Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
6
Favori
394.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ağız içinde ufak 5-10 gün arası geçen yaralar için ilaç varmı.BIKTIM WALLA NE YEMEK YEDİRİYO NE KONUŞTURUYO

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aft (Ağız Yarası) Hastalığına İlaç Önerileri

Aft, ağız içinde oluşan küçük, ağrılı yaralardır. Genellikle kendi kendine iyileşirler, ancak rahatsızlığı azaltmak için ilaçlar kullanılabilir.

En İyi Aft İlacı

Aft için en iyi ilaç kişiye ve yaranın şiddetine göre değişir. Bazı etkili ilaçlar şunlardır:

• Topikal Jeller ve Kremler: Kortizon içeren ilaçlar iltihabı azaltmaya yardımcı olurken, anestezik içerenler ağrıyı hafifletir. Aftojel ve Piraldyne bu tür ilaçlara örnektir.
    • Ağız Çalkalama Suları: Klorheksidin içeren ağız çalkalama suları bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
    • Antiviral İlaçlar: Mikostatin gibi antiviral ilaçlar, aftların virüs kaynaklı olduğu durumlarda kullanılır.
    • Andorex: Bu gargara, ağızda antiseptik bir etki sağlayarak aftların iyileşmesini destekleyebilir.

Afta Tuz Basmak

Tuzun aftları kurutmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğu düşünülür. Ancak bu yöntemin bilimsel bir temeli yoktur ve hatta yarayı tahriş ederek daha fazla ağrıya neden olabilir.

Diğer Öneriler

Aftların iyileşmesini hızlandırmak için şu önerileri dikkate alabilirsin:

• Ağzını tuzlu suyla çalkala.
    • Bol sıvı tüket ve sağlıklı beslen.
    • Stresten kaçınmaya çalış.
    • Sigarayı bırak.

Aftların tekrarlamasını önlemek için ağız hijyenine dikkat etmek ve düzenli diş muayenelerine gitmek önemlidir. Aftların sık veya şiddetli olması durumunda bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eczanede mürekkep benzeri bir ilaç vardı. Küçükken kullanırdım.
  • kenakort-A...
  • Bunun bi ilacı olduğunu sanmıyorum sorduklarıma göre kendi kendine ğeçer deniyo
  • Farhex
  • bunlar hap demi fısfıs fln diolardı
  • karadut şurubu diye geçer. Eczanelerde satılmaz... eğer her zaman oluyosa bu aft, günde düzenli olarak 1 kaşık ağzında gezdirmen yeter...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • berbat bişi ya ağzım sızlıyo
  • O fısfıslar işe yaramıyor. Japon yapıştırıcısı tüpüne benzer tüpte krem var. Adını hatırlamıyorum ama sorarsan eczaneci bilir. 2-3 günde geçirir...
  • kenakort al sarı sert bi krem yatarken sür sabah baya iyileşmiş oluyor
  • kardeş yayla dut unu bilirmisin.ama siyah olacak biraz ekşidir bu dut suyunu bulabilirsen ağız yarasına erimesine bir birdir bilginiz olsun selamlar.ben msj da ciddiyim
  • tuz bas

ben öyle yapıyorum..
  • piraldyne biraz zıplatır ama olsun
  • kara dut konusundaki önerileri ciddiye alabilirsin, televizyonda bir profesörden de aynı öneriyi duydum ayrıca eczanelerde pyralvex alıp sürebilirsin . gerçi bu biraz yakan bi ilaç ama çabuk geçirir,

not: eğer pyralvex almaya karar verirsen içinden çıkan çubuğu kullanma onun yerine kulak çubuğuyla sür yoksa aynı mikropları boşu boşuna tekrar ilacın içine sokarsın . neticede ilaç o bakterileri yok edecektir ama yine de daha steril olan kulak çubuğunu kullanmanı öneririm.
  • Tantum verde
    spray yada gargarsını kullanabilirsin
  • eywallah önerileriniz için
  • Sigara külü bas dostum
  • ağzını tuzlu suyla çalkala dostum iyi gelecektir yakacak ama pes etme
    bence her durumda ilaç kullanmamasın zamanın akışına bırak
  • karbonat
  • Kakaolu süt. Dene . Ben ameliyat oldum. Ağızdan verdiler nefesi yemek yiyemiyom şimdi sırf kakaolu süt içiyom iyi geliyor. Dene bi istersen
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.