up. hocam naber çıkacak mı greencard? 1 hafta kaldı çekilişe. Josef Josef.. :) duaya başla, yenge de yumurtaları kırmızıya boyasın bakarsın olur bişeyler. bende akşamları kazablankada yoga yapıp çoban yıldızına bakıyorum belki bana çıkar belli mi olur acaba japonca dil kursuna mı başlasam gc çıkacağı yok... saatlik 62 dolar. OMG. x8 desek günlük 500 dolar, x26 desek aylık 13bin dolar. WOW. bana göre senin orada yaptığın ölümcül hata ev almamak.. ev alıp, borcunu kapatıp , evi satıp tr ye gitmen lazım aslında. hiç para biriktirmene gerek yok ve suşi 5 dolar bilmemne 8 dolar. hesap yapmana da gerek yok. bunlar ufak hesaplar. baget ekmek kaç dolar ne biliyim kaç dolar içi cevizliyse 10 dolar bile olabilir, adam orda fırına aylık 5bin dolar kira ödüyorsa bageti de 10 dolara satması gerekir... bence asıl golü ev kirasından yiyorsun diye düşünüyorum. ha diyceksin ki, ev nasıl alıcam 500bin dolara ev yok burda hem öyle bile olsa cash 500bin dolar basmam gerekir yada faizine dünyanın parası gider diyceksin.. doğru.. ama çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz. bence vadeyi kısaltıp,ödenecek faizi düşürmek en mantıklısı. aylık ödemeleri kira miktarı kadar yapıp kredi süresini 30 yıla çıkarıp kredi toplam ödemesini de evin ederinin 2 katına çıkaracağına, aylık ödemeleri bütçene göre yükseltebildiğin kadar yükseltip 10 senede evi kapatsan, iyi iş yapabilirsin. tabi amerikan bankaları kredi vermiyorsa yada orda uzun süre kalmanın garantisi yoksa,kiraya da sürekli verebileceğinin garantisi yoksa, iş yaş... dxy dolar endeksi 100 ü solladı, 2011den 2016ya kadar değerlenen dolar, 2016-2021 arası biraz nefes aldırdılar dolar biraz değer kaybetmişti. 2021 de 2. kanırtma dalgası geliyor gibi gözüküyor. yani piyasaların açılacağı yok, öyle gözüküyor. gümüş 20 doların altına doğru gidecek inşallah. yani amerikadan çıkıp başka yere bulaşmak biraz sıkıntılı olabilir. sen çocuklu değilsin hocam eşyaların çoğunu bir depoya taşı, ardından 1+1 stüdyo al. ilerde orayı satarsın 2+1 e geçersin.. ama evden sağlam vole vurabilirsin. emekliliği iptal ettin senin ev olayına girmen şart bence. bana akıl vereceğine kendine bak diyebilirsin, ben çok ev gezdim burda. burda farklı sıkıntı var. burda enflasyon çok düşük ve ben şımarıp çıtayı yükselttiğim için benim aldığım evi satabileceğim adam sayısı çok az.. milletin standardı düşük burda. ilerde evin boşta kalma ihtimali de yüksek ve ben çocuğun okulu yüzünden konumu da değiştiremiyorum. benim ev işi zor burda. ama sen 1+1 patlatabilirsin. o zaman bu hesapları yapmana gerek kalmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 30 Nisan 2022; 16:56:37 > |
Amerika ve Türkiye alım gücü kıyası (2. sayfa)
-
-
-
ooo çok sevindim hocam, resmen lottery den greencard çıkmış gibi olmuş. extraordinary ability sıradışı yetenek de var sende zaten. yıllarını verdin amerikaya 4 yıl daha vericen..çoktan haketmiştin vatandaşlığı. hayırlı olsun. iyi 2 kişi lottery den eksildiğine göre bu sefer bana çıkar belki ahahaha :) ya çıkmasa da olur. ben biraz da geyiğini yapıyorum.
hocam tam hayatın düzene girmiş,azerbaycanı tekrar devreye sokarak ortalığı karıştırıcan bence. 4 yıl gc ile zaman kaybedip 4 yılda azerbaycana gitmenin hata olduğunu anlasan sana 10 yıla patlar. bence dikkatli ol.iyi karar ver.
