Şimdi Ara

Amerika Hep Bu Silahı Kullanıyor Bizim Askerlerimizde Neden Yok ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
23.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • g3 ün kötülüüğ şu savaşda 1 askeri yarlayarak onu ve onu taşıyacak iki askeri iptal edersiniz onunla ilgilenen 1 doktor da cabası

ama direk öldürünce 1 asker kayıp verdirmiş olursun

edit: sayfa başı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhylar -- 28 Ekim 2007; 14:36:08 >
  • G3 ile nişan almayı öğrenen birisi atışlarında kaçırmaz .Alıştıktan sonra gücünü bilirsiniz.

Tek tek atışlarda başarılı olabilen bi silahtır çok güçlü bi silahtır vurduğunu indirir.
    Bunlar artıları

3 lü yani darbeli atış yapamaz .şarjörü 20 liktir .Ağır.hemen pislenir.Namlusu hemen ısınabilir.Ani ateş baskısı yaratmak ta zorlanır .Suda ateş edemiyor .Alışması gerçekten zor bi tüfek.

Bunlar da eksileri.

Benim isteğim Tüm operosyonlara destek verebilicek milli bi tüfeğin üretilmesidir.yada En azından lisans (En iyi bize gerçekten yarıcak) alınıp kendi ülkemizde kendi Hammaddemizle üretmemiz.

Diğer tüfekleri anlatmak bana reklam gibi geldiği için diğerlerinin +larını - lerini anlatmak istemiyorum.

Silah=ölüm ve savaşdır. Silahımız ile değil HALK ve Kültürümüz ile övünelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 28 Ekim 2007; 15:37:45 >

• M4 gerçekten süper bi silah ama bizim g3 lerde bomba atabiliyor diye biliyorum
  • yapılacak bir sınır ötesi harekatta kara ordusu zaten çok büyük bir hareket içinde olmayacaktır. 91 deki harekat gibi olacağı malum tabi yollar değişik olur ama mantık aynıdır.
    F16lar itlerin inlerini bombalar. bombardımanın gerisine skorsky lerce temizlenmiş alana özel eğitimli birlikler indirilir. KAra ordusuda yavaş yavaş sınırdan içeri doğru hareket eder ki bu tarafa olacak kaçışları engeller. İşte bu kara ordusuun çoğunda G3 bulunur. Çünkü genellikle saldırıdan çok savunma hareketi içinde olacaklardır. İleri uçtaki askerlerde ise farklı amaçlara göre farklı silahlar bulunur. G3 sınıra yakın askerler için birebirdir. Çünkü kaçmaya çalışan itleri avlama en iyisidir. Ben birebir G3 ile vurulmuş leşler gürdüm. Daha öncede silah mermisiyle vurulanları görmüştüm ama G3 bir başka. kafasından tekbir kurşunla vurulmuşların kafasının yarısı yoktu diyebilirim.
    Bazı arkadaşların dediği gibi savaşta G3 kullanamayız diye bişey yok. Kuzey ırakta daha öncede kullanıldı şimdide kullanılacak. Tabi dediğim gibi temizliğe gidenlerde farkı silahlar mutlaka kullanılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: _uMaY_

quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bilgilendireyim istedim...

Türk Ordusunda G3 kullanımı yasaklandı, daha doğrusu tüm Avrupa Ülkelerinde yasak yapılan anlaşmaya göre, artık direk öldürmeyen yaralayan silahlar kullanılıyor, eğer TV'de izlemişseniz askerlerin elinde Kalaşnikof silahlar göreceksiniz, çünkü G3 kullanımı yasak...

G3 kullanılmıyor mu yani bizde şuan? :)

O zaman ben aylarca başka bir silah kullanmışım..Başka bir silahla atışlar yapmışımç...
    Kusura bakmasın Avrupa,G3 kullanıyoruz...Belki çok bakım isteyen silah G3, çok tutukluk yapan silah ama vurdumu ya öldürür ya sakat bırakır,çekirdek girdiği yeri parçalar kurtuluşu yoktur...Devletimiz öyle çok zengin değil,1 mermi ile işi bitirmek varken teröristi yaralamak neyimize...

Ordumuzda hâlâ G3 kullanılıyor .. G3 kullanımının yasaklandığı da doğru ancak bu Türk ordusunun G3 kullanmıyacağı anlamına gelmiyor...

