Şimdi Ara

Amerika Hep Bu Silahı Kullanıyor Bizim Askerlerimizde Neden Yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
23.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • m4 ler zaten Türkiyede üretilmiyor mu? geçen sene lisansını almışlardı.

ayrıca benim bildiğim m4 lerin namlusu kısa. bize pek gelmez sanırım. g3 lerin namlu uzunluğuna bakınca menzilleri daha kısa olur gibi.
  • G3 mermisi kola isabet etse koparacak kadar etkili diye biliyorum ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _uMaY_

Arkadaşlar bilgilendireyim istedim...

Türk Ordusunda G3 kullanımı yasaklandı, daha doğrusu tüm Avrupa Ülkelerinde yasak yapılan anlaşmaya göre, artık direk öldürmeyen yaralayan silahlar kullanılıyor, eğer TV'de izlemişseniz askerlerin elinde Kalaşnikof silahlar göreceksiniz, çünkü G3 kullanımı yasak...

Yanlış biliyorsun.

Şu anda ordumuzdaki bütün erlerin hemen hemen hepsinin elinde g3 kullanıyor .

Konuyu açan arkadaş için ;
    m4a1 gibi silahlar Türkiyede Timlerde kullanılıyor.
    Ve G3 ü küçümsememini öneririm gerçekten cok iyi bir silah.

• İtalyanlar yunanlılar daha bir çok ülkede g3 hala kullanılıyor
  • NASIL YANE BİZİM ASKERİMİZDE O SİLAH YOKMU NE PARASI YA ? 10 BAKANLIĞIN YEDİĞİ PARAYI YİYOR ASLERİYE ? BİRDE ASKERDEN GELEN EŞ DOST AKARABA KİME SORSAM MEHMECİKTE ADAM GİBİ YEMEK ELBİSE VSVS VERMİYORLARMIŞ E PEKİ NE OLUYOR BU KADAR PARA ? O ZAMAN ASKERİYENİN TEPESİNDİKLER DE BİR SORUN VAR

• g 3 ün dezavantajı gücünden gelmiyor koşullara karşı dayanıksızlığı ,yeni nesil elektronik silah teknolojilerine sahip olmaması vede ağırlığından kaynaklanıyor bu kadar basit
  • quote:

Orjinalden alıntı: pelinagb

NASIL YANE BİZİM ASKERİMİZDE O SİLAH YOKMU NE PARASI YA ? 10 BAKANLIĞIN YEDİĞİ PARAYI YİYOR ASLERİYE ? BİRDE ASKERDEN GELEN EŞ DOST AKARABA KİME SORSAM MEHMECİKTE ADAM GİBİ YEMEK ELBİSE VSVS VERMİYORLARMIŞ E PEKİ NE OLUYOR BU KADAR PARA ? O ZAMAN ASKERİYENİN TEPESİNDİKLER DE BİR SORUN VAR

Böyle g3 meraklısı adamlar olunca Ordununda işine geliyo tabi madem millet g3 istiyor onu kullanalım diyorlar ve verilen vergiler falan filan başka yerlere kayıyo Allahtan bikaç duyarlı subay-yada bilen birileri bu işe biraz olsun el atıyor gibi yoksa 30 sene sonrada bu tüfekleri kullanmaya devam edecekler bu adamlar Robotlara falan

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

M4A1 Model Silah. Özellikle COD4'te test etme imkanım oldu.

bunu okuduktan sonra açıkcası pek yorum yapasım gelmedi konuya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everwake -- 28 Ekim 2007; 12:30:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

quote:

Orjinalden alıntı: pelinagb

NASIL YANE BİZİM ASKERİMİZDE O SİLAH YOKMU NE PARASI YA ? 10 BAKANLIĞIN YEDİĞİ PARAYI YİYOR ASLERİYE ? BİRDE ASKERDEN GELEN EŞ DOST AKARABA KİME SORSAM MEHMECİKTE ADAM GİBİ YEMEK ELBİSE VSVS VERMİYORLARMIŞ E PEKİ NE OLUYOR BU KADAR PARA ? O ZAMAN ASKERİYENİN TEPESİNDİKLER DE BİR SORUN VAR

Böyle g3 meraklısı adamlar olunca Ordununda işine geliyo tabi madem millet g3 istiyor onu kullanalım diyorlar ve verilen vergiler falan filan başka yerlere kayıyo Allahtan bikaç duyarlı subay-yada bilen birileri bu işe biraz olsun el atıyor gibi yoksa 30 sene sonrada bu tüfekleri kullanmaya devam edecekler bu adamlar Robotlara falan

Cahillik başka birşey tabi

Arkadaşım sen şu anda gelişmekte olan bir ülkesin ve silah sanayine yatırım yapıyorsun 1-2 sene sonra kendi silahını üretip kullanmak varken acele edip bütün paranı silahlara harcamanın nasıl bir mantığı var ?
    Ayrıca bu silahlara kötü bir silah olsa anlıyacağım ama değil.
    sen m4a1 le adama mermi boşaltırsın adamın yaşama ihtimali genede olur.
    Ancak g3 lerle bir merminin göğüsten içeri girmesi demek adamın %90 ölmesi demek.
    Oyun oynamaya benzemez herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 28 Ekim 2007; 12:31:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

