Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
6
Favori
394.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orion1907

Şimdi bir arkadaş iddia etmiş ya benim kadar çok çeken yoktur bu yaradan diye :D Şu yazdıklarımı bir okuyun ondan sonra karar verin derim ben size :D

Herkese geçmiş olsun. Umarım benim yaralar gibi mutasyona uğramaz sizinkiler de.

quote:

Orijinalden alıntı: orion1907

Şimdi bir arkadaş iddia etmiş ya benim kadar çok çeken yoktur bu yaradan diye :D Şu yazdıklarımı bir okuyun ondan sonra karar verin derim ben size :D

Herkese geçmiş olsun. Umarım benim yaralar gibi mutasyona uğramaz sizinkiler de.

Merhaba arkadaşlar.

Uzun yıllardır aft ile uğraşan sayısız denemelerde bulunan bir arkadaşınız olarak bende kısaca deneyimleri paylaşmak istiyorum.0rion1907 özellikle sizin uzun uzun yazdıklarınızı teker teker okudum.Maalesef ki benzer durumları yaşamaktayız.Ben de bu illetle yıllardır uğraşıyorum.Özellikle de üniversite dönemlerinden beri sıklıkla yaşamaktayım.Bir çoğunun yaptığı gibi ben de tedaviye Kenacort-A ile başladım.Başlangıç aşamasında iken kullanmaya başlarsanız çok fazla ilerlemeden daha hızlı atlatabiliyorsunuz.Ama çıkmaya başladıktan bir kaç gün sonra kullanırsanız çok fazla etkisi olmuyor.

Daha sonraları eczaneden yine Kenacort-A alırken eczacının tavsiyesiyle reçete ile satılmayan bitkisel bir ürün niteliğinde olan İmuneks isimli bağışıklık ilacını kullandım.İlginçtir ki o ilacı kullandığım süre içerisinde neredeyse hiç aftım olmadı.Gel zaman git zaman ilacı kullanmayı bıraktık ve ertesinde tabiki aftlar devam etmeye başladı.Bir gün yine aynı anda 5-6 tane çıkan ve dayanılmaz bir hal alan aftlardan sonra hastaneye gitmeye karar verdim ve sizin yazdığınız gibi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine gittim.Sağolsun Aynure Hanım'a teşekkürlerimi sunuyorum.Epey bir araştırma ve Behçet olabilme ihtimaline karşın yapılan bir sürü testten sonra herhangi bir şey çıkmadı.

Muayeneden sonra bir müddette Oroferon isimli Demir eksikliği ilacı ve kortizon içeren Colchicum-Dispert isimli ilaçları kullandım.Sonuç fazla değişmedi.Hastaneye gitmeme sebep olan, günlerce bana yemek yedirmeyerek sadece süt içiren ve ağzım açık dilim dışarıda uyumamı sağlayan o aftlardan birisi iyileştikten sonra dilimde resmen oyuk bıraktı ve hemen ardından dilimin diğer ucunda da çıkarak resmen deliye döndürdü.Şu an halen Kenacort-A, Pryaldin (sürünce biraz hoplatabilir ama alıştık artık) ve Gargara kullanmaktayım.Ayrıca içerisindeki kortizondan dolayı Kenacort-A yıda uzun süreler kullanmamak gerektiğini doktor tarafından işittim.

Bu arada denemediğim ilaçta pek kalmadı.Ahmet Marankinin önerdiği Kişniş tohumunu kaynatıp içmeler, Nöbet Şekeri yemeler, Karadut Şurubu içmeler, karbonatlar vs. vs.Sonuç hep aynı.Kısaca bu illetin maalesef kesin tedavisi yok.Artık o kadar alışkanlık yaptı ki bazen hiç görmezden geliyorum :D desemde fazla inanmayın.Doktorların ısrarla söylediği gibi stres en büyük etkenlerin başında.Mümkün mertebe uzak durarak yapmayacaksın ama ne gezer.Sanırım benim gibi ince düşünüp kendine dert eden insanlar daha fazla muzdarip olmaktalar gözlemlerim o yönde.İş yerinde benimle benzer durumda olan bir arkadaşım var ve kendisi sigara kullanmakta.Ne zaman ki sigarayı bıraktım dese ağzında aftlar çıkıyor ve acı çekmeye başlıyor.Bu yüzden sigarayı da bırakamıyor.

