Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerikan rüyası dedikleri , her türlü zevki tadacaksın ama huzur bulamayacaksın.
    Güzel olur tabi gezmek,görmek ama yaşamayı aklımın ucundan bile geçirmem.
    Yazdıklarından bile kişiliğininin nasıl etkilendiği anlaşılıyor, iyi birisin ama buram buram samimiyetsizlik kokuyor oralar
    Hayat amacım olmasa yine gitmem oraya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukadar güzel bir konu uplanmadan olmaz
  • BİLKENT > UCLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

BİLKENT > UCLA

Çarpılcaksınız az ufaktan sallayın

1- UCLA 16
    2- bilkent 350-400
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmet548

quote:

BİLKENT > UCLA

1- UCLA 16
    2- bilkent 350-400

birader benim gözümde bilkent dünyanın en iyi üniversitesi

edit: ayrıca mühendislik ve teknoloji seçersen bilkentin ilk 100'de olduğunu görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 3 Nisan 2016; 17:48:18 >
  • quote:

quote:

quote:

BİLKENT > UCLA

1- UCLA 16
    2- bilkent 350-400

edit: ayrıca mühendislik ve teknoloji seçersen bilkentin ilk 100'de olduğunu görürsün.

Adam 16 diyor, bizim saf eleman ilk 100 diyor ilk 100 le 16 arasinda 10 tane einsteinlik var fark haberin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

BİLKENT > UCLA

1- UCLA 16
    2- bilkent 350-400

knk abarttın yaw bilkent iyide ucla

konu harika eskiden okumuştum yeniden gördüm. azimle her şey oluyor
  • hem bilkentli hem de ucla/ucb/stanford/mit/harvard gormus biri olarak soyluyorum.
    ciddi ciddi cok ayri dunyalar bilkenti sevmeme ragmen kotunun iyisi olarak anlatilabilir o universiteler ile karsilastirildiginda.

soracak olacaktir ondan yaziyorum, anaokulundan lise son'a kadar bilkentte okudum (lise sondayim), insallah da seneye illinois urbana champaign'e gidecegim seneye universite icin. :)
    zor mu? zor.
    deger mi? deger.
  • Bu yıl ygs de 14 bininci oldum. LYS ye bayadır çalışmıyorum. Çünkü geleceğimi göremiyorum. Hep yurtdışında okumak istedim fakat hiçbir kaynak bulamadım. Başvuru nasıl yapılır onu bile bilmiyorum. Yardım eden birini de bulamadım. Aylardır karanlık bir gelecek görüp evde yatıyorum. Konuyu görünce helal olsun dedim. Yinede biraz iyi geldi bana. Tekrar tebrik ederim.

• Şimdi 97 liler 18-19 yaşında

• Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    Konu cok guzel elinize saglik. Hayallerin gercege donustugunu guzel bir dille anlatmissiniz, hem okul hemde ulke hakkinda bircok bilgi mevcut.

Konuya mezun oldum demissiniz. Suan ki durumunuz nedir elbet is teklifleri almissiniz ogrenim hayati boyunca. Suan nerede calisiyorsunuz? Yuksek lisans uzmanlik alaniniz nedir?

• Arkadaşlar bana birisi yardımcı olabilir mi? odtü inşaat kazandım geçen sene bu sene hazırlık okudum ancak bölümü değiştirmeyi düşünüyorum çünkü:

1- 7-8 yılda bitirmek çok sıradan birşey odtü inşaatda
    2- çalışma şartları düşünülünce verilen emeğe yazık
    3- yurt dışında pek şansın yok (3 ortalama yapman laızm en az ki bölümün yarısı 2 ortalamayı geçemiyo)

ben hep yurt dışında yaşamak istemiştim ama şuan pek fazla seçeneğim yok. tek tek yazayım (en iyileri yazıyorum)
    inşaat: itü-odtü
    bilgisayar: hacettepe-ytü
    elektrik: hacettepe-ytü
    makina: itü
    diş: gazi

arkadaşlar napayım bilmiyorum var mı tavsiyesi olan birileri?
  • Arkadaş konuya cevap vermeyecekmiş artık ama belki bilen vardır.

Bilgisayar Mühendisliği bitirdim. 3.13 ile bölüm 1.si olarak mezun oldum.

Merak ettiiğim konu şu, abd de masterlar ücretli ve yıllık 30.000 küsür dolardan bahsediliyor. Keza babam devlette çalıştığı için 30.000 küsür doları hayatta ödeyemem.

Bu burs konuları, ücretsiz master yapöa olanakları nasıl oluyor acaba?

Arkadaş bu konu hakkında detaylı bilgi vermemiş sanırım.

Ekleme, mezun oldugum okulda cambridge de doktora yapandan, google araştırma görevlilerinde ilk 1000 içinde olan hocamız da vardı. Toronto da çalışan ve orda eğitim görevlisi olan hocamızda vardı.

Ben hepsinden olumlu referans mektubu da aldım. Fakat tek bu ücret ve burs konusu kafamı karıştırıyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 5 Mayıs 2016; 18:58:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Universitemizden UCLA ya direkt doktora ogrencisi olarak kabul aldi arkadasim. Burslu olarak okuyacak, 3.60 uzeri ortalamasi mevcut 105 ustu ibt puani ve cok yuksek puanlar aldi gerekli sinavlardan. Herhangi bir ucret talep etmemis UCLA ayrica yillik 5000 dolar veya euro tam hatirlamiyorum para alacak. Tavsiyem gitmek istedigin universitenin sinesine girip international students bolumlerinden gerekli kosullari incele. Burs icin eger uzmanlasmak istedigin bir alan var ise universitedeki calismak istedigin hocayla iletisime gecmekte de fayda var.

• Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    sıralaman sayesinde de girebilirsin. yani bazı okullarda 1.nin ortalaması düşük olmasına rağmen şu kadar kişi arasında şu derecede diyince alıyolar diye biliyorum
  • Konuyu daha önce okumuştum ama çıkaramadım bana da umut oldun. Tebrik ederim mezun olduğun için :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş hala buralarda mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Universitemizden UCLA ya direkt doktora ogrencisi olarak kabul aldi arkadasim. Burslu olarak okuyacak, 3.60 uzeri ortalamasi mevcut 105 ustu ibt puani ve cok yuksek puanlar aldi gerekli sinavlardan. Herhangi bir ucret talep etmemis UCLA ayrica yillik 5000 dolar veya euro tam hatirlamiyorum para alacak. Tavsiyem gitmek istedigin universitenin sinesine girip international students bolumlerinden gerekli kosullari incele. Burs icin eger uzmanlasmak istedigin bir alan var ise universitedeki calismak istedigin hocayla iletisime gecmekte de fayda var.

Hangi okul?

• Abi ben bu konuyu nasil okumamisim bunca zamandir

• Maaşallah, istek, azim, muazzam irade ve ardından gelen başarı. Tebrik ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.