Kadınlara çalışmak yasaklansa şu konularda olumlu gelişmeler olur diye düşünüyorum: - Neredeyse her yerde kadın çalışanlara flört girişiminde bulunmak normal ve olağan, özellikle evli kadınlar bu dertten kurtulur (Tabii çoğu kadın bundan şikayetçi değil hatta memnun o ayrı bir konu). - Sadakat denen kavram tarih oldu, tekrar önem kazanabilir (Kadının aldatması çalışıp çalışmamasına bağlı değil elbette. Fakat günümüzde her kadın feminizm virüsüyle zehirlendiğinden bir ilişkide eşitliği ön plana çıkarıyorlar. Erkek artık "reis" değil. Kendini reis ve baskın hissetmeyen erkekte de özgüven eksikliği oluşuyor, dolayısıyla gözünü farklı kadınlara da dikiyor, "erkeklik" duygusunu tatmin etmeye çalışıyor. Çalışan kadınlar zaten erkeğine hiç reislik niteliğini vermez, o yüzden de bir ailede gücün erkekte olması iyi olabilir). - İşsizlik kadınlar çalışmayacağı için yükselecek gibi görünse de gerçek anlamda azalır; aile geçindirmesi veya kurması gereken işsiz erkekler iş sahibi olur. - İşyerlerinde mobbing azalabilir. Ortamda kadınlara güç gösterisi yapmak için alt seviye çalışanı ezen "işçi" görmek bilindik birşey. Tabii mobbing hiçbir zaman bitmez fakat en azından bu açıdan bakıldığında azaltabilir... - Çifte standardı büyük ölçüde azaltır. Örneğin bir fabrikada bir posta veya usta, kadın çalışanına birkaç defa ve uzun süre mola izni verebilirken erkek çalışanına bir defa ve beş dakika gibi az süre verebilir örnek olarak. Veya kadınlara verilen iş yükü ile erkeğe verilen iş yükü farklı olabilir, fakat maaşları aynıdır, bu yüzden de adaletsiz durum mevcuttur. - Çocuk gelişimi için anne ilgisi daha önemlidir, çocuğun ninesinin yeteri kadar enerjisi olmadığından yeteri kadar ilgilenemez. Hele ki ninesi vefat etmişse veya yatalaksa çocuk gelişimi daha da zarara uğrar. Devlet izin verecek doğumdan sonra 1 yıl için fakat ya sonrası? Annenin ev hanımı olması çocuk için gereklidir. - Uzun bir süredir piyasadaki ürün ve hizmetlerin fiyatları anne ve baba çalışıyor olarak algılanıp belirleniyor. Yalnız yaşayan bir bekar için ülke ekonomisi kabusken bir aile için zor da olsa normal geliyor. Kadınların çalışması yasaklansa kira fiyatları dahil piyasada ürün ve hizmetlerin kullanımı büyük ölçüde zarar göreceği için arz-talep dengesi değişecek ve fiyatlar durağanlaşmak ve/veya düşmek zorunda kalacak. Not: Liste biraz daha uzayabilirdi fakat muhabbet tadında belirttim düşüncelerimi. Belki bir ara daha ayrıntılı düşünürüm konuyu, listeyi ona göre tazelerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 24 Haziran 2024; 4:0:17 > |
Kadınlara Çalışmak Yasaklansa Ülke Ekonomisi ve Toplum Ahlakı İçin İyi Olmaz mı?
-
-
Aynen hocam kadınların çalışması hem caiz değil hem de gereksiz.
-
Ben ateistim, o yüzden dini açıdan bakmadım, konuya analitik yaklaşmaya çalıştım sadece...
-
Ben de agnostiğim hocam. Doğru konuşmuşsun.
-
Kadına güç verirsen önce kendini sonra bulunduğu toplumu bozar.