Bugün ilk kez eczaneden After Remesense isimli bantlardan aldım ve dudağıma bir adet yapıştırdım.Gerçi dudakta her ne kadar fazla tutunamasa da denemeye değer diye düşünüyorum.Bu arada fiyatı 14,90 tl fazladan ödemeyesiniz diye söylüyorum.Bu da işe yaramazsa denize düşen yılana sarılır misali Oralmedic kullanmayı düşünüyorum.

Yazdıklarım bir nebze olsun benim durumda olan arkadaşların işine yarar ise ne mutlu bana.Şu mübarek Ramazan hürmetine aftlarınızdan kurtulur ve de rahat rahat yemek yemenin tadına varırsınız inşallah.Kalın sağlıcakla.

İyi akşamlar.

• Buradan tüm aft sıkıntısı çeken forumdaşlara ve misafirlere bu derdi 7 senedir bir fiil çeken biri olarak benimde bir iki tane naçizane önerim olacak.
    Bu zamana Gitmediğim doktor bölüm yapılmadık tahlil kalmamıştı kullandığım ilaçlarda yanıma zarar olarak kaldı fakat son olarak yine ağrılara dayanamayıp gittiğim bir cildiye uzmanının reçete ettiği pentoksifilin etken maddeli trental isimli ilacı günde bir tablet kullanarak yıllarca çektiğim acıdan kurtulmuş olmanın sevincini yaşıyorum yaklaşık 5 aydır çok rahatım sizde hekimlerinize danışarak ilacı kullanmaya başlayabilirsiniz arkadaşlar faydasını göreceğinize eminim geçmiş olsun dileklerimle
  • Arkadaşlar doğru bilgiye ulaşabilmeniz için yazımı yayınlıyorum. Geçmiş olsun. Mutlu ve Sağlıklı Günler dileğiyle...

www.tibbiyardim.com
    Dudaklarda Uçuk ve Ağız Kenarında Kabarcıklar HSV stomatit | Tıbbı Yardım Sitesi
    http://www.tibbiyardim.com/dudaklarda-ucuk-ve-agiz-kenarinda-kabarciklar-hsv-stomatit.html

Lütfen sağdan soldan duyduğunuz ilaçları kullanmak yerine bir cildiye uzmanına başvurunuz...

Dr. Ahmet Bahadır UÇAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: bahadir258

Arkadaşlar doğru bilgiye ulaşabilmeniz için yazımı yayınlıyorum. Geçmiş olsun. Mutlu ve Sağlıklı Günler dileğiyle...

www.tibbiyardim.com
    Dudaklarda Uçuk ve Ağız Kenarında Kabarcıklar HSV stomatit | Tıbbı Yardım Sitesi
    http://www.tibbiyardim.com/dudaklarda-ucuk-ve-agiz-kenarinda-kabarciklar-hsv-stomatit.html

Lütfen sağdan soldan duyduğunuz ilaçları kullanmak yerine bir cildiye uzmanına başvurunuz...

Dr. Ahmet Bahadır UÇAR...

Hocam siz doktorsunuz daha iyi bilirsiniz ama bizim burada konu olan Aftöz stomatit sizin yazınızda uçuktan bahsediliyor
    Bende kendi kullandığım ilacı tavsiye ederken dikkat ederseniz doktorunuza danışın diyerek yazdım

• Sorulan sorularda uçukla karıştırıldığı için bu yazıyı paylaştım. Diğer yazımı okursanız bahsettiğiniz konuyla ilgili yazıyıda bulabilrsiniz. İlaç kullanımı konusunda hassas olduğunuzu yazınızda okudum ama bilirsinizki bazı insanlar ilacı şeker niyetine kullanıyor ülkemizde. Yine uyarımızı yapalım doktor haricinde ilaç kullanımından şiddetle sakınalım. Yazının linki aşşağıdadır.

www.tibbiyardim.com
    Ağız Boşluğu Hastalıkları ve Ağızda Kabarcıklar | Tıbbı Yardım Sitesi
    http://www.tibbiyardim.com/agiz-boslugu-hastaliklari-ve-agizda-kabarciklar.html

• quote:

Orijinalden alıntı: bahadir258

Sorulan sorularda uçukla karıştırıldığı için bu yazıyı paylaştım. Diğer yazımı okursanız bahsettiğiniz konuyla ilgili yazıyıda bulabilrsiniz. İlaç kullanımı konusunda hassas olduğunuzu yazınızda okudum ama bilirsinizki bazı insanlar ilacı şeker niyetine kullanıyor ülkemizde. Yine uyarımızı yapalım doktor haricinde ilaç kullanımından şiddetle sakınalım. Yazının linki aşşağıdadır.

www.tibbiyardim.com
    Ağız Boşluğu Hastalıkları ve Ağızda Kabarcıklar | Tıbbı Yardım Sitesi
    http://www.tibbiyardim.com/agiz-boslugu-hastaliklari-ve-agizda-kabarciklar.html

Yanlış anlaşılma için özür dilerim izninizle size bir soru sormak istiyorum ben ki bu dert yüzünden kullanmadığım ilaç bitkisel takviyeler kalmamışken şuan doktorun reçete ettiği trendal tabletten fayda gördüm ilacı kullanım amaçlarına baktığımız zaman tamamen farklı amaçlarda kullanıldığı görülmekte bir hekim olarak bu konu hakkında fikir verebilir misiniz

• Haci abi çok etkili bir spret önericem AFT hemen geçmez 1 hafta ve 14 gün arası sürer Bu sprey gargara istedigin kadar sıkabilirsin tanflex spreydir kendisi ve ayrıca fazla tuzlu yada asitik şeyler yeme içme azdiriyor yarayi iz kalmasın istiyorsan dedigim gibi spreyi sık yarana yoksa iz kalır ve geçmez
  • aylardır hayatımı mahvetti, etkin sonuç alınan tedavi yöntemi bilen var mı?
  • bende kısaca bırsey soylemek ısterım .. soyleyeceklerım tavsıye babında olmayıp basımdan boyle bır durum gectıgı ıcın paylasıyorum .. 3-4 sene evvel 20 lı yaslardan berı ıctıgım sıgarayı bıraktım ve dah aoncesınde hıc basıma gelmeyen bı aft yaraları agız ıcı dudak damak vs bolgelerde cıkmaya basladı tabı daha evvel yasamadıgım bır sıkıntı oldugu ıcın o zamanlar sıgarayla ılgılı bır baglantı kurmuyordum . gecer ınsaallah egcer ınsaallah dıye dıye bı 1.5 yıl kadar surdu . bu arada bır suru kenakort vs gıbı ılaclar kullanmaya basladım ama fayda etmedı ve sıgaraya bır sekılde yıne baslayınca bırde gordumkı baslar baslamaz 1 ayda 2. gun 1.5 yıldır agzımda olusan aft yaraları bırden kesıldı . yok canım sıgarayla ne alakası olabılır dedım . sıgara daha cok ınsana hastalıgı getıren bır sey ıken olurmu hıc agzımdakı yaraya tedavı olacak .. oyle boyle derken 2-3 sene sıgara kullandım ve bu sure ıcınde bır kere dahı bı yaralar agzımda olusmadı ve ben zaten artık aft hastalıgını unuttum bu arada .. yaklasın 3-5 ay once evdekı kotu koku vs gıbı seylerden rahatsız oluyordum bırden bırakıcam bu sıgarayı dedım ve kısmet oldu bıraktım ... ınanın 2. gun daha agzım da 1-2 aft yarası yıne olusu verdı . hatta ben bu arada ısmı neydı bı yaraların vs gıbı ısmını dahı unuttugum bır durumdaydım sıgara kullanmaya baslayınca cıkmadıgından oturu . ve 4-5 gun sabrettım canımda hıc sıgara vs ıstemedıgı hıc zorlanmadıgım halde Allah affetsın sırf bu yaranın yuzunden bu sefer sıgaraya yıne basladım ve 1 senedır falan ıcıyorum yıne agzımda basladıgımın 2. gununden sonra 1 tane dahı cıkmadı bu gune kadar . kımseye tavsıye tabıkı etmıyorum yasadıgım tecrubeyı paylasmak ıstedım ....