Yapılan anlaşmaya göre, savaş sırasında G3 ile ordun savaşamaz! Sen aylarca boşuna G3 kullandın evet, çünkü savaş halinde olmayan bir askerdin, savaş halinde değilken istersen dağa taşa bazukayla ateş et ne olacak?

Tekrar ediyorum, ırak'ta Tür ordusu G3 kullanamaz!!!

100.000 askere ne vermeyi düşünüyorsun sen?

Kullanmayacak he...Peh...Kullanmıyoruz dense bile askerlerin elinde m4,m16, yahut keleş mi olacağını sanıyorsun...Ellerinde yine G3 ptf olacak...

Anlatamadık sanırım, sen akfana göre istediğin silahı kullanamazsın!!!

Yani istediğin kadar ben kullanacağım de, kullanmayacağına dair imza atmışsın. Yani demek oluyor ki silahın yoksa bile şartlara uyan, üreten bir ülkeden temin edeceksin...

Ayrıca askerlerin elinde keleş mi oalcak sanıyorsun demişsin, şehit olan 15 askerimizin dağ karakolundaki son videosunu izlersen ellerinde kalaşnikof olduğunu görürsün, sanmıyorum biliyorum/görüyorum...

Kaldı ki 100.000 askerin hepsi elinde otomatik tüfek alıp dalmıyor herhalde dağlara, böyle salak bir strateji ile hiçbiri hayatta kalamaz. O askerlerin arasında haberleşme subayı var, pilot var, tankçı var, piyade var, komando var, özel timler var, şu var, bu var...

Ayrıca kafana göre kullanabiliyor olsaydın, ısı yayan bombalar ya da atom bombasının seyreltilmiş versiyonu gibi etki gösteren kimyasal bombalar kullanır olduğun yerden asker bile kullanamdan bölgeyi dümdüz edebilirdin.

Kafasına göre kimse silah kullanamaz!

Büyük çaplı bi savaş olsun öyle bi kullanılır ki
    Hangi savaşta anlaşma manlaşma iplenmiş ki ?

• quote:

Orjinalden alıntı: laciwert

yapılacak bir sınır ötesi harekatta kara ordusu zaten çok büyük bir hareket içinde olmayacaktır. 91 deki harekat gibi olacağı malum tabi yollar değişik olur ama mantık aynıdır.
    F16lar itlerin inlerini bombalar. bombardımanın gerisine skorsky lerce temizlenmiş alana özel eğitimli birlikler indirilir. KAra ordusuda yavaş yavaş sınırdan içeri doğru hareket eder ki bu tarafa olacak kaçışları engeller. İşte bu kara ordusuun çoğunda G3 bulunur. Çünkü genellikle saldırıdan çok savunma hareketi içinde olacaklardır. İleri uçtaki askerlerde ise farklı amaçlara göre farklı silahlar bulunur. G3 sınıra yakın askerler için birebirdir. Çünkü kaçmaya çalışan itleri avlama en iyisidir. Ben birebir G3 ile vurulmuş leşler gürdüm. Daha öncede silah mermisiyle vurulanları görmüştüm ama G3 bir başka. kafasından tekbir kurşunla vurulmuşların kafasının yarısı yoktu diyebilirim.
    Bazı arkadaşların dediği gibi savaşta G3 kullanamayız diye bişey yok. Kuzey ırakta daha öncede kullanıldı şimdide kullanılacak. Tabi dediğim gibi temizliğe gidenlerde farkı silahlar mutlaka kullanılıyor.

+1907.

• quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bilgilendireyim istedim...

Türk Ordusunda G3 kullanımı yasaklandı, daha doğrusu tüm Avrupa Ülkelerinde yasak yapılan anlaşmaya göre, artık direk öldürmeyen yaralayan silahlar kullanılıyor, eğer TV'de izlemişseniz askerlerin elinde Kalaşnikof silahlar göreceksiniz, çünkü G3 kullanımı yasak...

G3 kullanılmıyor mu yani bizde şuan? :)

O zaman ben aylarca başka bir silah kullanmışım..Başka bir silahla atışlar yapmışımç...
    Kusura bakmasın Avrupa,G3 kullanıyoruz...Belki çok bakım isteyen silah G3, çok tutukluk yapan silah ama vurdumu ya öldürür ya sakat bırakır,çekirdek girdiği yeri parçalar kurtuluşu yoktur...Devletimiz öyle çok zengin değil,1 mermi ile işi bitirmek varken teröristi yaralamak neyimize...

Ordumuzda hâlâ G3 kullanılıyor .. G3 kullanımının yasaklandığı da doğru ancak bu Türk ordusunun G3 kullanmıyacağı anlamına gelmiyor...