-
Up
-
Varsa paran pulun yaparsın ağalık marabalarin evinde oturur aşağı bugün bile. Ama yoksa verebilecegin güvencen hicbir kadinin hayatini gelecegini potansiyelini de kirletmeyin toplumda böyle örneklerde var haketmedigin yerde bulunmayacaksin ... calismanin gercekten cinsiyeti olsaydi aslan surulerinde disiler avlanmaya gitmezdi. Yani teoride böyle olmaktadir. Teoride islam bile bu sekli önermektedir ama birey olarak uygularsin uygulamazsin sana kalmis. Feminist liboş woke olmamak için şimdi olursun böyle biraz gelenekci abartmamak kaydiyla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hmmm,
Fikirlerin zahirde, doğru ideal gibi gözüksede katılmıyorum. Seninkisi islamcıların faiz haramdır demesine benzio. Bütün dünyada yaşam faiz üzerine kuruluyken bi medeniyetin bi dinin faiz kullanılamaz demesi ütopyadır. Taş devrine geri dönersiniz. (İslamcıların tek yaptığı zaten itirazdır çözüm örnek vermezler veremezler).
Zengin medeni ülkelerde yani etin kilosunun 5 dolar olduğu memleketlerde kadın çalışır. Sen bendeki çalışmasın dersen çalışan nüfusun yarıya iner. Eti zengin ülkeden ucuz diye ithal edersin. Nokta. Matematik aksine izin vermez. Çin mesela dünyanın en ucuz mal üretme yeridir. Orada etin kilosu 12 dolara kadar çıkar ama bu iddiamı çürütmez. Bu olsa olsa başka etmenleri sorgulatır. (mesela doların dünya parası olması gibi). Bunu aşabilmek için bazı yöntemler vardır. Uzunca anlatmak lazım gelir. Bunu yapmıcam. Mesela katma değer üretirseniz yani 10 kişinin ürettiği değeri siz bir kişiyle yaparsanız bu düzen manipule edersiniz. Ordada şu sorunu çözmeniz lazım. Katma değer üretmek için paranız olması, bunu ortaya çıkarıcak sosyoekonomik bi düzeniniz olması, işleyen bi hukukunuz olması, dinin bireysel, olması gibi bi sürü düzinelerce etmenin devreye girmesi gerekir. Yani 100 yıl geçse içinde yaşadımız ülkenin hala yapamayacağı şeyler.
Flört edilmesi içgüdüsel reflekstir. Kadının evde durmasıyla engellenemez. Ortadoğu ülkelerinde yaşayan kadınlarada erkekler yaklaşıyor. Hatta daha gayrimedeni yaklaşıyorlar. pakistanda hindistanda bırak yerel kadınları turist kadınlara toplu tecavüzler yapılıyor. Flördü aradan çıkarmış abiler. Aynı şekilde sadakatta eşlenme de kadının dizinin dibinde oturmasıyla açıklanmaz. Heleki bu bilgi çağında internet çağında bunun tartışması bile olmaz. Kadının erkeği aldatmasının motivasyonunu incelersen bunu açıklık getirirsin. Kadınlar çok eşli canlılar değildir. Bu yönüyle erkekten ayrılırlar. Bu doğru olsaydı. Çalışan erkekleride sadakatsızlıktan suçlamamız gerekirdi.
Modern çağın erkeği itin ...tüne soktuğu fikrine katılıyorum. Ama olması gerekenden kaçamazsınız. Olacak olan olur. Dünyanın küçüldüğü bi yerde babam böleydi ben nie öle değilim die sormak zaman kaybetmek travma geçirmek olur.
Evlilik görev değil haktır. Her erkek evlenmek zorunda değildir. Bu açıdan bakmalısın. Avrupada cinsel özgürlük olduğundan bizdeki erkeklerin aksine sırf hazır kutum olsun diye evlenmezler. Cinsel dürtüleri birinci sırada yer almaz. (Bizdeki erkekler cinselliğini saçları beyazlayınca travma geçirerek yaşıyorlar.) Onun yerine hayatını geçirmek istiyeceği kafasına uyan ortak uğraşları olan kadınları ararlar.
İşyerlerindeki ortam, gelir adaletsizliği, ekonominin bu kadar yerin dibinde olması , işverenleri hepsinin şerefsiz olması kadınla yakından uzaktan ilgili değildir. Bu türklerin medeniyet kurma telakkisinin olmayışından, kurdukları ülkenin kurumsallaşamamasından ileri gelir. O işveren kadınada erkeğede, kapı önündeki kediyede aynı şekilde davranır. Kadınlar gidince ona vahiy gelmez doğrusunu yap die.
