Şimdi Ara

Apandist hastalığı neden oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
17.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bir arkadaşa kiraz çekirdeğini yuttum dedim, oda dedi apandist olabilirsin

Cidden bu hastalık neden oluyor hep merak ederim ?

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseDn -- 12 Haziran 2009; 15:03:40 >

• Kiraz çekirdeği yuttun diye apandisit olmazsın

APANDİSİTİN NEDENLERİ VE ORTAYA ÇIKIŞI

Apandis; içi boş, kanal şeklinde dar bir yapıdır. Burada bir çok mikroorganizma yaşar. Bu mikroorganizmalar, barsakta da yaşayan mikroplardır. Apandisin içi, dışkı ya da safra taşı gibi nedenlerle tıkandığında, kalın bağırsakla bağlantısı zayıflar. Böylece mikroplar hastalık yapıcı özellik kazanırlar. Böylece burada iltihap oluşmaya başlar. Hem mikropların birikmesi, hem de iltihap oluşması apandiste basıncın artmasına yol açar ve çürüme başlar. En sonunda apandis patlar.

Apandisin tıkanmasının nedenlerinden biride, aynı bademcikte olduğu gibi lenf dokularının şişmesidir. Fakat iltihaplı apandislerin çok az bir kısmında apandis kanalının tıkanmasının nedeni açıklanamamaktadır.

• Ya dediki çekirdekler karpuz,kiraz vs. onlar tıkıyormuş apandisin kanalını. Sonra mikroplar çoğalıp şişmesine yol açıyormuş
  • Hayır, hayır. Tam aksine mesela karpuz çekirdeği çok faydalıdır yenilince. Zaten midede eritiliyor onlar.
  • Kiraz çekirdeğini eritirmi hocam mide
  • ya atmış arkadaşın
    midenin içinde öyle bi asit var ki çekirdek falan vız yani
    apandisit kabızlık sorunu çekenlerde sık rastlanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fakat lakin çoğu sitede çekirdekten olur diyor

Demekki herşeyi DH ye danışacaksın
  • kiraz çekirdeği apandisit için büyük karpuz çekirdeği gibi bi çekirdek ancak sığar

midenin her çekirdeği sindirdiğini düşünen arkadaş varsa

karpuz zeytin kiraz gibi meyvelerin çekirdeklerini bol bol yesinler sonuca 24 saat içinde ulaşıcaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 12 Haziran 2009; 16:13:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: med_cezir197

kiraz çekirdeği apandisit için büyük karpuz çekirdeği gibi bi çekirdek ancak sığar

karpuz zeytin kiraz gibi meyvelerin çekirdeklerini bol bol yesinler sonuca 24 saat içinde ulaşıcaklardır

Ben kirazı çekirdekli yerim ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
    Karpuzu da öyle. Mide asidini dandik bişey mi zannediyorsunuz siz? Asitlerin en güçlülerinden olan hidroklorik asit var midede. O asidi uygun şartlarda bir betona uygularsanız beton bile dayanamayarak erir.

Ayrıca tavsiyem, karpuz yerken çekirdeklerini de yiyin. Faydalıdır. Ne faydası var ki diye düşünenler Google'ı aracı olarak kullanıversin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 12 Haziran 2009; 16:22:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: WizzY_WizarD

quote:

Orjinalden alıntı: med_cezir197

kiraz çekirdeği apandisit için büyük karpuz çekirdeği gibi bi çekirdek ancak sığar

Ben kirazı çekirdekli yerim ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
    Karpuzu da öyle. Mide asidini dandik bişey mi zannediyorsunuz siz? Asitlerin en güçlülerinden olan hidroklorik asit var midede. O asidi betona dökün. Birkaç dakika içinde eritmeye başlayacaktır.

sayısal öğrencisiyim derrişik HCl çözeltisinin ph dercesini ölçecek kadar bilgim var. ayrıca HCl besinleri sindirmek için değil deaktif olan pepsin enzimini aktif olan pepsinojene dönüşümünü sağlamak için var. mide her çekirdeği sindiremez tabi sindirdiği oluyor ama hepsini sindiremez

• Ya arkadşlar konuyla alakası yok ama bademciklerim 3 yıldır falan şişkin şekilde duruyorlar ileeride bir sorun çıkar mı? Dışarıdan bakıldığından çok fazla belli olmuyor ancak yinede az buçuk belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 12 Haziran 2009; 16:27:29 >
  • Hocam görüldüğü üzere apandist sağ tarafta peki bir çekirdek nasıl oraya ulaşıyor ?

Ayrıca bazıları zeytin çekirdeğini özellikle yutuyor faydası varmış, anlamadım ama öyleymiş
  • Onu bunu bilmem. Karnınızda sizi öldüren bir ağrı varsa hemen gidin doktora. Yoksa benim gibi 10 gün hastanede karnınızda bir hortumla yatabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Onu bunu bilmem. Karnınızda sizi öldüren bir ağrı varsa hemen gidin doktora. Yoksa benim gibi 10 gün hastanede karnınızda bir hortumla yatabilirsiniz.

Hocam hastalığın neden neden olduğunu söylemedimi doktorlar. ?
  • Zaman yoktu ki. Tahliller elinde uçarak geldi doktor. Acil ameliyat dedi. Patlamış apandisitim zehirlemeye başlamıştı. Az daha gidiyordum öbür tarafa.
  • Allah korumuş ,geçmiş olsun

Bundan sonra bende meyvelerı çekirdekleriyle yemeyeyim ne olur ne olmaz
  • Kesinlikle bilinmemekle birlikte bağırsağın en uç kısmının iltihaplanmasıyla oluşur.Çünkü apandist içinde lenf düğümlerini muhteva eder.
    Ve apandisit patlarsa diğer organlar da iltihaplanır ; hasta kişi merhum olur , defnedilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.