Yapılan anlaşmaya göre, savaş sırasında G3 ile ordun savaşamaz! Sen aylarca boşuna G3 kullandın evet, çünkü savaş halinde olmayan bir askerdin, savaş halinde değilken istersen dağa taşa bazukayla ateş et ne olacak?

Tekrar ediyorum, ırak'ta Tür ordusu G3 kullanamaz!!!

100.000 askere ne vermeyi düşünüyorsun sen?

Kullanmayacak he...Peh...Kullanmıyoruz dense bile askerlerin elinde m4,m16, yahut keleş mi olacağını sanıyorsun...Ellerinde yine G3 ptf olacak...

Anlatamadık sanırım, sen akfana göre istediğin silahı kullanamazsın!!!

Yani istediğin kadar ben kullanacağım de, kullanmayacağına dair imza atmışsın. Yani demek oluyor ki silahın yoksa bile şartlara uyan, üreten bir ülkeden temin edeceksin...

Ayrıca askerlerin elinde keleş mi oalcak sanıyorsun demişsin, şehit olan 15 askerimizin dağ karakolundaki son videosunu izlersen ellerinde kalaşnikof olduğunu görürsün, sanmıyorum biliyorum/görüyorum...

Kaldı ki 100.000 askerin hepsi elinde otomatik tüfek alıp dalmıyor herhalde dağlara, böyle salak bir strateji ile hiçbiri hayatta kalamaz. O askerlerin arasında haberleşme subayı var, pilot var, tankçı var, piyade var, komando var, özel timler var, şu var, bu var...

Ayrıca kafana göre kullanabiliyor olsaydın, ısı yayan bombalar ya da atom bombasının seyreltilmiş versiyonu gibi etki gösteren kimyasal bombalar kullanır olduğun yerden asker bile kullanamdan bölgeyi dümdüz edebilirdin.

Kafasına göre kimse silah kullanamaz!

Önüne gelen laf salatası yapıyor kullanılmazmış kim kafana soktuysa bunu öyle bir kullanılıyorki ben nato askeri olarak kosovada görev yaptım hepimizin elinde g3 silahı vardı bize o silahları kullanmayın diyemi verdi şimdi ordu baskınlara namlu tetikte katılıyorduk tehlike anında kullanmak için adam kullanılmaz diyor hala.

bu silahı yabana atmayın diğer ülkelerin silahları bunun yanında oyuncak gibi duruyordu felaket tırsıyordu adamlar görünce. haslet çeker gibi bakıyorlardı silaha

yunan askerleride g3 le dolaşıyordu orada kendi gözlerimle gördüm yasak falan hikaye.

PEKİ KİTLE İMHA SİLAHLARIDA YASAK AMA AMERİKA KULLANIYO!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayarakMüdahale -- 28 Ekim 2007; 16:58:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kenshi

Tamamen para ile ilgili bir sorun ...

Türkiye suan gelişmekte olan bir ülke ve her yere para yetiştirecek kuvvete hakim degil...

Ama Suan kullanılan g3 piyade tufeklerinin de fena olmadıgını bilmenizi isterim yaralama diye bir olay yok vucudun orta kısmına isabet eden bir g3 mermisi direkt öldürür çünkü dönerek mermi atan g3 mekanizmasi sayesinde önden 7mm olarak giren mermi arkadan 30 mm olarak cıkar
  • Parası teknolojisi yokda ondan
  • HK G3 Alman Heckler&Koch firması tarafından 1959'da yapımına başlanan piyade tüfeği.

7.62x51 mm'lik NATO mermisi kullanmaktadır. Mavzer (Mauser) tüfeğini yapan mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Bir çok değişik versiyonu dünyadaki nerdeyse bütün NATO orduları tarafından kullanılmaktadır.1967 yılından bu yana Türk ordusunda kullanılan tüfek 1968 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri için MKE de üretilmektedir.