Çocukların gelişimi %100 etkilenir bu durumdan. Zaten zengin ülkelerin bi türlü çözemediği ama genede bu sorunu görmezden geldiği doğrudur. Lakin bu yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar dilamasını akla getirir. Para olmadan çocuk yapmak cinayettir. Para olması içinde kadının çalışması lazımdır. Kadın çalışırsada çocuk ilgi alaka göremez. Bu konuda doğru söylerken çözümüne katılmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 24 Haziran 2024; 11:36:34 >
-
Devlette gene bi disiplin vardır ama özel sektörde kadınlara taciz olsun flort olsun inanilmaz yüksek
Düşünsene evlisin karin 9 10 saat calisiyor is yerinde full erkek dolu oradaki herhangi bir kavas karını senden cok görüyor!
Yav düşünsene sen sabah kalkiyon belki 1 saat goruyon aksam 7 8 de evde oluyonuz yatana kadar da 4 5 saat gorsen oooohoooo elin adami senden cok görüyor
Avukatlik piyasasinda mesela ozellikle kadin katip kadin stajer kadin isci avukat kadin sekreter aranir hep amac belli
Erkekleri de o hale dusurduler ki 1 erkek çalışarak esine ve cocuguna bakamaz bu devirde ev hanimligi olayini bitirdiler
Durumlar hiç iyi değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Karım olsaydı çalışmasına izin vermezdim. Patron olsaydım işyerimde karı çalıştırmazdım. Karının yeri evidir, çocuğuna evine kocasına bakacak. Dışardaki işleri yapmak karılara kalmadı, bunları yapacak milyonlarca boş erkek var... Çalışan karı zamanla erkekleşir, ona buna kocasına kafa tutmaya başlar ve dışardaki sırtlanların hedefi olur..
-
Bir kere Feminizm'e aykiridir. Esitlige aykiridir. Kadinin is gucu emegi artirilmalidir ama bunu yaparken Turkiye'dekiler nedense erkeklerin isinden edip kadinlari ikame ediyorlar ki bu Turk Tipi Pozitif Ayrimcili Daniskasidir ...
Kadinlar esit sorumluluk her alanda talep etmezler kacarlar ... Ozellikle Turkiye'de :) . Cok gordum ... Elbette istisna harbi kadinlar da vardir ...
-
40-50 bayanla beraber çalışıyorum. İş yerinin huzurunu bozuyorlar, az çalışıyorlar, tuvalete bir gidiyorlar 15-20 dk, keza sigarada aynısı, 3-4 kere yeniden makyaj yapmaya gidiyorlar. Nefes almadan sürekli dedikodu yapıyorlar. Bayanın olduğu yerde sorun çok olur.
-
saçma şekilde ülkedeki kurumlara kadın doldurdular.
çalışmazlar, kafaları bir işe basmaz, beceremezler, gün boyu ağlarlar, dedikodu yaparak iş barışını bozarlar. hamile kalıp yıllarca izin kullanırlar. mesailerini hiçbir şekilde tamamlamazlar, sürekli hastalanırlar, sürekli çocuklarına bir şeyler olur ve izin alırlar bla bla bla say say bitmez.
kesinlikle ülkedeki kadın memurların büyük çoğunluğu aldığı maaşı hak etmiyor. tek dertleri yatmak, dedikodu yapmak, çay kahve kısır tüketmek..