Fettullahın amerikan kırması ajanları gene orduma gem vurmaya başladı.

zuahaha yine atlamış birisi milleti ezmek için
  • quote:

Orjinalden alıntı: everwake

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

M4A1 Model Silah. Özellikle COD4'te test etme imkanım oldu.

bunu okuduktan sonra açıkcası pek yorum yapasım gelmedi konuya..

g3 isabet ettiği bölgeyi yaralamaz koparır bizede öldüren silah lazım

ee fazla söze ne hacet gidip leşlere yaralatıcı silahmı kullanalım
  • 2 silahıda askerde kullanmış biri olarak yorumlarım

G3 aslında iyi bir silah.Temiz bir g3 ile 200 mt hedefi 3 te 3 vurmak zor değil.Ama çabuk toz kapıyor ve kirlendiği zaman temizlenmesi uzun sürüyor.Tabi vurduğunu ya sakat bırakır yada öldürür bu kesin..

M4A1 hafif ve etkili.Ateş ederken g3 kadar sarsmıyor.Kolay tıkanmıyor.Dürbün ile 300 mt rede 3 te 3 vurulabiliyor.Tutuş ve duruş olarak g3 ten daha iyi görünüyor..
  • hey Allah ım biri oyundan yorum yapar biri en iyi silahlar bizde der biri der herşeyimiz kendimizin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

ya yine atıp satıyorsunuz g3 artık 50 yıllık bir silah ömrü doldu sizi gidi g3 manyakları yazmayacaktım zorla yazdırdınız bitti kardeşim g3 kullanan askerler felaket şikayetçi ve bu yüzden MKE ve Sarsılmaz şuan tüfek geliştiriyor sanki bu g3 ü biz ürettikte bu kadar sahipleniyorsunuz Alman Silahı ve çoğu yardımdan gelme silah artık 30 sene sonrada g3 kullanırsınız manyaklar son olarak yine tanklar şunlar bunlar milli değil diyo yine nooble(acemi-çaylak) teki ondanmı 500 milyon dolar para ayrıldı acaba sadece motor yurtdışı olacak onun haricinde gerisi yerli bilip bilmeden konuşmayın sizi gidi çaylaklar sizi

İlk önce insanların yazdığınızdan birşeyler anlıyabileceği şekilde yazmasını öğrenin...
    Evet G3 tasarımı Almanlara ait olan MKE'nin ürettiği bir silah...Kullanımı diğer tüfeklere göre zor,fakat diğer tüfeklerden çok daha etkili olan bir silah...

TSK'da ne kadar G3 ptf var biliyor musunuz?Ve bu silahların değişmesi o kadar kolay mı?

Bu işler millet G3 istiyor onu kullanım,millet bunu istiyor bunu kullanalımla olan işler değil..Keşke o kadar basit olsa..

Uzman Askerler test ediyor arkadaşım ben sana kolay mı dedim bu lanet silah tutukluk yapıyormuş herkes bundan şikayetçi ben g3 kötü bir silah demedim sadece artık antika oldu dedim bu ülkenin Milli Piyade tüfeğine az kaldı ben onu diyorum ayrıca alttarafı bir tüfek bu kadar uzatmanın anlamı yok ben m4a1 kullanalım falanda demedim zaten dikkat edilirse artık m16 görülmeye başlandı askerlerde bu da g3ün silinmeye başladığının kanıtı diğer ülkeler bu silahın gelişmiş modellerini kullanıyor g3a4-a6 gibi ben milli tüfek diyorum başka bişey demiyorum yazdıklarım gayet anlamlı ben foruma yeni üye olanlar veya bu işlerden anlamayanlar gibi işkembeden sallamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 28 Ekim 2007; 12:47:01 >

• türkiye için en iyi silah g3 tür arkadaşlar sadece biraz gelişip dayanıklılığı artırılsa çok daha iyi olur
  • M16 ile Kaleşi karşılaştırmışlardı belgeselde.
    M16 konforlu ama karmaşık yapısından ötürü söküp takmak problem. Ayrıca kumi su gibi aşındırıcı etkenler karşısında zayıf.
    Kaleş basit ve kullanışlı ayrıca doğa şartlarına çok dirençli. Ama konfor yok isabeti oranı düşük.
  • burdaki herkes antikacıymış demekki bunu anladım bizim ölen askerlerinde şuan kemikleri sızlıyordur eminim bravo size
  • m4a1 5.56 mm nato mermisi atarken g3 7.62 mm lik daha güçlü mermi atıyor öldürücü gücü g3 ün attığı mermiden geliyor.bana kalırsada g3 ler artık demode oldu.Eğer öldürücü güç istiyorsanız tüfekle olucak iş değil daha farklı konseptlerin öldürücü güce sahip olması gerekir
  • Askere giden herkes bilir. G3 le birini vurduğunuzda mermi gövdeye geldiyse kesin ölür.
    Dağda operasyon yapan özel harekatçılar bu yüzden G3 kullanmaz. Çünkü teröristi yaralamak öldürmekten daha iyi. Ölü teröristi kimse taşımaz ama yaralıyı taşırlarken yakalanma ihtimalleri daha yüksek.♠
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.