolara icinde yaşıyorlar.

Buda hastalıkları arttırıyor. Bu konulara duygusal yaklaşmayı bırakın sizde doğrunun ne olduğunu icten içe biliyorsunuz ancak insan hayatına değer vermediğiniz için hala insanları hayvan suruleri içinde yaşatmaya çalışıyorsunuz.

Şehirde başıboş hayvan olmaz kedi ve köpeğin tamamen sahipli hayvan haline getirilmesi ve bu hayvanların temizliğine, sağlığına sahibi tarafından dikkat edilmesi gerekli.

Rastgele toplanmış 100 kişiden 20si 30u hayvan kaynaklı parazit hastalık tasir hale gelmiş toplumu ne hale getirdiginizi neden hala görmüyorsunuz.

Bu uygarlık değil yabaniligin sonucu , şehirlerimizin gelişmemişligi, zihnimizi gelişmemişligi ile alskali. Sırf toplum sağlığı için bile yarın tüm hayvanlar toplanmalı aslında ancak buruletjnjn duygusal hezeyanları bu ülkede toplum sağlığının knunde maalesef. Buda bizi ortadogulu yaoan şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Haziran 2024; 18:56:40 >

Koyun dışkısıyla çıkmaz, köpeklerin dışkısıyla dışarı çıkar. Koyunların organlarında bulunur. Koyunlara ise köpeklerin dışkıları yüzünden bulaşır; beslendikleri yeşilliklere vs. bulaşan kist hidatik parazitleri koyunlara vs. bulaşır.

tr.wikipedia.org
    Ekinokokkoz - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ekinokokkoz
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Aslında asıl sorun 3-5 kişinin kendi çıkarları için bunu görmezden gelmesi değil. Onlar kendi çıkarları için her türlü zararlı şeyi destekleyebilir, toplumu manipüle edebilir, ediyorlar da. Asıl sorun devlet otoritesinin buna izin veriyor oluşudur. Devletin asli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Devlet otoritesi diyecek ki bu hayvanların başıboş dolaşması şu şu sebeplerle insan sağlığına zararlıdır ve şu şu önlemleri alıyorum. bitti gitti.

Kuş gribi salgını çıktığında milyonlarca kuş itlaf edilirken yasa mı çıkartıldı, kime soruldu, kaç kişi itiraz etti? o da sağlık sorunuydu bu da.

bir ilave bilgi vereyim. doktorların karaciğerinde kist tespit ettikleri hastalarına ilk sordukları sorular:

1. evde köpek besler misin?
    2. köpeklerle yakın temasın oldu mu?

bu sorulara hayır cevabını versen bile köpek kistini ekarte etmek için özel testler yaparlar, sonuç negatifse diğer sebeplere bakarlar veya izleyelim derler. Köpek olgusu karaciğer için bu kadar önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 3 Haziran 2024; 19:39:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Daimon88 kullanıcısına yanıt

E tamam, şehir sınırları içindeki köpeklerle ilgili bir sorun yok demektir.

• İnsanlar rastgele sokak kedisini severken hiç ellerini yıkamıyorlar. Yollarına devam ediyorlar. Sonra dolmuşta, otobüste bir yerlere tutunuyorlar, aynı yere başkaları da dokunuyor. Herkese bulaşıyor. Sonra evde biri elini yıkamayı unutuyor, evdeki herkese yemekte bulaşıyor. Oradan okula gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Haziran 2024; 21:51:50 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

Cok guzel tespit yapmissin hocam

o yuzden dikkat edin sokak hayvanlarina dokunurken 2 kere dusunun

• Hemen sonrasında elimi 4 kez yıkayabileceksem, kediyi seviyorum. Su israfı gibi düşünenler olabilir ama kist ameliyatından önce de doktorlar çok su harcıyor elleri temizlemek için.

• Uzun lafın kısası, bu şey bağışıklık zayıf ise oluyor diyebilir miyiz?
    Diyemeyiz diyen var mı?

Bebeklikten beri hayvan seviyorum, ellerim hep tırmık içinde idi, hala sokak kedisi besliyorum. 9 tane, ellerinizden yalarlar.

2011'den beri dönem dönem, toraks, boyun, tüm batın tomografi çekilirim, bir şey çıkmaz.

Yok el yıkadım, yok bilmem ne anlatmayın.

Köpek kakasindan önce markette, pazarda satılan ürünleri konuşun.

Kaç ürün içindeki kimyasallardan dolayı geri döndü.
    O kimyasallar bağışıklığı etkilemiyor mu?

Bağışıklık göçerse kistte olur, tümör de kanser de.

Bağışıklık sadece kistin boyunu azaltıyor. Engellemiyor.

Size göre bağışıklığı zayıf olanların ölmesinde bir sorun yok mu?

Sizin hasta olmamanız, ya elinizi iyi yıkadığınızı gösteriyor ya da hayvanlarınızı aşıladığınızı. Sokak köpekleri aşılanmıyor bile.

Bu kistler her yerde oluşabiliyor. Sadece boyun, toraks değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 4 Haziran 2024; 3:43:58 >

Keşke çiftlik sahipleri koyunları salsalar da sokaklar da sahipsiz koyunlar olsa 

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

Her şey Allah'ın takdiri kardeşim.

• şu canlı koyunu görünce ağzım hiç sulanmıyor yada tavuk. Hatta en son aklıma gelen şey onların eti olabilir.

Sen gerçekten akıllı bir birey olduğunu falan mı düşünüyorsun? Ciddi soruyorum şu sorduğun soruyu ilkokul bebesi bile sormaz. Savunduğunuz şey çok garip. Akla mantığa uymayan şeyler.

Bir koyunla bir başıboş köpeği bir tutmanız süper bir şey gerçekten. Ben hiç hastanenin önünde yatan koyun sürüsü görmedim. Okul bahçesinde ya da otoparkta mafya gibi dolaşan koyun sürüsüne rastlamadım. Sen gördüysen hemen bir psikolojik tedaviye başka. Hatta bu sebebe bile gerek kalmadan hemen destek al. İyileşme sürecin bayağı bir uzun olacaktır. Üzülme senin gibi yüzlercesi var. Onları da biz tedavi ederiz.

• Bulunduğum yerde Belediye düzenli olarak sokak köpeklerini topluyor ve bir barınağa götürüyor, oradan da sahiplendiriyor. Ama sınır belediyeler kendi köpeklerini getirip bizim ilçeye bırakıyor. Bunu birebir gördük. Hatta bununla ilgili bizim belediye şikayet de etti ama bir sonuç alamadı. Hala köpekler geliyor. Adamlar çok ilginç bir yöntem bulmuşlar çözüm için.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.