ama bakıyorum ki halen alımlarda kadınlara öncelik var?.. yazık
-
Ateistim demenden anladım zaten IQ seviyeni. IQ seviyene veriyorum yazdıklarını, sağlıcakla kal :D
-
çalışsalar bi dert çalışmasalar bir dert tam olarak istenen ne anlamadım, bu ikilem kaşarov taraflarında da var, kadın sevdirse bi sıkıntı sektirmese sıkıntı, bu ikilemlerle milyonlarca kişi doğrudan dolaylı öldü, böyle kültürün coğrafyanın etkinliğinde güçlü olanların yurt dışında iş bitirmesi tryi çöpe çevirmesini hiç anormal karşılamıyorum
-
istemiyorsan birlikte olduğun insana söylersin konuşur anlaşırsınız ya da ayrılırsınız ama kalkıp bütün ülkede/dünyada yasaklayalım dersen sana da biri çıkar bir gün kafasına göre yasak koyar şurda çıkıp bir şey bile yazamazsın sonra niye oluyor bunlar diye sen bas bas bağırırsın yasaklarla çözülseydi bir şeyler daha ilk günden adam olmuştuk bak dünya ne halde çocuklar öldürülüyor hergün dünya ekranlardan cebinden canlı izliyor çok da düzeltmeye değer bir dünya değil zaten fazla kafanı yorma bunlara kısacık hayatını yaşa geç
-
KADINLAR EVDEN DIŞARI ÇIKMAMALI
Kadına güç verirsen önce kendini sonra bulunduğu toplumu bozar. |
Devlette gene bi disiplin vardır ama özel sektörde kadınlara taciz olsun flort olsun inanilmaz yüksek
Düşünsene evlisin karin 9 10 saat calisiyor is yerinde full erkek dolu oradaki herhangi bir kavas karını senden cok görüyor! Yav düşünsene sen sabah kalkiyon belki 1 saat goruyon aksam 7 8 de evde oluyonuz yatana kadar da 4 5 saat gorsen oooohoooo elin adami senden cok görüyor Avukatlik piyasasinda mesela ozellikle kadin katip kadin stajer kadin isci avukat kadin sekreter aranir hep amac belli Erkekleri de o hale dusurduler ki 1 erkek çalışarak esine ve cocuguna bakamaz bu devirde ev hanimligi olayini bitirdiler Durumlar hiç iyi değil |
Karım olsaydı çalışmasına izin vermezdim. Patron olsaydım işyerimde karı çalıştırmazdım. Karının yeri evidir, çocuğuna evine kocasına bakacak. Dışardaki işleri yapmak karılara kalmadı, bunları yapacak milyonlarca boş erkek var... Çalışan karı zamanla erkekleşir, ona buna kocasına kafa tutmaya başlar ve dışardaki sırtlanların hedefi olur.. |
40-50 bayanla beraber çalışıyorum. İş yerinin huzurunu bozuyorlar, az çalışıyorlar, tuvalete bir gidiyorlar 15-20 dk, keza sigarada aynısı, 3-4 kere yeniden makyaj yapmaya gidiyorlar. Nefes almadan sürekli dedikodu yapıyorlar. Bayanın olduğu yerde sorun çok olur. |
Bu konuyu silmeyip rezillik abidesi olarak kilitleyeceğim. Gençler, özgür ortamdasınız ama ahlaken bazı kapanmış meseleleri de böyle tartışamazsınız. Şöyle bir konu açmaya insan utanır, el insaf. Kaçıncı asırdasınız? 19.yüzyıl?
|
saçma şekilde ülkedeki kurumlara kadın doldurdular. çalışmazlar, kafaları bir işe basmaz, beceremezler, gün boyu ağlarlar, dedikodu yaparak iş barışını bozarlar. hamile kalıp yıllarca izin kullanırlar. mesailerini hiçbir şekilde tamamlamazlar, sürekli hastalanırlar, sürekli çocuklarına bir şeyler olur ve izin alırlar bla bla bla say say bitmez. kesinlikle ülkedeki kadın memurların büyük çoğunluğu aldığı maaşı hak etmiyor. tek dertleri yatmak, dedikodu yapmak, çay kahve kısır tüketmek.. ama bakıyorum ki halen alımlarda kadınlara öncelik var?.. yazık |
Benzer içerikler
- ctrl v
- acilde tetanoz aşısı yapılır mı
- esenler otogardan avcılara nasıl gidilir
- gece kıza atılacak mesaj
- hava durumu kaç gün önceden belli olur
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği
- türk çay emojisi
- para sayma makinesi bim
- kasım indirimleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X