Genel Bilgiller

Alman silah mühendisleri II. Dünya Savaşı sonrasında kaçtıkları İspanya'da iş buluyorlar.Aralarında Mauser Verke'de de görev alan Ludwig Vorgrimler İspanyol "CETME" firmasında çalışmalarına hız verir. "CETME" firması çalışmaların sonucunda aynı firma ismini taşıyan 7,62 mm NATO mermisi kullanan tüfeği İspanyol ordusu servise alır.Almanya Belçika'dan üretim hakkı ile ordusuna almayı düşündüğü FN FAL tüfeğini kendince isim bile takar "G-1" diye. Yanlız Belçika makul bir sebeb göstermeksizin Almanya'ya FN FAL silahın üretim hakkı ile lisans satışını yasaklar. Almanya başka silah arayışı için fazla zaman olmadığından,ne kadar da beğenmezlerse mecburen hali hazırda kullanılan "CETME" tüfeğinin direkt alımı ile üretim lisansını almak zorunda bırakılır. Böylece, "G-3" serüveni 1959 senesinde başlamış olur. "G-3" saldırı tüfeği gerek kullandığı aşırı güçlü mermiden, mekanizma özellikleri(FN FAL'daki gaz tahriki yerine geri tepme gücünü kullanır)dolayı da servisi sırasında birçok sorun çıkarabildiği meydana çıkmıştır.

Özellikler

1997 yılına kadar Alman ordusunun standart piyade tüfeği olarak kullanılan G3, günümüzde bazı silahlı kuvvetler tarafından halen kullanılmaktadır. Şarjörsüz ağırlığı 4.250 gr olan G3 piyade tüfeği günümüz tüfeklerinin ortalama özelliklerine sahiptir; yarı otomatik ve seri ateşleme yapar, süngü desteği vardır ve değiştirilebilen şarjör sistemine sahiptir.

G3, askerler arasında genellikle ağır, hantal ve sık tutukluk yapan tüfek olarak bilinir. Güvenilir, isabet oranı yüksek tüfeklerin temel sorunu bakımının zorluğudur. Görünümünün aksine hassas bir tüfek olan G3 tüfeğini dezavantajlı kılan diğer özellik de mekanizması ve kurma kolunun kötü tasarlanmış olmasıdır. Seri atış yapılabilen tüfekte, destek ve kabzanın namlu yatağından çok uzak konumlandırılması nedeniyle oluşan geri tepme çok fazla olduğu için, silahı tam otomatik kullanmak isabet oranını çok düşürmektedir.

Bunlara mukabil, G-3 piyade tüfeği, 4 yiv ve 4 set sahip olması, namlusunun muadili silahlardan uzun olası nedeniyle, çok muazzam bir tahrip gücüne sahiptir. Kullanıldığı hedefte yarattığı tahribat olağan üstüdür.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 7.62mm yerine 5,56mm lik,daha az geri tepen,isabet oranı daha yüksek ve daha gelişmiş H&K 33 piyade tüfeği ile G-3leri değiştirmektedir.

G3 Piyade Tüfeğinin Teknik Özellikleri

7.62 mm çapında 102.5 cm boyunda ve 4250 gr ağırlığındadır. Gez ayarı 100-400 m (1-4) arasıdır ve muharebe sırasında 200 yani (2) olarak kullanılır. Merminin namludan ilk çıktığı andaki Hızı 800m/sn'dir.

6 ayrı mermi atabilmektedir:

1. Eğitim fişeği
    2. Zırh delici fişek
    3. Manevra fişeği
    4. İzli fişek
    5. Normal fişek
    6. Tüfek bombası fişeği

G3 Piyade Tüfeğinin Parçaları :

1. El kundağı
    2. El kabzası
    3. Ateşleme mekanizması
    4. Nişangah mekanizması ( gez - arpacık)

HK G3'ün Türk Askeri Açısından Önemi

G3'ün tersine Sovyet yapımı Ak-47 (Kalaşnikof) hafif ve bakımı kolay bir silahtır. Bu yüzden AK-47'ler bir dönem astsubaylar ve subaylar tarafından da kullanıldıysa da bu durum PKK ile çatışmalarda karmaşıklığa yol açmıştır. Çünkü ateşin PKK'lılar tarafından mı yoksa askerler tarafından mı açıldığı anlaşılamıyordu. Sonraları doğuda görev yapan TSK personelinden alınan bu silahlar, daha çok terörün olmadığı bölgelerdeki jandarmalara verildi.