azerbaycandan daha sağlam golü, ev alarak amerikada atabilirsin. sen şimdi azerbaycana git 10-15bin dolar maaş vereceklerini sanmam. diyceksin 20 bile alırım. çok zor.olsa bile kısa süreli projenin kritik sürecinde olabilir ve azerbaycanda veya türkiyede herkes sana, madem pasaportun var niye geri döndün delimisin diyecek.ve bence de haklılar.
amerikada 1+1 stüdyo ile başlayıp evi git gide büyütsen bana göre en mantıklısını yaparsın. böylece kira giderlerini gelire dönüştürürsün. azerbaycan yada türkiye kaçmıyor. her izinde atla git 1 ay kal. ben her yıl 2 kez türkiyedeyim yıllardır. en az 1 ay. kaçmıyo memleket hocam.gidersin 1 ay, kovayla yersin kanatları...
sen yıllardır azerbaycanı bekleyip amerikada ileriye dönük birşey yapmayarak hata ediyorsun. adamlar işler kapalı kanka diyebilir. azerbaycanda nicesi 2bin dolara sırada. bin dolara torpille işe giriyo millet. 3.dünya ülkesinden paçayı kurtardın geri dönme.dolar bozdurup diskoya gitmeye benzemez orda sürekli çalışmak.. tr ye dönüp sonra amerikaya geri gidenler dolu. madem gc çıktı,eşinde çalışabilir.
azerbaycan yada türkiye iyidir evet..ama çalışmayacaksan. çalışacaksan traş.4250lira maaşlı işe millet torpille giriyor.o ortamda 15bin dolar maaş sana vermeleri için uykunda bile beton tonajı hesaplaman gerek :) neyse ben fikrimi yazıyorum sadece. 10yılda amerikadan 300-400bin dolarlık bir ev edinsen ve evi satıp tr ye dönüp yaşayabilirsin. yada kira geliriyle de yaşarsın..önümüzdeki 4 yıldan sonra dolar bodozlama aşağıya gidebilir. o zaman belki piyasalar açılır. ben şuan 1 milyon dolara yaklaştım gümüşte iniyor keyfim tıkır :) gezmeye ve pasaport almaya nereye gitsem modundayım. gc çıksa giderim kanada sınırında yeşillik biyere. gc çok naz yaparsa japonyaya gidip türk marketmi açsam acaba. maksat pasaport..
herkes için hayırlısı olsun diyelim. iyi bayramlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bi fotoda ben atıyım dedim.
kayısının kilosu 75 liraya geliyor.
kazıklanmışız yaw :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
online shopping yapıp kapıda öderken sürekli para arıyordum.eve bundan aldım nasıl olmuş hocam.
büyük rahatlıkmış :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, bu gumus isine ben de gireyim diyorum ama Turkiye Is Bankasi satmiyor, orda olan tek hesabim. Amerika'daki bankalara da silver desen, suratina bakip 1.5 saat agzi acik bakiyor
Nerden alip nerden satmak en mantiklisi sence? Fiziki olarak degil de online, hisse senedi gibi alip satmak istiyorum aslinda.
-
sanal gümüşü satan aracı kurumlar amerikada illaki vardır.
türkiyedeki gibi banka hesabı olarak amerikada var mı bilmiyorum.
türkiye'de gümüş artık birçok banka hesabında var.orada kaldıraçsız şekilde euro dolar alır gibi gümüş alabiliyorsun ve belli bir miktarı tmsf güvencesinde.
telefonla online görüşerek banka hesabı açabiliyorsun artık, sadece türkiyeye ait bir simkartın olması yeterli. uzaktan banka hesabı açabilirsin.
şuan türkiyede gümüş satan bankalardan birkaçını yazayım. bu bankalara akbank da eklenmiş.
türkiye finans, kuveyttürk,denizbank,teb, vakıf katılım bankası, akbank. bu bankalarda var ama işbankasında hala yok sanırım. işbankasında sadece altın var.
bazı bankalarda altın gümüşün yanında platin ve paladyumda var ama onlar gereksiz kafa karıştırıyor.
ben türkiye finansı kullanıyorum genelde ve diğerlerinde de hesabım var. sende yukarda saydığım bir bankadan hesap açabilirsin.
fiziki olarak düşünürsen,
amerikada eagle silver coin çok favori fakat sahteleri piyasada dolaşıyor diye duydum dahası orada premium dedikleri alış satış arasındaki spread biraz fazla. bu nedenle fizikiye bulaşmak mantıklı değil.
