Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Okur-Yazar

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhn123

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NewCow

Hocam gece gece oturdum okudum su an lise 3um ve azimle derslerime çalışıyorum cogu insan tarafından örnek bir insan olarak görülürüm ancak sana saçma gelebilir ama benim su an 2 şeyden korkum var 1.ingilizce .2.ise üniversite sınavı istedigim bölüm tamda bilgisayar mühendisliği bana çok iyi örnek oldun diyebilirim teşekkürler ancak su iki korku nasıl yenilir bir yardım ederseniz :D

Korku bilinmemezlikten gelir. Bilinmeyen nedir? Bunu cevaplamali. Mesela calismaya ragmen ogrenememek mi? Kendini kandirmadan duzgun yapilan bir calisma ile korkulacak bir sey yok. Okudugunuz kitap/kaynak ne ise satir atlamadan bahsedilen herseyi anladiktan emin olduktan sonra devam edilmeli. Oradan buradan parcalar okuyarak ya da zor geleni "aman buradan gelmez" diye atlayarak bir sey ogrenemezsin. Sorunun senin icin ne oldugunu bilmedigimden tavsiye vermem de zor. Ancak kendini iyi taniyorsun, ders calisirken ne hata yapiyorsun eminim biliyorsundur.

Hocam 3 sene olmuş konuyu açalı ne işle uğraşıyorsun şu anda yazdıysan k.bakma. Bir de mali kaynak nasıl sağladın ailen varlıklı mıydı amerikada üniversite okumak pahalı çünkü

Cok degil, tum cevaplar BIR sayfa otede :)

Yine de:

"sfk, bu soruya en az yuz defa cevap verdim. Tekrar veriyorum, ben burs aldim. Burs alabilecek kapasitede birisinin de sorularinin cevabinin tek kaynagi ben olmamaliyim. Sorularinin asil yanitlari ellerinin altinda yatiyor, internet... Yuksek lisans icin burs almanin mumkun oldugunu defalarca soyledim. Daha acik ne yapmami istiyorsunuz?

GRE sinavindan full skor cikarmaya calisin, GPA'nizi 4.0'e yakin tutup en azindan okul dereceniz olsun, TOEFL'da 100+ almaya calisin. Lisans zamaninda hocalarinizla kucuk de olsa arastirmalarda yer alin. Guzel bir istek mektubu yazin. Iyi hazirlandiysaniz burs almamak icin bir neden yok. Bursu sen alacaksin, benim bir cumlemle calismaya baslayacaksan ya da birakacaksan isteklerini tekrardan gozden gecirmen gerekli. Ben Amerika'nin universiteler arasi kurul baskani degilim, benim dediklerim sadece referans olmali.

Durumun iyi olmasi cok goreceli. Ben okurken disarida dogru duzgun yemek yemedim, ya da baskalari gibi tatil yapmadim. Ailemi uzun sure gormedim. Amerika toplu tasimasi olmayan bir ulke. Altima 1-2bin dolarlik bir araba bile cekemedim ogrenciyken. 30 kilometre yurumek zorunda oldugum zamanlar oldu. Soru benim cevaplamam gereken bir soru degil. Soru senin cevaplaman gereken bir soru. Hayaline ulasmak icin ne kadar odun vermeye hazirsin?

Ezber bozmaya ne kadar razisin? Elinde bir stanford kabul belgesiyle, Koc Holding'in kapisinin onunde Ali Koc'un binaya girmesini bekleyeblir misin mesela? Ya da tek basina cumhurbaskanligina gidip kapisinda gorusme talebinde bulunabilir misin? Isteklerin ugruna neler yapmaya hazirsin?

Burada 17 sayfa konu gecti. Her sey ruya gibi cogu kisi icin. Konu okununca peri masali gibi basit bir sekilde olacak gibi duruyor. Isin gercegi dunyada sadece sayili birkac kisi bu olanaklara kavusuyor, basariyor. Google'da ise alinan kisi toplam mezun sayisinin belki %0.1'i degildir. Cok COK zorlu bir surec. Her sey sende bitiyor. Kurtulus savasinda gelismis batili ulkelerine karsi yenik Osmanli-turk ordusu nasil zafer elde etti biliyor musun? Farki yok. Eger bu cumlemi okurken gulmuyorsan, ne demek istedigimi biraz olsun anlamissin demektir.

