< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 23 Eylül 2018; 14:22:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 23 Eylül 2018; 14:22:26 > |
Bilgilendirmeye calismak, 15 sayfadir benim yaptigim da bu. Ama sanki sizin yaptiginiz cok yararli bir seymis gibi buraya gelip bana ahkam kesme lutfen. Sizin bu yazdiklarinizi 4 yil once Turkiye'de bir Amerika forumunda yazmislardi bana. Yalniz kalacaksin, seni kullanip atacaklar, seni dislayacaklar vs. vs. Bir seyi unutmayalim, Amerika kapitalist bir ulke. Buraya gelip donercilik yapacaksaniz, garsonluk yapacaksaniz, kacak calisacaksaniz bu tum konuda saydigim iyi seylerin hicbirini bulamayacaksiniz.
Burada kendini gelistirmis, cabalayan, calisan biri icin acilmayan kapi yok. Buna ulasmak kolay mi? Hayir. Ancak hic bir odul bedava degil. |
Cok degil, tum cevaplar BIR sayfa otede :)
Yine de: "sfk, bu soruya en az yuz defa cevap verdim. Tekrar veriyorum, ben burs aldim. Burs alabilecek kapasitede birisinin de sorularinin cevabinin tek kaynagi ben olmamaliyim. Sorularinin asil yanitlari ellerinin altinda yatiyor, internet... Yuksek lisans icin burs almanin mumkun oldugunu defalarca soyledim. Daha acik ne yapmami istiyorsunuz? GRE sinavindan full skor cikarmaya calisin, GPA'nizi 4.0'e yakin tutup en azindan okul dereceniz olsun, TOEFL'da 100+ almaya calisin. Lisans zamaninda hocalarinizla kucuk de olsa arastirmalarda yer alin. Guzel bir istek mektubu yazin. Iyi hazirlandiysaniz burs almamak icin bir neden yok. Bursu sen alacaksin, benim bir cumlemle calismaya baslayacaksan ya da birakacaksan isteklerini tekrardan gozden gecirmen gerekli. Ben Amerika'nin universiteler arasi kurul baskani degilim, benim dediklerim sadece referans olmali. Durumun iyi olmasi cok goreceli. Ben okurken disarida dogru duzgun yemek yemedim, ya da baskalari gibi tatil yapmadim. Ailemi uzun sure gormedim. Amerika toplu tasimasi olmayan bir ulke. Altima 1-2bin dolarlik bir araba bile cekemedim ogrenciyken. 30 kilometre yurumek zorunda oldugum zamanlar oldu. Soru benim cevaplamam gereken bir soru degil. Soru senin cevaplaman gereken bir soru. Hayaline ulasmak icin ne kadar odun vermeye hazirsin? Ezber bozmaya ne kadar razisin? Elinde bir stanford kabul belgesiyle, Koc Holding'in kapisinin onunde Ali Koc'un binaya girmesini bekleyeblir misin mesela? Ya da tek basina cumhurbaskanligina gidip kapisinda gorusme talebinde bulunabilir misin? Isteklerin ugruna neler yapmaya hazirsin? Burada 17 sayfa konu gecti. Her sey ruya gibi cogu kisi icin. Konu okununca peri masali gibi basit bir sekilde olacak gibi duruyor. Isin gercegi dunyada sadece sayili birkac kisi bu olanaklara kavusuyor, basariyor. Google'da ise alinan kisi toplam mezun sayisinin belki %0.1'i degildir. Cok COK zorlu bir surec. Her sey sende bitiyor. Kurtulus savasinda gelismis batili ulkelerine karsi yenik Osmanli-turk ordusu nasil zafer elde etti biliyor musun? Farki yok. Eger bu cumlemi okurken gulmuyorsan, ne demek istedigimi biraz olsun anlamissin demektir. Ben 22 yasima kadar dogru duzgun arkadaslarimla bir bara gideyim, kizlarla gezeyim, okulu kirayim gibi luksum olmadi. Annesi calismayan, babasi devlet memuru olan bir aileden geldim. Ben universiteyi bitirene kadar ayni odayi kiz kardesimle paylasmak zorunda kaldim. Ayagimin altinda Nike, Adidas ayakkabi lise sona kadar hic olmadi. Su anda ayagimin altinda en luks arabalardan biri, cok sukur guzel bir evim, cevrem ve mutlulugum var. Sagligim var. Gol atana kadar ne kadar kosacaksin bunu anla once." |
------------------------------
|
Şu konuya ne zaman girsem içimi bir efkar basıyor, ortalama kasasım geliyor ama alt tab yapınca geçiyor.
|
Sen konuyu anlamamissin :) 1. Mezara senin goturecegin bir sey var mi? Yok. Yani kimse bir sey goturmuyor, kalan dunyevi hayatta yaptiklarin, insanlara kazandirdiklarin, emegin, caban oluyor. Bunlarin senin icin onemi yok anlasilan. Aldigim diploma ise duvarda asili ama anladigim kadariyla senin durulmus objelerle baska bir iliskin var.
Buradaki genclere tam da nasil olmamalari gerektigini gosterdigin icin tesekkurler. |
Bu kadar güzel bir konu açılmış, adam hiçbir yerde bulamayacağınız tecrübelerini aktarmış, bizim insanımız gelmiş konu altında din tartışıyor, işid tartışıyor ikiz kuleler nasıl yıkıldı onu çözmeye çalışıyor. Helal.
|
Ne saçmalamışsın.Adam öleceğim diye bu dünyada çalışmasın mı ? Hepimizin amacı bu dünyaya gelip dünyayı iyi bir yer yapmak insanoğlunu bu dünyada rahat ettirmektir.Var olan her şeyi geliştirmek,ilerletmektir.Allah bizi sadece dünyaya gelsinler bana ibadet edip ölsünler diye mi yarattı ?
Adamın yaşantısını nerden biliyorsun ? Azimle çalışmış,çoğu Amerikalının hayali bile olan üniversiteye Türk adıyla gitmiş. Şu Türklerin oturdugu yerden sallaması yok mu ülkeyi bu hale sokan büyük etmenlerden . |
Bu yasta gozlerimi doldurmayi basardin. Aslinda yasadiklarimin bir ozeti olmus. Umarim yakin zamanda bu konuya bir guncelleme yapacagim. Ozet olarak Amerika'da calismaya devam ediyorum. Cok sukur, her sey yolunda.
|
Şu konu resmen Türkiyenin özeti ne kadar kendi yapamadıkları şeyler için kıskançlık yapan insanlar var.
"Yapardım, ederdim" yapsaydın arkadaş, kolundan tuttuk engelledik mi? Anca B.k atın |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naples -- 14 Nisan 2017; 8:45:57 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|