şu aşağıdaki video da adam altın gümüşü satmaya çalışıyor ve rezil fiyat veriyorlar. geçenlerde izlemiştim. bu nedenle bende fizikiye pek bulaşmıyorum. oynamalık var sadece.
ya alıp yıllarca satmıycan yada benim gibi türkiyedeki banka hesabından alış satış düşünücen.
diğer bir konu ise, gümüşün spekülatif olduğu gerçeği... bu da gümüşü tehlikeli yapıyor. ben 10yıldır gümüş alıp satıyorum ama özellikle alış için çok bekliyorum mesela şuan 1 gram bile gümüşüm yok 1,5 yıldır alım için bekliyorum. alışı doğru zamanda yaparsan hem düşük fiyattan hemde bol gümüş alabiliyorsun bu karını arttırıyor. acele etme bol ders çalış derim. 1910lardan günümüze kadar gümüş fiyatları grafiğini incele. inflation adjusted gold and silver price grafikleri var onları incele. şuan bence altın ve gümüş uzun vade alım için iyi yerde değiller. en son 30dolardan şuan gümüş 22 dolara geldi ve ben hala almıyorum. en son alımımı 12 dolardan yapmıştım, 30 dolardan tabiki almam... korona varken süper anda yakaladım gümüşü. erken satmasam şuan 2 milyon dolardan fazla param vardı acele ettim.ben de herzaman tam alışı ve satışı tutturamıyorum ama ucundan tırtıklasam bile iyi kar bırakıyor. en sonki karım 150bin dolar üzerinde yeter bu kar deyip, kar cebe yakışır deyip gümüşü satmıştım. uzun vade gümüş hesaplarıma göre gümüşün ederi şuan 13 ile 16 dolar arasında biryerde. 1913 yılındaki gümüş fiyatını 0.7 dolar dersek o zaman günümüzde 20 dolar olması gerekir. bunu hesaplarken doların alımgücünün 1913 den günümüze nerelere geldiğine bakıyorum ve uzun vade grafiklere bakıyorum. 1913 yılının 1 doları günümüzün 29 dolarına eşit.
şu siteden hesaplayabilirsin.
normalde altın veya gümüş heryıl enflasyon oranında artması gerekirdi,biraz da talebe ve stoklara göre şekillenmesi gerekirdi ama gerçekte öyle olmuyor. spekülatif hareket ediyor. birden çok yükselip ondan sonra o yüksekten azar azar düşerek zaman geçiriyor. en son öyle oldu 2001 de 200 dolar civarı olan 1 ons altın, 2011 yılında 10 kat yükselip 2000 dolar oldu. gümüşte 5 dolardan 2011 yılında 50 dolar oldu...yani saf altının gramı 7 dolar civarıyken 70 dolar oldu kabaca. ardından geçen 10 yılda 70doları geçemedi şuan tekrar düşüşe başladı. şuan altının onsu 1900 doların altında. fed faizi 2-2,5 seviyesine kadar çıkaracak sanırım belki belli süre daha gümüşe bulaşmamak mantıklı olabilir. araştırmanı yapıp öyle karar ver bence. uzun vade grafiklerine çalış. ben alış satış noktalarını tam bilemem kimse bilemez ama uygun yerden alıp uzun süre beklendiğinde eninde sonunda yükseldiğini söyleyebilirim.eğer altın 1820yi aşağı kırabilirse iyi düşüşler gelecek ve gümüş çok daha cazip olacak bence. 2011 yılında gümüşün 50 dolar olduğunu düşünürsek şuan fiyat 25inde altında, aslında cazip ama daha cazip alım noktaları gelebilir.kendi kararını kendin vermelisin...gümüş aldığında gümüş vadeli hesaba koyarsan ilave gümüşler geliyor. bu bilgiyi de vereyim.
