Şimdi Ara

Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Koyunları kesip yemezsen hastanenin önünde yatan koyunlarda göreceksin.

Garanti veriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Eee tamam demek ki sayıları kontrol altında. Ama itlerin sayısı kontrol altında mı? Kesinlikle değil. Bu nedenle sokakta ne kadar başıboş İT varsa toplanıp uyutulacaktır. Devlet bunun çalışmasını yapıyor. Barınak ya da kısırlaştırma da HİKAYE.

Uyutulmasını istemiyorsan çık dışarı ilk gördüğün BAŞIBOŞ İTİ sahiplen. Tüm bakımlarını yaptır. Veterinere gidip aşılarını tamamlat. Mamasını al ve ona evinde bir yaşam alanı oluştur.

Bunu hemen yap. Bakalım ne kadar HAYVANSEVERSİN görelim.

• The Alim kullanıcısına yanıt

Bunu yapacak tek bir hayvan/köpek sever yoktur Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor 

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Şimdi 'ben zaten köpek sahibiyim' yazacak bak.

Ulan üye, senin sahiplendiğin köpek cins bir köpek. Ben sana aha bunlardan birkaçını sahiplen diyorum.

• Peki görünce ne yapacaksın?

Sana bunu gösterdim diyelim, bana ne kazandıracak?

Evini arabanı benim üstüme yapacak mısın mesela?

LAN GÖSTER HADİ. KAÇ TANE KANGAL KIRMASI BESLİYORSUN HADİ GÖSTER. AÇ VİDEO GİT SOKAĞA İLK GÖRDÜĞÜN İTİ SAHİPLEN HADİ BEKLİYORUM.

günde kaç tane koyunla karşılaşıyorsun? kaç kere koyun dışkısına denk geliyorsun?

Sizin mahallede başıboş takılan koyunlar varsa çok şanslısınız. Malum et fiyatları.

• Bu köpek işi haddinden fazla sulandı. Bu gün bir haber vardı 8 yıllık evcil köpek beşikteki bebeği öldürdü diye. Buna benzer yüzlerce haber duyduk evdeki çocuklara ve bebeklere saldıran köpeklerle ilgili.

Köpek denilen şey aklı olmayan, hisleri ile davranan bir varlık. Ne zaman ne yapacağını kimse bilemez ne kadar eğitimli olursa olsun. Biz küçük çocukken Babalarımız Dedelerimiz bizi evin köpeklerine yaklaştırmazdı acaba neden. Bu insanların bir bildiği bir tecrübesi var ki böyle bir önlem alma gereği duyardı. Demek ki köpekler dengesiz hareketler yapabiliyor. Ben çocukken hatırlıyorum Dedem ev halkından birine saldıran köpeği anında vururdu ve hep şunu söylerdi bir köpek insana saldırmakta tereddüt etmiyorsa ve aynı şeyi sahibinede yapmaya kalkıyorsa o köpek bunu en yakın zamanda tekrar edecektir. Bu davranış diğer köpekler tarafından görüldüğünde onlarda aynı davranışı sergileme eğilimine giriyorlardı. Hatta bazıları korumakla yükümlü oldukları sürüyede saldırma eğiliminde oluyordu. Böyle olanlarda hemen itlaf edilirdi. İşin kısası İT e güven olmaz sokaklarda başıboş İT olmaz olmamalı.

• volkann86 kullanıcısına yanıt

Ben köyde yaşıyorum, her gün görüyorum.

• The Alim kullanıcısına yanıt

Zaten bakıyorum hepsine, bak bu sarı

Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor

Bu anne karabasan, yeni doğum

Bu dombili ve kırçıllı, ikisini de kısırlaştırdım. Kırçıllı ya araba çarptı öldü.

Bu ofise takılan kedi, illa girecek içeri.

Bak burayada mamaları koyuyorum. Öyle kilosu 5 liraya açık mama değil. Tavuğu ciğeri falan katmiyorum.

He kalk gel, veteriner hekim masraflarını da gösteririm.