Ben 22 yasima kadar dogru duzgun arkadaslarimla bir bara gideyim, kizlarla gezeyim, okulu kirayim gibi luksum olmadi. Annesi calismayan, babasi devlet memuru olan bir aileden geldim. Ben universiteyi bitirene kadar ayni odayi kiz kardesimle paylasmak zorunda kaldim. Ayagimin altinda Nike, Adidas ayakkabi lise sona kadar hic olmadi. Su anda ayagimin altinda en luks arabalardan biri, cok sukur guzel bir evim, cevrem ve mutlulugum var. Sagligim var. Gol atana kadar ne kadar kosacaksin bunu anla once.
    "

Sizin o güzel ellerinizden öperim hocam Ara sıra konuya tekrar bakıp tekrar hırslanıyorum, konuyu da yukarı taşıyorum ki başkaları da benim gibi bu yazılarınızı okuyup gaza gelsin, bir şeyler yapmaya çabalasın, ufku genişlesin diye. Harikasınız...

Aman okur-yazar ne demek, eli opulecek bir durum yok. Kisisel bir basaridan ibaret sonucta. Burada da insanlara rehberlik etmeye calisiyorum. Cok buyuk bir sey degil gercekten. Yardimci olabildiysem ne mutlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsakallidede

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azsakallidede

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

Hocam konuyu ilk acildigi zaman okumustum gercekten buyuk bir hayal gerceklestirdiniz. Benim sorum su universiteyi Almanya'da okuma ihtimalim var yuksek lisansa basvururken Bilkent ya da ODTU mezunu olmak mi yoksa TU Munchen, RWTH Aachen gibi ust duzey bir Alman uni.nden mezun olmak mi daha iyidir? Konuypa ilgili bilgisi olan baska biri de cevaplayabilir. Vakit ayirdiginiz icin tesekkurler.

Bu biraz kim daha uzaga iseyebilir yarismasina donuyor :) Turkiye'nin iki buyuk universitesine karsi Almanya'nin iki buyuk universitesi. Tahminde bulunmak zorunda olsaydim Almanya derdim. Ancak bunun akademik degeri ne kadar emin degilim. Sadece bir Amerikali'nin kafasinda Almanya ile Turkiye'yi karsilastirdigini dusunerek konusuyorum. Bu universitelerin dunya siralamasina bakmak da bir fikir verebilir.

Almanya'daki üniversiteler hakkında bir bilgim yok ancak Bilkent Üniversitesi bu yıl Times Higher Education listesinde teknoloji ve mühendislik alanında ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi.

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013-14/subject-ranking/subject/engineering-and-IT

98. sirada Bilkent. Turkiye'den bir universite gormek ne guzel siralamada.

Hocam bende bir şey sormak istiyorum. Yurdışında iyi bir üniversitede (örneğin UCLA) yüksek lisans için CS ya da Türkiye'deki karşılığı ile CE mezunu olmak ile CTIS mezunu olmak arasında fark olur mu? Yani GPA vs. diğer kriterler dışında CS mezunu olmak gibi bir şart var mı merak ediyorum.

CE hayir ama CTIS cok emin degilim. Sonucta ben CE'den gectim. Dersler uyusuyorsa o okulun lisans dersleriyle sorun olmamali. CE belki GPA 3.8 degil de 3.7 olabilir ama onun disinda bir imtiyaz vereceklerini sanmam.
  • su anda abdde mi yasiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

su anda abdde mi yasiyorsun

• Ben bir şey daha danışmak istiyorum önümde iki seçenek var bu ay için ya PHP öğrenip WEB APP uğraşıcam ya da Linux sistemlerde uzmanlaşmak için çalışıcam hangisini yapsam yazılımcı olmak için daha yararlı olur?
  • shadow_shooter; benim de bir sorum var sana.

Şu an Türkiyede, en iyi üniversitelerden birinde 2. sınıf öğrencisiyim. Merak ettiğim şey şu, kendi bölümüm ile alakasız farklı bir bölüm ile ÇAP(Çift Anadal Programı) yapsam, yüksek lisans konusu nasıl oluyor ?

Mesela normalde 3. sınıfın sonunda başvuruluyorken, bu durumda ikinci lisans programı bittiğinde mi başvuruluyor ?

İstediğim 2 bölümden herhangi biri ile yüksek lisans yapabiliyor muyum ? Mesela şu an makine mühendisliği bölümündeyken bilgisayar mühendisliği ile ÇAP yaparsam, yüksek lisans durumu nasıl oluyor ?
    Okul 2 yıl uzadı diyelim, 2. bölümümün bitmesine 1 yıl kala, normal öğrenciler gibi başvurabiliyor muyum ? 2 farklı bölüm diplomasına sahip olmamın yüksek lisansda bir avantajı var mı ?

Bildiğin kadarıyla cevaplayabilirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: christchen

shadow_shooter; benim de bir sorum var sana.

Şu an Türkiyede, en iyi üniversitelerden birinde 2. sınıf öğrencisiyim. Merak ettiğim şey şu, kendi bölümüm ile alakasız farklı bir bölüm ile ÇAP(Çift Anadal Programı) yapsam, yüksek lisans konusu nasıl oluyor ?

