Şimdi Ara

alerjik rinit sinüzit viterus dejenerasyonu ışık çakmaları biri beni kurtarsın artık :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alerjim o kadar fazla ve hat safhadaki alerji haplarından, spreylerinden, damlalarından ne kullansam fayda etmiyor. En son circus kullanıyorum artık. O da uykusuzluk yapıyor. Az kendi durumumdan bahsedeyim. Ben yıllardır kronik sinüzit ve alerjik rinit hastasıyım. Geçen sene motosiklet aldım. 1 ay kullandım. Alerjim ve sinüzitim tavan yaptı. Hatta en aşağıya sinüzit tomografimin fotoğrafını da koyacağım. Ve kullandığım bütün ilaçları da yazacağım. Sürekli genizime yeşil akıntı geliyordu. Burnum sürekli tıkalı zaten. Sonra bir gün gözlerimde ışık çakmaları başladı. Işıklar bir anlık sönüp geliyordu. Gökyüzüne baktığımda sürekli beyaz beyaz bir şeyler uçuşuyor gözlerimde. Bu hastalığın adı tıpta "vitreus dejenerasyonu" . O kadar çok göz doktoruna gittim. Hepsi korkmamam gerektiğini gözlerimde yırtılma olmadığı sürece ışık çakmalarını, şimşek çakmalarını takmamam gerektiğini böyle yaşamamı söylediler. Hatta sinüzit o kadar ileri derecedeydi ki kulağımdaki işitme sinir hücrelerime zarar verdi. Bu hastalığa da "tinnitus" diyorlar. 7/24 kulaklarım çınlıyor 3 yıldan beri. Ona alıştım artık ama şu ışık çakmaları beni çok korkutuyor. :KK43: Daha 2o yaşındayım. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki ağlamak çözüm olmuyor. Bu arada hemşireyim kendim. Her şeyi sonuna kadar bilmeme rağmen kendi söküğümü dikemiyorum. Motosikleti 1 ay kullandıktan sonra bıraktım. Gözlerim çok ağrıyor, acıyor. Işıklar çakıyordu. Hemen göz doktorlarına gittim bissürü. Baktılar tertemiz dediler. Çok üzülüyordum. İntihar aşamasına gelmiştim artık. Bir gün grip oldum. Genizimde kanlı akıntılar başladı. Çok kötüydüm artık. Yaşama hevesim bile kalmamıştı. O çok korktuğum çok radyasyon yayıyor dedikleri tomografiye girdim. Tomografi çektirdim. Şok olmuştum. Sinüslerim çenemden kaşlarımın üstüne kadar iltihap içindeydi. Baş boyun ağrılarımda bu yüzden oluyormuş demek ki dedim. İstanbul'da hemen özelde kbb doktoruma gittim. Hemen 2 kutu tavanic 500 mg antibiyotik başladı. Gözlerim o kadar rahatlamıştı ki hayatta o kadar mutlu olmuştum ki. Çok sevinmiştim ama ışık çakmalarını ağrılarımı acılarımı tamamen yok etmemişti. Bu arada burnum da devilasyon yani eğrilikte var. Ameliyata gerek yok dedi doktorum antibiyotikle geçirmişti. Şimdi aradan 4-5 ay geçti. Yine ışık çakmaları başladı gözlerimde. Yine nefes alamıyorum artık. Sürekli beyaz ve yeşilimsi geniz akıntım oluyordu. Hemen augmentin bid 1000 mg başladık. Azaldı azcık. Sonra kendim cirrus içmeye başladım. Daha da rahatladım ama tamamen geçmiyor. İlaçları bıraktığım an kötü oluyorum ışık çakmaları başlıyor. Alerji artık gözlerimin içine kadar girdi. Milletin gözü yaşarır, akar. Benim ise ışık çakmaları kuruluk yapışaklık oluyor. Arkadaşlar lütfen bu konuda görüşlerinizi paylaşın benimle çıldırmak üzereyim. Sizlerde gökyüzüne bakınca beyaz sim gibi şeyler uçuşuyor mu? 1 yıldır bir düzeltemedim şu gözlerimi. Artık alerjiyi geçtim gözlerimle uğraşıyorum. :KK43: O kadar kötü aciz çaresiz durumdayım ki. Lütfen görüşlerinizi, tecrübelerinizi paylaşın benimle.
    Kullandığım alerjik ilaçlar bu zamana kadar ;
    - cirrus
    - desmont
    - otrivine sprey
    - nasonex
    - vicks buharı
    - zyrtec
    - zaditen 1 mg ve 2mg sro
    - zaditen göz damlası
    - dexa sine göz damlası bunlar sadece aklıma gelenler ..