G3'ün Versiyonları

* G3 - CETME Model B tabanlı ana model.
    * G3A1 - Mermisi hedefe girdikten sonra yön değiştirip hem yatay hem de dikey hareket etmektedir.
    * G3A2 - 'Dönen davullu' arka nişangahlı mıodel.
    * G3A3 - En bilinen versiyon. Davun nişangah, sabit plastik kabza ve plastik el koruması.
    * G3A3A1 - G3A3'in farklı tetik düzenekli modeli.
    * G3A4 - Davul nişangah ve tek pozisyonlu katlanabilir dipçik. G3A4 ZF modlleri dürbün eklenebilen modellerdir. ZF kısaltması 'Zielfernrohr', yani "Teleskop" anlamındadır.
    * G3A4A1 - G3A4'ün farklı tetik düzenekli modeli.
    * G3KA4 - G3 Ailesinin en küçük modeli. Gerçekte G3'ün Karbiner, yani karabina versiyonudur. 12.4 inç (314.96 mm) namlu uzunluğu vardır.
    * G3KA4A1 - G3KA4'ün farklı tetik düzenekli modeli.
    * G3A5 - Danimarka yapımı G3A3. Danimarka'da Gv m/75 adıyla kullanılmıştır.
    * G3A6 - G3A3'ün İran yapımı versiyonu.
    * G3A7 - G3A3'ün Türk yapımı versiyonu.
    * G3A7A1 - G3A4'ün Türk yapımı versiyonu.

silah tipi : Modeller :

Piyade Tüfekler HK G3 · HK 32 · HK 33 ·HK 36 · HK G41· HK 416
    Hafif Makinalı Tüfekler HK 11 · HK 13
    Makinalı Tüfekler HK 21 · HK 23· HK MG-3
    Otomatik Tüfekler HK PSG1 · HK MSG90 · HK SL6 · HK SL7 · HK SR9
    Tabancalar HK P9S · HK SP89· HK USP
    Makinalı Tabancalar HK 53 · HK MP 5 · HK MP7

Çeşidi Piyade Tüfeği
    Ülke Vlag van Duitsland Almanya
    Üretici/Tasarımçı Heckler&Koch
    Hizmete Giriş Tarihi 1958
    Üretim Adedi
    Fiziksel Özellikleri
    Silah Uzunluğu 1021 mm[1]
    Namlu Uzunluğu 450 mm[2]
    Yükseklik 220 mm
    Silah Ağırlığı 4,4 kg[3]
    Atış Özellikleri
    Namlu Çapı 7,62 x 51 mm NATO
    Mermi Türü 7.62 x 51 mm
    Çalışma Mekanizması Gecikmeli ani geri tepme [4]
    Namlu Çıkış Hızı 800 m/s [5]
    Atış Hızı 600 mermi/dak [6]
    Etkili Menzili 1200 m.

dürbün takıldığında 2000 m

Yiv Set Sağ dönüşlü dört şerit
    Şarjör Kapasitesi {{{şarjör kapasitesi}}}
    Mermi Yükleme Sarjör

Amerika Hep Bu Silahı Kullanıyor Bizim Askerlerimizde Neden Yok ?

Sonuç olarak G3 zorlu doğa koşullarında tutukluk ve sorun yapsada TR ordusunun vazgeçilmezleri arasındadır ve uzunca bir sürede o şekilde kalacaktır.G3 ün teknolojisi şu anda dünya ülkelerinin bazılarının silah teknolojisinden geriside olsada tahribat gücü teknoloji olarak gerisinde kaldığı çoğu modelden yüksektir ayrıca devamlı terör ve tehditlerle uğraşan bir ülkeninde tahribat gücü yüksek makinalar kullanması gerekir o yüzden G3 hala TR de kullanılıyor ki her hangi bir muharebede kimse TR ye neden G3 kullandın yada kullanacan diyemez sonuçta bu bir savaş herkez seferberlik doğrutusunda eline ne geçirirse kullanacaktır ki herhangi bir muharebede şu anda TR nin G3 ve ağabeyi karayılan MG3 ten başka fazla alternatifi yok çünkü stok durumlarına bakıldığı zaman bolca bunlardan bulunuyor G3 ve MG3 kadar olmasada keleş stoğuda fazladır oda muharebede kullanılacaktır ama bir muharebede yeni makinaların şu anda seri üretimi olmadığı ve elde sadece denemeler yapılan mühendislik örnekleri olduğu için onlar kullanılamayacaktır.

Buda G3 ün ağabeyi MG3 namı diğer KARAYILAN derler ona ve terör örgütü çok iyi ve yakından tanır onu

Bu arada TR ordusunda her timde bir vulcan cannon olsaydı çok iyi olurdu ama böle bişeyin mümkünatı yok o zaman değil terör bize muharebe açacak ülke olmazdı olamazdı.

En sağdaki mermi vulcan a ait...