• @Abdulber
    Sizin bu anlattığınızı ben yıllardır biliyorum. Aynı olaya şahit olduğum 3 tane arkadaşım var. Özellikle sizin gibi çok net ortaya çıkan bir arkadaşım da bana devamlı olarak sigara içmem konusunda öğütler veriyor ki ömrümde hayatımda içmedim. 33 yaşındayım ve yaklaşık 30 kilo fazlam var boyuma oranla. Ben bu fazla kiloların verdiği sıkıntı ile uğraşırken bir yandan da bu nalet sigaraya bulaşıp onun dertleri ile uğraşmak istemiyorum. Yukarıdaki yazdıklarımda benim AFT tan ne kadar muzdarip olduğunu tüm çıplaklığı ile görmüşsünüzdür. Hiçbir çare bulamadığım bu pis illete dur demese bile en azından 0 acı ile geçmesini sağlayan ORAL MEDİC i herkese tavsiye ediyorum. Her eczanden bulamıyorsunuz ki ben 7 tane dolaştım. En sonunda bir tanesi büyük bir ecza deposuna sordu ve ellerinde olan tüm ürünü bana sipariş etti. 5 kutu aldım. İçerisinden 3 tane asit çubuğu 3 tanede kurulama çubuğu çıkıyor. Asit çubuğunu işaretli yerden kırınca diğer taraftaki pamuklu alana dolan mor renkli asidi yarayı kuruladıktan sonra 5 saniye tatbik ediyorsunuz. Bazı arkadaşlar "dayanılmaz acıya katlanabilirseniz alın" demiş. Bende bu arkadaşlara diyorum ki bu acı benim aft üzerine bastığım kibrit acısının yanında civciv gibi kalıyor. Her neyse 5 saniye sonra AFT birden bire bembeyaz oluyor ve tüm acınız diniyor. Ağzınızı bol su ile çalkalayıp rahatça yemeğinizi yiyebilirsiniz. Size bir tavsiyem olsun. Ben ilacı aldıktan sonra çıkan ilk afta müdahele etmek için sabırsızlanmadım. Diğer mesajlarımda da göreceğiniz üzere bende bir çıktımmıydı bu meret durdurak bilmiyor. O sebeple biraz bekledim ve ağzımda kısa zamanda 4 tane oldu. 1 çubuk asit ile bu 4 tane aftı da yakabiliyorsunuz. 5 er saniyelik süreler ile temas ettirdiğinizde sorun yok. Eğer süreyi aşar veyahutta aşırı baskı yapıp pamuktaki asidi taşırırsanız çok dikkat etmeniz gerekiyor. Asit neticede bir sıvı olduğu için direk boğazınıza doğru akmaya başlıyor. Kısaca süreyi aşmayın, mutlaka kuruladıktan sonra tatbik edin, aşırı derecede baskı yapmayın. Bu 3 altın kurala uyduktan sonra aftların aldığı beyaz renkten de korkmayın :D

Bana bu ilacı tavsiye eden tüm herkese canı yürekten teşekkür ediyorum. Bu mereti durduramazsak bile en azından ağrısız sancısız ve kansız bir süreçle iyileşmesini bekleyebiliriz. 100 TL verip 15 tane çubuk aldım. her çubuk ile ortalama 5 aftı yaktığımızı düşünürsek sigara denen illete vereceğimiz paranın kat ve katı cebimizde kalır hemde o pislikten uzak durmuş oluruz ne dersiniz :D

• OralMedic kesinlikle mucize bir ilaç katılıyorum. Ben de aynı sekilde birden fazla aft oldugunda kullanıyorum. İlk kullanışımda 2 gündür konuşamaz durumdayken ilacı kullandıktan sonra şarkı söylemeye başlamıştım. Ben en çokta aftı yaktıktan sonraki o beyazlığı seviyorum, bir nevi aft cesedi :)
  • ağız yarası için yaklasık 40 bitkiden oluşan merhem var ...yeni aldım yalnız kendim kullanmadım veya ağız yarası olan bi arkadaş iyi geldiğini söyledi...kargo ile gönderebilirim isteyene...
  • Yok ben almamayım @ahmed24. :D
    Zira ben ilacımı buldum.
    Dudağımda, yanağımda ve diş etimde çıkan aftı toplam 15 saniye sonra öldüren ve o saniyeden sonra bir daha ağrı sızı hissettirmeyen bu mucize ilacı herkese tavsiye ediyorum.
    ORAL MEDİC ailenizin AFT yakıcısı
    Biraz reklam olsun diye yazdım yukarıdaki cümleyi. Benim gibi mağdur olan herkes duysun kullansın.
  • dudağımın üstünde çıktı 3. gün şu anda içimden geçen şey şu 'eline neşter al ve bu laneti kes dudağını parçala oradan kanlar fışkırt''' beni anladığınızı biliyorum
  • Ne kadar pis bir sektör oluşmuş burda yahu herkes ne olduğu belirsiz onaysız ilaçları millete satmaya çalışıyor. :/
  • bahadir258,