Sen arabanın ruhsatını, evin tapusunu koy, ben hemen kimliğini de koycam buraya, sonra gelir üstüme alırım.

• Gene algı çalışması

• Bizim sokaklarımızda dolaşan kangal kırması köpekler boyut olarak bir insan yavrusunu tek başına öldürebilecek kapasiteye sahip hayvanlardır. sürü halinde ise yetişkin bireyleri öldürebilirler. İnsana zarar verebilecek yırtıcı bir hayvan statüsünde olduğundan dolayı sokaklarda köpek olamaz, olmamalıdır. Yani köpek boyutunda ayı cinsleri var , sokaklarda milyonlarca ayının dolaşmasına müsade eder miydiniz. Doğası gereği ayı kadar saldırgan olmasalar da ne zaman saldırıp saldırmayacağı konusunda emin olamazsınız. Direk saldırı dışında yol açtıkları trafik kazaları, dolaylı yoldan ölümler yol açtıkları maddi hasarlar çok fazladır. Pandemi döneminde kısırlaştırma işlerinin geri planda kalmasından dolayı 3-4 yılda nüfusları patlama yaptı artık. Şu an çözüm üretilemezse 5 seneye kadar sayılarının 90 milyona kadar çıkabileceğini gösteren çalışmalar var. Çok hızlı üreyen bir hayvan türü. Bir köpek kedinin 3-4 katı hızda üreyebilir. Tek seferde 12 yavruya kadar doğurabilir. Bu kadar duygusal olmayın arkadaşlar uyutulması gerekiyorsa uyutulur. Devlet bu konuda ciddiyse imkanlar seferber edilir ve kısırlaştırılır. Hangi yöntemle olduğu farketmeksizin sokak köpeği sorunu çözülmelidir.

• Toksoplazma sadece kedi ve köpekten geçebilecek bir hastalık değil ki:D

yıkamadığın maydanozdan iyi pişirilmeyen etten veya sütten de bulaşabilir. sanıldığı kadar da ölümcül değildir.(hamile kadınlar hariç)

• Harika bir konu olmuş. Öne çıkarmayı ihmal etmeyin.

iyide bu sahiplenme olmuyor ki. sarı gidip birinin cocuğunu yese mesela agızlıksız cıkarttın dıye senın sorumlulugun var mı yok. alayım mama dokeyım yerlere oh mis ile sahiplenme olmuyor.

Hacı napıyon? Bi nüfusuna almadığın kalmış. Proplan neyine yetmiyor nd tahılsız falan..

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Mama degistirmiyorum ya, bir kere Acana aldım, 2 kedi öldü. Meğer bir sürü şikayet varmış Acana ve orijen hakkında, böbrek taşı ve mesane yırtılması gibi.

Sağolsun vet hekimlerimiz de anlamadı, yavru saklandığı yerde öldü kokusu çıktı, büyük olan 6 gün kliniğe geldi gitti, yine de öldü. Hekim hala ne olduğunu anlayamadı.

Baktım vet hekim puanlarına, gerçekten düşükmüş, hâlbuki doktorluktan daha zor bir meslek, çeşit ve hasta tipi sebebiyle.

• erkahn kullanıcısına yanıt

Sokak hayvanına dokunmayı bırak ben köpeğin iki ayak üstüne kalkıp kızın köpekle ağızdan öpüştüğünü gördüm. Hatta kızın sevgiliside yanındaydı. Yanımda başka biri daha vardı ikimizinde ağızları açık kaldı şaşkınlıktan Ülke Genelinde Kist Hidatik Hastalığı Yayılıyor 

• kerim35 kullanıcısına yanıt

Mama aliyom, iç ve dış parazit aliyom, seviyorum. Yarası falan varsa merhem sürüyom.

Sarı gidip birinin çocuğunu yese kesin çocukta problem var derim zaten. Hayvan kendini korumuştur derim. El sürdürtmem.

Hayatımda geride adam bırakmadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.