• walla abim anlatmıştı hakkaride çatışmada terorist oldürmüşler g3 mermisinin girdigi yer nokta şeklindeymiş çıktıgı yer isee nerdeysee futbol topu şeklindee imiş bence g3 eski silah olmasına karşın we şarjor kapestesinden dolayı kotü bir silah degil aksine ii nişancı bir asker çok etkili ve oldürücü atışlar yapabilir ki bu da insanın gogüsüne girdigi anda %90 oldürmesi demektirr teroristlerin en korktugu silahsa MG3 müş abim anlattı we bunu tuncelide karakol komtanlıgı yapan eniştemde demiştii bence güzel bir silah yanii ama yinede türk ordusunun yeni silahlara kayması gerekiyor çünkü belkide 15 yıllık silahları askerlere zihmetliyorlarmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat762000

walla abim anlatmıştı hakkaride çatışmada terorist oldürmüşler g3 mermisinin girdigi yer nokta şeklindeymiş çıktıgı yer isee nerdeysee futbol topu şeklindee imiş bence g3 eski silah olmasına karşın we şarjor kapestesinden dolayı kotü bir silah degil aksine ii nişancı bir asker çok etkili ve oldürücü atışlar yapabilir ki bu da insanın gogüsüne girdigi anda %90 oldürmesi demektirr teroristlerin en korktugu silahsa MG3 müş abim anlattı we bunu tuncelide karakol komtanlıgı yapan eniştemde demiştii bence güzel bir silah yanii ama yinede türk ordusunun yeni silahlara kayması gerekiyor çünkü belkide 15 yıllık silahları askerlere zihmetliyorlarmış

Buda G3 ün ağabeyi MG3 namı diğer KARAYILAN derler ona ve terör örgütü çok iyi ve yakından tanır onu

Yazdım işte yukarıda hemde namıyla ayrıca resmide mevcut MG3 ün...

• quote:

Orjinalden alıntı: GTXgamer

amerika-israel- gibi ülkelerden daha iyi silahlara sahip değiliz milleti yanıltmayın gerek küçük silahlar gerekse hava,kara,deniz araçlarında dünya ülkelerinden
    oldukça zayıf durumdayız maalesef pkk ya toplamda harcanan para 400 milyar dolar fakat bu paranın yarısıyla hem uzaya onlarca uydu fırlatırdık(kiralık)
    hem bütün saydığım alanlardaki silahları amerika kadar iyi alırdık hemde böyle eziq bir ülke olmazdık ama siz daha uyuyun yakında bu ülkede manda durumuna tümden düşünce dönen dolapları ancak anlarsınız siz

ne salladın ya 1984 ten beri pkk ya harcanan bara 16.5 milyar dolar
    kaynak : Prof. dr. ümit özdağ nun TÜRK ORDUSUNUN PKK OPERASYONLARI adlı kitabı

• Aslında G3 lerin Yerini G36 (HK36) Alabilir.İyi Bir Silah Olduğu Duymuştum Fakat Fiyatı Biraz Pahalıymış
  • bir time sırf bu silahtan versek herhalde 1 tane düşman öldüremeden bizim timi yere sererlerdi

• En baba silah işte budur...

G3 kadar iyi olmasada çok kral bir silah

•  Amerika Hep Bu Silahı Kullanıyor Bizim Askerlerimizde Neden Yok ?

işte g3 mermisi hangisi derseniz malum olan derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

bir time sırf bu silahtan versek herhalde 1 tane düşman öldüremeden bizim timi yere sererlerdi

Ne alakası var resimdeki microgun ın ağırlığı 27 pounds (yani 12kg) sanırım bu ağırlığı taşıyabilecek bir asker olacaktır zaten bütün time verilmesi çok zor sadece 1 timde 1 kişiye zimmetlenecek ardından operasyona başlanacak ki bugün microgun ve minigun lar geçenlerde yapılan tunceli operasyonunda bazı cobra helikopterlerinde vardı ki oldukça başarılı sonuçlara imza attılar bu makinalar.Burada tabi timde bunu taşıyacak olan kişinin haliyle microgun kullanıcak olmasıdır çünkü minigun ı asker değil helikoptere yüklüyorlar onun ağırlığıda 248 pounds (yani 112kg) ki onu taşıyamaz normal bir insan ama microgun ı rahatlıkla taşıyabilir.Neyse böle bişey olıyacağı için fazla bu konu altında tartışmanın anlamı yok ben oraya sadece varsayım olarak koydum o resmi...

• zaten art niyetle yazmamıştım aklıma takılan yere yatan birisinin nasıl bunu kullanıcağıydı ondan yazmıştım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.