Mesela normalde 3. sınıfın sonunda başvuruluyorken, bu durumda ikinci lisans programı bittiğinde mi başvuruluyor ?

İstediğim 2 bölümden herhangi biri ile yüksek lisans yapabiliyor muyum ? Mesela şu an makine mühendisliği bölümündeyken bilgisayar mühendisliği ile ÇAP yaparsam, yüksek lisans durumu nasıl oluyor ?
    Okul 2 yıl uzadı diyelim, 2. bölümümün bitmesine 1 yıl kala, normal öğrenciler gibi başvurabiliyor muyum ? 2 farklı bölüm diplomasına sahip olmamın yüksek lisansda bir avantajı var mı ?

hocam bilkentte mi okuyorsun odtüde mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Joseph55

quote:

Orijinalden alıntı: christchen

shadow_shooter; benim de bir sorum var sana.

hocam bilkentte mi okuyorsun odtüde mi?

Odtu

• quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Meyve sebze pahalıdır orda pehh

Şaka bi yana imac olan okulu ilk defa görüyorum

sana pm atacaktım fakat bu kulancı ozel mesaj almak ıstemıyor duvarına carptım,senden rıcam ayarı degstırsen yada sen bana atıp ben cevaplama seklınde olsa,bır yazı gondermek ıstıyorum sana,musaıt anında gerı donersen sevınırım..
  • okul resimlerinde hiç mi bir insan olmaz :D

kesin okulun tanıtım resimleridir :D

• Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    hocam çankırı üniversitesinin puanlarına baktım puanları 320-380 arası falan yani normal bir şekilde fazla kasmayan birisi için rahat kazanılacak bir üniversite.Öyle bir üniversiteden ucla'ya nasıl geçtiniz hocam.Siz bildiğiniz Türkiye'nin gururu olmuşsunuz.
    Benim ingilizcem en üst düzey gerçekten ama diğer her şey sıfır ölümüne kassam uclaya geçme ihtimalim var mı
    maddi durumumuz kısıtlı
    matematik fen o kadar da kötü değil ama okulum kadıköy anadolu lisesi arkadaşlarıma göre kötüyüm hatta berbat

sizce ölümüneçalışsam ne olur?kazanabilir miyim?
    bana en ufak bir şans verin gidebileceğime dair yemin ediyorum canımı dişime takıcam şu andan itibaren eşşekler gibi çalışıcam
    ağlıyorum resmen hüngür hüngür ağlıyorum hayat sizin hocam kıymetini bilin bizim yaşadığımız hayat mı ağlattın lan beni klavye su oldu

edit:demek istediğim dediklerinize göre matematikten full çekmemiz lazım çünkü katılan herkes full çekmiş, siz nasıl başardınız madem orada full çekiyordunuz niye odtüden değil de çankayadan başlamadınız üniye.
    Hocam kusura bakmayın ben sizin dediklerinize inanıyorum ama merak ettim sadece
    edit2:çankayanın kaçıncı senesinde uclaya nakil oldunuz yoksa yüksek lisans için mi gittiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-370EDDAE3 -- 6 Temmuz 2014; 10:31:11 >
  • Helal Olsun Ve Tebrikler

@Shadow_Shooter

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi hangi şirkette calisiyorsunuz. Bir de ayıptır sorması ne kadar maaş aliyorsunuz. Ayrıca şunu sormak istiyorum. Okulunuzda video oyun yapımında uzmanlasip bu tip şirketlere giden var mi?

• ABD' de sıfır Chevrolet Camaro ne kadar ?
  • Demissin ya Turkiye avrupada degil diyenler var diye Turkiye avrupada degil kabullenin artik su gercegi

TURKIYE ORTADOGUDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pgamer -- 6 Temmuz 2014; 11:03:24 >
  • çankırı değil çankaya
  • Hocam tebrikler sizin sayenizde bende amerikaya gitmeye karar verdim.Cok tesekkur ederim

• Bu yaz new yorka gittim ve colombia universitesini gezdim kampüsünü vs gördüm gerçekten güzel yer umarım , inşallah orada okumak nasip olur orada okumak için çalısacagım.
  • İlk açtığın zaman görmüştüm bir şeyler sormuştum sana şimdi yine görüyorum yine ibret alıyorum en azından benim 1 kaç hayalimden birisini gerçekleştirmişsin
  • Helal olsun diyecek sözüm yok. Bende senin gibi çalışıp çabalayıp iyi yerlere gelmek isterim ama sendeki hırs bende yok. Hırsını asla kaybetme sen bir Türksün kendini ezdirme,kullandırtma biz sana sonuna kadar güveniyoruz. Benim içinde çalış.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.