Bu da paranazal tomografim ; (sinüzit tomografim)

alerjik rinit sinüzit viterus dejenerasyonu ışık çakmaları biri beni kurtarsın artık :(

Lütfen görüşlerinizi mutlaka benimle paylaşın. Bu arada o kadar çok farklı yerlere alerji testi yaptırdım. Hiçbir şey çıkmıyor ama sigara dumanı, soba dumanında duramıyorum hiç hem de hiç. Genel alerji iğnesi falan oluyor mu? Şu iğrenç alerjik rinitten kurtulabilen var mı? :KK43: Lütfen cevap yazmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyangel -- 13 Haziran 2015; 12:39:50 >

• Benim bi tek polen alerjim var Mayıs-Ağustos aylarında aktiftir.

Mayıs başında, bi tatile gittim.Yeşil alan çok olduğundan, hapşururken canım çıkacaktı sürekli hapşuruyordum.Burun akıntısı, göz yaşları da cabası

Şuan iyiyim. AEIRUS hap kullanıyorum.

Allah tüm hastalara, sana da, şifa versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa ve sabır versin hocam.
    Umarım iyileştim diye konu açarsınız kısa sürede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

Benim bi tek polen alerjim var Mayıs-Ağustos aylarında aktiftir.

Mayıs başında, bi tatile gittim.Yeşil alan çok olduğundan, hapşururken canım çıkacaktı sürekli hapşuruyordum.Burun akıntısı, göz yaşları da cabası

Şuan iyiyim. AEIRUS hap kullanıyorum.

Allah tüm hastalara, sana da, şifa versin.

aureus u da kullandım sana iyi geliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memleket Sandıkları

Allah şifa ve sabır versin hocam.
    Umarım iyileştim diye konu açarsınız kısa sürede.

inşALLAH kardeşim yaa :( 1 yıldır uğraşıyorum gözlerimle
  • Deviasyon bende de var. Alerjik rinit ve sinüzit akut olarak oluyor ama 1.5 senedir sağlamım. Tek sıkıntım illiadinsiz uyuyamamak. Mevsim geçişlerinde ağır hastalanıyordum. En son 19 yaşında 2 ay falan sürdü 3 antibiyotik değiştirdim ama geçti. Nasonex sprey kullandım rinit için ama sorunu o çözdü gibi gelmedi bana pek. Sizin sıkıntınız oldukça ağırmış. Deviasyon için ameliyat ve endoskopik sinüs cerrahisi düşünebilirsiniz bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    aynıları bende de var,tinnitus muhmetelen kulak zarı retraksiyonundandır,siyah nokta uçuşmaları bende de var hatta doktora gittim göz doktoru bende de var dedi,septum deviasyoni bende de var,grafiden tek taraflı maxillar dolu görünüyor,çınlama bazen artıyor bazen çok azalıyor tek kulakta,yapacak bişey yok 10 kişiden birinde var bu çınlama muhtemelende orta kulak yeterince havalanamıyor kulak zarı içe çöküyor çınlama bu yüzden,tahminim bu ama bi daha bi kbb ye soracam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbesiz gandalf -- 13 Haziran 2015; 14:16:12 >
  • Geçmiş olsun hocam. Allah şifa versin
  • Okumadım fotoğraflar yetti başlıkta destekledi en iyisi intihar et
  • hocam benimde sigara dumani soba dumani gibi alerjim var ama cikartamiyorlar kedi ve köpeğe alerjim oldugu soyleniyor ama kedi kopek yok sevince oynayinca bile birsey olmuyor bendede gozler kipkirmizi oluyor havada ucusan seyler bazen oluyor , hapşurmaya baslayinca zaten durmak bilmiyor , bendede deviasyon vardi doktor hemen ameliyata aldi ama oda gecmedu simdilerde yilda 2 defa streoid kullaniyorum rahatlatiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

aynıları bende de var,tinnitus muhmetelen kulak zarı retraksiyonundandır,siyah nokta uçuşmaları bende de var hatta doktora gittim göz doktoru bende de var dedi,septum deviasyoni bende de var,grafiden tek taraflı maxillar dolu görünüyor,çınlama bazen artıyor bazen çok azalıyor tek kulakta,yapacak bişey yok 10 kişiden birinde var bu çınlama muhtemelende orta kulak yeterince havalanamıyor kulak zarı içe çöküyor çınlama bu yüzden,tahminim bu ama bi daha bi kbb ye soracam

tinnitus hastalığın var ise gel facebook grubumuza beklerim seni : https://www.facebook.com/groups/tinnitusturkiye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.