Burada tavsiye edilen ilaçların çoğu - ki başlarında Oral Medic, Kenacort-A, Arter Remesense geliyor- Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, eczanelerde reçeteli-reçetesiz satılan ilaçlardır. Ayrıca kimsenin kimseye ilaç sattığı yok, zahmet edip konuyu baştan sona okursanız burada yıllardır ileri derecede aft derdinden muzdarip olmuş, doktorların "yapacak birşey yok" dediği hastaların birbirlerine verdiği tavsiyeleri ve bilgi paylaşımlarını göreceksiniz. Eğer sizin konuyla alakalı yardımcı olabileceğiniz bir husus varsa dinleyelim, tavsiye alalım sizden de. Ama buradaki insanları belli bir sektöre hizmet eden kalpazanlar gibi göstermeniz, aft illetinin en az kendisi kadar çirkin olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errgin -- 4 Ekim 2011; 0:25:38 >
  • selam ben de kendimi bildim bileli afttan muzdaribim buradaki herkesin yaşadığı şeyleri yaşadım söylenilen yazılan çoğu tedaviyi uyguladım ancak ilaçlardan ciddi bir fayda göremedim. hastanede behçet olabilirmi diye neredeyse göndermedikleri bölüm kalmadı (kardiyoloji göz fizik tedavi gastro vs) çok şükür behçet çıkmadı. buradaki her hastaya söyledikleri stress vitaminsizlik banada söylenilen şeylerdi. neyse senelerce önce çocukken bir doktor ağzımdaki afta kalem gibi bişey dokundurmuştu dokundurduğu anda küçük bir yanma hissettim ve aft bir dakika içinde geçti (daha doğrusu aft acısı geçti aft orada duruyor dilimde kabartıyı hissediyordum ama acı ağrı bir anda gitmişti ) ergenliğimde bunun ne olduğunu araştırdım yalnış öğrenmedi isem bu gümüş taşı veya gümüş nitrat denilen bişeydi hastanede yeni doğan bebeklerin kesilmiş göbeğine bunu sürerek steril ediyorlarmış. belki 10 tane eczane doaştım ve nihayet bunu eczanelerden birinde buldum. bu sigara filtresi boyunda ama daha ince beyaz bişey direk elinle tutarsan derini yakıyor (yakıyor derken kimyasal bir yanık derin kararıyor ) bunun ucunu afta sürünce gözünden yaş gelecek derece bir acı hissediyorsun ama sonra orası önceuyuşuyor sonra acı kayboluyor. yani etki olarak önceki mesajlarda geçen çubuk şeklindeki şeye benziyor. ama fiyatı ucuz 5 liraya 1-2santimlik bir çubuk alabilirsiniz. ancak kullanan olursa dikkat etsin aftın olduğu yer kuru olsun yoksa gümüş nitrat tükürükle beraber ağzın içine akarsa ağızda acı bir tat oluşturuyor. bu olursa tükrüğü yutmayın tükürün. belki zararı olabilir. şu anda ağzımda gene aft var ancak gümüş taşım yok hep alayım diyorum oturduğum semtteki eczanelerde bulamıyorum merkezi yerlere gideyim derken aft iyileşiyor. sonra ben bidahaki afta kadar almayı gene unutuyorum kısır döngü böyle devam ediyor.

• Bende benzer birçek şeyi denediö en etkilisi Oralmedic.
    Kemkemin dediğini bana KBB doktoru yapmıştı.
    İnce bir çubuk orayı yaktı ve geçti.
    Gümüş lü bişeydi.
    Şİmdi okuyunca tekrar araştıracam bakalım bulabilecek miyim.
  • Şükür çok az kaldı yemek felan yiyorum artık herhalde yarınada biter 0 acı var şimdi umarım bir daha olmaz çok kötü Allah düşmanıma dahi vermesin
  • allah oral medic i bulandan razı olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.