Financially AwareyoutubeI go to the Diamond District in NYC and try to sell my gold and silver. I talk about how to sell gold and silver and how to buy it. I wanted to see how much the dealers offered me for my 10 ounce Sunshine Mint silver bar and my 1 oz Pamp Suisse gold bar. I tried to sell my gold and silver to three dealers and one pawn shop. See how much lower than the spot price they offer me. Before you consider buying gold or silver, you need to be aware of how to buy it without overpaying and how and where to sell it will out selling it too cheap. I also talk about the only type of gold and silver an investor should buy and why you should stay away from numismatic coins or graded coins. Be @financially aware of the financials of any stock or any other investment before you consider investing in it. Disclaimer: I am not a financial advisor, and nothing on this channel is meant to be financial advice. The ideas expressed on this channel are purely opinions and should not be regarded as objective information. Nothing on this channel is a recommendation to buy or sell securities. Do not assume that facts and numbers in any video are accurate. Always do your own due diligence.https://www.youtube.com/watch?v=BEVdc4DoPQQ
-
Çalışmayı sevmeyen ama çok tüketmeye bayılan, hayatı özenmekle geçen bu tembel halk yapısıyla ancak böyle karşılaştımalar yaparak hayatınızı geçirirsiniz.
-
dur biraz daha çene yapayım çünkü söylediğim gibi gümüş riskli.
dolarda enflasyon yüzde 7-8 lere ulaştı ama bu seni koşarak gümüş almaya yönlendirmesin. çünkü bunun fiyatlara yansıması hemen olmayabilir. faizi arttırarak gümüşü düşürme ihtimalleri bile var. zaten şuanda da onu yapıyorlar fed faizi % 1 yaptı en son.
gümüş grafiğine baktığımızda arada bir fiyatın zıplayıp sonra dengelendiğini, dengelendikten sonra tekrar zıpladığını görüyoruz.
yani büyük ralli öncesi, fiyatlar ölü gibi bir bandın arasına sıkışabilir. 1990-2000 yılları arasında bu band 3-5 dolar civarıydı. günümüzde ise bu band 12 ile 20 dolar arasında biryerlerde.
sene 2040 olduğunda belki bu band 30-40 arasında olabilir bilemem.. fiyat şuan 12 doların altına düşmez mi? bilmem belki de düşer.. belki de bırak 12 yi 15in bile altını hiç göremiycez artık. o kararı herkes kendi verecek işte.
-
bu forumda birbirine laf sokmayı adet haline getiren, forumu yardımlaşma-fikir alışverişi olarak kullanamayan, bunun yerine ego tatmini olarak kullanmaya çalışan birçok insan var kardeşim.
adam gitmiş amerikaya yıllarını geçirmiş, birçok fotoğraflar çekmiş gelmiş foruma yüklemiş emek vermiş, belki yılların gözlemini yorumunu yazmış, sağol demek yerine laf çakıp "öfff ne koydum ama lafı" demeye çalışıyorsun hala. bu yaptığın çok mu doğru?
-
videoda fiziki altın ve gümüşü eğer çok miktarda alıp satarsan spread daha uygun olabilir diyorlar ama ben şahsen güvenemem ve fizikiden kaçmak bana daha mantıklı geliyor.
-
Kardeşin filan değilim.
Ve ben talimatla yazmam.
Başkalarına "mesajını şöyle yazacaksın" şeklinde yazabilirsin ama ben onay almak için yazmam. Fikrimi yazarım, beğeni almayı beklemem, onaylanmayı sevmem.
Yani haddini bileceksin, kendi yazdıklarına odaklanacaksın. Ne yazacağıma da ben karar vereceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 5 Mayıs 2022; 19:49:4 > -
valla bana göre türkçe konuşan herkes benim kardeşim sayılır. heralde 15 yıl gurbette yaşadıktan sonra böyle hissediyorum ama yanlış bir his olabilir kardeşim olmayan kişi :)
taam yaz ya ne istiyosan yaz :) biz lanet insanlarız zaten :)
-
Eski uyelerden Pakaji'nin sozunu dinleyip Amerika'dan ev alsaydim, ucuz diye L.A'den mesela, simdi ortada ne ev kalacakti, ne de sigortadan parasini alacaktik. Gitmisti ev goz gore gore :) iyiki almamisim hocam, simdi nerelerdesin bilemiyorum ama umarim mutlusundur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X